Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-26@17:59:48 GMT

مراسم‌های مرگبار در اردبیل زیرزمینی شده است

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۰۸۵۵

در مدتی که از ورود ویروس کرونا به ایران میگذرد هر روز شاهد چهره جدیدی از این ویروس و رقص آن در معابر شهری هستیم .

وقتی با مردم صحبت می کنیم در کلام اکثر آنها ترس از ابتلا به کرونا ویروس وجود دارد، اما با این وجود علاقه یا رغبت زیادی به رعایت فاصله اجتماعی یا گذشتن از برخی خواسته‌های شخصی خود ندارند و ترجیح می‌دهند مراسم عزا و عروسی خود را برگزار کنند، آن هم در شرایطی که این مراسم‌ها یکی از جاهایی است که بیشتر افراد در آنها مبتلا می‌شوند، ولی بخاطر برخی بدعت‌ها و عرف غلطی که نکند دیگران بگویند فلانی برای اقوام خود مراسم نگرفت و یا هر آدمی در طول عمرش یکبار مراسم عروسی میگیرد از خواسته خود نمی‌گذرند و مراسم‌های مرگباری را برای خود و اقوام خود تدارک می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 همین تدارکات عزا و عروسی در روزهای اخیر استان اردبیل را به شرایط هشدار و قرمز کشانده و دوباره باعث فعال شدن  9 بخش کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان اردبیل شده است.

بهروز ندایی معاون استاندار اردبیل در جلسه بررسی ظرفیتهای بسیج استان در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، افزایش مبتلایان و فوتی‌های کرونا را نگران کننده دانست و گفت: مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت و حساسیت بیشتری نسبت به آن بخرج دهند.

وی ادامه داد: متاسفانه آمارهای فوتیها و مبتلایان به کرونا در استان رو به رشد است و با وجود تعطیلی تالارها و مساجد، همچنان مراسم عروسی و عزا در پارکینگ آپارتمانها و منازل بدون رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار میشود.

به گفته معاون استاندار اردبیل، براساس آمار و تحقیقات انجام گرفته برگزاری مراسم عروسی و تجمعات، عمده علت ابتلای مردم به ویروس کرونا است و امیدواریم مردم راضی نشوند برگزاری مراسم عروسی به عزای خانوادهای بدل شود.

ندایی هشدار داد؛ بیماری منحوس کرونا اگر در فصل تابستان کنترل نشود و استان به وضعیت سفید باز نگردد، با آغاز فصل پاییز و شیوع بیماری فصلی آنفلوانزا، با بحران جدی روبرو خواهیم شد و بی احتیاطی و بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی در ایام جاری و ماههای پیش رو خسارت جبران ناپذیر جانی و مالی را متوجه استان خواهد کرد.

زنگ هشدار کرونا در اردبیل

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به اینکه زنگ هشدار در اردبیل به صدا در آمده، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در استان اردبیل شاهد به صدا درآمدن زنگ‌های هشدار و ورود استان به وضعیت قرمز از لحاظ شیوع کرونا هستیم که باید موارد بهداشتی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تعداد کثیری از کادر درمانی استان اردبیل به کرونا مبتلا شده اند، ادامه داد: در حال حاضر در تمامی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان اردبیل شاهد کاهش کادر درمانی، پرستار و پزشک هستیم که یکی از مهم‌ترین دلایل آن ابتلای تعداد کثیری از کادر درمانی استان به کرونا است.

حبیب‌زاده اضافه کرد: هم‌اکنون در سطح استان اردبیل شاهد تشدید شیوع بیماری کرونا در پی بی توجهی به طرح فاصله گذاری اجتماعی و شرکت در تجمعاتی همچون مراسمات عزا و عروسی هستیم و برای کاهش آمارهای موجود باید تلاش جدی صورت گیرد.

به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل همچنین در حال حاضر 9 بخش تخصصی کرونا برای درمان و ارائه خدمات بهداشتی به مبتلایان به این بیماری ویروسی در تمامی مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان اردبیل فعالیت می‌کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه درباره تعداد پرستاران با مشکل مواجه هستیم در تلاش هستیم تا بخش جدید آی سی یو بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل را نیز به زودی افتتاح کرده و به بهره‌برداری برسانیم.

داروهای رمدسیویر در بازار غیر قانونی و تقلبی هستند

دکتر ارزنلو معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در گفت و گو با ایسنا با اشاره به گسترش ویروس کووید ۱۹ بیان کرد: هموطنان  برای رعایت حال خود و دیگر شهروندان از ماسک استفاده کنند .

وی اضافه کرد: در این شرایط که با موجی دیگر از بیماری کرونا مواجه هستیم  تا حد امکان از رفتن به مکان‌های شلوغ بخصوص فضاهای سربسته که تبادل هوا در آن کم است خود داری شود و استفاده از ماسک به هیچ وجه فراموش نشود .

ارزنلو با اشاره به داروی رمدسیویر تاکید کرد: هنوز داروهای رمدسیویر به بازار نیامده است و دارویی که در بازار به این اسم خرید و فروش می شود نه تنها غیر قانونی بلکه تقلبی هم است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: این دارو هنوز وارد پروتکل درمانی ما نشده است  و فقط مقدار کمی از داروی رمدسیویر در اختیار برخی مراکز دانشگاهی جهت انجام کارهای  تحقیقاتی قرار گرفته است .

وی یادآور شد: متاسفانه داروی رمدسیویر موجود،  خارج از چرخه غذا و دارو و بصورت قاچاق با قیمت‌های گزاف در بازار سیاه خرید و فروش می شود و علاوه بر قاچاق بودن آن ،  تقلبی نیز هست، که توصیه می‌شود شهروندان از مصرف خودسرانه آن بشدت پرهیز کنند  .

ارزنلو با اشاره به داروهای درمانی مورد تایید وزارت بهداشت بیان کرد: داروهایی که در پروتکل درمانی بیماری کرونا ( کووید ۱۹) به تایید رسیده‌اند به شکل سهمیه‌ای در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد و هیچ کمبودی از این لحاظ در استان نداریم و انتظار داریم همه همکاران پزشک از داروهای مورد تایید که در پروتکل درمانی آمده است برای مداوای بیماران استفاده کنند .

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در خصوص اثر بخشی برخی مواد غذایی در درمان بیماری کرونا که بعضا در فضای مجازی دیده می‌شود، افزود: تاکنون هیچ دارو و غذایی که درمان این بیماری باشد، تا این لحظه،  در سطح جهانی  مورد تایید قرار نگرفته است اما بعضی از مواد غذایی اثر بخشی موثر در ارتقای سطح ایمنی بدن دارند و شهروندان می‌توانند با رعایت اصول بهداشتی  از این مواد غذایی نه با هدف درمانی و پیشگیری، بلکه جهت تقویت و ارتقای سیستم ایمنی بدن خود استفاده کنند.

وی نگرانی هموطنان در مورد مواد غذایی و انتقال ویروس کرونا از این طریق را طبیعی دانست و گفت: نگرانی‌های بهداشتی نباید به وسواس تبدیل شوند و هموطنان در همه حال  باید با  رعایت بهداشت اقدام به خرید و استفاده از اقلام مواد غذایی نمایند.

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ویروس ایران استان اردبیل مراکز درمانی معاون بسیج رشد دانشگاه علوم پزشکی پرستار پزشک دانشگاه علوم پزشکی درمان بیمارستان ماسک خرید و فروش دارو قاچاق وزارت بهداشت مواد غذایی درمان بیماری فضای مجازی ارتقای سطح سیستم ایمنی بدن آنفلوانزا استان اردبیل پرستار رشد ویروس دانشگاه علوم پزشکی بیماری کرونا استان اردبیل مراکز درمانی ویروس کرونا مراسم عروسی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۰۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی

رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه به مناسبت هفته سلامت گفت : یکی از سیاست‌های این سازمان بحث پیشگیری از بروز بیماری‌ها در جهت کاهش هزینه‌های درمانی است.

وی با تاکید بر اینکه موضوع سلامت باید به دغدغه همگانی تبدیل شود، افزود: مردمی سازی سلامت و حفظ سلامت یک موضوع با اهمیت است که دولت سیزدهم نیز به دنبال آن است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با اشاره به جمعیت ۲ میلیونی استان کرمانشاه، خاطر نشان کرد: یک میلیون و ۱۶۴ هزار نفر از این تعداد معادل بیش از ۵۸ درصد جمعیت این استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

تحویلیان با بیان اینکه درصد بالای از بیمه شدگان این سازمان به‌صورت رایگان بیمه شده‌اند، توضیح داد: دهک‌های درآمدی یک تا پنج، روستاییان، سایر اقشار و بیمه شده برخی از صندوق‌های بیمه‌ای خاص به‌صورت رایگان و بدون پرداخت هیچ گونه وجهی تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند.

به گفته وی، بالغ بر ۹۸۹ هزار و ۴۵۰ نفر معادل حدود ۸۵ درصد از جمعیت بیمه شده استان کرمانشاه بیمه شده رایگان این سازمان هستند.

دریافت وجه از بیمه شدگان رایگان در مراکز درمانی دولتی غیرقانونی است

تحویلیان تصریح کرد: دهک‌های یک تا پنج درآمدی جامعه بر اساس قانون از سال گذشته علاوه بر بیمه رایگان، در مراکز درمانی دولتی شامل بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی و کلینیک‌های ویژه دانشگاه نیز به صورت رایگان خدماتی از قبیل معالجه، دارو و… دریافت می‌کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در خصوص ارائه خدمات به روستاییان نیز گفت: روستاییان می‌توانند از طریق نظام ارجاع به صورت رایگان و یا حداکثر با پرداخت پنج درصد فرانشیز از خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی بهره‌مند شوند.

هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته

وی درخواست هرگونه وجهی از بیمه شدگان رایگان و یا دریافت مبالغ خارج از عرف توسط مراکز درمانی دولتی را غیرقانونی دانست و تاکید کرد: بیمه شدگان می‌بایستی گزارش این تخلف را سریعاً با شماره تلفن ۱۶۶۶ در میان بگذارند تا با همکاری تیم بازرسی دانشگاه علوم پزشکی موضوع رسیدگی شود و یقیناً با خاطیان برخورد خواهد شد.

تحویلیان با تاکید بر اینکه مردم بهترین ناظر و بازرس بر کیفیت خدمات ارائه شده به خود هستند، تصریح کرد: حق بیمار است که دلیل منطقی ارائه هر گونه خدمات درمانی را بداند، بنابراین باید از پزشک خود در مطب و داروساز در داروخانه سوال کند و آنها نیز طبیعتاً پاسخگو خواهند بود چرا که با این کار اعتماد بیمار را بیشتر و دستور پزشک نیز بهتر انجام خواهد شد.

جذب ۱،۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در کرمانشاه

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و گفت: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت؛ و با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

به گفته وی، لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج قرار گرفته‌اند در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

تحویلیان از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج در کرمانشاه از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته

به گفته وی، از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است و در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرد آن برای بیماران است.

طرح رایگان پوشش بیمه‌ای کودکان زیر هفت سال سن

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در ادامه سخنانش به طرح‌های تشویقی دولت در جهت فرزند آوری و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری طرح پوشش بیمه‌ای کودکان زیر هفت سال سن به صورت رایگان توسط بیمه سلامت انجام می‌شود و خدمات و هزینه‌های درمانی ارائه شده به این کودکان در تمام مراکز دولتی رایگان است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این طرح‌های تشویقی تحت پوشش قرار گرفتن هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور در قالب قانون جوانی جمعیت مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

تحویلیان افزود: از زمان اجرای این طرح در سال ۱۴۰۰ تاکنون حدود ۲ هزار زوج نابارور در استان کرمانشاه شناسایی و نشان‌دار شده و تحت پوشش خدمات درمانی این سازمان قرار گرفته‌اند.

وی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲۴ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال برای هزینه‌های درمانی این زوجین به مراکز درمانی پرداخت شده است.

به گفته تحویلیان، تعداد مراجعه این زوجین به مراکز درمانی استان کرمانشاه ۱۱ هزار و ۵۵۹ بار بوده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تاکید کرد: هر زوج ناباروری تا چهار بار در سال می‌تواند اقدام به درمان کند و هزینه‌های آن را از این سازمان دریافت کند.

هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته

وی خاطر نشان کرد: بیش از ۹۰ درصد از هزینه‌های درمانی این زوجین شامل هزینه‌های درمانی ناباروری به صورت سرپایی و بستری توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود.

پرداخت ماهانه ۱،۰۶۰ میلیارد ریال هزینه درمانی بیمه شدگان

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: طی سال گذشته در مجموع بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی طرف قرارداد بابت هزینه‌های درمانی بیمه شدگان این سازمان در استان کرمانشاه پرداخت شده است.

تحویلیان افزود: بیمه سلامت در حال حاضر ماهانه حدود یک هزار و ۶۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی و شرکای کاری طرف قرارداد در این استان پرداخت می‌کند.

وی با بیان یک هزار و ۲۱۰ مرکز درمانی در این استان با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند، تاکید کرد: اکثر مطالبات این مراکز شامل داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها، پزشکان و مراکز دولتی تا پایان بهمن ماه واریز شده و مابقی نیز تا پایان هفته جاری پرداخت می‌شود.

تحویلیان از الکترونیکی شدن همه قرارداد‌های این سازمان خبر داد و گفت: مراکز درمانی، داروخانه‌ها و پزشکان می‌توانند از طریق سامانه درخواست داده و این درخواست به صورت الکترونیکی امضا و برای پزشکان ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون الزام است همه مراکز درمانی با بیمه سلامت قرارداد منعقد کنند، تاکید کرد: هیچ مرکز درمانی حق اینکه به بیمار بگوید طرف قرارداد با بیمه سلامت نیست، ندارد چرا که در صورت عدم پذیرش بیمه سلامت، بیمه شده می‌توانند با تلفن ۱۶۶۶ تماس برقرار کرده و مورد را گزارش بدهد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است
  • توسعه فضا‌های بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی