Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@04:04:56 GMT

جولان جهانی کرونا؛ تهیدید‌ها و فرصت‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۳۸۹۸

جولان جهانی کرونا؛ تهیدید‌ها و فرصت‌ها

بارزترین تبعات شیوع جهانی ویروس کرونا، بدون تردید تبعات اقتصادی ویرانگر ناشی از آن است. اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های فراوانی از سوی رسانه‌ها و مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی گوناگون جهان در این باره اعلام و منتشر شده است. افزایش شدید نرخ بیکاری به دلیل تعطیلی یا نیمه تعطیل شدن بسیاری از صنایع عظیم و مراکز تجاری و اقتصادی جهان، ایجاد اختلال شدید در روند تولید، قرنطینه‌های طولانی مدت و خانه نشینی مردمی که ناگزیر به تعطیل کردن مشاغل و ماندن در خانه شدند، کاهش درآمدها، کاهش سفر‌ها و سقوط ناگهانی صنعت پردرآمد حمل و نقل و گردشگری، هتل داری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تنها گوشه‌هایی از تبعات اقتصادی بی شمار ناشی از جولان جهانی ویروس کرونا و شیوع بیماری مرگبار کووید-۱۹ است.

نرخ بالا و روند رو به رشد ابتلا و مرگ و میر

شیوع بیماری، خود به تنهایی، یکی دیگر بزرگترین آسیب‌هایی است که ویروس کرونا بر پیکر جامعه جهانی وارد کرده است. تا کنون، بیش از ۱۳ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده و نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر هم جان خود را از دست داده اند. این آمکار تکان دهنده و البته رو به رشد، ضربه‌ای کاری بر پیکر آسیب پذیر جمعیت جهان به شمار می‌رود، ضربه‌ای که هنوز از حرکت بازنایستاده و لحظه به لحظه قربانی‌های بیشتری می‌گیرد و این روند مرگبار، تا زمان کشف واکسن موثر و توزیع انبوه آن در جهان ادامه خواهد یافت؛ واکسنی که به گفته کارشناسان حوزه پزشکی، ممکن است حتی تا یکسال آینده هم کشف نشود.


حتی در صورت کشف واکسن، به دلیل عطش بالای ملت‌های جهان برای تهیه آن، این نگرانی جدی وجود دارد که توزیع آن دستخوش بی عدالتی‌ها و بازار سیاه و انحصارطلبی قدرت‌های سودجو شود.

سایه سیاه کرونا بر نظام آموزشی

تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و آموزشی برای مدت نسبتا طولانی و آماده نبودن زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری لازم در بسیاری از جوامع برای راه اندازی آموزش مجازی یا همان آموزش از راه دور، آسیب‌های بسیار جدی به امر آموزش در سراسر جهان به عنوان یکی از اساسی‌ترین نیاز‌های جامعه جهانی وارد کرده است.


در برخی موارد نیز این مسئله باعث سرگردانی صد‌ها هزار دانشجو شده است؛ نمونه بارز آن تصمیم اخیر دولت دونالد ترامپ برای اخراج صد‌ها هزار دانشجوی خارجی از آمریکا به بهانه راه اندازی سامانه آموزش مجازی است.

زنان آسیب پذیرتر از مردان

در این میان، اما زنان در معرض تهدید‌های بیشتری قرار گرفته اند. زنان علاوه بر تحمل همه مواردی که در بالا ذکر شده، در موارد متعدد در جوامع مختلف از جمله جوامع غربی در معرض خطر افزایش خشونت‌های خانگی قرار گرفته اند.

سازمان عفو بین الملل پیشتر اعلام کرد گسترش بیماری همه‌گیر و افزایش محدودیت‌های کرونایی باعث افزایش خشونت علیه زنان در اروپا شده است؛ به طوری که تماس‌های اضطراری اعلام خشونت در این منطقه شاهد افزایش ۶۰ درصدی بوده است.


