Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@04:44:12 GMT

هیچ دانشجویی از کرونا فوت نکرده است

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۲۲۷۳

علی اکبر حق دوست در مورد میزان پراکندگی ابتلای دانشجویان در دانشگاه های سراسر کشور اظهار داشت: هنوز آمار دقیقی از کل کشور به دست ما نرسیده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در خصوص تغییر شیوه سنجش آموزش پزشکی و نحوه ارزیابی دانشجویان پزشکی نیز گفت: تلاش بر این شد که سنجش از حالت یک امتحان چهار جوابی صرف تا حد امکان خارج شود و انواع و اقسام مدل های مختلف را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: از سوالات تشریحی گرفته تا پرسش های شنیداری اساتید از دانشجویان؛ به این صورت که در شرایطی که لازم بوده اساتید تلفنی یا از طریق ابزارهای مجازی با دانشجویان مصاحبه کرده اند. در واقع سعی شده اطمینان نسبی ایجاد شود که آموزش ها به صورت موثر ارائه شده است.

حق دوست گفت: برنامه ریزی شده است که آزمون های پزشکی و همچنین آزمون های سازمان سنجش سروقت برگزار شود. تمام تدابیر با رعایت پروتکل های بهداشتی نیز اندیشیده شده است تا کمترین آسیبی نداشته باشیم.

وی ادامه داد:‌ آزمون ها در سطح کشور چه در علوم پزشکی و چه غیر علوم پزشکی از همین الان با چند ماه تاخیر برگزار می شوند و تاخیر بیش از این اندازه برای برخی از این امتحانات که بسیار حساس و کلیدی هستند مانند پذیرش دستیاران پزشکی مشکل آفرین است. پذیرفته شدگان دستیاری پزشکی باید حتما اول مهر ماه وارد بیمارستان ها شوند و الا آموزش علوم پزشکی در ارائه خدمات در بیمارستان ها با اشکالات جدی مواجه می شود.

حق دوست اظهار داشت: تاخیر قابل ملاحظه ای در آزمون ها داشته ایم و تدابیر لازم اندیشیده شده است که در فضایی امن با کمترین خطر آزمون ها به بهترین شکل ممکن برگزار شود؛ بنابراین تاخیری در برگزاری آزمون ها نخواهیم داشت.

تدابیر حفاظتی آزمون‌ها 

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرد:‌ داوطلبان خود را آماده کنند که در جلسات حضور پیدا کنند و مطمئن باشند که با وسواس بسیار زیاد در مورد جزئیاتی که ممکن است حتی خطرات اندکی برای آنها داشته باشد، فکر و بحث شده است تا زمینه برگزاری آزمونی بدون خطر را فراهم کنیم.

حق دوست گفت:‌ فاصله صندلی ها بیش از حد متعارف خواهد بود، جمعیت حاضر در سالن ها نیز کاسته خواهد شد و تعداد فضاهایی که برای امتحان است افزایش پیدا خواهد کرد.

وی تاکید کرد:‌ استفاده از ماسک نیز اجباری است و محل برگزاری آزمون ها به طور کامل ضدعفونی شده اند و اگر کسی علامت مختصری از بیماری داشته باشد، با تدابیری که اندیشیده شده در فضای مجزا امتحان خواهد داد و سعی خواهیم کرد که این نگرانی را از دیگران دور کنیم اما در  عین حال شرایطی را فراهم خواهیم کرد که احیانا اگر کسی کسالت دارد و مشکوک است، بتواند با آرامش کافی امتحانات خود را بدهد.

حق دوست اظهار داشت:‌ برای جلوگیری از آلودگی، کاغذهای امتحانی دیگر روی زمین گذاشته نخواهد شد. پنجره ها باز خواهد بود و به شکلی که در عین اینکه ایمنی امتحانات حفظ می شود، امکان جابجایی هوا و پاک بودن فضا برای شرکت کنندگان فراهم شود. البته جزئیات بسیار زیاد است که در برنامه های متعدد اطلاع رسانی خواهد شد.

وی گفت:‌ افرادی که بیمار هستند نیز که قطعا تعداد آنها در اقصی نقاط کشور بسیار اندک است. با سازمان سنجش تدابیری اندیشیده شده است که برای کنکور یا امتحاناتی که جمعیت خیلی زیادی دارند، بتوانیم با امکاناتی که وجود دارد، در فضای مجزا از آنها امتحان بگیریم.

سهل‌انگاری نسبت به رعایت پروتکل‌های صحنه بازی را عوض می‌کند

حق دوست خاطرنشان کرد:‌ اخیرا به ویژه در دو هفته گذشته با افزایش قابل ملاحظه در ابتلا و متاسفانه مرگ و میر ناشی از کرونا مواجه بودیم و قسمت قابل ملاحظه ای از این اتفاقات نیز به دلیل این بود که جمعیت زیادی در فضاهای سربسته گرد یکدیگر جمع شده اند.

وی افزود:‌ پروتکل های بهداشتی که از ابتدا وزارت بهداشت به شدت فشار آورده است اجرا شوند متاسفانه در مرحله اول به اندازه کافی توسط بخشی از مردم و مسوولان اصناف جدی گرفته نشد. اتفاقاتی که در چند روز اخیر افتاده است همچون بازگشت برخی از محدودیت‌ها و استفاده از ماسک به خصوص در استان ها و شهرستان های با آلودگی بالا به نظر می رسد اثر خودش را دارد نشان می دهد.

حق دوست گفت:‌ کوچکترین سهل انگاری می تواند صحنه را عوض کند؛ چرا که ویروس بسیار زیرک است و ما در یک بازی شطرنج هستیم و لحظه ای غفلت، باعث بازگشت به شرایط بحرانی خواهد شد که امیداریم مردم فهیم و مسوولان کشور از جمله اصناف توصیه های وزارت بهداشت را جدی بگیرند.

وی افزود: تهران نیز همچون سایر مراکز کشور می تواند سریع دچار وضعیت قرمز شود و طبیعتا هر چقدر شهر بزرگ تر باشد، حساسیت ها باید بیشتر باشد و سهل انگاری در شهرهای بزرگ از جمله تهران عواقب طولانی مدتی به دنبال خواهد داشت. در یک شهر کوچک ممکن است با برگشت به اصول و محدودیت ها، طی یک هفته اثر کاهنده را ببینیم اما در شهرهای بزرگ این زمان ممکن است چند هفته باشد.

حق دوست اظهار داشت: در خصوص اینکه اگر اصول بهداشتی و زدن ماسک از سوی مردم رعایت شود، چه زمانی طول می کشد که به وضعیت سفید شود گفت: پیش بینی خیلی آسان نیست اما معمولا از شروع مداخلات حداقل ۱۴ روز طول می کشد که وضعیت مناسب شود.

برگزاری کلاس‌های ترم آینده به صورت تلفیقی

وی درخصوص اینکه آیا آموزش مجازی برای ترم های آینده برگزار می شود یا خیر نیز گفت: برای سناریوهای مختلف خود را آماده کرده ایم و به نظر می رسد ترم آینده تلفیقی از آموزش های حضوری و مجازی با هم داشته باشیم و به همین دلیل سعی شده است که دانشگاه های علوم پزشکی شرایط را مهیا کنند که در مواقع ضروری بتوانند آموزش مجازی را بهتر از این ترم به دانشجویان ارائه کنند.

حق دوست ادامه داد: دانشگاه ها در ترم های آینده به خصوص علوم پزشکی فعال خواهند بود چراکه این دانشگاه ها ضمن آموزش، ارائه خدمت نیز می دهند و امیدواریم که آموزش در ترم های آینده بهتر از این ترم باشد و احتمالا بسته به شرایط نیز ممکن است در استان ها و دانشگاه ها کمی تغییرات را متناسب با شرایط شاهد باشیم. ممکن است اگر منطقه ای آلوده شد، آموزش مجازی بیشتر باشد.

شروع کلاس‌های نورودها از میانه مهر

وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد کرونا در مورد شروع کلاس ها تلاش می شود ترم نوورودها با یکی دو هفته تاخیر از میانه مهرماه آغاز شود. در واقع تلاش می کنیم با درس هایی که در شرایط کرونا گرفتیم، ایرادهای نهفته در پروتکل های آموزشی کلاسیک را برطرف کنیم. به طور حتم آموزش بعد از کرونا متفاوت با قبل از کرونا خواهد بود و به شدت اصرار داریم کیفیت آموزشی نیز حفظ شود.

حق دوست در خصوص شروع کلاس های تابستانی نیز گفت: ترم تابستانی شروع شده و دانشجویان در حال گذراندن واحدهای متعدد به صورت مجازی هستند. برای ترم جاری نیز آنهایی که نتوانسته اند به دلیل شرایط موجود سر کلاس های عملی حاضر شوند، درس ها ناتمام اعلام می شود و در ترم آینده دوباره این درس ها را خواهند داشت.

* ایرنا

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت اندیشیده شده دانشگاه ها علوم پزشکی خواهد شد آزمون ها کلاس ها حق دوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • اردوی جهادی ۷۰ نفره دانشجویان بسیجی علوم پزشکی گلستان
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم