Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت فرش بافی از هنرهای اصیل و قدیمی بیجار است که موجب رونق اقتصادی بسیاری از خانواده های بیجاری شده و مشکل اصلی بانوان بیجاری طی کردن هفت خوان رستم برای بیمه فرش بافی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از کُردتودی، صنعت فرش آهنین بیجار که نماد تلاش، هنر،سخت کوشی زنان و مردان دیار کهن گروس است به عنوان بهترین و زیباترین فرش دست باف ایران زمین است  که می تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی شهرستان داشته باشد اما متاسفانه در ورای فراموشی سیر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرش بیجار را از دیرباز به عنوان سفیر فرهنگی بام ایران می شناختند که متاسفانه کم کم مورد بی توجهی قرار گرفته است.

هنوز زمان زیادی از آن دورانی که در بیجار گروس از درون هر خانه ای زمزمه های حزن انگیز مادران و دختران قالی باف همراه با دف های کوبیده شده بر رج ها بلند می شد، نگذشته است.

در آن دوران برای بسیاری از مردم ˈزندگیˈ در سرزمین بام ایران  زودتر از آفتاب طلوع می کرد ، در آن زمان قالی ها زودتر از هرکس سلام دختران دم بخت را می شنیدند.

این هنر اصیل در دیار بیجار گروس با هفت هزار قدمت در ورطه فراموشی قرار گرفته و اندک بانوانی که هنوز اصالت خود را فراموش نکرده و انگشتان نازکشان رنج تار و پود چله فرش را کشیده و با صدای هر دف بر هر رج از فرش گلایه های خود را می سورایند از عدم توجه مسوولان گلایه دارند.

یکی از بانوان فرش باف بیجاری در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در حال حاضر فرش بیجار رونق گذشته خود را از دست داده است و اکثر بافندگان وجود طرح های کپی،رنگ های شیمایی، وسایل نامرغوب را دلیل رکود این هنر و صنعت اعلام کرده اند.

وی با گلایه از عدم توجه ویژه مسوولان به صنعت فرش بافی افزود:  مشکل صنعت فرش در بیجار را فقدان پوشش بیمه ای است که باعث دلسردی فعالان قالی بافی شده و گرایش به این رشته را در بین جوانان کاهش داده است.

کلهری ادامه داد : فرشبافی صنعتی است که در کنار کار هنر می تواند اقتصاد خانواده را تحرک بخشیده و به مدیریت و اداره امور خانواده کمک کند.

وی با تاکید بر اینکه توجه به مشاغل خانگی موجب کسب رزق و روزی حلال و اشتغالزایی می شود و مسئولان در این راستا باید بیشتر همت داشته باشند، بیان داشت: بانوان فرش باف بیجار برای گسارش کارشان نیازمند تسهیلات بانکی هستند که برای گرفتن آن باید هفت خوان رستم را طی کنند.

رونق صنعت فرش بافی مسلزم نگاه ویژه مسوولان است

یکی دیگر از بانوان فرش باف بیجاری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: توجه به صنعت فرش بافی یکی از مهمترین راه های اشتغالزایی است که همت بانوان بیجاری در این راستا ستودنی است.

وی با بیان اینکه فرش بافی آبروی هر زن بیجاری است و هنری است که از قدیم الایام رواج داشته ، افزود: اگر مسوولان به فرش بیجار نگاه ویژه داشته باشند و از کارآفرینان این هنر دستی و صنعت قدیمی حمایت کنند به طور قطع یقین زمینه اشتغال بسیاری از بانوان بیجاری فراهم می شود.

محبوبه بیات ادامه داد: در حال حاضر با وجود تابلو فرش هایی که رقیب فرش بیجار شده اند چراغ صنعت فرش بیجار به سوسو افتاده است و موجب گرایش بانوان به بافت فرش هایی کامپیوتری شده است.

تابلو فرش هایی که رقیب فرش بیجار شده اند

مریم داودزاده بانوی اهل روستای بیانلو از توابع شهرستان بیجار یکی دیگر از هزاران بانوی سخت کوش دیار گروس است که به با همت خود و دریافت تسهیلات اقتصاد مقاومتی با برپا کردن دار قالی برای خود و چند نفر از اعضای خانوادش شغل ایجاد نموده است.

وی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: از همان دوران کودکی علاقه خاصی به بافت فرش بیجار داشتم و همیشه یک دار قالی در منزلمان بوده .

این بانوی سخت کوش بیجاری گفت: استحکام و رنگ آمیزی فرش بیجار از شهرت خاصی برخوردار است ، اما متاسفانه با گذر زمان آن پیشینه خود را دارد از دست می هد ، بزرگ‌ترین مشکل صنعت فرش بافی بیجار ورود تابلو‌فرش‎های وارداتی است که روی تکه پارچه و یا موکت به صورت ماشینی چاپ شده و با قیمت کم عرضه می‎شود. 

داودزاده ادامه داد : یکی دیگر از مشکلات این صنعت در بیجار فقدان پوشش بیمه ای است و عدم حمایت ها باعث دلسردی فعالان قالی بافی شده و گرایش به این رشته را در بین جوانان کاهش داده است.

1200 بانوی فرش باف تحت پوشش بیمه قالی بافی هستند

رییس اداره صمت بیجار در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در حال حاضر 8 کارگاه فعال قالبی بافی در سطح شهرستان بیجار با 2500 بانوی فرش باف مشغول فعالیت است.

وی افزود: در حال حاضر بیش از یک هزار و 200 نفر از بانوان فرش باف بیجاری تحت پوشش بیمه هستند و 24 نفر از فرش بافان بیجاری به صورت غیر متمرکز فعالیت دارند

میرآقایی از اعطای بیش از 300 میلیون تومان تسهیلات فرش بافی به فرش بافان بیجاری در سال 98 خبر داد و بیان داشت: افزایش مصالح فرش بافی، کاهش قیمت خرید و رکود بازار موجب کاهش تعداد فرش بافان در شهرستان بیجار شده است.

رییس اداره صمت بیجار تصریح کرد: هر چند کار ثبت فرش بیجار در سطح کشوری و جهانی انجام شده است اما عدم ثبت طرح و نقشه بیجار موجب بروز مشکلاتی در این صنف شده زیرا هر طرحی بعد از ورود به بازار بلافاصله کپی برداری می شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: گفتگو با خبرنگار بانوان بیجاری صنعت فرش بافی حال حاضر فرش بیجار قالی بافی پوشش بیمه قالی باف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۰۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،  شهردار دژکرد گفت: دومین جشنواره شکوفه‌های بادام شهر دژکرد بخش سده شهرستان اقلید فارس با اجرای برنامه‌های شاد و متنوع، برپایی سیاه چادر عشایری، غرفه‌های صنایع دستی، نمایش آداب و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات باغی، دارو‌های گیاهی، حبوبات و معرفی مناطق گردشگری دژکرد برگزار شد.

رئیسی افزود: جشنواره شکوفه‌ها با هدف برند سازی بادام دژکرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی، تولیدات محصولات کشاورزی و جذب سرمایه گذار در زمینه‌های صنایع دستی ، تبدیلی و گردشگری برپا شد.

بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهر دژکرد به کشت بادام دیم اختصاص یافته و این شهر را به بزرگترین بادامستان دیم کشور تبدیل کرده است. 
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جشنواره گفت: امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، نامگذاری شده است و این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش آفرینی کنند.
جلالی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده و به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی دژکرد به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
در شهر دژکرد رشته‌های صنایع دستی کیسه بافی، قالی بافی، گلیم، جاجیم، گبه، چنته، نمکدان، رودوزی سنتی و قلاب بافی فعال است.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ‌های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • بیجار از نبود هتل مناسب رنج می‌برد/ لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • تقدیر از سازندگان پویانمایی قالی در یزد
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی
  • ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران