Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز (شنبه) در نشست خبری، گفت: هنوز ما در شورای نگهبان مصوبه‌ای از مجلس یازدهم دریافت نکرده ایم و گزارش‌های ارائه شده مربوط به مجلس سابق است.

وی افزود: یکی از لوایح مفصل که برای ما ارسال شده بود، لایحه مالیات برارزش افزوده بود که مغایر با اصل ۸۵ اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان در شورای نگهبان تایید شد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: همچنین لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان که یکی دو نوبت بین شورا و مجلس دهم رفت و برگشت داشت، عدم مغایرت آن با شرع و قانون اساسی اعلام شد.

کدخدایی اعلام کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری ، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر نیز در جلسه اخیر این شورا بررسی شد و ابهامات ما درباره این مصوبه همچنان به قوت خود باقی است.

وی با اعلام اینکه شورای نگهبان به بخشی از لایحه تجارت ایراد گرفت، گفت: لایحه تجارت سالها در مجلس مطرح است و مجلس آن را به بخش های مختلف تقسیم کرد؛  بخشی از این لایحه برای ما  آمد و مغایر اصل ۷۴ قانون اساسی تشخیص داده شده است

سخنگوی شورای نگهبان پس از ارائه نظرات شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس دهم به سالروز تاسیس شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: ما در طول ۴۰ سال گذشته ۳۳۴۶ مصوبه را از سوی مجلس در ادوار مختلف  دریافت کرده ایم اما در مورد آن‌ها  ۴۸۰۰ بار اظهارنظر شده است.

کدخدایی با بیان اینکه از  این تعداد ۲۲۱۴، لایحه و ۱۱۳۲ طرح بوده و یک دهم از مصوبات نیز با ایراد مواجه شده است، اظهار داشت: در واقع ۲۹۸۳ مصوبه مورد تایید شورای نگهبان واقع شده است و ۳۶۳ مصوبه مغایرتش با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۵۰۲ اساسنامه از هیئت وزیران ارسال شده  که ۴۵۸ اساسنامه تایید و به  ۳۸ اساسنامه ایراد وارد شده است.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ۱۰۸۱ نامه دیوان عدالت اداری برای فقها اعلام شده که از این تعداد ۱۸۱ نامه های دیوان خلاف موازین شرع شناخته شده است، افزود: همچنین  تعداد ۷۱ اصل را تفسیر کرده ایم و مواردی که درخواست تفسیر شده ۱۶۳ مورد بوده است.

کدخدایی به برگزاری انتخابات مختلف اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه انتخابات نیز باید بگویم در مورد انتخابات ریاست جمهوری،   ۱۲ انتخاب سراسری داشتیم و در مجلس نیز، ۱۱ انتخابات سراسری و برای خبرگان ۵ انتخابات سراسری داشته ایم،  اما در مجلس و خبرگان انتخابات میاندوره‌ای متعدد برگزار شد به همین جهت، انتخابات میان دوره ای هم به آن اضافه می شود.

هجمه‌ها به شورای نگهبان از سر کینه توزی است

وی در ادامه این نشست خبری درپاسخ به سوالی درباره رد اعتبارنامه «تاجگردون» و هجمه های وارده در این زمینه به شورای نگهبان، تصریح کرد: شورای نگهبان یک مرحله رسیدگی است و رسیدگی به اعتبارنامه ها مرحله دیگری است و ارتباطی با هم ندارند.

سخنگوی شورای نگهبان  با بیان اینکه نمایندگان مجلس می توانند اعتبارنامه ها را بررسی ‌کنند، خاطرنشان کرد: ۱۹ مورد هم قبلا  داشتیم که که در شورا تایید شده بود اما مجلس به اعتبارنامه ها رای لازم را نداد از این رو اتفاق خاصی نیست.

کدخدایی با بیان اینکه هجمه ها مثل بقیه هجمه‌هاست و برخی از سر نادانی و برخی از سر کینه توزی است و امیدواریم دوستان نادان به خود بیایند، تصریح کرد: شورای نگهبان همان شورای  ۸۸ است و از آرای خود دفاع می‌کند.  

وی تاکید کرد: من به برخی از نمایندگان در جلسه هیئت مرکزی رای منفی و مخالف دادم اما با این حال ساختار می گوید رای هیئت مرکزی ملاک است.

قائم مقام شورای نگهبان با بیان اینکه همه آرای شورای نگهبان مورد احترام خود من است، اظهار داشت: دوستان باید ملاحظات دیگر را  داشته باشند و از شایعات پرهیز و اخبار را بررسی کنند و ببینند چه کسی خبر را می‌دهد و بعد اعلام نظر کنند. لازم نیست فرافکنی و به شورای نگهبان  هجمه کنند.

برگزاری همزمان انتخابات میان دوره‌ای با ریاست‌جمهوری

کدخدایی همچنین  درباره زمان برگزاری انتخابات افرادی که از مجلس یازدهم جا مانده‌اند، گفت: ما دو مرحله انتخابات داریم که یکی از آنها شامل مرحله دوم می‌شود و افرادی را مشمول می‌شود که حدنصاب لازم را برای ورود به مجلس نداشتند که این انتخابات اگر مشکلی پیش نیاید  شهریور ماه سال جاری برگزار می‌شود.  

وی یادآور شد: انتخابات میاندوره‌ای برای افرادی برگزار می‌شود که یا فوت شده‌اند یا به هر دلیلی از مجلس بازمی‌مانند به همین جهت انتخابات با انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان درباره وضعیت قانون انتخابات نیز، گفت: هم اکنون کمیسون شوراهای مجلس شورای اسلامی مسئولیت اصلاح این قانون را بر عهده گرفته و با کمک دوستان ما در شورای نگهبان این قانون در حال اصلاح است و به زودی به شورای نگهبان ارسال می شود.

کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی عمکرد شورای نگهبان طی ۴۰ سال گذشته، افزود: عملکرد شورا توسط مردم باید مورد ارزیابی قرار گیرد اما واقعیت این است که اساس شورای نگهبان به عنوان یه نهاد ضروری با تشخیص به موقع موسسین آن انجام گرفت.

وی افزود: همچنین فراز و نشیب های ۴۰ سال اخیر در کشور نشان می دهد که بود و نبود شورای نگهبان چه تاثیری در سرنوشت کشور داشته است.  

باید در رویه‌های‌مان تغییر ذایقه‌ای داشته باشیم

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه هر نهاد مجموعه ای از انسان‌ها است، تاکید کرد: تغییرات در هر نهادی می تواند مطلوب باشد و ما هم به عنوان شورای نگهبان باید با عنایت به اقتضائات زمان، تغییرات ذائقه ای داشته باشیم.

کدخدایی درباره اینکه فعالیت های برخی از شخصیت ها شائبه تبلغاتی دارد، تاکید کرد: تبلیغات برای انتخابات به جز در مدت تعیین شده ممنوع است و هر فعالیتی که مصداق تبلیغات باشد مستلزم ورود شورای نگهبان است. با این حال فعالیت های فعلی عرفا، تبلیغات تلقی نمی شود.

پذیرش نظارت بر انتخابات شوراها برای شورای نگهبان مشکل است

وی درباره وظیفه شورای نگهبان در قبال انتخابات شوراها، گفت: در خصوص انتخابات شوراهای شهر و روستا بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی، نظارت برای شورای نگهبان پیش‌بینی نشده است و قصد قانون اساسی این نبوده که نظارت بر انتخابات شوراها را بر عهده شورای نگهبان بگذارد اما دوستان همچنان اصرار دارند که نظارت بر این انتخابات نیز بر عهده شورای نگهبان باشد. پیرامون این موضوع گفت‌وگوهایی مطرح شده اما من فکر می‌کنم پذیرش این امر برای شورای نگهبان دشوار باشد. منتظریم تا ببینیم مجلس محترم چه راهکاری را در این خصوص پیش خواهد گرف

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا کسی که قبلا رد صلاحیت شده ممکن است برای انتخابات جدید تایید صلاحیت شود؟ گفت: نمی توانیم پیشاپیش بگوییم که صلاحیت چه کسی تایید یا رد می شود و امکان بررسی برای هر پرونده ای وجود دارد و نظر شورا نیز پس از بررسی هر پرونده اعلام می شود.

رایزنی افراد با شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری کذب است

کدخدایی درباره شایعات رایزنی احمدی نژاد با شورای نگهبان اظهار داشت: هیچ‌گونه رایزنی از سوی هیچ‌کس به عمل نیامده و همه شایعات حول این موضوع تکذیب می شود.

وی درباره اینکه آیا امکان پخش مستقیم مشروح مذاکرات شورای نگهبان در موضوع بررسی صلاحیت کاندیداها وجود دارد یا خیر؟، گفت: طبق قانون اطلاع رسانی درباره نتیجه بررسی صلاحیت ها باید به خود کاندیداها اعلام شود و این رویه کاملا منطقی است زیرا ممکن است افراد مشکلاتی داشته باشند و کسی از آن باخبر نباشد و در نتیجه اعلام نظر شورا به صورت علنی زمینه هتک حرمت او و خانواده او را فراهم کند که این خلاف شرع، قانون و اخلاق است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: هیچ منعی برای پخش مشروح مذاکرات شورا در موضوع تصویب قوانین وجود ندارد اما در موضوع تایید صلاحیت ها بعید است که چنین امکانی فراهم شود.

کدخدایی درباره اعلام نظر درباره برخی پرونده ها که پس از انتخابات صورت گرفت، گفت: درباره یکی دو نفر از منتخبان پس از ورود آنها به مجلس گزارش‌هایی به دستمان رسید که صلاحیت آنها را مخدوش می کرد. اما چون نمی توانستیم به پرونده ها ورود کنیم گزارش‌ها را به مجلس اعلام کردیم تا در تایید اعتبارنامه ها از این گزارش‌ها استفاده شود. در واقع وظیفه شورا در این مرحله تنها اعلام این گزارش‌ها به مجلس بود.

وی درباره اینکه گزارشگر حقوق بشر در گزارشی ترور سردار سلیمانی را خلاف قوانین بین‌المللی دانست، گفت: من سخنگوی وزارت خارجه نیستم ولی تا جایی که می‌دانم پیگیری‌های حقوقی داشتند و بخشی از آن را اعلام کردند؛ اگرچه حداقلی و دیر بود اما گزارشگر کمیسیون حقوق بشر ترور شهید سرافراز ما را نقض قوانین بین‌الملل دانست و اعلام کرد که یک اقدام خلاف قوانین بین‌الملل  انجام شده و این‌که  مرجع رسمی این را اعلام می کند قابل توجه است و دوستان در وزارت خارجه پیگیر هستند.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره وضعیت اساسنامه کمیته ملی المپیک، اظهار داشت: این لایحه با ایرادات قانون اساسی و شرع مواجه و به دولت بازگردانده شد. با اصلاح این ایرادات، اساسنامه کمیته ملی المپیک به تصویب نهایی شورای نگهبان خواهد رسید.

کدخدایی در پاسخ به سوالی در رابطه با فیلترینگ اینستاگرام گفت: تا امروز مطلبی در این باره به اطلاع شورای نگهبان نرسیده و اگر چنانچه مصوبه ای در این باره به دست ما برسد اعلام نظر خواهیم کرد.

از اصل قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین حمایت کنیم

وی درباره سند ۲۵ ساله بین ایران و چین نیز گفت: همه موافقتنامه‌ها و قراردادهای بین‌المللی باید در مجلس و شورای نگهبان بررسی شود و درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین هم همین اتفاق خواهد افتاد.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دولت تا امروز درباره این موضوع به موقع اطلاع رسانی و اعلام کرده است که هر زمان این توافق به نتیجه برسد حتما به مجلس ارائه خواهد شد.

کدخدایی با بیان اینکه اصل قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین خوب بود و باید از آن حمایت کنیم، تصریح کرد: موضع دشمنان نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی راه خود را درست رفته است.

وی در خصوص مسائل مطرح شده از سوی زاکانی پیرامون بررسی اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون گفت: آنچه من گفته‌ام این است که طبیعتاً اگر اسناد جدیدی دستمان برسد، ما هم بر اساس اسناد جدید اعلام نظر می‌کنیم و چیزی غیر از این نبوده است.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص مسائل مطرح شده پیرامون تائید صلاحیت کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا، گفت: این مسئله به گزارش‌هایی برمی‌گردد که پس از تائید صلاحیت، به دست شورای نگهبان رسیده است که ما به مجلس اعلام کردیم و قرار شد مجلس در مراحل بعدی این موضوعات را بررسی کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری کدخدایی شورای نگهبان سخنگوی شورای نگهبان شورای نگهبان کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان انتخابات ریاست جمهوری ساله ایران و چین شورای نگهبان شورای نگهبان اعتبارنامه ها قانون اساسی اعلام نظر اعلام شد گزارش ها ۲۵ ساله هجمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۹۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می شدند اما با رایزنی هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این ها را مثال می زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می آورد. در مجموع یک عده ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال های دوم و سوم را نمی دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902965

دیگر خبرها

  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست؛ تندرو‌ها شمشیر را از رو بسته‌اند
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند