Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@03:23:38 GMT

۶ بنای تاریخی در رفسنجان در حال مرمت است

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۶۳۳۴

۶ بنای تاریخی در رفسنجان در حال مرمت است

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان گفت: ۶ اثر و بنای تاریخی از جمله تیمچه معین، ۲ برج، یک مسجد تاریخی و... در حال مرمت و بازسازی است.

حسن حسینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان بیان کرد: اختصاص بودجه جهت مرمت آثار و بناهای تاریخی خیلی وقت است که از سیاست های وزارت میراث فرهنگی خارج است لذا مرمت این آثار با همکاری نهادهای عمومی که مالک بناهای تارخی هستند یا سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان با اشاره به اینکه مرمت آثار تاریخی تحت نظارت کارشناسان میراث فرهنگی انجام می شود؛ تصریح کرد: شهرداری رفسنجان طی دو سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی فعالیت های خوبی داشته و در محله قطب آباد، بناهای بادگیر معین و گذر بنفشه و نیز خیابان ارجمندی را مرمت و بازسازی کرده است.

 

 

حسینی با بیان اینکه اخیراً 6 بنای تاریخی در شهرستان رفسنجان در دست اقدام است؛ بیان کرد: مرمت تیمچه معین در اختیار شهرداری قرار گرفته که در محدوده بازار تاریخی رفسنجان قرار دارد، با بودجه شهرداری این کار شروع شد و ما هم در بحث مرمت اضطراری و هم در تهیه طرح این بنا نظارت داریم.

 

 

وی افزود: در راستای مرمت آثار تاریخی با همت نهادهای عمومی و بخش خصوصی در روستای داوران هم 3 بنای تاریخی شامل 2 برج و یک مسجد تاریخی در حال تعمیر است.

 

 

حسینی با افزودن اینکه مرمت آب انبار تاریخی در روستای همت آباد با همت دهیاری و شواری اسلامی در دست اقدام است؛ گفت: تیمچه پرویز جنب مسجد جامع رفسنجان هم که جزو آثار ملی به ثبت رسیده در حال مرمت است و قرار است بخشی از این تیمچه در اختیار موسسه خیریه سیدالشهداجهت امور خیرخواهانه  واگذار شود.

 

 

وی تصریح کرد: بزرگترین مشکل در بحث مرمت بناهای تاریخی مالکیت ابنیه ها است که اکثرا" مالکیت شخصی هستند؛ 300 اثر تاریخی  در رفسنجان شناسایی شده که بیشتر آن مالکیت شخصی دارد و بخشی هم وقفی هستند و 3 بنای تاریخی کاروانسرای کبوترخان، کاروانسرای کشکوئیه و عمارت کلاه فرنگی در سعادت آباد هم دولتی هستند.

 

 

حسینی خاطرنشان کرد: بناها بیشتر شخصی هستند و مراجعه کننده زیادی برای سرمایه گذاری در حوزه مرمت آثار تاریخی داریم امّا متأسفانه نمی توانند با مالکین به توافق برسند.

 

 

وی ادامه داد: اگر بحث مالکیت ها نبود ظرف چند سال اخیر بیش از 50 اثر در رفسنجان تعمیر می شد و به بهره برداری می رسید.

پایان پیام/605

منبع: شبستان

کلیدواژه: مرمت آثار تاریخی رفسنجان گردشگری میراث فرهنگی بنای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۶۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز

ایسنا/البرز فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی البرز از توقیف خودروی تخلیه زباله بر روی تپه تاریخی فرخ‌آباد و دستگیری دو نفر در این زمینه خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ مهدی داور روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: پیرو کسب خبر توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی استان البرز مبنی بر تخلیه انبوه نخاله‌های ساختمانی بر روی عرصه و حریم تپه تاریخی فرخ آباد بلافاصله مأموران این یگان در محل حضور یافتند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی استان البرز ادامه داد: نیروی‌های یگان حفاظت ضمن اخذ دستور مقام قضایی و با مساعدت نیروهای خدوم فراجا در حوزه استحفاظی به توقیف خودرو و ابزار مورد استفاده در تخلیه نخاله‌ها در عرصه تپه تاریخی پرداختند.

او با بیان اینکه در این راستا دو نفر نیز دستگیر و به محاکم قضایی معرفی شدند، گفت: یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی استان البرز به صورت شبانه روزی با شماره تلفن ۳۲۸۲۹۱۱۸ آماده دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص هرگونه تعرض به آثار فرهنگی تاریخی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند