Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@03:28:24 GMT

پیش‌بینی تولید ۱۱میلیون ذرت در سال جهش تولید

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۸۴۳۴

پیش‌بینی تولید ۱۱میلیون ذرت در سال جهش تولید

علی‌اکبر مهدوی پور روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگارایرنا در اهواز افزود:متوسط برداشت ذرت دانه‌ای در هرهکتار ۸.۵تن و برداشت ذرت علوفه‌ای ۵۰تن در کشور است که امید است با بهبود شرایط تولید بذر مناسب و تامین دیگر نهاده‌های کشاورزی انگیزه کشاورزان برای توسعه این کشت این محصول راهبردی افزایش یابد و گام‌های عملی برای جهش تولید در این محصول برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

     
وی نیاز کشور به ذرت دانه‌ای را سالانه هشت میلیون تن بیان کرد و افزود:سیاست اصلی وزارت جهادکشاورزی توسعه کشت ذرت از طریق تامین ارقام مناسب بذر و اصلاح قیمت تضمینی با هدف کاهش واردات این محصول و کاهش وابستگی به خارج با توجه به وضعیت ارزی کشور است.
مهدوی‌پور با بیان اینکه کشاورز ما توان رقابت با ذرت وارداتی را به دلیل اینکه واردات این محصول  با ارز ترجیحی انجام می‌شود در حالی که کشاورز داخلی با ارز آزاد لوازم مورد نیاز از جمله بذر و سموم را تهیه می‌کند.
افزود: حمایت دولت از کشت ذرت با اصلاح قیمت ذرت دانه‌ای و محدودیت در واردات امکان پذیراست.

خرید تضمینی بذر ذرت
مدیرعامل شرکت توسعه کشت ذرت کشور بذر مورد نیاز را به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری می‌کند.
وی کشت ۸۰۰هکتار وعقد قرارداد با ۶۰ کشاورز برای تولید بذر ذرت خبر داد و افزود: شرکت بذر را به صورت تضمینی از کشاورز خریداری می‌کند ولی شرکت برنامه‌ای برای خرید تضمینی محصول ذرت دانه‌ای ندارد.
مدیرعامل شرکت توسعه کشت ذرت با بیان اینکه تولید و تحقیق روی بذر زمان‌بر است از همکاری شرکت توسعه کشت ذرت با موسسه اصلاح بذر خبر داد و ابراز امیدواری کرد امسال با بذر مطلوب و باکیفیتی که در داخل کشور تولید و تکثیر می‌شود وهمچنین همراهی طبیعت ، شاهد جهش تولید در محصول ذرت در کشور باشیم.
وی خوزستان را قطب اصلی کشت ذرت تابستانه و پاییزه بیان کرد و افزود: امسال طرح ترویجی آموزشی "یاوران کشاورز" با همراهی سازمان جهادکشاورزی در خوزستان اجرا می‌شود.
در خوزستان ۴۰۰هزار تن ذرت دانه‌ای و یک میلیون تن ذرت علوفه‌ای در سطح ۷۵هزار هکتار تولید می‌شود که در افق ۱۴۰۴ سطح زیرکشت این محصول باید به ۲ برابر افزایش یابد.

کشت ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای در مناطق شمالی خوزستان متمرکز است ولی برنامه سازمان جهادکشاورزی توسعه این محصول در مناطق مرکزی و غربی استان را در افق ۱۴۰۴ متمرکز است.

برچسب‌ها جهش تولید بازار محصولات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهش تولید بازار محصولات جهش تولید بازار محصولات توسعه کشت ذرت ذرت دانه ای جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۸۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)

صندوق بین‌المللی پول (IMF) پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) خود را برای سال 2024 منتشر کرده است و در حالی که پیش‌بینی می‌شود میانگین رشد جهانی در رقم 3.2 درصد ثابت بماند، غالب کشورهای مختلف بزرگ شاهد کاهش رشد خواهند بود. 

به گزارش عصرایران، جدول زیر پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی 2024 را با استفاده از داده‌های چشم‌انداز اقتصاد جهانی 2024 صندوق بین‌المللی پول برای کشورهای عضو "جی هفت" (7 کشور صنعتی جهان) و "بریکس" به همراه عربستان سعودی که هنوز در حال بررسی دعوت برای پیوستن به این بلوک است، نشان می‌دهد.

تنها 3 کشور دعوت شده یا عضو بریکس، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی شان در سال 2024 بالاتر از سال گذشته( 2023) پیش بینی شده است.

پیش‌بینی می‌شود چین و هند در سال 2024 نرخ رشد نسبتا بالای 4.6 درصد و 6.8 درصد را حفظ کنند، اما در مقایسه با سال قبل، رشد چین 0.6 درصد کمتر خواهد بود در حالی که هند یک درصد کمتر است.

از سوی دیگر 4 کشور صنعتی عضو "جی7 "سریع‌تر از سال گذشته رشد خواهند کرد، که شامل آلمان می‌شود که از رشد منفی منفی 0.3 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2023 به رشد 0.2 درصد در سال 2024 خواهد رسید.

رشد اقتصادی ایران نیز که با تخمین صندوق بین المللی پول در سال 2023 بالغ بر 4.7 درصد بود در سال 2024 بیش از یک درصد کاهش یافته و به 3.3 درصد خواهد رسید. 

رشد 4 برابری بریکس نسبت به کشورهای جی7

علیرغم پیش‌بینی‌های رشد کمتر در سال 2024 نسبت به سال 2023، کشورهای بریکس همچنان پیش‌بینی میانگین رشد قابل توجه بالاتری (3.6 درصد ) در مقایسه با میانگین 1 درصدی جی هفت دارند. به عبارت دیگر میانگین رشد  اقتصادی کشورهای بریکس نزدیک به 4 برابر کشورهای جی 7 است.

در حالی که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای جی 7 حدود 15 تریلیون دلار بیشتر از کشورهای بریکس است، با تداوم نرخ رشد بالاتر و پتانسیل برای اضافه کردن اعضای بیشتر، به نظر می رسد بریکس از نظر اندازه اقتصادی در عرض 2 دهه از جی 7 پیشی خواهد گرفت.

گسترش اخیر بریکس اندکی با تردید مواجه شده است، زیرا "خاویر مایلی" رئیس جمهوری تازه منتخب آرژانتین پیوستن به این بلوک را رد کرده و عربستان سعودی تصریح کرده که این کشور همچنان در حال بررسی دعوت خود است و هنوز به بریکس نپیوسته است.

با وجود این، "نالدی پاندور" وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در فوریه گذشته به خبرنگاران گفت که 34 کشور مختلف برای پیوستن به بلوک رو به رشد بریکس درخواست ارسال کرده اند.

تصمیم گیری درباره پیوستن اعضای جدید به بریکس احتمالا همزمان با اجلاس سران بریکس 2024 که 22 تا 24 اکتبر در شهر کازان روسیه برگزار می شود، اعلام خواهد شد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۱۰ کشور جهان که بیشترین رشد اقتصادی را داشتند / برگ برنده نفت و گردشگری

دیگر خبرها

  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی