Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید قربانی با لهجه‌ی اصفهانی‌اش بلند گفت: «اَلفاتِحة، کَلِکِمون ساختِس. این غول بی‌شاخ‌ودم دیگه از کجا اومِد؟» برخلاف همیشه هیچ‌کس نخندید. همه بچه‌ها دمق بودند.

به گزارش ایسنا، کتاب «برای عاطفه» خاطرات محمدرضا کائینی از دوران هشت سال دفاع مقدس است که فاطمه‌زهرا حاتمی آن‌ها را بازنویسی کرده و انتشارات پیام آزادگان آن را به چاپ رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخشی از این کتاب آمده است: «مدتی است که مسئول اردوگاه را برای انجام محاکمه نظامی‌اش بیرون برده‌اند. دیگر تمام بچه‌ها، ‌مسئول جدید اردوگاه را می‌شناسند؛ سروانی که گرچه با قدم‌های آرام از میان‌شان عبور می‌کند، اما گویی نگاه‌های مرموزش حرف‌های تازه‌ای را برای گفتن دارد؛ نگاه‌هایی که بی‌شک تا چندی دیگر پای حرف و عمل را باهم به معرکه می‌کشانند. خروج آهسته‌ی ماه شعبان،‌ نوید تجربه‌ی تازه‌ای را به بچه‌ها می‌دهد. شاید اولین ماه رمضان در اسارت برای تک‌تک‌شان خاطره‌ای جاودانه شود. هیچ‌کس به قطع و یقین نمی‌داند که عراقی‌هایی که اهمیت چندانی به نمازهای روزانه‌شان نمی‌دهند، آیا گرفتن روزه برایشان مهم است یا نه؟! قرار است در فرصتی مناسب، علیرضایی بابت روزه گرفتن بچه‌ها با سروان جدید اردوگاه صحبتی داشته باشد.

دو، سه روزی از رفتن سروان قبلی می‌گذشت. به جای او شخص دیگری به نام «سروان حسین» به اردوگاه آمده بود. سروان حسین در این مدت حسابی همه را زیر نظر گرفته بود. می‌خواست وضعیت اردوگاه کاملاً دستش بیاید. طی این چند روز حرف‌های زیادی بین بچه‌ها درباره‌ی سروان حسین رد و بدل شد. شاید از سکوت چند روزه‌ی او برخی گمان کرده بودند که سروان جدید می‌خواهد شیوه‌ی مدارا با بچه‌ها را در پیش بگیرد. هیچ‌کس از گذشته‌ی شومش خبری نداشت. سربازها هم چیزی نمی‌گفتند. تیم رهبری تصمیم گرفته بود تا قبل از بروز هر عمل جدیدی از سروان حسین، همان برنامه‌های قبلی خود را ادامه بدهند. به این ترتیب برنامه‌هایی که اجازه‌ی اجرای آشکارش را داشتیم مثل مسابقه‌های ورزشی فوتبال، والیبال و پینگ‌پنگ به همان شیوه‌ی قبل انجام می‌شد و کلاس‌های آموزشی و برنامه‌های سخنرانی و عزاداری که ممنوع بودند، با رعایت اصول امنیتی هم‌چنان اجرا می‌شدند.

نزدیک ماه مبارک رمضان بود. آن روز بچه‌ها ناهار مختصرشان را خورده بودند و اغلب سرجای‌شان نشسته بودند. در آن هوای گرم، بیش‌تر بچه‌ها ترجیح می‌دادند که استراحت کنند. من و «جهانبخش» در گوشه‌ای مشغول تمرین زبان انگلیسی بودیم. جهانبخش زبان خارجه‌ی خوبی داشت و وقتی اشتیاق مرا برای یادگیری دید، ‌سعی کرد تا معلم دلسوزی برایم باشد. در فضای نسبتاً ساکت آسایشگاه،‌ یک‌دفعه صدای برخوردهای آهنی قفل در، همه را به خود آورد. عادل، جاسم، حسن و چند سرباز دیگر به همراه سروان حسین وارد آسایشگاه شدند. کامیار همین که سروان حسین را دید بلند شد و به طرفش رفت. وظیفه او به عنوان ارشد آسایشگاه همین بود. از چهره سرخ و پر التهاب سروان حسین معلوم بود که بسیار عصبانی است. کسی دلیلش را نمی‌دانست. با خودم فکر کردم که شاید جاسوس‌ها دوباره برنامه‌ای را لو داده باشند. بچه‌ها همان‌طور نشسته بودند و به سروان حسین نگاه می‌کردند. سروان حسین جلو آمد و نگاهش را در بین بچه‌ها چرخاند، بعد با صدای بلند و محکمی به کامیار گفت: «لی‌یِش ماتگوم؟» (چرا اینا بلند نمی‌شن؟) کامیار متعجب از حرف سروان نگاهی به بچه‌ها انداخت. سروان های قبلی وقتی وارد آسایشگاه می‌شدند، جز ارشد آسایشگاه کس دیگری جلویشان بلند نمی‌شد. سروان حسین دوباره فریاد زد: «لی‌یش ماتگوم؟ لی‌یش ماتگوم؟» کامیار هول کرده بود. سریع رو به بچه‌ها کرد و گفت: «بلند شید. بلند شید، احترام بذارید.»

بچه‌ها دانه دانه و با تعلل بلند شدند و رو به سروان ایستادند. سروان که از این قضیه راضی به نظر می‌رسید با جدیت شروع به صحبت کرد و حسن که مترجم او بود حرف‌هایش را ترجمه می‌کرد. سروان گفت: «من نمی‌دونم چرا این‌جا به شماها سخت‌گیری نمی‌شه؟ مگه شما نظامی نیستید؟ پس چرا نظامی برخورد نمی‌کنید؟ شما اسیر هستید. نیومدید این‌جا که تفریح کنید. از این به بعد هر وقت من رو دیدید باید بِهم احترام نظامی بذارید. سرباز که سوت زد، سریع باید بلند شید و احترام بذارید. همتون.» بچه‌ها فقط نگاهش می‌کردند. سروان هم که گویی سکوت را علامت رضایت می‌دانست برگشت که از آسایشگاه خارج بشود، اما یک‌دفعه مکثی کرد و رو به کامیار گفت: «شماها ساعت‌های آزادباشتون خیلی زیاده، از این به بعد یه ساعت و نیم طبقه‌ی پایینی‌ها می‌رن تو حیاط، بعد وقتی اونا برگشتن تو آسایشگاه‌ها، شما یه ساعت و نیم می‌رید تو حیاط. بهشون بگو هر کی به حرفام گوش نده با من طرفه.»

کامیار به نشانه تأیید احترام نظامی کرد. حرف‌های سروان که تمام شد، با همان عصبانیت از آسایشگاه بیرون رفت. به محض این‌که در بسته شد. حمید قربانی با لهجه‌ی اصفهانی‌اش بلند گفت: «اَلفاتِحة، کَلِکِمون ساختِس. این غول بی‌شاخ‌ودم دیگه از کجا اومِد؟» برخلاف همیشه هیچ‌کس نخندید. همه بچه‌ها دمق بودند. من و چند نفر دیگر از بچه‌ها بلند شدیم و رفتیم کنار علیرضایی. غریبی به او گفت: «علیرضایی! مگه قرار نبود با سروان حسین حرف بزنی؟ پس چی شد؟» علیرضایی گفت: «روزه گرفتن ممنوعه؛ از عادل که پرسیدم گفت: بچه‌ها نباید روزه بگیرن. حتماً سروان حسین بهش گفته دیگه.»

ـ این چه حرفیه می‌زنی؟ بچه‌ها که قبول نمی‌کنن روزه نگیرن! علیرضایی! برو به سروان بگو که ما نظامی نیستیم. ما بسیجی‌ایم. این دستورای نظامی چیه که می‌ده؟»

ـ من چه می‌دونم؟ مگه ندیدی مرغ سروان یه پا داره؟ حالا اتفاقی نیفتاده که؛ از این به بعد وقتی اومد تو آسایشگاه جلوش پاشید. روزه‌هامونو هم می‌گیریم ولی به اونا نمی‌گیم که روزه‌ایم؛ ما که قرار نیست به کسی جواب پس بدیم.

از حالت و طرز صحبت کردن علیرضایی معلوم بود که خود او هم از رفتارهای سروان خیلی ناراحت است ولی چاره‌ی دیگری جز اطاعت ندارد. گرچه قبول این دستورهای صد من یه غاز سروان برای ما هم سخت بود، اما به نظرمان منطقی رسید که به جای درگیر شدن و ایجاد دعوا بهتر است که با او کنار بیاییم. کسی جواب علیرضایی را نداد. همه با این‌که ناراحت بودند و زیر لب غرولند می‌کردند، بلند شدند و سرجای‌شان رفتند. در مسیر، یکی از بچه‌ها دستش را روی شانه‌ام گذاشت و با حالت غم ‌زده‌ای گفت: «محمدرضا! باورم نمی‌شه؛ یعنی ما دیگه نمی‌تونیم رفیقامون رو که طبقه‌ی پایین‌اند، ببینیم؟ کلی از دوست‌های قدیمی ما اون‌جان. اصلاً تکلیف مسابقه‌های فوتبال‌مون که با اونا داریم چی می‌شه؟»

گفتم: «این الآن مشکل خیلی‌های دیگه هم هست ولی چاره‌ای نیست؛ باید باهاش ساخت. تازه، چند روز دیگه ماه رمضونه؛ دیگه کسی رمق نداره مسابقه بده.» اسیر جوان تا حرف‌های من را شنید نگاه تلخی کرد و سرجایش دراز کشید و به پنکه در حال حرکت زل زد. قبلاً در زمان آزادباش کل اسرای قاطع اعم از بچه‌های طبقه پایین و بچه‌های طبقه بالا، با هم به حیاط می‌رفتند؛ اما با دستور جدید سروان، دیگر اسرای طبقه پایین و طبقه بالا نمی‌توانستند همدیگر را ببینند و با هم به آزادباش بروند؛ ولی به هر حال من با علیرضایی هم‌عقیده بودم.

باید اوضاع را عادی جلوه می‌دادیم. بزرگ نشان دادن این مشکلات فقط باعث تضعیف روحیه‌ی بچه‌ها می‌شد. هنوز چند دقیقه‌ای از رفتن سروان حسین نگذشته بود که بلندگوهای اردوگاه به کار افتادند و صدای ترانه‌های تند و زننده‌ی عربی خیلی سریع کل اردوگاه را پر کرد. یکی از بچه‌ها بلند شد تا پنجره‌ها را ببندد. اما فرد دیگری به او تشری زد و گفت: «نبند بابا از گرما خفه می‌شیم. این‌قدر صداش زیاده که اگه پنجره رو هم ببندی فرقی نمی‌کنه.» او هم با عصبانیت برگشت و سرجایش دراز کشید و در حالی‌که پتویی که به عنوان متکا از آن استفاده می‌کرد را روی گوشش ‌می‌گذاشت، گفت: «امام حسین به کمرت بزنه سروان حسین.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دفاع مقدس جنگ تحمیلی آزادگان دفاع مقدس سروان حسین بچه ها بلند شد هیچ کس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۵۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،غلامرضا قنبری از صدور مجوز تخلیه 101 فروند کشتی غلات توسط پست قرنطینه گیاهی بندرامیرآباد شهرستان بهشهر در فروردین ماه امسال خبر داد. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر افزود: فروردین ماه امسال 101 فروند کشتی محصول غلات به وزن 281 هزار تن شامل ذرت دامی، جو دامی و گندم از کشور روسیه و قزاقستان توسط پست قرنطینه گیاهی بندرامیرآباد این شهرستان بازدید، نمونه‌برداری و و مجوز تخلیه صادر شد.

دیگر خبرها

  • سریعترین شناگر ایران رکورد ماده ۱۰۰ متر آزاد را شکست
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • دست مریزاد فرمانده ارتش به سپاه
  • رکورد ۱۰۰ متر آزاد شنای ایران شکسته شد
  • تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر
  • «وعده‌ صادق» روح تازه‌ای به رزمندگان مقاومت دمید
  • مراسم رونمایی از کتاب چالش های تاریخی
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد