Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: داستان شیوع کرونا در استان کردستان این روزها همانند سایر نقاط کشور به بحث اصلی تبدیل شده و با وجود تمامی اقدامات صورت گرفته ولی همچنان این پدیده خطرناک گسترش می‌یابد و هر روز بر شمار افراد مبتلا افزوده می‌شود.

استان کردستان از نخستین روزهای اسفند ماه سال ۹۸ با ویروس کرونا درگیر شد و در پنج ماه گذشته همواره از استان‌های اول کشور با بیشترین میزان شیوع و ابتلاء به ویروس کرونا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که در مقاطعی بنا به دلایل مختلف وضعیت این ویروس در کردستان به ثبات رسید ولی متأسفانه در مقطعی هم رشد فزاینده‌ای گرفت و کردستان در صدر استان‌های با وضعیت قرمز در کشور نیز قرار گرفت.

روزهای ابتدایی تیر ماه برای کردستان لحظه‌های بسیار سختی بود تا جایی که این استان در شرایط نگران کننده‌ای قرار گرفت و به همین دلیل محدودیت‌های مختلفی در استان اعمال شده و حتی پای شماری از مسئولان کشوری را هم به سنندج باز کرد.

بعد از گذشت ۲ هفته وضعیت نگران کننده و خطرناک، در روزهای میانه تیرماه برای پنج روز وضعیت گسترش و شیوع کرونا در استان کردستان به ثبات نسبی رسید ولی متأسفانه این وضعیت گذرا بود و بار دیگر شیوع ویروس در استان به‌شدت افزایش پیدا کرده است.

کردستان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت ویروس کرونا در این استان، بیان کرد: متأسفانه با وجود تمامی اقدامات صورت گرفته و مشارکت بهتر مردم، وضعیت کردستان همچنان قرمز است

ابراهیم قادری ضمن اشاره به روند رو به رشد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان کردستان به ویژه در تیرماه سال جاری، یادآور شد: با وجود کاهش آمار ابتلاء، اما همچنان وضعیت استان کردستان قرمز است و تعداد مبتلایان روزانه در مقایسه با فصل بهار سه برابر شده است.

وی ضمن اشاره به کاهش موارد بستری در روزهای اخیر، افزود: خوشبختانه در طول یک هفته اخیر شمار بستری شدگان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان کردستان کاهش پیدا کرده است ولی وضعیت استان همچنان قرمز است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در ۲۰ روز گذشته از سوی مردم در این استان، افزود: متأسفانه از پنجشنبه هفته گذشته، موج مجدد بی توجهی در عدم استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی از سر گرفته شده است.

احتمال افزایش مرگ و میر در کردستان در اواخر ماه مرداد

وی با اشاره به پیش بینی‌های صورت گرفته در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کردستان، این روند باعث می‌شود تا ۶ هفته آینده دوباره شاهد افزایش مرگ و میر و ابتلاء به این بیماری در استان باشیم.

قادری ضمن تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، یادآور شد: مشارکت و همراهی مردم تنها راه مقابله با شیوع ویروس کرونا است و انتظار داریم که مردم استان کردستان این همراهی و مشارکت را به بهترین شکل ممکن ادامه دهند.

وی با بیان اینکه کردستان، روند سریع کاهش ابتلاء به بیماری را داشت، اضافه کرد: استان کردستان با همکاری مطلوب مردم توانست در مدت ۲۷ روز این بیماری را مدیریت کند این در حالی است که برخی استان‌ها، بیش از ۵۰ روز است که با این بیماری در حد گسترده، دست و پنجه نرم می‌کنند.

در حالی معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان این استان را همچنان یکی از استان‌های با وضعیت قرمز معرفی می‌کند که در اظهار نظرهای مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیگر نامی از کردستان در میان استان‌های با وضعیت قرمز وجود ندارد.

محدودیت‌های کرونایی در کردستان ادامه دارد

همزمان با این مهم و بر اساس اعلام معاون سیاسی و امنیتی استانداری کردستان، با توجه به وضعیت شماری از شهرستان‌های کردستان، محدودیت‌های اعلام شده تا ۲۷ تیرماه همچنان ادامه دارد.

حسین خوش اقبال در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تقدیر از همراهی و همکاری مناسب از سوی مردم، بیان کرد: خوشبختانه کردستانی‌ها در این مرحله نیز همکاری خوبی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشتند و انتظار داریم که این روند همچنان ادامه داشته باشد.

وی ضمن تقدیر از تلاش‌ها و ایثارگری‌های کادر بهداشت و درمان استان کردستان، افزود: کادر بهداشت و درمان کردستان در پنج ماه گذشته ایثار و فداکاری ماندگاری از خود به نمایش گذاشتند و ما برای تقدیر از این عزیزان باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان اظهار امیدواری کرد که در سایه همکاری بهتر مردم وضعیت این استان برای مقابله با ویروس کرونا بهتر شود.

همزمان با این مهم و با توجه به کاهش شمار بستری شدگان مبتلا به کرونا در استان کردستان پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان بعثت سنندج ممنوع شد و در شهر سنندج دو بیمارستان کوثر و توحید به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس اعلام مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در حال حاضر تنها پنج بیمار کرونایی که شامل مادران باردار و کودکان می‌باشند در بیمارستان بعثت سنندج بستری هستند.

آرزو فلاحی عنوان کرد: بر اساس تصمیم دانشگاه علوم پزشکی کردستان از این پس از پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان بعثت سنندج خودداری می‌شود و افراد بیمار باید به دو بیمارستان توحید و کوثر مراجعه نمایند.

اما در کنار این وضعیت، میزان استفاده از ماسک از سوی مردم در معابر عمومی شهرهای مختلف استان کردستان از جمله سنندج به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا کرده است و این روزها مردم توجهی ویژه به این مهم دارند.

هر چند که در بعضی از نقاط شهر از جمله پارک‌ها و اماکن تفریحی از جمله کمربندی آبیدر، پارک ملت، پارک آی تی و خروجی‌های شهر سنندج میزان استفاده از ماسک حداقلی است ولی این وضعیت در معابر درون شهری و حتی ادارات و سازمان‌های دولتی حداکثری است.

همزمان با این مهم این روزها مردم در شبکه‌های مختلف اجتماعی و فضای مجازی کمپین‌های مختلفی را در راستای تشویق و ترغیب مردم برای استفاده از ماسک به راه انداخته و عده‌ای حتی اقدام به توزیع ماسک در بین مردم می‌کنند.

کد خبر 4973677

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی کردستان استانداری کردستان ویروس کرونا بوشهر شیراز شیوع کرونا گرگان قزوین ستاد مقابله با کرونا شهرکرد حجاب و عفاف ایلام بیرجند خطبه های نماز جمعه سیستان و بلوچستان استانداری سمنان دانشگاه علوم پزشکی کردستان کرونا در استان کردستان استفاده از ماسک ویروس کرونا پیدا کرده وضعیت قرمز استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۶۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت: تنها سه روز به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و قرار است تکلیف ۴۵ کرسی از ۲۷۰ کرسی باقی مانده مجلس در این دور از انتخابات مشخص شود. با برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند سال گذشته ، ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسته شده است ، در حالی که چنین نیست و هنوز ۲۲ حوزه انتخابیه است که یا فاقد نماینده برای مجلس دوازدهم هستند یا هنوز نتوانسته اند همه کرسی های نمایندگی حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند.نکته مهم اینکه از میان ۴۵ نماینده راه نیافته از این حوزه ها ، ۱۶ نماینده از آن پایتخت است که به جهت نقش سیاسی که همواره نماینده های تهران در مجلس داشته اند، دور دوم این انتخابات از اهمیت بسزایی برخورداراست.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت مجلس هم بالا خواهد بود و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

با این نگاه می توان گفت که دور دوم انتخابات مجلس که قرار است در جمعه این هفته ۲۱ اردیبهشت ماه همزمان با آغاز دهه «کرامت » برگزار می شود ، اهمیت زیادی دارد.

اما چه کسانی می‌توانند در دور دوم رای بدهند؟

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند کرد و همچنین کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.بنابراین فرصتی که در ۱۱ اسفند برای مشارکت همه مردم فراهم شده بود تا بتوانند از این حق خود استفاده کنند ، به راحتی در این دوره قابل تجدید نیست و صرفا افرادی که در دور اول انتخابات حضور داشتند مجازند برای تکمیل نمایندگان خود در آن حوزه انتخابیه که کسری نمایندگی دارند ، پای صندوق رای حاضر شوند.

چرا انتخابات دور دوم تهران مهم است؟

در انتخابات مرحله اول ملت ایران موفق شدند ۲۲۵ نماینده خود را شناسایی و انتخاب کرده و روانه مجلس کنند و در این مرحله که هنوز ۴۵ کرسی دیگر باقیمانده و این عددی قابل توجهی است ، از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه بیش از یک سوم از این تعداد یعنی ۱۶ نماینده از آن تهران است .چند نکته در اهمیت حضور در دور دوم انتخابات تهران وجود دارد که تکلیف را بر شهروندان پایتخت نشین سنگین کرده است:

الف) درست است که از لحاظ رای دادن به مصوبات مجلس یا تحقیق و تفحص ها بین نماینده ای که در یک شهرستان با جمعیت ۱۰ هزار نفری انتخاب شده است با تهران ۱۰ میلیون نفری تفاوتی وجود ندارد اما نمی توان از این واقعیت غافل بود که نمایندگان تهرانی موتور محرک مجالس در ادوار گذشته بوده است و به نوعی وزن مجلس را با نمایندگان تهرانی آن می سنجیدند. حالا اگر نمایندگان جدید وارد شده در مجلس دوازدهم می خواهند این ریل را تغییر دهند بحثی نیست ولی درست یا غلط ، تاکنون چنین مبنایی عمل می شده است.

ب ) درست است که در دور دوم انتخابات میزان مشارکت همچون دور اول خیلی بر سر زبان ها نیست و دشمن هم از مشارکت پایین دور دوم نسبت به دور اول نتوانسته بهره بردای سوء داشته باشد ولی در باره انتخابات تهران این کاملا متفاوت است. به ویژه اینکه بیش از نیمی از نمایندگان پایتخت( ۱۶ نفر) هنوز به مجلس راه نیافته اند و میزان مشارکت پایین می تواند خوراک تبلیغاتی را برای رسانه های دشمن فراهم کند.

ج ) غالبا مردم و نخبگان جامعه ، نمایندگان تهران را نسبت به نمایندگان شهرستان ها سیاسی تر می بینند و این تنها مختص جامعه ما نیست و این نگاه در دیگر جوامع غربی و غیر غربی نیز وجود دارد. همیشه نمایندگان پایتخت ها افراد سیاسی و مطلع تر نسبت به ارتباطات درون حاکمیت هستند و از آنجا که ۱۶ نماینده از ۳۰ نماینده تهران در دور دوم قرار است به مجلس راه یابند ، اهمیت این دوره انتخابات تهران را مضاعف کرده است.

د ) خواسته یا ناخواسته تاکنون این نمایندگان پایتخت بودند که در مظان رئیس و هیات رئیسه مجلس قرار داشتند و هرچند نمایندگان جدید راه یافته در این دوره و جریان های سیاسی حامی آنها در بیرون مجلس مدعی هستند که در مجلس دوازدهم قصد دارند این قاعده را بهم زنند اما آنها نیز نیک می دانند همه ابزارهای تغییر در دست آنها نیست و این وزن ائتلاف های سیاسی است که تعیین کننده رئیس ، هیات رئیسه و حتی ریاست کمیسیون های مجلس است. بنابراین انتخاب ۱۶ نماینده تهران که ظرفیت هیات رئیسه و کمسیون های مجلس آینده را داشته باشند ، مهم است .با همین رویکرد است که انتخابات دور دوم تهران اهمیت فوق العاده پیدا می کند.

اما ۸ نکته راهبردی در اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس

نکات راهبردی اهمیت مشارکت مردم در این دور از انتخابات به این قرار است:

۱- سیره امامین انقلاب در همه دوره های انتخاباتی چه دور اول یا باقی مانده های آنها در دور دوم ، همواره مورد تاکید بوده است و این بزرگواران بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده‌اند. از منظر امامین انقلاب نه تنها جمهوریت ، بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است.

۲- امسال که رهبر انقلاب شعار سال را به مردمی سازی اقتصاد اختصاص داده اند ، حضور خوب و معنادار مردم در دور دوم انتخابات به نوعی لبیک به پیام نوروزی رهبر انقلاب در عرصه مردمی سازی سیاسی در کنار مردمی سازی اقتصاد خواهد بود.

۳- انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

۴- مشارکت و حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

۵- با تکمیل همه کرسی های مجلس که با انتخابات دور دوم محقق خواهد شد ، شاهد مجلسی با نظارت هر چه قوی تر ، دقیق‌تر و سالم‌تر خواهیم بود و چنین مجلسی می‌تواند در اجرای قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی موثرتر باشد.

۶- مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و اینکه نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد. ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

۷- حضور مردم در دور دوم با توجه به سرد بودن تنور انتخابات در این دوره که کاملا طبیعی است ، می‌تواند یک پیام بازدارنده در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، داشته باشد.

۸- مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش می‌دهد. فضا که مثبت شود ظرفیت‌ها هم افزا می‌شود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید مورد اعتماد قرار گیرند تا اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات
  • کارت قرمز به جای تشویق به نجات جان! اخراج بازیکن به خاطر درخواست کمک برای هوادار بیمار
  • ارزیابی نامحسوس وضعیت حجاب در ادارات و مراکز آموزشی کردستان
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • واریز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به دهیاریهای آذربایجان شرقی
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات