Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:26:47 GMT

باید نقشه آمایش سرزمینی را جدی بگیریم

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۶۲۱۴

باید نقشه آمایش سرزمینی را جدی بگیریم

معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: ما باید نقشه آمایش سرزمین را جدی بگیریم و نقشه راه اختصاصی را تدوین کنیم

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر حق دوست در اختتامیه سیزدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و بیست و یکمین همایش آموزش پزشکی که امروز در  دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با تاکید براینکه  آموزش علوم پزشکی در این روزها همراه با نوآوری و تحقیق و به روز ترین فرآیندها است، تاکید کرد: این روزها باهوش‌ترین جوانان کشور با کنکور وارد دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌شوند و همین آموزش موثر بوده که در شرایط کرونا اقتدار آفرین بوده است و جزو موفق‌ترین حیطه‌های آموزشی کشور است به طوری که این آموزش تا حدی موثر است که بسیاری از ایرانیان از خارج از کشور برای دریافت خدمات سلامت به ایران مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه خاطره‌ای از زندگی تلخ دانشجوی کرمانی که بعد از اعتیاد در رشته پزشکی پذیرفته شد، تصریح کرد: اگر معلمی، استاد دانشگاهی و دانشجویی این سختی‌ها را درک نکند و نداند چه وظیفه‌ای دارد نمی تواند به مردم کمک کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: هیات علمی واقعی کسی است که معنای پاسخگوی اجتماعی را درک کند. پاسخگویی اجتماعی را باید به عنوان رکن اول آموزش پزشکی قرار دهیم. مبادا استادی ببیند که که دانشجویش افت تحصیلی پیدا کرده و یا سیگاری شده یا افسرده شده و بی تفاوت باشد. این وظیفه ما استادان است که به این موضوعات توجه کنیم.
معاون آموزشی  وزارت بهداشت به نقش دانشگاه‌های علوم پزشکی در تربیت دانشجویان اشاره کرد و گفت:  نباید کور و بدون نقشه راه حرکت کنیم. فکر نکنیم با افزایش تعداد مقالات و رشته‌ها و دانشکده‌ها وظیفه خودمان را انجام داده‌ایم بلکه باید بدانیم که به کجا می خواهیم برسیم. حتی اگر همه دانشگاه‌ها هم وجود نداشته باشند باید بدانیم که حرکت علمی کشور ادامه دارد. اما خیلی زود ممکن است به جایی برسیم که دانشجویی نباشد که بیاید سر کلاس.

حق‌دوست افزود: نباید خودمان را به خواب بزنیم. در بسیاری از رشته‌های غیر علوم پزشکی، در خیلی از رشته‌های علوم پزشکی و حتی در برخی رشته‌های دستیاری کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت پر می‌شود بنابراین هر دانشگاه علوم پزشکی باید نقشه راه خود را ترسیم کند.

او تاکید کرد: ما باید نقشه آمایش سرزمین را جدی بگیریم و نقشه راه اختصاصی را تدوین کنیم. اگر توانستیم مشخص کنیم که هر دانشکده و دانشگاهی به کجا می‌خواهد برسد آن وقت زمان مناسبی برای توسعه است. ضمن اینکه عینک توسعه کمی را باید از چشم برداریم. تا کی می‌توانیم مرکز تحقیقاتی چهار نفره و گروه آموزشی سه نفره ایجاد کنیم؟

معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: زمانی می‌توانیم بگوییم همگرایی ایجاد شده که در یک گروه آموزشی و یک مرکز تحقیقاتی چندین نفر همکاری کنند.

وی با بیان اینکه بحث جدایی وزارت علوم و وزارت بهداشت مطرح نیست، گفت:  در یک دانشگاه علوم پزشکی نیز که از نظر فیزیکی دانشکده‌ها در یک مکان قرار دارند علوم پایه‌ای‌ها و بالینی‌ها با همدیگر گفتمان عملی ندارند، پس نشان می‌دهد که درد جای دیگری است. همچنین باید دنبال توسعه هدفمند باشیم. دیگر توسعه کمی مطرح نیست و زمانی می توانیم مطمئن باشیم که برای چه و در چه جهتی گام بر می‌داریم که آموزش و دانشگاه ما هدفمند و دغدغه مند باشد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معاون آموزشی وزارت بهداشت علوم پزشکی باید نقشه نقشه راه رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۶۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح دفتر همکاری‌های علمی تاجیکستان و علوم پزشکی شیراز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اعلام کرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سفر به جمهوری تاجیکستان، با وزیر تندرستی این کشور  درمورد توسعه همکاری‌های مشترک با راه اندازی دفتر همکاری‌های علمی_دانشگاهی، دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست که در وزارت تندرستی تاجیکستان و با همراهی سفیر ایران در جمهوری تاجیکستان برگزار شد، پیرامون راه‌های توسعه همکاری‌های دو جانبه همفکری شد.
در ادامه این ملاقات، دفتر اختصاصی همکاری‌های علمی-دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان، در ساختمان وزارت تندرستی افتتاح شد.
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص اظهار داشت: افتتاح این دفتر که نشان دهنده اعتماد طرف تاجیک به توانمندی‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز است، روابط دو جانبه را با شتاب بیشتری توسعه می‌دهد.
دکتر سید حسن سراج راه اندازی این دفتر را فرصتی برای برنامه ریزی، هماهنگی و پیگیری موضوعات مورد علاقه دو طرف دانست.
در پایان برنامه‌های روز دوم سفر، وزیر تندرستی جمهوری تاجیکستان، نشان ملی تاجیکستان را به دکتر مهرداد شریفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعطا کرد.

دیگر خبرها

  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • افتتاح دفتر همکاری‌های علمی تاجیکستان و علوم پزشکی شیراز
  • همایش پیاده‌روی خانوادگی فردا در یاسوج برگزارمی شود
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال