Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری شامگاه شنبه در برنامه‌ای تلوزیونی درباره برخی مطالب و اظهارات مطرح شده نسبت به موضوع قرارداد راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین در برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی اظهار کرد: طی دهه اخیر روابط ایران و چین در ابعاد مختلف گسترش یافته است و حتی در مقطعی حجم روابط ایران و چین به ۵۰ میلیارد دلار در سال رسید و در سفری که رئیس جمهوری چین در سال ۹۴ به تهران داشت در مذاکراتی که با آقای روحانی داشتند موضوع اینکه دو کشور الان از نظر حجم روابط اقتصادی، فعالیت های فرهنگی، مسائل منطقه ای و بین المللی به جایی رسیدند که می‌توانند به عنوان دو شریک آینده همکاری خود روی هم حساب باز کنند، مطرح شد و آنجا بود که دو رئیس جمهور در نشستی خبری اعلام کردند که توافق کردند تا به دنبال سندی برای آینده خود باشند که به روابط دو کشور در بخش‌های مختلف نگاهی راهبردی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- وی با تاکید بر اینکه تهیه و تنظیم اسناد در ابعاد مختلف زمان‌بر است، گفت: در سفرها و دیدارهای مقامات دو کشور از جمله سفرهای وزرای خارجه دو کشور به پایتخت‌های یکدیگر و همچنین سفر آقای لاریجانی به عنوان رئیس مجلس به چین درباره این سند بحث شد. این سند در دولت مورد بررسی قرار گرفت و سال گذشته ما یک پیش نویس اولیه به دولت چین دادیم؛ آنها نیز حدود ۵ ماه روی آن کار کردند و نظراتی را ارائه دادند و ما نیز نظرات آنها را بررسی کردیم و الان در مرحله‌ای هستیم که چارچوب این سند روشن شده ولی هنوز به توافق نهایی نرسیده است.

بیشتر بخوانید:

واگذاری برخی جزایر به چینی ها یا استقرار نیروهای نظامی چین در ایران صحت دارد؟

رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه «در هیچ جایی مرسوم نیست که جزئیات و ابعاد سندی که هنوز بر آن توافق نشده، اعلام شود»، درباره علت اهمیت یافتن این سند در افکار عمومی داخلی و خارجی خاطر نشان کرد: در داخل ایران روابط با چین مورد حمایت است و بارها مسئولان ایرانی و چینی از روابط درازمدت با یکدیگر صحبت و بر آن تاکید کردند؛ ما در چنین شرایطی با روسیه و برخی از همسایگان خود نیز در حال مذاکره هستیم. اینکه الان وضعیت ایران به گونه ای است که در منطقه خود با همسایگانش یا به عنوان یک کشور آسیایی با قدرت ‌ای آسیا بتواند یک نگاه همکاری دراز مدت داشته باشد، اتفاقی مثبت است و به همین دلیل که این اتفاق یک مزیت برای ما است، دشمنان ما می‌خواهند از آن بعنوان یک فشار استفاده کنند.

واعظی افزود: برای نخستین بار بحث ترکمانچای خواندن این سند همکاری از کاخ سفید مطرح شد و بعد از آن بی بی سی و من‌وتو و یکسری از رسانه‌های خارجی به آن پرداختند؛ پس از آن نیز متاسفانه عده‌ای از روی نا آگاهی یا دلیلی دیگر به این موضوع پرداختند؛ فردی به این مساله پرداخت که اتفاقا زمانی که خودش بر سر کار بود، روابط خوبی با چین داشتند. مطالبی مطرح می‌شود که نه با قانون اساسی و نه با سیاست‌هایی که رهبری ترسیم کرده‌اند، همخوانی ندارد و دولت نیز اعتقادی ندارد که ما بخشی از سرزمین خود را واگذار کنیم.

وی در ادامه با اشاره به انتشار شایعاتی درباره واگذاری جزایر کیش و قشم به چین و همچنین ورود نیروهای نظامی چین به کشور بر اساس سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین تصریح کرد: در این سند همکاری ما نقشه‌ی راه همکاری را مشخص کرده‌ایم و به هیچ مصداقی که تعهدآور باشد ورود نکرده‌ایم؛ یعنی اینکه نه وارد موضوع کیش و قشم شده‌ایم و نه قرار است نیروهای نظامی وارد کشور شوند؛ اصلا در این سند اشاره‌ای هم به این مباحث نشده و کسانی که این موضوعات را مطرح کردند، کاری با سند نداشتند بلکه حساسیت‌هایی که نظام و مردم ما دارند را پبدا کردند و می‌خواهند روابط ایران و چین را بر هم بزنند؛ اگر ما همین کار را با روسیه کرده بودیم نیز همین مباحث مجددا مطرح می‌شد؛ آمریکایی‌ها با فشار حداکثری به  دنبال ایجاد فاصله بین مردم و نظام هستند و چون از طریق فشارهای اقتصادی و روانی موفق نشدند، الان متوسل به روش های دیگر شده‌اند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه مطالبی که مطرح می‌شود، فقط توهمات و شایعه است، در پاسخ به این پرسش که آیا اینکه گفته شده فروش نفت با قیمت کمتر از قیمت جهانی و فروش انحصاری به چین از موارد مورد توافق دو کشور است، صحت دارد؟ اظهار کرد: به هیچ وجه ایگونه نیست؛ قیمت نفت همواره بر اساس قیمت بازار است ضمن اینکه روابط نفتی در ایران مکانیزم خاص خودش را دارد؛ لذا در سند ۲۵ ساله هیچ گاه وارد مصادیق جزئی نمی‌شوند. ما در حال تنظیم و امضای این سند همکاری هستیم؛ بلکه از این دست اسناد در روابط میان کشورها وجود دارد، اما چون در گذشته کمتر به این موضوعات پرداخته شده، برخی فکر می‌کنند که این سند با اسنادی که با کشورهای مختلف امضا کرده‌ایم تفاوت دارد درحالی که ما همواره بر اساس اصول اعتقادی خود و همچنین قانون اساسی و عملکرد ۴۰ ساله نظام در این چارچوب گام برمی‌داریم.

واعظی افزود: روابط ایران و چین می‌تواند نظمی که آمریکایی‌ها دنبالش هستند را تغییر دهد و همین آنها را نگران کرده است. از کی تا به حال آن‌ها ناراحت این هستند که ایران توافق بدی نبندد؟

وی افزود: این سند که هنوز محتوای کامل آن منتشر نشده است را در خارج از کشور به سرعت زیر سوال برده‌اند و درباره آن به طرح موارد نادرست می‌پردازند و همین نشان می‌دهد که آنان از این توافقنامه نگرانند.

واعظی تاکید کرد: اگر این سند مانند خیلی از سندهایی که ما با کشورهای دیگر امضا می‌کنیم و ما در آن تعهداتی به طرف و طرف تعهداتی به ما داشته باشد باید حتما به مجلس برود اما اگر تعهدی نباشد این سند در هیئت دولت مطرح می‌شود و بعد برای تطابق با قانون اساسی به مجلس می‌رود.

رییس دفتر رییس جمهوری اظهار کرد: اگر بین دو کشور قراردادی نباشد که محرمانگی داشته باشد که منظور ما نه مجلس و شورای نگهبان که برای خارجیان است، پس به طور کامل مطرح می‌شود.

وی تصریح کرد: باید صبر کنیم و ببینیم رفت و آمد این سند بین ما و چین به کجا می‌رسد و چه چیزی در نهایت طراحی می‌شود و آن وقت اگر حتی یک بند تعهد در آن باشد حتماً به مجلس می‌رود.

واعظی یادآور شد: اگر هرچقدر روابط ما با چین و روسیه و سایر همسایگان قوی‌تر باشد برای ما هم بهتر است و هیچکس که زیر چیزی را که برایش منفعتی نداشته باشد، امضاء نمی‌کند.

رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا متن ۱۸ صفحه‌ای این توافقنامه پیش از امضا منتشر می‌شود، اظهار کرد: نه. اگر به توافق برسیم حتماً منتشر می‌شود اما بستگی به این دارد که در مورد قرارداد و منتشر شدن آن با طرف مقابل به چه نتیجه‌ای برسیم که اگر محرمانگی داشته باشد آنوقت تصمیم دیگری می‌گیریم.

وی با اشاره به علت انتشار بیانیه سه کشور اروپایی درباره فعالیت هسته‌ای ایران، گفت: آنچه الان سه کشور اروپایی دارند انجام می‌دهند در مقابل آن چیزی است که چین و روسیه با آن مقابله می‌کنند. هم چین و هم روسیه با بیانیه سه کشور اروپایی مخالفت کردند و با آنچه هفته پیش در شورای امنیت اتفاق افتاد هم مخالفت کردند و به نظر می‌رسد سه کشور اروپایی علاقمندند که برجام را حفظ کنند اما تحت فشار آمریکا نمی‌توانند این تعهدات را انجام دهند.

واعظی در پاسخ به پرسشی درباره علت تغییر رفتارهای متناوب اروپا در قبال ایران، ادامه داد: آنچه اروپایی‌ها تا الان از خود نشان دادند به هیچ منطق و اصولی استوار نبوده و بسیار مذبذب عمل کردند و به خاطر ضعفی که تعامل با آمریکا دارند - که نتوانستند در دوره ترامپ به اصولی  در روابطشان با آمریکا برسند - در این وضعیت قرار دارند.

وی گفت: به نظرم اروپاییان منتظر هستند تا چندماه باقیمانده تا انتخابات آمریکا طی شود و تصور هم می‌کنند که ترامپ در انتخابات به پیروزی نمی‌رسد و به آینده امیدوار شده‌اند و این شامل اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر که با رفتارهای ترامپ به مشکل خورده‌اند هم می‌شود.

رییس دفتر رییس جمهوری با تاکید بر اینکه اروپا علاقمند است که برجام حفی شود، گفت: ما چه ترامپ باشد چه بایدن بنای داشتن روابط با آمریکا را نداریم و منافع ما نیز به هیچ وجه با کسی که در آمریکا به قدرت برسد گره نخورده است اما آنچه برای ما مهم است این است که تحریم‌های ظالمانه که فشار بر ملت و اقتصاد ما می‌آورد را دور کنیم.

واعظی تاکید کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم که دموکرات‌ها بهتر عمل می‌کنند یا جمهوریخواه‌ها اما براساس اعتقادات دموکرات‌ها و رفتارهایی که بعضاً داشته‌اند به نظر می‌رسد اساسأ نوع نگاه آنان به مسائل هسته‌ای، به اروپا و سایر کشورها نیز با حال حاضر متفاوت باشد.

وی با اشاره به تلاش آمریکا برای متهم کردن ایران در قبال فعالیتهای هسته‌ای با تمسک به برجام اظهار کرد: کسی می‌تواند به برجام استناد کند که عضو برجام باشد و آمریکا که از برجام خارج شد فکر نمی‌کرد بعد از او برجام باقی بماند اما اینطور نشد و برجام باقی ماند و تلاش آنان برای بیرون کشاندن اروپایی‌ها از برجام هم نتیجه نداد و خود کشورهای عضو برجام نیز اجازه نخواهند داد که آمریکا از مفاد برجام در حال حاضر علیه ایران استفاده کند.

 

واعظی با اشاره به فرایند حفظ برجام از سوی ایران، اظهار کرد: اگر برجام به گونه‌ای شود که دیگر منافعی برای ما نداشته باشد - و ما در نامه‌ای که آقای روحانی در سال گذشته به اروپایی‌ها نوشته به آن شرایط اشاره کرده‌ایم - آنوقت بر اساس همان نامه تصمیم می‌گیریم و اروپایی‌ها چون از آن تصمیم خبر دارند بنابراین در نیویورک نیز با آمریکایی‌ها همکاری نکردند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران و چین روحانی ایران و چین رئیس دفتر رئیس جمهور محمود واعظی روابط ایران و چین سه کشور اروپایی رئیس دفتر رئیس رئیس جمهوری مطرح می شود اروپایی ها سند همکاری دو کشور برای ما بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۶۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی

به گزارش همشهری آنلاین، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

کد خبر 849016 منبع: ایسنا برچسب‌ها بن سلمان خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس