Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندهان و نیروهای طالبان اکنون از صلح صحبت نمی‌کنند، بلکه حرف از سرنگونی دولت افغانستان در کابل و پیروزی نظامی بر نیروهای آمریکایی در این کشور در میان است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، در جریان مذاکرات دوحه و کابل، رهبران طالبان لحن آشتی‌جویانه‌ای داشتند. آن‌ها گفتند مسائل حقوق بشری، دموکراسی و تقسیم قدرت قابل بحث است و در روند مذاکرات با دولت افغانستان روی آن‌ها کار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اینجا، در یکی از مناطق تحت کنترل همیشگی این شبه‌نظامیان در شرق افغانستان، فرماندهان و نیروهای طالبان از صلح صحبت نمی‌کنند بلکه حرف از سرنگونی دولت افغانستان در کابل است. آن‌ها از "پیروزی نظامی" بر نیروهای آمریکایی در این کشور حرف می‌زنند.

دیدگاه‌های ضد و نقیض درباره افغانستان پسا جنگ درون رده‌های طالبان، وظیفه دشواری را که رهبران این گروه با آن مواجه هستند، فاش می‌کند؛ آن‌ هم در شرایطی که آن‌ها در تلاش برای جلب حمایت درباره توافقی با دولت کابل پیش از مذاکرات رسمی هستند. بسیاری نگرانند که حتی با وجود عقد توافق صلح، یک طالبان تکه تکه می‌تواند افغانستان را به دوره خشونت همیشگی بازگرداند.

تشخیص اینکه دیدگاه این شبه‌نظامیان طالبان در دیگر نقاط تحت کنترل طالبان در افغانستان چه بازتابی دارد، دشوار است چرا که دسترسی به آن مناطق به شدت محدود شده است. خبرنگاران واشنگتن پست اوایل همین ماه به ولسوالی مره وره در شرق افغانستان که در کنترل طالبان بود، با اجازه همین گروه وارد شدند. شبه‌نظامیان طالبان این روزنامه‌نگاران را به این منطقه اسکورت کردند و آن‌ها با غیرنظامیان مصاحبه کرده و از یک مدرسه و یک کلینیک بازدید کردند.

در جریان این سفر، شبه‌نظامیان طالبان و حامیان آن‌ها بر اهمیت ادامه مبارزه علیه دولت افغانستان برای گرفتن کنترل کل این کشور تاکید کردند. اما حتی در ولسوالی کوچکی مثل مره وره که بیش از ۹ سال است تحت کنترل طالبان قرار دارد، این گروه عملکرد مناسبی در مدیریت آنجا نداشته است.  

مره وره در ولایت کنر مابین شهرک تحت کنترل دولت موسوم به اسدآباد و مرز پاکستان واقع است. خدمات آموزشی و درمانی در مره وره ساخته دست دولت افغانستان است، با وجود اینکه خارج از کنترل دولت کابل است. شبه‌نظامیان طالبان در آنجا شعار "مرگ بر برده‌های آمریکایی" که اشاره‌ای به دولت افغانستان است و "مرگ بر اشرف غنی" سر می‌دهند.

در شرایطی که ایالات متحده از تعداد نیروهایش می‌کاهد، این شبه‌نظامیان می‌گویند گرفتن کنترل کامل این کشور فقط مساله زمان است. یکی از فرماندهان این منطقه امضای توافق صلح در فوریه را به عنوان تحقق "رویای شکست کافران" توصیف می‌کند.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان شبه نظامیان طالبان دولت افغانستان تحت کنترل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۸۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع انفجار در غرب کابل

خبرهای تایید نشده حاکی از آن است که حوالی ساعت شش عصر امروز پنجشنبه، صدای چندین انفجار پی‌هم از غرب کابل شنیده شده است.

بر اساس معلومات ابتدایی گفته می‌شود تانک تیل در نزدیکی های حوزه ششم امنیتی در جاده فیض محمد کاتب هزاره دچار آتش سوزی شده است.

مقامات طالبان تا کنون درباره این خبر اظهاری نکرده‌‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • وقوع انفجار در غرب کابل
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید