Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه با گسترش روزافزون ارتباطات آنلاین و ظرفیت‌های زیادی که این امکانات در حوزه‌های مختلف به وجود آورده‌اند، پزشکی از راه دور نیز روند رو به رشدی را نشان می‌دهد. محققان کشور با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهشی را انجام داده‌اند که از توافق بالای این روش با پزشکی معمول حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، پزشکی از راه دور یا تله‌مدیسین، از رشته‌های نوین علوم پزشکی است که یک پل ارتباطی میان پزشک و بیمار ایجاد می‌کند و ابزارهای مختلفی را برای این منظور به کار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به پیشرفت این رشته، در جهان و همچنین کشور ما ایران تلاش‌های فراوانی برای پیشرفت آن انجام می‌گیرد. دسترسی به امکانات بهداشتی مناسب و پزشکان متخصص به‌وسیله ارتباطات مجازی می‌تواند کمک شایانی به خدمات درمانی در کنار روش‌های معمول درمان در کشورهای مختلف ارائه کند. تله مدیسین در شاخه‌های مختلف پزشکی ازجمله درماتولوژی یا تخصص پوست کاربرد مفیدی دارد.

محققان معتقدند درماتولوژی یا تخصص پوست و تله مدیسین ارتباط تنگاتنگ و مناسبی در این زمینه دارند. هرساله باوجود صرف هزینه‌های زیاد درمان، همچنان عوارض جبران‌ناپذیری را به دنبال برخی از بیماری‌های پوستی مشاهده می‌کنیم. به‌علاوه درماتولوژی رشته‌ای از علم پزشکی است که قسمت عمده تشخیص آن از طریق مشاهده صورت می‌گیرد.

بنابراین اگر بتوان به روشی اطلاعات را بین بیماران و متخصصین انتقال داد، کمک شایانی به این بیماران در جهت تشخیص و درمان انجام می‌شود. با توجه به اهمیت تله مدیسین که یک ارتباط تسهیل شده بین پزشک و بیمار برقرار می‌کند، لازم است مدیریت و نظارت دقیقی برای دسترسی به این اهداف انجام شود.

در رابطه با این موضوع، گروهی از محققان دانشـگاه علـوم پزشـکی شـهید بهشـتی پژوهشی را انجام داده‌اند که در آن، میزان توافق در تشخیص بیماری‌های پوستی از طریق تله درماتولوژی و معاینه بالینی بررسی شده است.

در این تحقیق، ۷۱ تن از بیماران مراجعه‌کننده به درمانگاه پوست بیمارستان لقمان تهران وارد مطالعه شدند. برای انجام مطالعه، ابتدا نحوه کار با دوربین موسوم به «دینولایت» برای تهیه تصویر از سه‌جهت ضایعه براساس دستورالعمل استاندارد و نحوه پرکردن شرح‌حال طراحی‌شده برای سامانه تله‌درماتولوژی به پزشکان متخصص آموزش داده شد و سپس سایر روال‌های مربوط به مطالعه، طی شد.

نتیجه به‌دست‌آمده از این پژوهش، توافق بالای تشخیص بالینی مستقیم و از راه دور، بیان‌گر کارآمدی روش پزشکی از راه‌دور در تشخیص بیماری‌های پوستی است.

لیدا فدایی زاده، دانشـیار و محقق مرکـز تحقیقات مراقبت‌های پزشـکی از راه دور پژوهشـکده سـل و بیماری‌های ریوی دانشـگاه علـوم پزشـکی شـهید بهشـتی و سه همکار دیگرش دراین‌باره می‌گویند: «نتایج حاصل از بررسی‌های ۷۱ بیمار به روش‌های پزشکی از راه دور و روش بررسی مستقیم بیمار بسیار مشابه بود و میزان توافق ۹۱ درصدی را نشان داد. لذا هیچ اختلاف معنی‌دار آماری بین تشخیص به روش پزشکی از راه دور و معاینه مستقیم مشاهده نشد».

آن‌ها معتقدند که استفاده از پزشکان زبده، آموزش مناسب و کارآمد، سهولت کاربری تله مدیسین برای بیماران در کنار استفاده بهینه از تجهیزات، درواقع زنجیره‌ای از موارد ضروری جهت موفقیت در کاربرد تله مدیسین برای تشخیص و درمان بیماری است که رعایت آن‌ها در مطالعه به‌وسیله آمار به‌خوبی مشخص شده است.

باتوجه به‌این یافته‌ها که در مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران منتشر شده‌اند، می‌توان برای تسریع در تشخیص ودرمان بیماری‌های پوستی از روش پزشکی از راه دور استفاده کرد که منجر به کاهش هزینه‌های درمانی و تسریع روند بهبود بیمار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تله مدیسین بیماری های پوستی پزشکی از راه دور تله مدیسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۰۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی