Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@08:10:39 GMT

معادن خراسان جنوبی روی لبه تیغ / عمق مشکلات بیشتر شد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۸۱۳۳

معادن خراسان جنوبی روی لبه تیغ / عمق مشکلات بیشتر شد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان جنوبی با داشتن معادنی غنی به عنوان پیشانی معدنی کشور شناخته می شود و پرداختن به مزیت‌های معدنی پنجره پیشرفت را به روی استان باز می‌کند.

در سال‌هایی که گذشت با توجه به تحریم‌های سنگینی که از غرب بر ایران تحمیل شد، واردات ماشین‌آلات به سختی انجام می‌شد و در برخی موارد ناممکن بود و با توجه به تحریم‌های وضع شده علیه کشور، ورود ماشین‌آلات معدنی با محدودیت فراوان روبرو شده که در آینده ضربه‌های جبران ناپذیری را بر بخش معدن استان خراسان جنوبی وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمق مشکلات بیشتر شد

احمد پروین، نائب رئیس خانه معدن استان و نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند شنبه شب در جلسه کمیته کارشناسی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به افت صادرات طی ماه های اخیر اظهار کرد: بحران های اقتصادی مشکلات بخش معدن را بسیار عمیق تر از قبل کرده است.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی روشنی در زمینه وضعیت صادرات نداریم، بیان کرد: از طرف دیگر پیش بینی ما این است که با بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی، محصولات معادن سنگ از سطح ساختمان های متوسط خارج شود و میزان فروش کاهش پیدا کند.

نائب رئیس خانه معدن خراسان جنوبی و نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: از این جهت حفظ معادن موجود تا زمان بازگشت اوضاع به شرایط عادی نیازمند تدابیر خاص و ویژه‌ای است که باید به آن توجه داشت.

پروین با اشاره به اینکه یکی از مشکلات موجود افزایش بیش از حد قیمت ماشین آلات معدنی است، گفت: از آن جایی که بخشی از قطعات این ماشین آلات از خارج وارد می شود، به واسطه تحریم ها در راستای تأمین آن با مشکلاتی رو به رو هستیم.

دردسرهای آینده معادن

وی با تاکید بر اینکه قیمت ماشین آلات معادن به صورت افسار گسیخته بالا رفته است، اظهار کرد: در زمینه واردات ماشین آلات دست دوم نیز تاکنون اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده است.

نائب رئیس خانه معدن خراسان جنوبی گفت: پیش بینی می کنیم با روند فعلی طی ماه های آینده در حوزه مصالح ساختمانی و مواد معدنی با انباشت تولیدات مواجه شویم.

پروین با بیان اینکه اگر اکنون برای این حوزه برنامه نداشته باشیم در آینده دچار مشکلات عدیده‌ای خواهیم شد، ادامه داد: بانک ها می توانند با راهکارهایی در زمینه واردات ماشین آلات دست دوم معدنی به فعالان این بخش کمک شایانی کنند.

وی تصریح کرد: با توجه با فاصله قیمتی که بین دستگاه وارد شده و بازار فعلی وجود دارد برای بانک ها ضریب اطمینان ارزشمندی ایجاد می شود که بایست مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به وجود بروکراسی های پیچیده اداری در حل مشکلات معادن یادآور شد: ظرفیت های بانکی موجود نتوانسته به موقع به نیازهای معادن خراسان جنوبی پاسخ دهد.

نائب رئیس خانه معدن خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید اعتماد، هماهنگی و رابطه نزدیک بین بانک ها و معدن کاران وجود داشته باشد، افزود: لازم است بانک ها بر مبنای یک اعتماد با معادن با سابقه و شناسنامه دار و قدیمی همکاری کنند.

سنگی که بانک ها پیش پای معادن گذاشته‌اند

پروین با انتقاد از شیوه اعتبارسنجی بانک ها، گفت: بانک ها بر سر راه اعطای تسهیلات به معدن کاران سنگ اندازی می کنند و وثایق ملکی سنگین درخواست می کنند.

وی ادامه داد: اگر به سرعت نتوانیم به بخش بحران زده معدن کمک کنیم در سال آینده خبری از رونق معدن و فعالیت های معدنی در خراسان جنوبی وجود نخواهد داشت.

حسین امینی مدیر بانک صنعت و معدن خراسان جنوبی گفت: در زمینه خرید و وارد کردن ماشین آلات معدنی باید کارت بازرگانی، ماشین آلات و معدن به نام یک نفر باشد تا از مزیت‌های گمرکی بهره مند باشیم.

وی با اشاره به اینکه خواست ما بر این است که علی رغم همه تفاوت قیمت‌ها و افزایش قیمت‌ها زمینه‌ای فراهم شود تا معدن کاران بتوانند ماشین آلات مورد نیاز خود را تأمین کنند، اظهار کرد: این مهم با همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌های ذی‌ربط محقق می شود..

مدیر بانک صنعت و معدن خراسان جنوبی بیان کرد: یک سری قراردادهایی را لیزینگ بانک صنعت و معدن با شرکت‌های سازنده ماشین‌های سنگین و سبک دارد که کارمزد و حق معامله را می‌گیرد که این به نفع خریدار است.

وی اظهار کرد: طبیعی است که برای ارائه تسهیلات به معدن کاران نمی‌توان به طور کلی از ضمانت صرف نظر کرد ولی اگر شرایطی فراهم شود که ضمانت صندوق بیمه محصولات معدنی مورد تأیید قرار گیرد بسیار از موانع در این زمینه مرتفع می شود.

مدیر بانک صنعت و معدن خراسان جنوبی بیان کرد: توقع داریم درک شرایط دوطرفه باشد چرا که منابع بانک ها نیز محدود است.

کد خبر 4971335

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بیرجند بیرجند معادن ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا گرگان قزوین ستاد مقابله با کرونا ایلام بیرجند شهرکرد استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه سیستان و بلوچستان حجاب و عفاف نائب رئیس خانه معدن معدن خراسان جنوبی بانک صنعت و معدن ماشین آلات معدن کاران بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۸۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند

فعالیت معدن اطراف سرچشمه کامو چند سالی است که مطالبه اصلی مردم در منطقه کاشان است و اهالی کامو، چوگان و جوشقان قالی بر هر گونه فعالیت معدنی در این نقطه حساس هستند و اخیرا منابع محلی خبر از حفاری‌های جدید در این منطقه می‌دهند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، معادن کرکس کوه پس از این همه مطالبه مردمی و مطالبات زیست محیطی هنوز هم به آنچه مردم می‌خواهند مجهز نشده است. در واقع بخش زیادی از این معادن فعال هستند و بخش زیادی از آن‌ها هم فعالیت‌های اولیه‌ای داشته اند و رها شده اند و مجموع همه این‌ها منطقه را تحت تاثیر قرار داده اند.

طبق اعلام مسئولین محیط زیست استان اصفهان و پس از تشدید شرایط در معادن کرکس کوه و همچنین حضور سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در مورد معادن کرکس کوه اقداماتی را به عنوان محور در حال انجام دارد و با آب منطقه‌ای به لحاظ اثرات معادن بر منابع آب، با جهاد کشاورزی به لحاظ اثرات معادن بر مزارع و باغ‌ها و با صنعت و معدن به لحاظ مجوز معادن و زمان پروانه‌های بهره‌برداری در حالِ احصای نتایج است.

آخرین پیگیری ما از مسئولین محیط زیست منتج به این نتیجه شد که مشکلات معادن شهرستان نطنز از استان اصفهان توسط ریاست سازمان محیط زیست کشور طی نامه‌ای به وزارت صمت رسیده، البته برای اطلاع از جزئیات این نامه پیگیری‌هایی را انجام دادیم، ولی هنوز به دست ما نرسیده است.

اما آنچه در بین مردم محلی مطرح شده معدن کامو است. چند سال است که دغدغه مردم در واقع نگرانی درباره از بین رفتن منابع آبی کامو و چوگان است. این معدن آهن روی سرچشمه آب این مناطق مشغول انفجار بوده و حالا مسئولان معدن می‌گویند مشغول جمع آوری خاک‌های دپو شده در محل انفجار هستند.

مسئله معادن جوشقان قالی و کامو یکی از زخم‌هایی است که فقط بسته شده و هنوز به صورت کامل ترمیم نشده است. اصل موضوع از آنجایی شروع شد که یک امام جمعه هم صدا با مردم به دنبال گرفتن حقشان از طبیعت شد، درست زمانی که معادن خود را محق‌تر می‌دانستند و به دنبال برداشت سنگ از کوه‌های این مناطق بودند.

برداشت از معدن به خودی خود مشکلی ندارد، اما اینکه در چه منطقه‌ای عملیات انفجار و تخریب و حفاری در کوه انجام می‌شود، مهم‌ترین دلیلی است که مردم تحمل نخواهند کرد. مشکل معدن بر روی کوه‌های شمال شرق منطقه کامو و چوگان دقیقا با مایه حیات در تقابل است، جایی که معدن دقیقا خود را در تقابل با سرچشمه آبی زلال می‌بیند که به عنوان مزاحم اصلی اجازه برداشت را از آن گرفته است.

زمانی که سنگ معدن در این منطقه از طریق انفجار در حال برداشت بود، مردم مشاهده کردند که هم حجم آب خروجی از چشمه کاهش یافته و هم طعم آن تغییر کرده است. در واقع زمانی که گاز‌های میان سنگ‌ها خارج می‌شود، علاوه بر اینکه سبب آلودگی آب می‌شود حجم آب را نیز کم می‌کند و با اثرگذاری روی قنوات تاثیر خود را بر کشاورزی نیز می‌گذارد.  

اگر فرونشست و شکاف زمین در اطراف دشت کاشان را هم کنار این موضوع قرار دهیم، چیزی کمتر از فاجعه برای زندگی انسان‌ها در این مناطق نخواهد داشت؛ و این دقیقا در تقابل با سیاست تمرکززدایی از شهر‌های بزرگ است. شاید برداشت از معدن، رشد اقتصادی قلمداد شود، اما وقتی حیات نباشد به چه دردی می‌خورد؟

عدم برداشت از معادن کامو در روز ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ با رای دیوان عدالت اداری به نتیجه رسیده بود، اما ۱۰ اردیبهشت همان سال این رای نقض شد. در آن زمان توسط معاون معدن سازمان صمت استان مطرح شده بود که فعالیت معدن با مجوز است و می‌تواند فعالیت کند.

مجوزدار بودن معادن امروز مورد بحث ما نیست! زیرا ممکن است یک معدن با روش‌های مختلف دوگانه تحریم نفت و رشد اقتصادی از طریق برداشت معادن را مطرح کند و امضای طلایی را برای خود به ارمغان آورد.

چند روز پیش منابع محلی کامو از حفاری در عمق معدن این منطقه که مرتبط با سرچشمه کامو است خبر دادند. اگر این موضوع صحت داشته باشد، زخم تازه را در این منطقه دوباره بازخواهد کرد.  

در جریان معارفه فرماندار کاشان استاندار اصفهان در پاسخ سوال یک خبرنگار در خصوص وضعیت معدن کامو و چوگان و اینکه چرا در نزدیک رصدخانه فعالیت دارد، گفت:مشکلات معدن  را بررسی کردیم و یک سری محدود سازی انجام شد تا آسیبی به منطقه وارد نکند.

وی در ادامه گفت: این معدن نخست فعال بوده و بعد رصدخانه ساخته شده است.

وی تاکید کرد: رصدخانه کنار معدن فعال شده است، پس مسئولین رصدخانه می‌دانسته‌اند که معدن اینجاست و با رعایت ضوابط به این مکان آمده اند.

استاندار اصفهان حتما در جریان موضوع اثرات معدن بر آب منطقه هستند، موضوع رصدخانه در این منطقه یک مسئله‌ی فرعی است و اصل مطلب همین فعالیت معدن در کامو است که باید مورد بازبینی دقیق قرار گیرد.

با توجه به اصل ۵۰ قانون اساسی و اینکه وظیفه حفاظت از این قانون به عهده سازمان حفاظت از محیط زیست است، می‌توان از مسئولان این سازمان در اصفهان انتظار داشت که نسبت به فعالیت این معدن بی اعتنا نباشند. از طرفی لزوم حضور مسئولین سامان صمت استان و دادستانی به عنوان مدعی العموم در این معدن و نظارت بر روند فعالیت آن قطعا به نفع مردم خواهد بود.   

به گزارش دانشجو، اصفهان با معضل خشکی دشت‌ها مواجه است. شکاف‌های زمین در اطراف دشت کاشان، اطراف اصفهان و حتی نزدیک به فرودگاه اصفهان، نشانه‌های خطرناکی از نابودی حیات در مرکز ایران است و همه این‌ها نادیده گرفته می‌شود تا یک معدن آهن، یکی از معدود چشمه‌های حیات در این استان را از بین ببرد.

 

بیشتر بخوانید:

آسیب‌های معدن سنگ آهن کامو به طبیعت و چشمه‌های آب / مردم در انتظار پاسخ مسئولان هستند

دبیر مجمع مطالبه‌گران: معدن کامو حتی اگر مجوز هم داشته باشد طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، فعالیت آن ممنوع است

عضو شورای شهر جوشقان قالی: «معدن سنگ آهن کامو» کشاورزی و زندگی ۱۰ هزار نفر را به خطر انداخته است

تجمع مردم کامو و جوشقان قالی در اعتراض به فعالیت یک معدن آهن / امام جمعه جوشقان قالی: فعالیت معدن باید متوقف شود

 

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور
  • احداث آشیانه اداره ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۲۰۲۴ CHINAPLAS