این پدیده به حدی فراگیر شده است که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به‌شدت از آن انتقاد کرد و از تمامی دولت‌ها خواست برای جلوگیری از گسترش آن اقدام کنند؛ وی همچنین گفت: زنان در حال حاضر از اثرات مهلک تعطیلی‌ها و قرنطینه رنج می‌برند؛ اگرچه این محدودیت‌ها ضروری هستند، اما آن‌ها خطر خشونت نسبت به زنان گرفتار در دام همسران بد رفتار را افزایش می‌دهند.

فرصت‌های ناشی از شیوع کرونا

شیوع کرونا اگرچه آسیب‌های فراوان در زمینه‌های گوناگون برای جامعه بشری به دنبال داشته، اما در برخی موارد باعث شکل گرفتن فرصت‌هایی شده است.

تجربه موفق دورکاری در بسیاری از مشاغل، شاید یکی از فرصت‌هایی باشد که با شیوع این بیماری، ایجاد شد. دورکاری گرچه پیش‌تر نیز در برخی مشاغل کم و بیش رایج بود، اما این بار به شکل جدی‌تر تجربه شد و در بسیاری موارد، تجربه‌های موفق در این زمینه کسب شد که می‌تواند بعد از رفع کاستی و نقص ها، تبدیل به یکی از تغییرات جدی و مفید در جوامع مختلف باشد؛ تغییری که در صورت اجرای بهینه و گسترده‌تر شدن دامنه آن، دست کم می‌تواند صرفه جویی‌هایی خوب اقتصادی به دنبال داشته باشد.

مجالی برای اثبات دوباره نقش و توانمندی بی بدیل زنان

زنان اگرچه در برخی زمینه ها، آسیب پذیرتر از مرد‌ها در برابر شیوع کرونا ظاهر شدند، اما فرصت‌هایی نیز ایجاد شد تا توانمندی و نقش بی بدین زنان در عرصه مدیریت و مدیریت بحران، از مدیریت خانه گرفته تا مدیریت کشورها، بیش از پیش ظهور و بروز پیدا کند و به اثبات برسد.

لزوم بررسی نقش زنان به عنوان سرمایه اجتماعی، همراه با فهم میانگینی از مدیریت نوین زنانه آن‌ها در خانه و جامعه، و در نگاهی عمیق‌تر، پیامد‌های گسترش این بیماری در حوزه زنان بیش از پیش آشکار شده است.


از مصادیق مهارت‌ها و تلاش‌های شغلی زنان در بحران کرونا می‌توان به فعالیت‌های غیرقابل انکار و ایثارگرانه کادر درمانی، زنان شاغل در کادر آموزشی و همچنین بانوانی که با استفاده از ظرفیت فعال خود، به صورت خودجوش و در بسیاری از موارد با کمترین امکانات، مبادرت به خدمات اجتماعی کرده‌اند، اشاره کرد؛ بر اساس اطلاعات صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) زنان ۷۰ درصد از نیروی کار بهداشت را تشکیل می‌دهند؛ همچنین براساس آمار سازمان بین المللی کار، در سطح جهان، زنان ۷۶ درصد از کل ساعات مراقبت‌های بدون حقوق و یا با حداقل حقوق را انجام می‌دهند.

از آنجا که نقش آفرینی موثر زنان در بحبوحه بحران کرونا در سلامت خانواده و جامعه انکارناپذیر است، در نگاه نخست، نقش مادری به عنوان یکی از مهم‌ترین، سازنده‌ترین و ارزشمندترین نقش‌های زنان حائز اهمیت است، زنانی که مسئولیت پرورشی و تربیتی جامعه را بر عهده دارند؛ مهارت در ایجاد نگرش‌های مثبت و توانمند در خانواده و جامعه، ایجاد آرامش روانی و فراهم نمودن محیطی برای همزیستی مسالمت‌آمیز همه و همه از تلاش‌های زنان به شمار می‌روند که به اقتضای شرایط می‌خواهند سهم خود در مهار این بحران را هم به خوبی انجام دهند.

حاکمان زن، موفق در مدیریت و مهار شیوع کرونا

فراتر از تاثیر عملکرد زنان در حوزه مدیریت خانواده و فعالیت‌های اجتماعی، نقش ارزشمند این قشر در حوزه مدیریت کلان در دوران شیوع کرونا تا جایی پیش رفت که روزنامه انگلیسی گاردین پیشتر در مقاله‌ای با اشاره به موفقیت نسبی زنان حاکم بر برخی از کشور‌های کرونازده نوشت که این زنان نشان دادند که قدرت، قاطعیت، احساس و عواطف مکمل یکدیگر و لازمه یک حکمرانی صحیح هستند.

گاردین با اشاره به عملکرد سرانی همچون «جاسیندا آردن» نخست وزیر ۳۹ ساله نیوزلند که با پخش زنده ویدئو‌هایی در فضای مجازی از مردم می‌خواهد تا در خانه بمانند و جان دیگران را نجات دهند یا «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان که ویدئوی توضیحات وی در مورد کنترل شیوع ویروس کرونا میلیون‌ها بار در فضای مجازی دید شده و همچنین «مت فردریکسن» و «ارنا ولبرگ» نخست وزیران دانمارک و نروژ که توانسته‌اند با قاطعیت مرز‌ها را بسته و اماکن عمومی را برای کاهش شیوع کرونا تعطیل کنند، نوشت: بسیاری از کشور‌ها مانند ویتنام، چک، یونان و استرالیا که مردان در راسشان هستند به خوبی عمل کرده‌اند.

واکاوی و تحلیل هر چه عمیق‌تر از پیامد‌های منفی کرونا بر جامعه زنان از یک سو و بررسی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این قشر کلیدی در جوامع مختلف، گواه روشنی از تاثیر و نقش بی بدیل زنان در گذر از بحران کرونا می‌باشد؛ بحران جدی که فراتر از راهکار‌های علمی، سیاسی و اقتصادی، نیازمند فداکاری، نوع دوستی و مشارکت صمیمانه ای‌ست که درجه عالی آن در جنس زن یافت می‌شود.

تحرک بیشتر در علم پزشکی

تحرک بیشتر در علم پزشکی برای کشف سریع واکسن کووید-۱۹ را نیز شاید بتوان یکی از فرصت‌های اجباری ناشی از شیوع ویروس کرونا برشمرد.

این روز‌ها رقابتی موثر و سازنده میان مراکز تحقیقاتی و علمی و کشور‌های مختلف برای کشف سریع‌ترین واکسن موثر برای این بیماری به راه افتاده است؛ رقابتی که می‌تواند موجب جهش و پیشرفت‌های بیشتر در حوزه علم پزشکی و دارویی باشد.


تقویت حس نیاز جامعه بشری به افزایش همکاری و دوستی میان ملت‌ها

اینکه ویروس کرونا در گسترش قلمروی خود در جهان، بدون توجه به قدرت اقتصادی و نظامی کشورها، حتی در پیشرفته‌ترین جوامع به آسانی جولان داد و به عنوان مثال، آمریکا را به عنوان مدعی‌ترین قدرت جهانی در حوزه‌های گوناگون، در زمانی اندک به زانو درآورد به گونه‌ای که این کشور اکنون با فاصله زیادی از دیگر کشور‌های درگیر کرونا، در جایگاه نخست میزان شیوع و مرگ و میر ناشی از این بیماری قرار دارد، حکایت از این مهم دارد که کشور‌ها و جوامع جهانی، هرقدر هم که قدرتمند باشند، در بسیاری از زمینه‌ها به شدت آسیب پذیرند و مقابله با این آسیب پذیری، راهی جز تقویت همکاری سازنده و دوستی بین کشورها، دولت‌ها و جوامع وجود ندارد.

شیوع کرونا ثابت کرد که هر تهدیدی که در گوشه‌ای از جهان ایجاد می‌شود، تهدیدی برای همه جهان است و مقابله با آن، تعامل سازنده و همکاری موثر و بدور از برتری جویی و یکجانبه گرایی میان ملت‌ها را می‌طلبد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویروس کرونا نرخ بیکاری ایالات متحده آمریکا پارسی خبر ویروس کرونا شیوع کرونا کشور ها فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۳۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش قاضی‌عسکر به اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا گفت: امروز می‌بینم، کسانی که شعار زن و زندگی سر می‌دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می‌کشند و لگدمال می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، آئین عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) و یادواره شهدای طلبه و روحانی ورامین ظهر امروز با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاضی عسکر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحسن محمودی، سردار دلاور القاصی مهر فرمانده انتظامی شرق تهران در مسجد صاحب‌الزمان (عج) برگزار و  از خانواده معزز 20 شهید روحانی و طلبه ورامین تجلیل و تقدیر شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید علی قاضی عسکر در این مراسم اظهار داشت: در تاریخ و به گفته یکی از شاگردان امام صادق (ع) هیچ شخصیتی ازنظر علم، فقه و تقوا بالاتر از امام صادق (ع) نیست و امروز ما باید از این امام درس بگیریم و از شاگردان خوب در مکتب ایشان باشیم.

وی افزود: در دنیا چیز خوبی پیدا نمی‌کنید که اسلام آن را حرام کرده باشد، هر چیزی حرام باشد، مطمئناً مشکلاتی برای فرد و جامعه دارد، نمونه بارز آن بحث حجاب است که برای بانوان ارزش قائل شده است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در ادامه گفت: وقتی اسلام مسئله حجاب را مطرح می‌کند، هدفش محدودیت برای زنان نیست، زیرا که اسلام زیباترین دینی است که برای بانوان ارزش قائل شده است.

‌قاضی عسکر تصریح کرد: در بسیاری از آیات قرآن وقتی سخن از مردان است در کنار آن، از زنان نیز ذکر شده و این گونه نیست که جنسیت نقش داشته باشد و در واقع تأکید شده که ارزش افراد به زن یا مرد بودن نیست.

وی تأکید کرد: اسلام زن را اجتماعی دیده و هدفش نقش‌آفرینی زن در جامعه است، لذا باید به‌گونه‌ای در جامعه حضور یابد که هوس‌بازان طمعی در وجود او نکند.

تشییع باشکوه شهید گمنام عملیات خیبر در ‌باقرشهر + فیلم

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با بیان اینکه آزادی هدیه خدا به مردم توسط پیامبران الهی است، ابراز داشت: توحید آزادی شرعی و دینی است که بر اساس آن، انسان از غیر خدا نمی‌ترسد و بنده هیچ‌کس غیر از خدا نیست.

وی ادامه داد: امروز می‌بینم، کسانی که شعار زن و زندگی سر می‌دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می‌کشند و لگدمال می‌کنند.

‌قاضی عسکر افزود: دشمنان اساتید دانشگاه‌ها را به خاطر حمایت از فلسطین در دانشگاه محروم می‌کنند و دوربین‌های خبرنگاران را از بین می‌برند، این همان جامعه‌ای است که شعار حمایت از زنان جامعه کشور ما را داشت.

تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی در پایان خاطرنشان کرد: امروز دنیا در حال تغییر است و اسلام در حال گسترش است، لذا مردم دنیا در کشورهای استکباری از مباحث اسلامی استفاده می‌کنند و از مردم مظلوم فلسطین در مقابل اسرائیل دفاع می‌کنند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان؛ مردان ایران چهارم، زنان هشتم
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • جام جهانی تیراندازی| تیم میکس تفنگ ایران در جایگاه نهم ایستاد
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • واکنش قاضی‌عسکر به اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا
  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است