Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: تحلیلگر مسائل سیاسی درباره حادثه نطنز گفت: بی شک آن چیزی که بعضی از سایت‌های اسرائیلی ادعا کردند نیست چرا که حمله هوایی صورت نگرفته و این انفجار، انفجاری است که در روی زمین واقع شده اما یک احتمال وجود دارد و احتمال این که اسرائیلی‌ها دست به یک اقدام زده باشند.
 به گزارش خرداد به نقل از مثلث آنلاین، سعدالله زارعی کارشناس مسائل غرب آسیا و تحلیگر سیاسی در گفتگوی تفصیلی با شبکه العالم درباره حادثه نطنز گفت: زمانی که یک حادثه امنیتی رخ می دهد طبیعی ترین کار این است که اعلان رسمی اتفاق افتاده را به زمانی موکول کنند که ابعاد ماجرا مشخص شده باشد و جمع بندی اولیه به دستاوردهای خوبی منجر شده باشد انفجار در مرکزهای هسته ای می تواند دلایل مختلفی داشته باشد ممکن است که وضعیت کاملا طبیعی باشد بعنوان مثال سیستم های مجموعه به مشکل فنی بر خورده باشد و یا ممکن است عامل داخلی یعنی اقدام جاسوسی صورت گرفته و خرابکاری داخلی اتفاق افتاده باشد و یا ممکن است مخالفین دولت کاری کرده باشند یا ممکن است عملیات سایبری اتفاق افتاده باشد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه تصریح کرد: بی شک آن چیزی که بعضی از سایت های اسرائیلی ادعا کردند نیست چرا که حمله هوایی صورت نگرفته و این انفجار، انفجاری است که در روی زمین واقع شده اما یک احتمال وجود دارد و احتمال این که اسرائیلی ها دست به یک اقدام زده باشند و این اقدام از طریق استخدام مزدوران و جاسوسان افتاده باشد این فرضیه موجوده اما هنوز ثابت نشده یا اگر چیزی هم ثابت شده در اختیار افکار عمومی قرار نگرفته چرا که باید منتظر ماند تا موضوع به طور رسمی اعلام شود.
این تحلیل گر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه علت اعلان رسمی ، تحقیقات بیشتر و نتیجه گیری درست دستگاه های مربوطه است ، افزود: برخی حوادثی که علیه کشور ما انجام می شود که بلافاصله اطلاع رسانی صورت می گیرد از جمله ماجرای جریانات حمله به مجلس و حرم امام راحل که حتی وقتی داخل مجلس درگیری ها ادامه داشت، خبر و تصاویرش در رسانه ها منتشر شده بود و یا به ماجرای حمله اسرائیل به پایگاه سوریه که به شهادت هفت تن از نیروهای ایرانی منجر شد که این ماجرا نیز بلافاصله اعلام شد و همین طور عملیات متقابلی که علیه این تجاوز صورت گرفت.
زارعی تاکید کرد: استراتژی جمهوری اسلامی این است که زمانی که ماجرا به طور یقین اثبات شود که یک اقدام خارجی علت موضوع بوده برخورد قاطعی، قطعا صورت می گیرد.
این تحلیل گر مسائل سیاسی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در ماجرای ترور شهید بزرگوار سردار سلیمانی واکنشی که نشان داد این بود که به فوریت کاری انجام نداد اما به خوبی عملیات متقابلی صورت پذیرفت حال در ماجرای نطنز نیز بعد شناخت عوامل اصلی واقعه انفجار، برخورد قاطعانه صورت می پذیرد.
وی اظهار کرد: قصد اسرائیلی ها از اعلام این ماجرا به این شکل این بود که در یک فضای روانی قدرت نمایی کنند و از طرف دیگر خواستند که به طرف‌های اروپایی و منطقه ای نشان دهند که ایران آسیب پذیر است به فرض اینکه اسرائیلی‌ها را در این مسئله نقش اول بدانیم باید دید که چه نقشی داشتند. بعنوان مثال ممکن است نقشی در استخدام مزدور داشته و یا اینکه جاسوسانی اجیر شده اطلاعاتی را انتقال دادند اما در هر حال ادعای اسراییل مبنی بر حمله هوایی کذب است ، اما فراموش نکنیم که این حادثه اعتباری به اسراییل نخواد داد چرا که هر کشوری می تواند این خرابکاری را انجام دهد.
زارعی عنوان کرد : همه جای دنیا و همیشه احتمال جاسوسی وجود دارد شما هیچ دولتی را ندارید که از آسیب نفوذ و جاسوسی در امان باشد. کشورهای بسیار بزرگ با سیستم های بسیار عریض و طویل نیز گاهی درگیر ماجراهای جاسوسی می شوند همانند شوروی، آمریکا کشورهای اروپایی که در تاریخ معاصر بارها مورد جاسوسی واقع شدند و این امر طبیعی است .
این تحلیل گر مسائل سیاسی ادامه داد: اینکه در داخل ایران کسی بیایید و یک مواد منفجره پیدا کند این مسئله آنچنان نیاز به تبادل اطلاعات و همکاری دولت ها ندارد . تاسیسات نطنز را یک ادم کور هم می تواند شناسایی کند و رسما هم در مورد آن اطلاع رسانی شده است. این اتفاقی که افتاده ناشی از یک وضعیت خیلی پیچیده نیست این یک رخداد بسیط و ساده است اما ایا امکان تکرار دارد؟ بله. آیا جمهوری اسلامی توانایی این را دارد که جلوی تکرار اینگونه حوادث را بگیرد ؟ بله این امکان برای ایران وجود دارد چراکه دستگاه اطلاعاتی ایران قوی است.
دستگاه اطلاعاتی که توانست ریگی را در آسمان شکار کند قدرت بالای آن دستگاه را نشان می دهد. اینکه ما در محیطی نا امن امنیت داریم قدرت جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد. با همه اینها باید بگوییم که امکان بدل خوردن بعضی از طرح هایی که ما علیه دشمن به کار می‌گیریم وجود دارد.مثل همین نمونه اخیر، اسراییلی ها یک هفته قبل از انفجار نطنز اعلا کردند ما در وضعیت امنیتی سختی به سر می‌بریم و ایران توانسته بسیاری از سیستم های ما را هک کنه و فضایی مطرح شد که ایران بدون جنگ می‌تواند زندگی اسراییلی ها را فلج کند.
وی افزود: شما ببینید انقلاب اسلامی به لحاظ محتوا و ماهیت در دنیا چه کرده . کسی در دنیا موافق نبوده که ما تاسیسات هسته ای داشته باشیم و هیچ سازمانی هم از حق جمهوری اسلامی دفاع نکرده است در حالی که در پروتکل الحاقی به ماده ای برمی خورید که در آن ماده می گوید کشورهایی که متعهد می شوند محدودیت هایی را بپذیرند به همان میزان آژانس و اعضا حکام موظفند به آن کشور کمک کنند و در دستور کار آژانس کمک به ایران وجود دارد .
زارعی ادامه داد: در همین حادثه انفجار متاسف می‌شویم که طرف مقابلمان را اینقدر وقیح و کینه توز می‌بینیم. خوب انفجاری در نطنز اتفاق افتاد ایا آژانس انرژی اتمی نباید نگران شود؟ آیا نباید نگران شود که این مسیله محیط یکی از اعضایش را تهدید می‌کند؟ اما واکنشش چه بود؟! آنها اعلام کردند ما دقت کردیم . اتفاقی که درروند بازرسی های ما اخلال ایجاد کند روی نداده است حتی یک تاسف هم نخورد .
زارعی گفت: من این احتمال را خیلی جدی می‌دانم که اسراییلی ها می‌خواهند نان چیزی که در خلق آن خیلی اثر نداشتند را بخورند . باید به شما بگوییم که اسراییلی ها در برنامه شان حمله به ایران نیست. در تفکرشان هم نیست. دلیل آن هم این است که آنها می‌دانند با چه وضعیتی روبرو می‌شوند .
آن چیزی که برای اسراییلی ها در مناطق دیگر آسان است در مرز ایران محال است. اسراییلی ها می‌دانند اگر این روشن شود که یک تخریب اسراییلی است حتما یک واکنش اساسی از سوی ایران دریافت خواهد کرد . زمانی که ما به امریکا پاسخ دادیم ، پهپاد پیشرفته آمریکایی یا نفتکش انگلیسی را متوقف کردیم ثابت کردیم که ما واکنش نشان می‌دهیم.
آیا اسراییلی ها توان تحمل واکنش جمهوری اسلامی را دارند؟ نه. به همین دلیل هم می‌توانم بگوییم بسیاری از مسایل رسانه ای اسراییل درواقع نوعی قدرت نمایی است که می‌خواهند از این سفره پهن شده برای خود لقمه ای بگیرند . ما به عنوان کارشناس چون دسترسی به صحنه نداریم قطعا نمی‌توانیم بگوییم چه اتفاقی افتاده است اما آنچه که می‌توانیم بگوییم این است که عمدی بودن این مساله و انتساب آن به اسراییل حتما با یک واکنش بسیار تند مواجه خواهد شد. هزینه اسراییل را بسیار بالا خواهد برد ولی من گمان نمی‌کنم این گزینه ای که اسراییل نقش داشته گزینه سطح بالایی باشد. برچسب ها: حادثه نطنز

منبع: خرداد

کلیدواژه: حادثه نطنز جمهوری اسلامی اسراییلی ها اسرائیلی ها مسائل سیاسی حادثه نطنز حمله هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۸۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی اسرائیل به سامانه پدافندی اس ۳۰۰ اصفهان صحت دارد؟ /بررسی یک ادعا از سوی خبرگزاری دولت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در نخستین ساعات بامداد روز جمعه ۳۱ فروردین ماه، شهر اصفهان و محدوده پایگاه شکاری شهید بابایی شاهد فعال شدن پدافند هوایی بود، اتفاقی که به سرعت انتشار تصاویر آن در فضای مجازی با توجه به تنش‌های جاری در منطقه و پاسخ موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق موجب به راه افتادن موجی از حدس و گمان‌ها مبنی بر حمله رژیم صهیونیستی به اهدافی در خاک ایران و به طور مشخص در اصفهان شد.

براساس آنچه ایرنا منتشر کرده، در همان ساعات ابتدایی برخی منابع فعال شدن پدافند هوایی را به دلیل مقابله با چند «ریزپرنده» عنوان کردند که به دنبال آسیب رساندن به اجزای سامانه پدافندی S۳۰۰ مستقر در منطقه اصفهان بوده‌اند که ریزپرنده‌ها توسط پدافند هوایی منهدم شده است. ظهر همان روز ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان در حالی که در کنار یک دستگاه رادار پدافندی با خبرنگار صداوسیما مصاحبه می‌کرد، دلیل فعال شدن پدافند هوایی در اصفهان را برای مقابله با «اشیاء مشکوک» عنوان کرد.

در چنین شرایطی برابر حوادث مشابه در گذشته و در سکوت منابع رسمی، این تصاویر ماهواره‌ای هستند که می‌توانند برآورد درستی از اتفاق رخ داده را در اختیار ناظران قرار دهند و بر همین اساس، نخستین تصویر ماهواره‌ای که تصویری از نوع SAR بود حوالی غروب روز جمعه ۳۱ فروردین منتشر شد.

تصویر SAR منتشر شده توسط شرکت Umbra Space که در ساعت ۱۰ صبح همان روز (۳۱ فروردین) گرفته شده است

واژه SAR مخفف Synthetic Aperture Radar به معنای رادار دهانه مصنوعی است که بر خلاف تصاویر ماهواره‌ای معمول که با استفاده از لنزهای اپتیکی تصویر برداری می‌کنند، با استفاده از فناوری رادار یعنی فناوری ارسال و دریافت امواج کار تصویربرداری را انجام می‌دهد با اینحال تصویری که با ماهواره‌های SAR گرفته می‌شود رنگی نیست اما از دقت قابل توجهی برخوردار است.

تصویر SAR تهیه شده از پایگاه هوایی اصفهان که توسط شرکت Umbra Space گرفته شده و توسط CNN منتشر شده بود، با وجود آنکه جابجایی در برخی اجزاء سامانه S۳۰۰ مستقر در اصفهان را نشان می‌داد، با اینحال خسارت و آسیب رسیدن به این سایت را تایید نمی‌کرد، موضوعی که مورد اذعان CNN نیز قرار گرفت و این رسانه آمریکایی اعلام کرد که خسارت گسترده‌ای در این تصاویر دیده نمی‌شود.

اذعان CNN به اینکه خسارت و حادثه گسترده‌ای در تصاویر ماهواره‌ای دیده نمی‌شود

پس از انتشار این تصاویر که جزئیات زیادی را در اختیار ناظران قرار نمی‌داد، تصویر بعدی توسط شرکت Planet Lab منتشر شد که در این تصویر نیز با وجود آنکه کیفیت و دقت آن چندان چشمگیر نبود، اما وجود یک لکه تیره در محل استقرار سامانه S۳۰۰ در اصفهان که به طور مشخص مربوط به نقطه استقرار رادار کنترل آتش ۳۰N۶E۲ ملقب به Tombstone این سامانه است، شک و گمان‌ها نسبت به وقوع یک رخداد مشابه سوختگی و یا آتش گرفتن در این موقعیت را تشدید می‌کرد.

آنچه در این تصویر تحت عنوان آثار سوختگی عنوان می‌شود در حقیقت سایه رادار و خودروی حامل آن است

انتشار تصاویر با دقت و کیفیت بیشتر ظرف روزهای گذشته، امکان ارزیابی بیشتری از محل مورد نظر را فراهم کرده. گرچه برخی از رسانه‌های ضدایرانی مدعی آثار سوختگی و انفجار در رادار مورد اشاره هستند، اما ارزیابی این تصاویر به صورت دقیق نشان می‌دهد آنچه که از آن تحت عنوان آثار انفجار و سوختگی یاد می‌شود، در حقیقت سایه سامانه راداری ۳۰N۶E۲ است که روی زمین افتاده و از آن تحت عنوان اثر انفجار یاد می‌شود.

نهایتا شب گذشته تصویر ماهواره‌ای دیگری هم که توسط شرکت Planet Lab تهیه شده و توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شده است، حاکی از آن است که صدمه‌ و یا رد انفجار و تخریبی در سایت S۳۰۰ پایگاه اصفهان و رادارهای آن دیده نمی‌شود.


تصویری که توسط آسوشیتدپرس شب گذشته منتشر شده است

انتشار تصاویر ماهواره‌ای از سایت S۳۰۰ اصفهان و عدم وجود آثار تخریب در حالی است که طی روزهای گذشته موضوع مقابله با اشیاء مشکوک در این محدوده و همزمان کشف چند بوستر موشک بالستیک هواپرتاب در خاک عراق، دستمایه عملیات رسانه‌ای گسترده‌ای مبنی بر حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به خاک ایران شد. رسانه‌های غربی و صهیونیستی با استناد به بوسترهای موشک‌های بالستیک هواپرتاب کشف شده در عراق و فعالیت پدافند هوایی در اصفهان، اینگونه نتیجه‌گیری کرده‌اند که رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک بالستیک هواپرتاب حمله‌ای را به سایت S۳۰۰ در اصفهان انجام داده است.

این موضوع در حالی است که موشک‌های بالستیک به دلیل استفاده از سرجنگی‌هایی با وزن قابل توجه و همچنین انرژی جنبشی زیاد در هنگام اصابت، حجم تخریب، سوختگی و خرابی قابل توجهی را بر جای می‌گذارند. موضوعی که دستکم اگر رخ داده بود، می‌بایست در تصاویر ماهواره‌ای به خوبی قابل کشف و دیدن باشد در حالی که هیچ آثاری از چنین اصابتی در تصاویر ماهواره‌ای سایت S۳۰۰ اصفهان دیده نمی‌شود.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898634

دیگر خبرها

  • سابقه گسترده همکاری‌های اردن با رژیم صهیونیستی
  • حمایت از رژیم صهیونیستی برای حکومت اردن امری حیاتی است 
  • حمله موشکی اسرائیل به سامانه پدافندی اس ۳۰۰ اصفهان صحت دارد؟ /بررسی یک ادعا از سوی خبرگزاری دولت
  • انفجار خودرو بمب‌گذاری شده در الرقه سوریه
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • حمله به سایت اس ۳۰۰ اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت/ تصاویر ماهواره‌ای چه می‌گوید؟ (+عکس)
  • حمله اسرائیل به سایت اس۳۰۰ اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت | تصاویر ماهواره‌ای چه می‌گوید؟
  • آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟
  • اسطوخودوس یا ماشین قیامت اسراییلی/ نقش هوش مصنوعی در جنایات غزه
  • غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران