Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@03:47:19 GMT

در دوران کرونایی چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۲۴۲۵

در دوران کرونایی چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

رویداد۲۴ شمس‌الدین اطهاری، با اشاره به اپیدمی کروناویروس و بروز بیماری کووید - ۱۹ در جامعه، اظهار کرد: تاکنون شواهد علمی دقیقی در خصوص تغذیه اختصاصی در شرایط بحرانی بیماری کرونا ارائه نشده است، ولی برای تقویت سیستم ایمنی افراد در معرض خطر، رعایت یک سری مسائل تغذیه‌ای توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه در هنگام مواجهه با بیماری‌های تنفسی نیاز به تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری از طریق منابع غذایی آن است، افزود: رعایت تعادل در استفاده مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز و تنوع مصرف انواع مختلف مواد غذایی گروه‌های اصلی غذایی نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این متخصص با اشاره به مصرف وعده‌های غذایی حاوی نان و غلات، میوه، سبزیجات، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغز دانه‌ها، ادامه داد: مصرف میوه‌های حاوی رنگ دانه‌های قوی مانند قرمز، نارنجی و زرد که دارای آنتی‌اکسیدان بالایی هستند، برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی استان با اشاره به اینکه رعایت بهداشت موادغذایی و تنوع و تعادل در آن در اولویت قرار دارد، ادامه داد: قابل ذکر است مصرف خودسرانه دوز‌های بالای ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند مشکلات جدی را برای فرد در پی داشته باشد.

اطهاری با بیان اینکه اگر افراد از همه گروه‌های غذایی به میزان کافی مصرف کنند، تقریبا دیگر نیازی به مصرف مکمل‌ها ندارند، اظهار کرد: از مصرف فست‌فودها، سوسیس و کالباس، غذا‌های کنسروی و بسته‌بندی شده نامناسب، سرخ کردنی‌ها و غذا‌های چرب به شدت باید پرهیز شود و غذا‌های آب پز یا بخارپز جایگزین این غذا‌ها شود.
بیشتر بخوانید: ۱۲ تغییر جدید ویروس کرونا/ اینفوگرافیوی با تاکید بر اینکه همه افراد باید از مصرف نوشیدنی‌های شیرین و گازدار خودداری کنند، افزود: دریافت میزان بالای مایعات به خصوص آب آشامیدنی اهمیت بسیاری در حفظ سلامتی و کارایی سیستم ایمنی بدن دارد و از آب‌میو‌های تازه و طبیعی که عاری از مواد سنتتیک و شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند، استفاده شود.

این متخصص با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نباید وعده‌های اصلی غذایی را حذف کرد و حتما باید در برنامه تغذیه‌ای خود به وعده صبحانه توجه بیشتری داشت، تصریح کرد: افراد باید میزان نمک مصرفی خود را در مواد غذایی کنترل کنند.

متخصص ایمونولوژی با بیان اینکه غذا‌های فرآوری شده میزان ریسک ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد، ادامه داد: با توجه به رکود اقتصادی و اپیدمی کروناویروس برخی افراد غذا‌های فرآوری شده را به عنوان روشی سریع و کم‌هزینه انتخاب می‌کنند؛ در حالی که جایگزین‌های غذایی سالم، ارزان و مناسب و در دسترس است.

اطهاری با بیان اینکه بهداشت موادغذایی در کنار بهداشت فردی اهمیت بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: برای نگه‌داری موادغذایی حتی‌الامکان از ظروف پلاستیکی و مضر استفاده نشود و درصورت برخورد با فرد مشکوک به کرونا حتما باید با پزشک و متخصصان حوزه مربوطه مشورت شود و به توصیه‌های افراد ناآگاه و غیرعلمی توجه نکنند. منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا اخبار سلامت غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۲۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود