Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان گفت: در اهداف عالیه جهاددانشگاهی مهم‌ترین مسئله تولید محصولات فناورانه و تجاری‌سازی دانش است زیرا معتقدیم بعد از سه دهه تلاش در راستای تالیف مقالات متعدد و دانش‌افزایی باید به مرحله تولید فناوری برسیم چراکه اعتقاد داریم تولید فناوری و تبدیل آن به محصول می‌تواند مسیر اشتغالزایی و بیکاری را کوتاه نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر فریبرز جمالزاد در حاشیه دیدار با نماینده لنگرود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جهاددانشگاهی براساس وظایف ذاتی در سه محور آموزش، پژوهش و فرهنگ خدمت می‌کند، در طی این چهل سال نیز برحسب شرایط زمانی کشور و نیازهایی که وجود داشته، با تمام توان اقداماتی را ارائه کرده است.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان افزود: اما در چهارمین دهه از فعالیت‌های این نهاد، جهاد در حوزه پژوهش به دنبال طرح‌های فناورانه است، در حوزه آموزش نیز آموزش‌های مهارتی را دنبال می‌کند؛ در حوزه فرهنگ تبیین و مشخص کردن بر افکاری که منجربه تداوم افکار انقلاب می‌شود، تمرکز دارد.

وی با بیان اینکه در بحث پژوهش طبق نقشه جامعه علمی کشور و سند توسعه پنج ساله برنامه‌ریزی انجام می‌گیرد، گفت: اگر بخواهیم نگاهی گذرا به این دو سند داشته باشیم در میابیم که برای تولید محصولات فناورانه باید راه‌هایی را انتخاب کنیم که کوتاه مدت باشند.

جمالزاد ادامه داد: جهاددانشگاهی به صورت هدفمند در مسیر تولید دانش و فناوری و همچنین تجاری‌سازی پژوهش‌ها قرار گرفته و در راستای تولید محصولات فناورانه مطابق با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و همچنین تولید دانش داخلی و تحقق جهش تولید گام‌های اساسی را برداشته است.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان بیان کرد: اکنون در اهداف عالیه جهاددانشگاهی مهم‌ترین مسئله تولید محصولات فناورانه و تجاری‌سازی دانش است زیرا معتقدیم بعد از سه دهه تلاش در راستای تالیف مقالات متعدد و دانش‌افزایی باید به مرحله تولید فناوری برسیم چراکه اعتقاد داریم تولید فناوری و تبدیل آن به محصول می‌تواند مسیر اشتغالزایی و بیکاری را کوتاه نمایند.

وی با اشاره بر آموزش‌های مهارتی که منجربه اشتغال می‌شود، تصریح کرد: رونق اشتغالزایی و تبدیل فناوری به محصول، نیاز ویژه به مهارت آموزی دارد، مهارت‌های تخصصی که در راستای تولید دانش و تجتاری سازی محصول باشد. در این راستا جهاددانشگاهی برای اینکه آموزش‌های کوتاه مدت را تقویت کند اقدام به تقویت زیرساخت‌های مراکز آموزش‌ کوتاه مدت کرده بطوریکه حدود 70 درصد این مراکز مهارت محور هستند که در راستای رسالت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی مبنی بر تولید محصولات فناورانه و تجاری سازی دانش فعالیت می‌کنند.

جمالزاد با بیان اینکه آموزش‌های کوتاه مدت جهاددانشگاهی در راستای تولید اشتغال و تجاری‌سازی محصولات برنامه ریزی شده است، افزود: در حوزه فرهنگی باور انقلابی در مجموعه جهاددانشگاهی وجود دارد که در جهت استمرار روحیه جهادی فعالیت می‌کند. لذا اگر قرار است به کوتاه کردن مسیر تولید دانش و تجاری سازی آن، تولید اشتغال، نگاه مهارتی به حوزه اشتغال دست یابیم نیازمند یک روحیه مستمر انقلابی و جهادی هستیم.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان بیان کرد: تقویت فرهنگ جهادی در کشور یکی از اهداف اصلی جوزه فرهنگی جهاددانشگاهی است و در این راستا فراتر از حوزه دانشگاهی اقدام می‌کنیم زیرا اعتقاد داریم که برای تولید اشتغال، جهش تولید، تولید محصول و فناوری نیاز به زیرساخت‌های تخصصی مهارتی، شرکت‌های فناورانه در کنار روحیه انقلابی داریم.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حال حاضر دارای دو طرح فناورانه است، اضافه کرد: در طی دو سال اخیر با عنایت مقام معظم رهبری سالانه مبلغ 15 میلیون یورو از محل صندوق ارزی کشور به طرح‌های فناورانه جهاددانشگاهی اختصاص یافته که جهاددانشگاهی گیلان نیز توانسته دو طرح فناورانه که منجربه تولید محصول و انعقاد قرارداد شده، داشته باشد.

جمالزاد خاطرنشان کرد: طرح فناورانه جداسازی آب همراه نفت با شرکت فلات قاره در قشم در حال اجراست که محصول آن آب سالم قابل برگشت به شرکت نفت است؛ طرح دوم ما سنجش از راه دور با پهبادهاست که برای ارتفاع سنجی و ارزیابی فاصله از راه دور کاربرد دارد و در کمتر از یکسال عملیاتی می‌شود.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان ادامه داد: در طرح اول با اعتبار 550 میلیون تومان در قالب قرارداد با شرکت گسترش نوسازی هزینه شد و امروز ارزش آن طرح به ۳۲ میلیارد تومان رسیده، در طرح فناورانه دوم نیز که مبتنی بر فناوری لیدارهاست که با تکنولوژی سنجش از راه دور لیدار کار بر روی پهبادهای بومی انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به تحصیل بیش از 3200 دانجشو در مراکز آموزش بلندمدت جهاددانشگاهی گیلان در مقاطع کاردانی، کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، گفت: در حال حاضر در استان چهار مرکز علمی کاربردی در شهرهای رشت، انزلی، رودسر و لنگرود و یک موسسه آموزش عالی در مرکز استان را داریم که براساس پتانسیل پژوهشی و آموزش مهارتی جهاددانشگاهی فعالیت می‌کنند.

جمالزاد با اشاره به فعالیت پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی گفت: به جهت استقرار این پژوهشکده در گیلان، با ظرفیت مراکز آموزشی بر جذب دانشجویان عمران محیط زیست متمرکز است، بعبارتی نگاه همزمان آموزش و پژوهش در این مجموعه با دقت دنبال می‌شود.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان در خصوص برنامه‌های این نهاد در سطح استان، بیان کرد: در جهاددانشگاهی گیلان با توجه به آمایش انجام شده در سطح استان، متناسب با پتانسیل‌های هر منطقه برنامه‌ریزی‌هایی برای توسعه خدمات جهاددانشگاهی در مناطق شرق، غرب، جنوب، شمال و مرکز استان صورت گرفته است. برای لنگرود به این نتیجه رسیدیم که قطب فعالیت‌های آموزش مهارتی شرق استان در مرکز علمی کاربردی این شهرستان متمرکز کنیم تا انشاالله با تقویت زیرساخت‌ها و همیاری و حمایت سایر مسئولین به این مهم دست یابیم.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی طرح فناورانه تولید فناوری تولید محصول تولید دانش کوتاه مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۵۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • همایش تجاری ایران و تاجیکستان
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر