Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی با همکاری "آزاده آریان"، دانشمند ایرانی این دانشگاه توانستند پشه‌های ماده را با کمک یک ژن، به پشه‌های نر تبدیل کنند.

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از فیز، پژوهشگران "دانشگاه ایالتی و موسسه پلی‌تکنیک ویرجینیا" (Virginia Tech) با همکاری "آزاده آریان" (Azadeh Aryan)، دانشمند ایرانی این دانشگاه، در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که یک ژن می‌تواند گونه ماده پشه‌ موسوم به "آئدس ایجیپتی" (Aedes aegypti) را به گونه نر تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ژنی را شناسایی کرده‌اند که پشه‌های نر برای پرواز کردن، به آن نیاز دارند.

پشه‌های نر برخلاف پشه‌های ماده، توانایی گزیدن ندارند و نمی‌توانند پاتوژن‌ها را به انسان منتقل کنند.

پشه‌های ماده آئدس ایجیپتی برای تولید مثل به خون نیاز دارند و حامل پاتوژن‌هایی هستند که ویروس زیکا و تب دنگی را به انسان انتقال می‌دهند.

"ژیجیان تو" (Zhijian Tu)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در این پژوهش دریافتیم که تنها با قرار دادن ژن موسوم به "نیکس" (Nix) در پشه‌های ماده، می‌توانیم آنها را به پشه‌های نر تبدیل کنیم. این پژوهش می‌تواند پیامدهایی برای روش‌های کنترل پشه‌ها در آینده به همراه داشته باشد.

آزاده آریان، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما ژن دیگری موسوم به "myo-sex" را نیز شناسایی کرده‌ایم که برای پرواز کردن پشه‌های نر ضروری است.

آریان و همکارانش، چندین پشه را که یک کپی اضافه از ژن نیکس به آنها اضافه شده بود، مورد بررسی قرار دادند.

اگرچه پشه‌های ماده که ژن نیکس به آنها تزریق شده بود، به پشه‌های نر تبدیل شدند اما به خاطر نداشتن ژن myo-sex نمی‌توانستند پرواز کنند.

در هر حال، هنوز باید پژوهش‌های دیگری در مورد این موضوع انجام شوند و آزمایش‌های بیشتری صورت بگیرند. "زاک آدلمن" (Zach Adelman)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یکی از چالش‌های ما در تبدیل کردن پشه‌های ماده به پشه‌های نر، بخشیدن توانایی پرواز کردن به پشه‌ها با کمک هر دو ژن نیکس و myo-sex است.

این پژوهش، در مجله "Proceedings of the National Academy of Sciences" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پشه کرونا پشه های ماده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۳۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • ویدیو/ تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد
  • اولین پرواز شهرکرد به عسلویه انجام شد
  • پرواز شهرکرد به عسلویه برقرار شد
  • انفجار در پارک پرواز تبریز/ ۴ نفر مصدوم شدند
  • انفجار در پارک پرواز تبریز
  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • تاخیر ۵ ساعته در پرواز مشهد- تهران