Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی دانشگاه یزد دکتر حسین ملک افضلی در نشست کانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد که به صورت مجازی با موضوع « بررسی ابعاد ملی و جهانی کرونا» برگزار شد، افزود: در راستای افزایش مشارکت مردم ۲ مورد اساسی را باید مورد توجه قرار داد.

وی اضافه کرد: با توجه به ناشناخته بودن این بیماری ممکن است اطلاعات ما در گذر زمان تکمیل و یا حتی تغییر کند که این مورد نباید به ضعف سیستم و بی اعتمادی نسبت به آن منجر شود و علاوه براین نهادسازی باید در محلات و به ویژه با کمک گروه هایی چون دانشجویی و دانش‌آموزی شکل گیرد و مشارکت نهادمند را در پی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: در حوزه همکاری‌های بین بخشی هر کدام از نهادها و وزارتخانه ها با تقسیم کار و همکاری به جلو حرکت کنند که در این میان نقش نهادی چون صدا و سیما و رسانه ها با توجه به وظیفه اطلاع‌رسانی که به عهده دارد و نقش آموزش و پرورش بسیار قابل توجه و چشمگیر است زیرا، بسیاری از رفتارهای پرخطری که در جامعه مشاهده می‌کنیم نتیجه آموزش های ناکافی و نادرست است.

وی اضافه کرد: باید مهارت‌های آموزشی جدیدی در آموزش های ما گنجانده شود و ارزیابی ریسک پذیری باید برای بچه ها جا بیفتد و در خانواده ها نیز نهادینه شود.
معاون سابق وزارت بهداشت شرایط ناشی از کرونا را به فرصتی تعبیر کرد که می تواند نتایج مثبتی در آینده نظام سلامت و جامعه ایرانی ایجاد کند، اظهار کرد: گرچه ما در مواردی شاهد بروز رفتارهای افراط و تفریط گونه توسط افراد بودیم .

ملک افضلی تصریح کرد: در برخی موارد حتی برای رعایت محدودیت‌ها به اعمال قدرت حاکمیتی نیاز بود و شاید در ادامه نیز به چنین مواردی نیاز داشته باشیم لیکن در این دوران جنبه های مثبتی از فرهنگ ما نیز به نمایش درآمد.

به گفته وی از جمله آن می‌توان به تکریم و احترام ایرانیان نسبت به سالمندان اشاره کرد که این امر خود در کنار پیر نبودن ساختار جمعیتی کشور از جمله عواملی بود که ما به نسبت مرگ و میر کم‌تری را در سالمندان شاهد باشیم.
 ملک افضلی توجه ویژه به حوزه مهاجران در نظام سلامت را خواهان شد و گفت: باید به این افراد آموزش ها و

 سرویس‌های خاصی ارائه شود تا در جامعه خطرآفرین نشوند.
معاون سابق وزارت بهداشت با تاکید بر جنبه های فرهنگی و اجتماعی کنترل بیماری های واگیردار افزود: تعیین کننده های اجتماعی سلامت در بحث کنترل بیماری هایی چون کرونا بسیار مهم است و در این بین علم اپیدولوژی به عنوان پلی بین علوم اجتماعی و علوم پزشکی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.
سلامت افراد صرفا در بعد فیزیکی خلاصه نمی‌شود
 ملک افضلی در ادامه  ایجاد کانون های تفکر را که به نهادی برای ابراز نظر و کمک نخبگان در حل مسائل و مشکلات استان تبدیل شده را قابل تجلیل دانست و گفت: طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، ابعاد سلامت افراد شامل چهار بعد فیزیکی، روانی، اجتماعی و معنوی است و بدون داشتن سه شاخص اساسی تکنولوژی مناسب،مشارکت مردم و هماهنگی بین بخشی محقق نمی شود.
وی تصریح کرد: گرچه شاخص تکنولوژی که بعد تکنیکال و استفاده از ابزار و لوازم مناسب را شامل می‌شود بعدی بسیار اساسی است و در زمانی که بیماری رخ می‌دهد، بسیار حایز اهمیت است لیکن بدون حضور مردم و

 توانمندسازی و مشارکت سازمان یافته آن ها و هم‌چنین همکاری‌های بین بخشی عبور موفقیت آمیزی از بحرانی چون اپیدمی کرونا ممکن نیست از اینکه بودجه‌ دولتی ما بسیار محدود و کادر بیمارستانی نیز خسته شده است.

معاون سابق وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بنابراین مردم باید با در اختیار داشتن اطلاعات صحیح و بروز شده و همچنین با نهادسازی مناسب، خود وظیفه مراقبت  از خود و دیگران و نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به عهده گیرند.
با احتساب ضریب جمعیتی، قطر در صدر کشورهای مبتلا به کرونا قرار می‌گیرد

 عضو کمیته ملی اپیدولوژی کووید ۱۹، در ادامه به ابعاد مختلف شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان اشاره کرد و گفت: کرونا، بیماری تنفسی‌است که از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ از شهر ووهان چین گزارش شد و  تظاهرات مختلف گوارشی، عصبی، تنفسی و غیره را از خود نشان داده است.

دکتر احسان مصطفوی  ادامه داد: با این وجود، ۸۰ درصد بیماران شاید چندان علائم بالینی از خود نشان ندهند و با توجه به اینکه انتقال این بیماری از طریق چشم، دهان و بینی صورت می گیرد حفاظت صورت فرد وشستشوی

مرتب دست و حفظ فاصله اجتماعی، مهمترین اقدام در پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری است.
وی اظهار کرد: آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری بین یک تا پنج درصد برآورد شده است که این افراد ممکن است هیچ گونه تظاهرات بالینی هم نشان ندهند و مرگ و میر در افرادی که تظاهرات بالینی دارند عدد ۲ درصد را نشان می دهد.
وی با اشاره به آمار مبتلایان در دنیا که تاکنون حدود ۱۱ میلیون نفر را نشان می دهد تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری را حدود ۵۴ هزار نفر و بهبودیافتگان را ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عنوان کرد که این خود نشان از قدرت سرایت بسیار بالای این بیماری دارد.
مصطفوی با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر در رتبه یازدهم تعداد مبتلایان به این بیماری است افزود : همه کشورهایی که در این رتبه بندی قبل از ایران قرار دارند یا جمعیت بیشتری نسبت به ایران دارند و یا از سطح پزشکی و شفافیت اطلاع رسانی بالاتری برخوردارند.
وی ادامه داد: گرچه در حال حاضر آمریکا رتبه اول مبتلایان در جهان را دارد لیکن باید توجه داشت اگر نسبت تعداد مبتلایان به میلیون نفر جمعیت برآورد شود، ایران در رتبه ۴۷، آمریکا در رتبه۱۲، قطر در رتبه اول و کویت هم در رتبه هشتم قرار می گیرد، بنابراین همانگونه که مشاهده می شود کشورهای همسایه ما نسبت بیشتر مبتلا با توجه به میلیون نفر جمعیت را دارد.
عضو کمیته ملی اپیدولوژی کووید ۱۹ اظهار کرد: گرچه پس از شناسایی موارد ابتلا به این بیماری، نظام سلامت کشور به نحو مؤثر و قابل قبولی عمل کرده لیکن با پذیرش اینکه شناسایی بیماری در اواخر بهمن ماه ۱۳۹۸ و با مرگ ۲ مورد مبتلا رخ داده است، نشانگر این است که سیستم در این زمینه چندان موفق نبوده است.

به گفته مصطفوی اگر بازه زمانی از ابتلا تا مرگ بیمار را حدود سه هفته فرض کنیم و آن را اولین موارد ابتلا  به این بیماری در ایران فرض کنیم زمان بسیار زیادی برای شیوع بیماری وجود داشته و کنترلی صورت نگرفته است .

وی ادامه داد: می بینیم که کمتر از ۱۰ روز پس از گزارش مشاهده بیماری در قم، حدود دو سوم استان های کشور با این بیماری درگیر شدند و در برخی استان ها خیلی سریع تخت های بیمارستانی اشغال شد؛ بحث اینکه قرنطینه قم می توانسته  جلوی شیوع گسترده این بیماری را بگیرد با توجه به اینکه شناسایی بیماری دیر صورت گرفت عملاً نمی توانسته راهگشا باشد.
وی بیشترین آمار مبتلایان به این بیماری را در گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال، پس از آن ۴۰ تا ۵۰ سال و در نهایت گروه ۵۰ تا ۶۰ سال عنوان کرد و گفت: باید در نظر داشت حدود ۷۰ درصد مرگ و میرها در گروه سوم رخ داده است و 

فوتی ها بیشتر یا بالای ۶۰ سال داشتند یا مبتلا به یک بیماری زمینه ای بودند.
بسیاری از استان‌ها  در حال حاضر درگیر موج اول کرونا هستند
وی با اشاره به روند افزایشی مبتلایان به این بیماری در روزهای اخیر اظهار کرد: در اواسط فروردین ماه، پیک اول شیوع بیماری را در بیشتر نقاط کشور داشتیم و تا اواسط اردیبهشت ماه، روند کاهشی را تجربه کردیم که پس از آن دوباره شاهد روند افزایشی تاکنون هستیم.

عضو کمیته ملی اپیدولوژی کووید ۱۹ خاطرنشان کرد:  باید توجه داشت نمی توان آمار و ارقام را در بازه های زمانی مطرح شده با دقت و اعتبار بالا مقایسه کرد.چرا که به عنوان مثال در ماه های اول، محدودیت های جدی در تست گیری داشتیم ولی با افزایش ظرفیت تشخیصی، تست گیری بیشتر و بنابراین تعداد مبتلایان بیشتری گزارش شدند .

وی ادامه داد: طوری که در هفته اول اسفندماه  امکان انجام ۵۰۰ تست داشتیم ولی در حال حاضر ۲۵ هزار تست روزانه انجام می‌گیرد علاوه بر این، باید توجه داشت همه استان ها هم زمان درگیر بیماری نشدند و قسمت قابل توجهی از افزایش مبتلایان روزهای اخیر ناشی از استان های جنوبی است که در حال حاضر درگیر موج اول شده‌اند.

مصطفوی تعداد مبتلایان کشور را حدود ۱۶ درصد عنوان کرد و افزود: در ارتباط با اینکه هر فرد آلوده تقریباً چند نفر دیگر را می تواند آلوده کند در ماه های اول این عدد برای کشور ما ۲ نفر اعلام شده ، در اردیبهشت ماه یک نفر و در حال حاضر به بالاتر از یک نفر افزایش پیدا کرده است.
عضو کمیته ملی اپیدولوژی کووید ۱۹تصریح کرد: می توان گفت در دنیا نیز روندی مشابه ایران رخ داده است ؛ مثلاً در آمریکا هم برخی ایالت ها جدیدا درگیر اپیدمی کرونا شده اند ولی کشورهای اروپایی مثل اسپانیا توانستند نسبتاً بیماری را کنترل کنند.

وی در ادامه توضیح داد: آنچه در این زمینه قابل توجه است این است اولاً آنها دیرتر از ایران درگیر شده اند و شاید با گذر زمان، وضعیت دیگری پیدا کنند و علاوه بر این، بسیاری از این کشورها با توجه به منابع مالی که در اختیار داشته اند توانستند بسیاری از مشاغل در خطر را حمایت کنند و از شیوع بیماری بکاهند، این در حالیست که اگر در این کشورها نیز آزادسازی انجام گیرد مسلماً تعداد مبتلایان بیشتر خواهد شد.
ابعاد گسترده اجتماعی- اقتصادی کرونا
 مصطفوی، ابعاد اجتماعی و اقتصادی کرونا را بسیار گسترده ارزیابی کرد و گفت: با توجه به شرایط تحریم اقتصادی و همچنین وابستگی اقتصاد ما به صنعت نفت و کاهش قیمت آن در چند ماهه اخیر، درصد قابل توجهی از افراد از لحاظ اقتصادی به زیرخط فقر سقوط کردند.

به گفته وی در بخش کشاورزی نیز چیزی حدود ۲۰ درصد کاهش قیمت محصولات کشاورزی را شاهد بودیم و صنایع زیادی به ویژه  خرده پا آسیب دیدند و حتی ورشکست شده اند.

وی افزود: با توجه به بسته شدن مرزها، حوزه گردشگری تقریباً به طور کامل تعطیل شد ، آثار آن را می توان در صنایع هتلداری و مرتبط با آن دید و از لحاظ آموزشی نیز با تعطیلی نیمه یا تمامی مدارس و  دانشگاه ها ، کشورهایی که زیرساخت مناسب مجازی داشتند تقریباً به سلامت گذشتند ولی سایرین با مشکلات متعددی مواجه شدند.

به گفته وی علاوه براین در این دوران خشونت خانگی ابعاد بسیار پررنگی به خود گرفته و در بسیاری از کشورها افسردگی حدود ۲ برابر گزارش شده است.
مصطفوی اظهار کرد: اگر ابعاد این بیماری را در ۲ بعد اساسی بهداشتی و درمانی و موارد غیربهداشتی که حوزه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره را شامل می شود بررسی کنیم می توان مدعی شد در بعد اول، عملکرد موفقیت آمیزی داشته ایم ولی در بعد دوم، متأسفانه نتوانسته ایم مواجهه مناسبی داشته باشیم.
وی گفت: در کمیته‌های کارشناسی وزارت بهداشت،از متخصصان اجتماعی و حوزه های مربوطه که بتوانند مشارکت مردمی را تسهیل و نهادمند کنند، افرادی دیده نمی شوند و اگر در وزارت علوم هم کاری در این راستا انجام می گیرد به صورت یک جزیره جداگانه بوده و ارتباط مستمر و برنامه‌ریزی شده ای بین ۲ حوزه پزشکی و اجتماعی وجود ندارد.
 همچنین سیدرضا جوادیان، دبیرکانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد و  سعید عطار، دبیرکانون های تفکر دانشگاه یزد در نشست یادشده مطالبی را ارائه کردند.

همچنین به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۴۸ هزار و ۳۷۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۱۵۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد افراد متوفی به ۱۲ هزار و ۸۴ تن رسیده است.

سیما سادات لاری دیروز( چهارشنبه )بیان کرد: از ۲۴ ساعت گذشته  تا ظهر  ۱۸ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۶۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که از این تعداد هزار و ۶۲۵ نفر  بستری شدند.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهارکرد: تاکنون ۲۰۹ هزار و ۴۶۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۳۰۹  نفر در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری افزود: تاکنون یک میلیون و ۸۷۲ هزار آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

معاون وزارت بهداشت گفت: شرایط بهداشتی خوزستان ، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان‌های غربی و شرقی و خراسان رضوی قرمز است و  استان‌های تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل در وضعیت هشدار قرار دارند.

وی ادامه داد: مردم از سفرهای غیرضروری و به ویژه سفر به استان‌های خراسان رضوی و مازندران خودداری کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا یزد دانشگاه یزد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا یزد دانشگاه یزد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا یزد دانشگاه یزد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعداد مبتلایان وزارت بهداشت مشارکت مردم دانشگاه یزد حال حاضر قابل توجه ملک افضلی استان ها بین بخشی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید

 به گزارش تابناک، سنگ‌ها بیشترین بار بیماری مرتبط با دستگاه ادراری را دارند و سنگ کلیه همراه با سرطان پروستات شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی در کشور هستند.
یک سوم جراحی‌های اورولوژی در کشور هم برای سنگ کلیه انجام می‌شود. ابتلا به سنگ کلیه جزو بیماری‌هایی است که به ژن ارتباط ندارد، اما ایرانی‌ها بیشتر از متوسط جهانی به آن مبتلا می‌شوند؛ موضوعی که دیروز در بیست و هفتمین کنگره سالانه جامعه اورولوژی ایران مطرح شد.

همچنین در باره اینکه چه عاملی بیشترین دلیل سنگ‌ساز شدن کلیه‌ ایرانی‌هاست یا با کنترل 2 بیماری بسیار رایج در کشور به راحتی می‌توان جلوی نارسایی کلیه‌ها و هزینه‌های قابل توجه به نظام سلامت را گرفت، صحبت شد. البته ایران در رشته جراحی‌های مختلف دستگاه و مجاری ادراری در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی پیشگام است و بسیاری از جراحی‌های نوین این حوزه در کشور انجام می‌شود.

 

بیماری‌های مهم اورولوژی

برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری 2 رشته مهم وجود دارد؛ نفرولوژی مربوط به بخش داخلی کلیه و اورولوژی هم برای بیماری‌های مرتبط با دستگاه‌ ادراری که در بخش سلامت، پیشگیری، کاهش خطرپذیری، همچنین درمان دخالت دارد. در این حوزه بیماری‌های مختلفی وجود دارد که بسیار مهم هستند، ازجمله کاهش فعالیت کلیه و نارسایی این عضو، بیماری‌های مادرزادی، عفونت‌ها و سرطان‌های دستگاه ادراری مثل مثانه، پروستات و...

 

این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید

بسیاری از بیماری‌ها با غربالگری قابل پیشگیری و حتی درمان در همان مراحل اولیه هستند. این مسئله درباره کنترل بیماری‌های مرتبط با دستگاه ادراری هم اهمیت دارد چون 2بیماری‌ مهم وجود دارد که می‌تواند باعث نارسایی کلیه شود؛ دیابت و فشار خون. اگر غربالگری به موقع درباره آنها انجام شود بسیاری از بیماری‌ها کاهش پیدا می‌کند. درصورت ابتلا هم اگر شرایط بیماران کنترل شود، منجر به نارسایی کلیه نخواهد بود. بیماری‌های کلیوی بار عظیمی برای دولت و نظام سلامت دارد، به‌ویژه در بحث دیالیزو پیوند.

 

عامل مهم بروز سنگ

یکی از عوامل مهم شیوع سنگ‌ کلیه در ایران درجه حرارت است، چون در منطقه نیمه خشک قرار گرفته، در استان‌هایی که گرما بیشتر است سنگ کلیه شیوع بیشتری دارد. یک سوم جراحی‌های اورولوژی برای سنگ کلیه، یک سوم مرتبط با سرطان‌ها و یک سوم هم سایر اعمال جراحی مرتبط با دستگاه ادراری است.

 

همه بیمار می‌شوند

بیماری‌های مربوط به دستگاه ادراری به نوع بیماری بستگی دارد و دو نوع آن در کشور ما مشابه دیگر کشورها شایع‌تر است. پروستات و سنگ کلیه. نکته مهم اینکه بیماری‌های کلیه همه طیف‌های جامعه را دربرمی‌گیرد از نوزادان تا سالمندان. یعنی از همه گروه‌های سنی به متخصصان این حوزه مراجعه می‌کنند.

 

روزنامه همشهری

دیگر خبرها

  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • فرمانداریهای استان تهران برای همکاری با دبیرخانه ۱۰روز فرصت دارند
  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن