Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خشونت تسلیحاتی مرگبارترین مورد نقض گسترده حقوق بشر در آمریکا در طی سال‌ها همچنان شاهد راه حلی نبوده است. تاریخ انتشار: 04:00 - 20 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۵۵۸۸ خبرگزاری میزان – انتشار خبر کشته شدن ۱۶۰ نفر و زخمی شدن ۵۰۰ آمریکایی در تعطیلات آخر هفته گذشته آن هم در میانه شیوع بیماری «کرونا» و محدودیت‌های کم و بیش ناشی از آن، مصداق دیگری از نقض حقوق گسترده حقوق بشر در این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مردم آمریکا، به عنوان ساکنان کشور داعیه دار حقوق بشر در عرصه جهانی، با طیف گسترده از موارد نقض حقوق بشر مواجه هستند.   شاید بتوان به خشونت‌های تسلیحاتی عنوان مرگبارترین و آشکارترین مورد نقض حقوق بشر را داد.
عمده‌ترین موارد نقض حقوق بشر در آمریکا کدامند؟ عمده‌ترین مخاطراتی که حقوق بشر را در آمریکا تهدید و نقض می‌کنند، عبارتند از:
- خشونت‌های مرگبار ناشی از سلاح گرم: این خشونت‌ها سالانه هزاران شهروند آمریکایی را به کام مرگ می‌فرستند که بخش قابل توجهی از آنان کودکان و نوجوانان هستند؛ این جنایت به حدی در سراسر آمریکا تکرار شده که سبب کاهش ۲.۵ ساله امید به زندگی در آمریکایی‌ها شده است.
- ناشکیبایی و عدم تساهل مذهبی: این موضوع به ویژه در مورد مسلمان و دین اسلام قابل ملاحظه است و در روز‌های انتخابات سبب دامن زدن به اسلام هراسی در این کشور می‌شود؛ اقدامات و اظهارات اسلام هراسانه، به نوبه خود تاثیرات سوئی بر زندگی مسلمان‌ها دارند.
- نابرابری درآمدی بالا: آمریکا در میان کشور‌های غربی دارای رتبه نخست در زمینه نابرابری درآمدی است.
- جنایات ناشی از نفرت
- تبعیض سیستماتیک نژادی
- تیراندازی جمعی در مدارس
- سیاست مهاجرتی «تحمل صفر»: این سیاست تاکنون سبب جدا شدن هزاران خانواده مهاجر از کودکانشان بوده و تبعات ناخوشایند دیگری مانند بدرفتاری و سوءاستفاده از کودکان مهاجر را به دنبال داشته است.
- خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل
- دستگیری گسترده معترضان
- صدور حکم‌های محکومیت براساس اطلاعات نادرست و تبعیض بی پایان قضایی
- خشونت گسترده پلیس به ویژه در برخورد با اقلیت‌های نژادی
- شمار بالای افراد بی خانمان
- نرخ بالای مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر و خودکشی بیشتر بخوانید:  کارنامه سیاه حقوق بشری آمریکا  پرونده سیاه حقوق بشری آمریکا چرا خشونت تسلیحاتی، نقض حقوق بشر به حساب می‌آید؟ به گزارش «amnestyusa»، آمریکا در حالی مدعی سردمداری حمایت از حقوق بشر است که سالانه به طور متوسط بیش از ۳۰ هزار زن و مرد و کودک جان خود را به دلیل خشونت‌های تسلیحاتی از دست می‌دهند.   این کشور در میان کشور‌های پیشرفته جهان، از بدترین آمار خشونت‌های تسلیحاتی و تلفات ناشی از آن رنج می‌برد.   دلایل عمده این گزارش آماری است که در زیر ارائه شده است:
- در اختیار داشتن آمار ۸۰ درصدی تلفات ناشی از خشونت با سلاح گرم
- در اختیار داشتن آمار ۸۶ درصدی کشتار زنان با سلاح گرم
- در اختیار داشتن آمار ۸۷ درصدی قتل کودکان زیر ۱۴ سال با سلاح گرم
این آمار در حالی مطرح می‌شوند که این کشور به زعم خود به دو معاهده بین المللی حقوق بشری با نام‌های میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) و کنوانسیون بین المللی رفع همه اشکال تبعیض نژادی (ICERD) اعلام تعهد کرده است.   این دو معاهده بر حفاظت مردم این کشور در برابر خشونت تسلیحاتی تاکید دارند.
اما آمریکا به دلیل تضاد‌های حقوقی و قانونی در مورد مالکیت اسلحه و ناکافی بودن قوانین بازدارنده در مورد خشونت‌های تسلیحاتی، همچنان از انجام اقدام‌های لازم برای جلوگیری از خشونت تسلیحاتی ناکام مانده است.   ناتوانی «واشنگتن» از مقابله با این بحران سراسری، این کشور را در بن بستی حقوق بشری قرار داده است.
آمریکا، کشور مدعی حمایت از حقوق بشر در حالی پا به سال ۲۰۲۰ گذاشت که کارنامه نقض گسترده حقوق بشر در دو عرصه داخلی و خارجی این کشور به شدت سیاه بود.   این کشور در سال ۲۰۲۰ نیز به حرکت در مسیر نقض حقوق بشر ادامه داد و این امر در عرصه داخلی به بروز اعتراض‌ها و ناآرامی‌های سراسری یک ماهه و در عرصه خارجی به بررسی پرونده جنایت‌های جنگی در کشور‌های دیگر منجر شد.
آمریکا که در سال ۲۰۱۹ به واسطه اصرار بر سیاست‌های مهاجرتی، حمایت از سفیدبرترپنداری و تحریک اقدام‌های نژادپرستانه، کاهش توانایی‌های مردم آمریکا برای دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، تضعیف نهاد‌های چندجانبه بین المللی فعال در زمینه حقوق بشر، ... تصویری تاریک از خود در این زمینه ارائه داده بود، در سال ۲۰۲۰ با چالش‌های عمده‌ای مواجه شد که نقض سیستماتیک حقوق بشر در این کشور را به شکلی واضح به نمایش درآورد.
ناتوانی آمریکا در مبارزه با شیوع بیماری «کرونا» که تاکنون حدود ۱۳۰ هزار نفر را قربانی کرده، جدیدترین نمود نقض حقوق بشر در این کشور است که خود را در اشکال ناتوانی مردم از دسترسی به امکانات بهداشتی، ممانعت از آزادی موقت زندانیان در بحبوهه تبدیل زندان‌ها به کانون شیوع کرونا، بی توجهی به سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای که بخش عمده قربانیان را به خود اختصاص دادند و سهم بالای اقلیت‌های نژادی در آمار قربانیان نشان داد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا دونالد ترامپ خشونت های تسلیحاتی خشونت تسلیحاتی نقض حقوق بشر حقوق بشر بین المللی حقوق بشری سلاح گرم خشونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است

فعال حوزه دانشجویی گفت: سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی مظهر واقعی عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر آمریکایی به آزادی و حقوق بشر است.

مجید قاسم کردی فعال حوزه دانشجویی در گفت‌وگو با ایسنا، در بررسی اعتراض‌ها در دانشگاه‌های آمریکا در راستای جنبش همبستگی با مردم غزه اظهار کرد: تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه بیش از شش ماه است که در سراسر آمریکا در حال برگزاری است؛ اما این تظاهرات با حوادث هفته گذشته شدت گرفته که منجر به بازداشت تعاد زیادی از دانشجویان در ۱۵ دانشگاه در هفته‌های اخیر شده است.

این فعال حوزه دانشجویی افزود: بیشتر بازداشت‌ها با استناد به ورود غیرقانونی به دانشگاه‌ها بوده است که سازمان‌های حقوق مدنی «سرکوب سخنرانی و اعتراضات» را غیرقانونی و این اقدامات را محکوم کرده است.

وی با بیان اینکه اعتراضات دانشجویی از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به‌سرعت دیگر دانشگاه‌های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و... را دربرگرفته است، اعلام کرد که شعارها و پلاکاردهای اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، نشان می‌دهد که خواسته‌های آنان مشخص و صریح است.

کردی افزود: موضوعاتی همچون «قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل»، «پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تأمین‌کنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی» و «عفو دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند» از جمله درخواست‌های مهم اعتراض‌کنندگان بوده است.

این حقوقدان با اشاره به اینکه سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی مظهر واقعی عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر آمریکایی به آزادی و حقوق بشر است، افزود: مدیر اجرایی عفو بین‌الملل آمریکا در حمایت این اعتراضات اعلام کرد هر اقدامی برای ساکت کردن، آزار، تهدید یا ارعاب کسانی که به طور مسالمت‌آمیز برای تظاهرات و اعتراض تجمع می‌کنند، نقض حقوق آن‌هاست. وی اعلام نمود؛ در بیانیه پل اوبراین، آزادی دانشگاهی محور اصلی حق آموزش است که فعالیت در محوطه دانشگاه یکی از اجزای حیاتی این آزادی است.

قاسم کردی با تصریح این موضوع که دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی سرکوب اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه را محکوم کرد. اذعان کرد؛ عفو بین‌الملل از مدیران دانشگاه‌ها در سراسر آمریکا خواسته تا از حق دانشجویان برای تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن در محوطه‌های خود محافظت و این اعتراضات را تسهیل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • رژیم هایی که بیشترین نقش را در جنایت جنگی داشته‌اند درحال سرکوب دانشجویان هستند
  • انصاری: استکبار قادر به پوشاندن جنایت صهیونیست‌ها نیست
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • خشونت علیه دانشجویان و اساتید ذات واقعی آمریکا را نشان داد
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین