Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به کاهش ۸۱ درصدی رواناب‌ها در استان گفت: کشت برنج در کرمانشاه نقض طرح ملی سازگاری با کم‌آبی است. - اخبار استانها -

بهرام درویشی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به بارش‌های فروردین سال گذشته اظهار داشت: بارش‌های سال گذشته برای عده‌ای این تصور اشتباه را ایجاد کرد که با توجه به وضعیت بارندگی‌ها می‌توان در استان نسبت به برداشت‌های غیراصولی، بی‌رویه و کشت برنج اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درویشی افزود: این در حالی است که بر اثر خشکسالی نزدیک به 10 سال و برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی ضربات فاجعه باری به منابع و مخزن آبخوان وارده شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه از کاهش 81 درصدی رواناب‌ها در استان خبرداد و عنوان کرد: متأسفانه تمرکز برنج در شرق استان سبب افت شدید آبخوان و منابع ارزشمند آب زیرزمینی در این منطقه شده است و این قسمت متأثر از برداشت‌های بی‌رویه برای کشت برنج طی چند سال آینده دچار فقر منابع زیرزمینی فاجعه بار خواهد شد و ما زنگ خطر آن را کاملا احساس می‌کنیم.

ترخیص برنج‌های وارداتی به کندی پیش می‌رود/ برنج ایرانی به وفور در بازارها موجود استخوشه‌دهی 20 درصدی برنج در گیلان؛ مشکل کم‌آبی شالیزارها برطرف می‌شود‌

درویشی با اشاره به اینکه برای هر هکتار کشت برنج لازم است 24 هزار مترمکعب آب صرف شود گفت: ادامه این روند منطقی و معقولانه نیست.

وی با اشاره به حق آبه زیست محیطی افزود: این برداشت‌های بی‌رویه و غیرمجاز علاوه بر خسارت به آبخوان سبب از بین رفتن گونه‌های گیاهی و جانوری شده است و همین امر می‌تواند اکوسیستم گیاهی و جانوری را تحت تأثیرات منفی خود قرار دهد. 

وی با بیان اینکه ما موظف به اجرای طرح احیا و تعادل بخشی و حفاظت و صیانت از منابع آبی هستیم گفت: این یک طرح یک طرح ملی است که با ادامه این روند ما یک طرح ملی را نقض و آن را نادیده گرفته‌ایم.

درویشی با اشاره به اینکه 23 دشت مطالعاتی در سطح استان وجود دارد بیان کرد: از این تعداد 13 دشت ممنوعه و دو دشت ممنوعه بحرانی است و با وجود همه این کمبودها باز هم شاهد روند رو به افزایش کشت برنجی هستیم که در استان ما نه شرایط آب و هوایی و نه آب کافی برای کشت آن وجود دارد. 

درویشی با ابراز نگرانی مجدد از شرایط موجود کشت برنج در استان و هدررفت آب افزود: سخن و نگرانی ما بر اساس واقعیت‌ها و تحلیل داده‌ها و اطلاعاتی است که از نظر فنی استناد متقن و محکمی است و حاضر هستیم آن را به همگان آشکار ساخته و توضیح بدهیم.

انتهای پیام/832/ش

R41380/P/S6,68/CT1 واژه های کاربردی مرتبط واردات برنج بیشتر بخوانید... بارش باران در گرمای تابستان کویرنشینان کرمان را غافلگیر کرد+ تصاویر هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان نسبت به وقوع بارش‌های مونسون بارش نزولات جوی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۱۴ درصد کاهش یافت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واردات برنج واردات برنج کشت برنج بی رویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۱۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟

انتظار می‌رود با استمرار اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز و برقراری ثبات نسبی در بازار ارز در سال ۱۴۰۳، کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده استمرار داشته باشد و در نهایت منجر به کاهش بیشتر تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، از مهمترین اهداف اعلامی بانک مرکزی در دوره جدید فعالیت خود در دولت سیزدهم، جلوگیری از افزایش قیمت کالاها و خدمات به بهانه افزایش قیمت ارز است و از همین رو هم این بانک رویکرد تقویت ثبات و پیش‌بینی‌پذیری بازار ارز، جلب اعتماد فعالان اقتصادی و جلوگیری از سرایت نوسانات مقطعی نرخ ارز به قیمت کالاهای اساسی و مرتبط با معیشت مردم را در قالب سیاست تثبیت اقتصادی در دستور کار قرار داده است.

