Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@04:25:58 GMT

توافق ایران و چین برد-برد واقعی است

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۶۵۵۲

توافق ایران و چین برد-برد واقعی است

مهدی‌ صفری، سفیر سابق ایران در چین، گفت: سال‌ها پتروشیمی‌های ایران توسط توتال به گروگان گرفته شده بود اما هیچ کشور غربی علیه آن تبلیغات نکرد اما حالا یادشان افتاده است که باید به فکر استقلال ایران باشند.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس،‌روزنامه «آرمان ملی» گفت‌وگویی با مهدی‌ صفری، سفیر سابق ایران در چین داشته است که مهمترین بخش‌های آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- قرارداد 25 ساله ایران و چین چارچوبی برای همکاری دو کشور است. چین هر روز نیازش به انرژی بیشتر می‌شود به‌گونه‌ای که از نیاز روزانه پنج‌ونیم میلیون بشکه‌ای به نیاز 11 میلیون بشکه‌ای رسیده‌اند. این قرارداد تضمین می‌کند که ایران همواره تا 25 سال به این کشور نفت خواهد فروخت. این یک قرارداد برد-برد است.

- چین کشوری است که نیاز زیادی به انرژی دارد و یکی از فاکتورهای تامین انرژی امنیت انرژی است. چین به‌خوبی می‌داند که امنیت انرژی در خلیج فارس و دریای عمان به‌وسیله ایران تامین می‌شود، زیرا 1200 کیلومتر از سواحل خلیج‌فارس و دریای عمان متعلق به ایران است. چین، آمریکا و روسیه ابرقدرت‌‌هایی هستند که در دنیا در ابعاد نظامی حرکت می‌کنند اما در کنار این اقتصاد و تجارت برای کشور چین بسیار مهم است.

- چینی‌ها در اثر تجارت و کار علمی به دنبال فتح قله‌‌های موفقیت یکی پس از دیگری هستند. تجارت چین در دنیا مستلزم امنیت است و ایران یک شریک قوی در منطقه است و می‌تواند این امنیت را به‌صورت تکمیلی برای چین تامین کند. ایران کشوری است که می‌تواند هم انرژی و هم امنیت را برای چین تامین کند.

- آمریکایی‌ها در دوران گذشته شروع به محاصره کردن چین از ناحیه جنوب و شرق کردند. چینی‌‌ها به این فکر افتادند که این محاصره می‌تواند ضایعاتی هم در بحث تجارت و هم در بحث تامین انرژی برای آنان داشته باشد؛ از این رو چین نگاه به مرزهای غربی و راه ابریشم را در دستورکار قرار داد. هدف چینی‌ها این بود که از طریق آسیای میانه وارد خاک ایران شوند و با مسیر ریلی سیکل تجارت خود را با اروپا و مواد اولیه موردنیازی را که باید وارد شود تامین کنند.

- وقتی این گونه مسائل مطرح می‌شود کشورهای غربی، رژیم‌صهیونیستی و کشورهای مرتجع عربی نگران می‌شوند مبادا اجرای این‌گونه قراردادها اثر تحریم‌ها و فشارها علیه ایران را خنثی کند؛ از این رو به دنبال فرافکنی و فضاسازی در این زمینه هستند.

- از سوی دیگر باید توجه کرد که ایالات‌متحده به چین 70میلیارد دلار صادرات انجام می‌دهد اما چین به این کشور 450 میلیارد دلار صادرات انجام می‌دهد. دعوای امروز این دو کشور نیز از همین موضوع صورت می‌گیرد.

- اگر کالای چینی بی‌کیفیت بود آیا باز هم می‌توانست این میزان صادرات داشته باشد؟ امروزه چین به اتحادیه اروپا 525 میلیارد یورو صادرات انجام می‌دهد. سراسر انگلستان و استرالیا مملو از کالاهای چینی است. مشکل از سفارش‌دهندگان ایرانی است که جنس با کیفیت ارزان سفارش می‌دهند که غالبا بی‌کیفیت است.

- در راستای جلوگیری از این امر ایران قراردادی با چین امضا کرد که دیگر این کالاها به ایران ارسال نشود اما امروزه شاهد هستیم همین کالاهای بی‌کیفیت را در ابتدا به امارات آورده و از آنجا وارد ایران می‌کنند و به این طریق آن تفاهم را نیز دور می‌زنند. جنس بی‌کیفیت را ایرانی سفارش می‌دهد. چین به ایران ارسال نمی‌کند. اینها همگی هجمه‌هایی است که علیه روابط دو کشور ایجاد شده است و بیشتر جنبه روانی و تبلیغاتی دارد.

- سال‌ها پتروشیمی‌های ایران توسط توتال به گروگان گرفته شده بود اما هیچ کشور غربی علیه آن تبلیغات نکرد اما حالا یادشان افتاده است که باید به فکر استقلال ایران باشند. آژانس‌های غربی به دنبال تخریب این توافق هستند. ایران هیچگاه قصد واگذاری کیش و چابهار را ندارد.

- چین سالانه بیش از 200 میلیون توریست به سراسر جهان اعزام می‌کند. ایران نیز همواره تلاش کرده است که مقصد گردشگری چینی‌ها باشد تا بتواند از این طریق منافع اقتصادی خوبی را کسب کند. اگر فقط یک درصد از توریست‌های چینی وارد ایران شوند، یک منفعت اقتصادی ایده‌آل برای ایران خواهد بود و موجب ایجاد اشتغال‌های زیادی برای ایران خواهد شد.

- چین برای تکمیل دسترسی خود از سوی مرزهای غربی سرمایه‌گذاری خوبی روی مسیرهای ریلی خواهد کرد که در این قرارداد نیز گنجانده شده است و توسعه خوبی در این حوزه در ایران رقم می‌خورد. چین قصد دارد تا در این زمینه فاینانس انجام دهد. در حوزه پتروشیمی و نیروگاهی نیز این همکاری رقم خواهد خورد و چین تضمین می‌کند که خریدار محصولات این فاینانس باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: چین ایران استقلال توتال توافق ایران و چین برجام بی کیفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۶۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • انقلاب چینی‌ها در باتری‌سازی: این باتری با آب کار می‌کند!
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی
  • این باتری چینی با آب کار می‌کند
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه