Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@03:12:26 GMT

لزوم حفظ تجربیات عملکرد دانشگاه‌ها در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۳۳۳۲

لزوم حفظ تجربیات عملکرد دانشگاه‌ها در دوران کرونا

خبرگزاری فارس: به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، منصورغلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مجازی روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تاکید کرد: دانشگاه‌ها در دوران شیوع ویروس کرونا با توجه به عدم آمادگی قبلی ، عملکرد بسیار درخشانی به ویژه در بخش آموزش مجازی داشتند و لازم است این تجربیات برای استفاده در آینده و مواردی مشابه، حفظ شده و مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که صبح امروز (شنبه) با حضور معاونان و مدیران این وزارت و حضور مجازی روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، غلامی با اشاره به همه‌گیری جهانی ویروس کویید ۱۹ و درگیر شدن تمامی کشورها با این بیماری اظهار داشت: این بیماری فرصت‌ها و چالش‌هایی را فراهم کرده و موجب شده تا شکل جدیدی از تجربیات و تصمیم‌گیری‌ها در امور مختلف در سطح جهان شکل بگیرد.

وزیر علوم با بیان اینکه بخش آموزش عالی نیز از شرایط جدید تاثیر پذیرفته است، گفت: در این شرایط دانشگاه‌های کشور نیز با چالش‌هایی روبرو هستند و البته این وضعیت موجب شده است تا مسئولان دانشگاهی در مقابله با آن و انجام بهینه امور، تجربیات بهتری به دست آورند.

وی با تاکید بر ریل‌گذاری قانونی در انجام تمامی وظایف افزود: ما باید از این فرصت به دست آمده نهایت استفاده را کرده و فعالیت‌های این دوران را به احسن تبدیل کنیم، البته این نه تنها در بخش آموزش، بلکه در بخش‌های پژوهش و فعالیت‌های فرهنگی نیز باید برنامه‌ریزی‌های مناسبی انجام گیرد و عادت‌های جدیدی در زندگی جامعه دانشگاهی به وجود آورد.

غلامی با بیان اینکه ستاد وزارت علوم زیرساخت‌های لازم برای فعالیت دانشگاهیان در دوران شیوع کرونا را فراهم می‌کند، اظهار داشت: در سال تحصیلی آینده شرایط بهتر می‌شود و مبنای ما بر ارائه آموزش مجازی دروس دانشگاهی است، البته حضور دانشجویان برخی مقاطع در فواصل مختلف زمانی هم می‌تواند مناسب باشد.

وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاهیان باید به عملکرد دوران کرونایی یک نگاه کلان داشته باشند، گفت: همه دانشگاه باید تجربیات عملکرد مطلوب خود در دوران کرونایی در بخش های مختلف منتشر کنند تا مورد استفاده دیگران نیز قرار گیرد و لازم است معاونت‌های آموزشی و پژوهش و فناوری وزارت هم در این فرآیند همکاری کنند تا نتایج مطلوبی با استفاده از تجربیات هسته‌های علمی دانشگاه‌ها به وجود آید.

غلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارائه گزارش‌ها و نقطه‌نظرات ارزشمند روسای دانشگاه‌ها در خصوص عملکرد مناسب‌شان در دوران کرونایی اظهار داشت: پشتیبانی‌های لازم در دوران کرونایی از دانشگاه‌ها انجام می‌شود تا دغدغه روسای دانشگاه‌ها به حداقل برسد و در این ارتباط دولت نیز در حد امکان کمک خواهد کرد.

وزیر علوم با تاکید بر برگزاری نشست‌های مجازی در بخش‌ها و مدیریت‌های مختلف دانشگاهی گفت: برگزاری نشست‌های مجازی یکی از فرصت‌هایی است که در دوران بیماری کووید ۱۹ به دست آمده و به مسئولان بخش‌های مختلف دانشگاهی توصیه می‌کنم با برگزاری این نشست‌ها در فواصل مختلف از همفکری و تجارب یکدیگر به خوبی استفاده کنند.

غلامی با تاکید بر عبور از روش‌های سنتی در انجام امور آموزش عالی گفت: لازم است دانشگاه‌های کشور تجربیات خود در خصوص انجام امور آموزش مجازی و سایر امور در دوران شیوع کرونا را برای تثبیت و جمع‌بندی این دستاوردها و پایداری این تجربیات گردآوری کرده و به ستاد وزارت علوم ارسال کنند و در این راستا باید برخی از عادات سنتی در انجام امور را به سمت خدمت بهینه تغییر دهیم.

وی افزود: مدل آموزش عالی کشورمان با مدل آموزش عالی کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی تشابه زیادی دارد و ما می‌توانیم با بومی‌سازی تجربیات آنان در انجام امور، برنامه‌ریزی‌های مناسبی داشته باشیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: دوران کرونا دانشگاه روسای دانشگاه ها دوران کرونا دوران کرونایی انجام امور وزارت علوم آموزش عالی وزیر علوم بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۳۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!

نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان می‌دهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق می‌افتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.

به گزارش فارس، نگاهی به جدول تعداد خانم‌ها و آقایان شرکت‌کننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمار شرکت خانم‌ها در کنکور در حال بیشتر شدن است.

بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی

مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمی‌داند و می‌گوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.

وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشور‌های دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگ‌تر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیب‌زاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • رقابت بیش از ۴۵ هزار داوطلب کرمانی در کنکور
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • پایان روز دوم مسابقات ورزشی کارکنان دولت در کرمان
  • دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه مهارت تبدیل می‌شود