در همین راستا مرکز مبادله ارز و طلا به منظور ایجاد مرجعیت قیمت، افزایش حجم مبادلات رسمی و سهولت تامین انواع تقاضای ارز، تفکیک بازار رسمی به دو بازار حواله و اسکناس، پیگیری اقدامات ناظر بر بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، جلوگیری از ایجاد درخواست‌های غیرواقعی تخصیص ارز، ایجاد انطباق میان نقشه ارزی و تجاری کشور، فراهم‌سازی بستر استفاده از منابع ارزی موجود در خارج از کشور از طریق دیپلماسی پولی و بانکی، پاسخگویی مناسب به انواع تقاضای ارز و عرضه ارز در حاشیه بازار به صورت محدود و هوشمندانه با هدف جلوگیری از نوسانات شدید و مقطعی ارز راه‌اندازی گردید.

بعلاوه آنطور که مسئولان بانک مرکزی بارها اعلام کرده‌اند، تقویت حکمرانی ریال به منظور مدیریت جریان‌های مالی و سرمایه‌ای مرتبط با بازارهای دارایی به‌ویژه ارز و طلا نیز با قوت در این بانک، پیگیری شد.

برآیند این اقدامات در کنار تهیه و تنظیم برنامه پولی برای کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی برای سال‌های 1401 و 1402، منجر به ثبات بخشی به بازار ارز و مدیریت انتظارات تورمی و در نهایت بهبود وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی بخصوص مهار تورم شاخص بهای تولیدکننده در سال 1402 و استمرار آن در ماه آغازین سال 1403 شد.

* همبستگی بالای نرخ ارز و تورم تولیدکننده

بررسی روند تحولات قیمتی شاخص بهای تولیدکننده نشان می‌دهد مقوله نرخ ارز و نوسانات ارزی متاثر از اجرای سیاست‌های ارزی تاثیرات قابل توجهی بر شاخص بهای تولید کننده بر جای گذاشته است.

نتایج حاصل از بررسی‌های صورت گرفته در این زمینه حاکی از تاثیرپذیری و همبستگی بالای زیرگروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» شاخص بهای تولیدکننده از متغیر نرخ ارز (نرخ حواله سامانه نیما) به ترتیب به میزان 0.7 و 0.9 طی دوره زمانی 1398 تا 1402 است.

مقایسه همبستگی رشد نقطه به نقطه گروه‌های کالا و خدمات در شاخص بهای تولید‌کننده با رشد نرخ حواله دلار در سامانه معاملات الکترونیک ارز با وقفه‌های صفر، سه و شش ماهه از سال 1398 تا پایان سال 1402

بر این اساس با توجه به اینکه عمده واردات کالایی کشور را کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای تشکیل می‌دهد (حدود 88 درصد از کل واردات گمرکی در سال 1402) که در واحدهای تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان به خوبی آثار اجرای سیاست تثبیت را در تحولات قیمتی شاخص تولید کننده و کاهش قابل ملاحظه آن در طول ماه‌های اخیر ملاحظه نمود.

*کاهش تورم تولیدکننده با اجرای سیاست تثبیت

در همین راستا، بر اساس آخرین آمار، تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده از 103.1 درصد در اردیبهشت ماه سال 1400 به 23.8 درصد در فروردین‌ماه 1403 کاهش یافته که موید کاهش قابل ملاحظه 79.3 واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

 مقایسه شاخص‌های کالا و خدمات PPI با نرخ حواله دلار در سامانه معاملات الکترونیکی ارز طی سال‌های 1401 تا 1402 (100=1400)

* تداوم روند کاهشی تورم مصرف‌کننده در سال 1403

انتظار می‌رود با استمرار اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز و برقراری ثبات نسبی در بازار ارز در سال 1403، کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده استمرار داشته و از آنجا که شاخص بهای تولیدکننده به نوعی شاخص پیشنگر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی می‌باشد، ادامه‌دار شدن روند کاهشی تحولات این شاخص منجر به کاهش بیشتر تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی تا پایان سال گردد.

علاوه براین، نگاهی به سایر کل های اقتصادی نشان میدهد که رشد پایه پولی و پول نیز در فرودین ماه با کاهش محسوس همراه بوده است؛ طبق تازه‌ترین آمار اعلامی از سوی رئیس کل بانک مرکزی، نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به 24 درصد کاهش یافته بود، در فروردین به 23 درصد رسیده است؛ رشد پایه پولی نیز طبق تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی که ساعتی قبل منتشر شد در اسفند 1402 با 16.9 واحد درصد کاهش، به 28.1 درصد رسیده است.

ضمن اینکه نرخ رشد پول نیز که سال گذشته 33 درصد بود، تا 16 فروردین امسال به 16 درصد کاهش یافته است. رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر کاهش انتظارات تورمی است.

گفتنی است، ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفند‌ماه 1402 نسبت به پایان اسفندماه 1401، معادل 2.9 درصد کاهش یافته و به رقم 7.112 رسیده است.

بانک مرکزی معتقد است، در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تاثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره های زمانی آتی داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۱۷ درصدی صادرات از استان کرمانشاه
  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود
  • قیمت طلا و سکه امروز 16 اردیبهشت 1403
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان