Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام محسن مفید گفت: کارنامه 12 دولت و 11 مجلس نشان‌ می‌دهد شورای نگهبان نگاه سیاسی به کاندیداها ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد , حجت‌الاسلام محسن مفید در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک چهلمین سالگرد تاسیس شورای نگهبان و بیستمین سالگرد تاسیس دفاتر نظارت و بازرسی این شورا اظهار داشت: شورای نگهبان یکی از مهمترین نهادهای رسمی است که وظیفه خطیر پاسداری از ارزش‌های نظام و اسلامیت و جمهوریت آن و همچنین حراست از قانون اساسی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ‌بیش از 10 اصل قانون اساسی به شورای نگهبان و وظایف خطیر آن اختصاص یافته است؛ با توجه به اینکه شورای نگهبان وظیفه حراست از قانون و نظام را بر عهده دارد، از ابتدای شکل‌گیری مورد هجمه و دشمنی کسانی قرار گرفته که با نظام و اسلامیت و جمهوریت آن مخالف هستند.

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه بیان داشت: در این 40 سال با همان شدت و حدت شورای نگهبان مورد کینه‌ورزی جهان سلطه و مورد دشمنی و عناد عوامل ضدانقلاب و کسانی بوده که حکومت اسلامی را در نقطه حساسی مثل غرب آسیا بر نمی‌تابند.

حجت‌الاسلام مفید با تصریح اینکه جایگاه شورای نگهبان را از دشمنی استکبار علیه آن می‌توان به درستی شناخت، گفت: شورای نگهبان یک نهاد مالی و اقتصادی نیست که مورد تحریم دشمنان قرار می‌گیرد، لذا اینها نشان از این دارد که این شورا به وظایف خود به درستی عمل کرده است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر در داخل هم شاهد هجمه‌های سنگین بر علیه شورای نگهبان هستیم و این هجمه‌ها الزاما از طرف غیردوستان نیست و طیفی از دوستان نیز از سر ناآگاهی و یا موارد دیگر حمله به شورای نگهبان را بر خود واجب می‌دانند.

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه تصریح کرد: دلیل این هجمه‌ها به نقش شورای نگهبان در پاسداری از نظام و پاسداشت ساری و جاری بودن موازین احکام اسلام برمی‌گردد و مراقبت کردن از اینکه صاحبان قدرت و ثروت برای جلوگیری از تضییع منافع عامه بر مناصب کلیدی دست پیدا نکنند. 

حجت‌الاسلام مفید همچنین بیان داشت: جایگاه شورای نگهبان و اعضای آن در صف و ستاد همواره مورد هجمه بوده‌اند و البته اینها برای ما افتخار است؛ تحریم نهادهای نقش‌آفرین در استحکام نظام همچون سپاه، شورای نگهبان و... نشان از این دارد که وظیفه خود را به درستی انجام داده اند و عمده کینه‌ورزی و هجمه‌ها از طرف دوست و دشمن به دلیل موفقیت شورای نگهبان در انجام وظایف است.

وی ادامه داد: البته اینها بدین معنی نیست که ما مصون از اشتباه و خطا هستیم، بلکه امکان اشتباه غیرعمدی در تمام نهادها وجود دارد و در این زمینه ادعایی نداریم.

پاسخی به هجمه‌های ضدانقلاب علیه نیروهای متعهد/ بررسی صلاحیت‌ها قائم به فرد نیست

حجت‌الاسلام مفید در پاسخ به سوالی در مورد برخی هجمه‌های ضدانقلاب علیه دفتر نظارت استان و برخی افراد متعهد و پاکدست آن در ماجرای تایید صلاحیت کاندیداها نیز گفت: بررسی صلاحیت‌ها ضوابط و قواعدی دارد که ضریب اشتباه و خطا و اعمال نظر را به شدت کاهش داده است.

وی افزود: صلاحیت‌ کاندیداها در هیات‌های اجرایی مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد از آن در هیات استان بررسی می‌شود؛ سپس در مرحله سوم هیات مرکزی نظارت بر انتخابات کشور صلاحیت آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد و در مرحله چهارم شکایت کاندیداها نسبت به مرحله قبل بررسی می‌شود.

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه بیان داشت: در مرحله پنجم افرادی که در مرحله قبل رد شدند در صورت درخواست مورد بررسی قرار می‌گیرند.

حجت‌الاسلام مفید تصریح کردک با این وجود واضح است که این مراحل قائم به فرد نیست و امکان اینکه فردی بتواند در بررسی صلاحیت‌ها اعمال نظر کند وجود ندارد.

وی افزود: برای کسانی که با قانون آشنا هستند کاملا روشن است که این هجمه‌ها دقیقا در راستای کینه‌ورزی نسبت به شورا است و چیزی خلاف این نیست.

چرا اعتبارنامه نمایندگان عبوری از فیلتر شورای نگهبان رد می‌شود؟

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه در مورد رد اعتبارنامه برخی از نمایندگان در مجلس با وجود اینکه از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده‌اند نیز گفت: برخی مواقع اسناد جدیدی در رسیدگی به اعتبارنامه‌ها مطرح می‌شود که در رسیدگی به صلاحیت‌ها در داختیار شورای نگهبان نبوده است.

کارنامه 12 دولت و 11 مجلس نشان‌ می‌دهد شورای نگهبان نگاه سیاسی ندارد

حجت الاسلام مفید تصریح کرد: کارنامه 12 دولت و 11 مجلس دال بر این حقیقت است که شورای نگهبان نگاه سیاسی به کاندیداها نداشته است.

وی افزود: تمام این 12 دولت و 11 مجلس از فیلترهای شورای نگهبان گذشته‌اند و فراکسیون‌ها، اقلیت‌ها و اکثریت‌ها را اگر مرور کنید می‌بینید که چه مجالس و دولت‌هایی با گرایشات سیاسی مختلفی شکل گرفته است.

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه اظهار داشت: اگر حضور طیفی خاص را ضعیف می‌بینیم نه به خاطر عدم تایید شورای نگهبان بلکه به خاطر این است که مورد قبول مردم واقع نشده‌اند.

حجت‌الاسلام مفید تاکید کرد: برخی‌ها بین رای مردم و تایید شورای نگهبان مغلطه می‌کنند و مجلس و دولت شکل گرفته را منتصب به شورای نگهبان می‌کنند در حالی مردم در نهایت آنها را انتخاب می‌کنند.

سهمیه‌بندی برای جریانات سیاسی نداریم

وی گفت:  کارنامه شورا مشخص است؛ وظیفه نداریم برای جریانات سیاسی سهمیه‌بندی کنیم چون در هیچ کجای قانون این موضوع قید نشده است.

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه افزود: فساد اخلاقی و فساد اقتصادی خط قرمز شورای نگهبان است و هرجایی به مدارکی در این خصوص برسیم بدون توجه به جایگاه فرد اقدام می‌کنیم.

دفاتر نظارت و بازرسی در زمان غیر از انتخابات چکار می‌کنند؟

حجت‌الاسلام مفید در خصوص فعالیت‌های دفاتر بازرسی و نظارت شورای نگهبان در زمان غیر از انتخابات هم گفت: قبل از تاسیس دفاتر با یک خلاء جدی مواج بودیم چون عوامل نظارتی هم بعد از انتخابات فعالیتی نداشتند، اما با تاسیس این دفاتر در امر برگزاری انتخابات با تمام قوا ورود کردیم و در طول سال وظایف نظارتی را انجام می‌دهیم.

وی حفظ و انسجام شبکه نظارت، استمرار آموزش‌های لازم به این شبکه و آماده نگه داشتن آنها با توجه به برگزاری انتخابات در هر دوسال و رصد جریانات سیاسی و کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را از جمله سایر وظایف این دفاتر برشمرد.

نقص قانون انتخابات؛ ظلم بزرگ به شورای نگهبان

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه نقص قانون انتخابات را ظلم بزرگی به شورای نگهبان برشمرد و افزود: موضوع بررسی صلاحیت افراد و برخی جرائم گله‌مندی مردم را هم در پی داشته که ناشی از نقص قانون انتخابات است.

حجت‌الاسلام مفید اظهار داشت: بسیاری از رد صلاحیت‌های شورای نگهبان به دلیل همین نقص است و گزینش اولیه افراد بدون هیچ محدودیتی انجام می‌شود و اینکه مردم از صفر تا صد انتخابات را متوجه شورای نگهبان می‌دانند در حالی که تنها نظارت بر فرآیند از شروع تا پایان در شعب با ماست.

وی یادآور شد: معتقدیم که خود مردم فیلتر بسیار مهمی هستند فارغ از اینکه شورا و نهادهای دخیل باید به وظایف خود به درستی عمل کنند؛ مردم هم باید رصد کنند تا در مواردی که به هر دلیلی از دید این نهادها مخفی می‌ماند با رای خود به این متخلفین پاسخ دهند.

جریانات سیاسی بررسی کنند که چقدر در حضور پایین مردم در انتخابات نقش داشتند

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه در مورد دلایل کاهش حضور مردم در انتخابات اخیر تصریح کرد: البته حضور 42 درصدی مردم در انتخابات از نرم جهانی بالاتر بود.

حجت‌الاسلام مفید تصریح کرد: یکی از دلایل کاهش حضور مردم به عملکردها برمی‌گردد؛ جریانی که وعده دادند و توقع ایجاد کردند و البته به آنها فرصت هم داده شد، حالا باید پاسخگوی عملکردشان باشند  و بررسی کنند که چقدر در عدم حضور مردم در پای صندوق‌های رای نقش داشتند.

وی همچنین بیان داشت: علاوه بر برخی فضاسازی‌های همیشگی دشمنان در مورد انتخابات انها روی بیماری کرونا به شدت مانور دادند که این مورد هم در این عدم حضور دخیل بود.

رییس دفتر نظارات و بازرسی شورای نگهبان استان کرمانشاه تصریح کرد: علی‌رغم ضعف عملکردها، سطح هجمه‌ه و فضاسازی‌های دشمن و با تهدید کرونا که مردم را برای عدم حضور ترغیب کردند، باز هم جمهوری اسلامی انتخابات قابل قبولی را برگزار کرد و کارنامه جمهوری اسلامی برای مجاب کردن مردم به منظور حضور در انتخابات را کارنامه مقبولی می‌دانیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شورای نگهبان نگاه سیاسی کارنامه 12 دولت و 11 مجلس حجت الاسلام مفید شورای نگهبان شورای نگهبان جریانات سیاسی بررسی صلاحیت صلاحیت ها هجمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۴۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات

به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب شفقت روز چهارشنبه در جلسه هیئت استانی بررسی تبلیغات انتخابات با تأکید بر اجرای صحیح، سالم و رقابتی‌تر انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: انتخابات در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به آمادگی ستاد انتخابات استان برای برگزاری دور دوم انتخابات، افزود: تجهیزات برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی فراهم شده است و فرایند آموزشی برای مردم و دست‌اندرکاران اجرایی با کمک مسئولان و صداوسیمای مرکز استان انجام خواهد شد.

استاندار لرستان ضمن تقدیر از رئیس رسانه ملی برای عملکرد مطلوب در دور اول انتخابات برای کاهش هزینه‌های کاذب انتخاباتی در کشور و تأثیر مثبت در افزایش مشارکت مردم، گفت: در صداوسیمای مرکز لرستان نیز همانند دور نخست انتخابات به‌منظور انجام مناظرات تخصصی و بیان توانمندی‌های کاندیداها با حضور ناظران اصلی عضو شورای تبلیغات انتخابات به‌منظور رعایت عدالت و سلامت مناظرات، برنامه‌های لازم تدارک‌دیده‌شده است.

شفقت با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در دور نخست انتخابات مجلس شاهد حضور پُر شور مردم بودیم و ان‌شاءالله در دور دوم نیز شاهد حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی خواهیم بود.

کد خبر 6088234

دیگر خبرها

  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • مردم در دور دوم انتخابات به افراد «توانمند» و «تحول‌گرا» رأی دهند
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد