Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اگرچه همه می‌دانیم تهران شهر پرخطری است و هر لحظه احتمال وقوع اتفاقاتی همچون پلاسکو و سینااطهر وجود دارد، اما رویه‌ها تغییر نمی‌کند و وضع به همان منوال سابق است. تاریخ انتشار: 03:00 - 27 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۸۲۰۳

خبرگزاری میزان – حادثه خبر نمی‌کند؛ صبح روز گذشته پاساژ علاءالدین با حادثه‌ای حریقی روبه‌رو شد که اگرچه مسئولان آتش نشانی به موقع رسیدند و اطفا حریق خسارت مالی و جانی چندانی نداشت، اما پرسشی که وجود دارد این است که تا چه زمانی باید در این زمینه نگران باشیم و عملا کاری در این خصوص صورت نگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست همین ماه گذشته بود که یکی ازمراکز درمانی در تهران به خطر عدم توجه به هشدار‌های سازمان آتش نشانی با حریقی روبه‌رو شد که عملا جان ۱۹ نفر از شهروندان را گرفت و شاید اگر به موقع با این مساله برخورد شده بود، با چنین اتفاقی روبه‌رو نمی‌شدیم.

گویی باید حتما حادثه‌ها صورت بگیرد و فردی جان و مال خود را از دست بدهد، تا ما در این زمینه آگاه شویم و عملا اتفاق جدی در این خصوص انجام شود.

در هفته گذشته یکی از اولین جلسه‌های برای رسیدگی به وضعیت مدیریت بحران در تهران تشکیل شد که بسیاری از مسئولان در این جلسه موضوعات مالی و عدم هماهنگی را از جمله مشکلات عدیده در این مساله حتی در برابر وقوع حوادثی همچون سیل و زلزله عنوان کردند، اما موضوع اینجاست که مشکل این مساله بحث مالی و عدم هماهنگی‌ها در این خصوص نیست و بیشتر فراموشی موقتی مسئولان است که باعث واکنش‌های لحظه‌ای و آنی آنان به اتفاقات مختلف می‌شود.

از حادثه پلاسکو چندسال می‌گذرد و اگرچه برخورد با ساختمان‌های ناایمن در سال‌های اخیر سرعت گرفته، اما همچنان شاهد وقوع حوادثی همچون پلاسکو هستیم و مشخص نیست چه اتفاقی دیگری باید در این زمینه بیفتد تا این مساله را جدی بگیریم.

شاید پلاسکو را بتوان رکوردار تذکرات و اخطار‌های داده شده از سوی سازمان آتش نشانی در خصوص ناامن بودن این ساختمان دانست، اما متاسفانه توجهی به این مساله نشد و درست در ساعات ابتدای روز ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۵ شاهد اتفاق ناگواری در این ساختمان بودیم.

از آن روز تاکنون وعده و وعید‌های بسیاری در این خصوص داده شد که از بروز چنین اتفاقاتی در تهران جلوگیری می‌شود، اما متاسفانه به زعم نزدیک گذشت چهار سال از آن اتفاق هنوز باید دلمان بلرزد که کدام ساختمان در تهران امروز ممکن است به سرنوشتی مشابه پلاسکو دچار شود.

در این شرایط به نظر می‌رسد همچنان از حادثه پلاسکو عبرت نگرفته‌ایم که باز هم شاهد وقوع اتفاقی در سینااطهر و از دست رفتن جان شهروندانمان بودیم. اتفاق مهم در حادثه اخیر صورت گرفته در سینااطهر این بود که به گفته سازمان آتش نشانی نزدیک به ۴ بار اخطار به این ساختمان اخطار داده شده بود، اما توجهی به این مساله انجام نشد.

کارشناسان معتقدند که برخورد فصلی، لحظه‌ای و احساسی مسئولان موجب شده است که نتوان نسبت به اظهارات آنان در این زمان‌ها توجه کرد و عملا حرف و گفته‌ها در حد سخن و اظهارنظر باقی می‌ماند و کاری در این خصوص انجام نمی‌شود.

اگرچه مسئولان و نمایندگان مجلس بار‌ها در این زمینه اعلام کرده‌اند که خلاء قانونی در این مساله وجود ندارد، اما مسئولان مدیریت شهری وجود اتفاقاتی را معلول نبود قانون مناسب در برخورد با این مسائل می‌دانند، در این شرایط به نظر می‌رسد هرکس از وظیفه خود در این زمینه اجتناب می‌کند که با چنین وضعیتی روبه‌رو شده‌ایم.

فراموش نکنیم که زلزله در کمین تهران است و با چنین وضعیتی تنها باید دست به دعا برداریم که در تهران زلزله وقوع نپذیرد، چراکه ساختمان‌های تهران بدون هیچ گونه زمین لرزه‌ای هم ایمن نیستند و امکان وقوع هرگونه اتفاقی در آنان وجود دارد.

در این شرایط باید همه مسئولان دست به دست یکدیگر بدهند و برای مدیریت بحران چنین وضعیت‌هایی فکری اساسی کنند. جلساتی که از هفته گذشته در این خصوص آغاز شده، اتفاقات مبارکی است که می‌تواند در این زمینه موثر باشد، اما کافی نیست و همه باید در این زمینه پای کار بیایند.

بیشتر بخوانید: نگرانی‌ها در خصوص وقوع زلزله در تهران تا چه میزان جدی است؟

فراموش نکنیم تصمیم‌گیری درباره این مسائل همچون دیگر معضلات شهری نیست که بگوییم هنوز وقت داریم برای آن راهکار اجرایی بنویسیم و زلزله و حادثه‌ها خبر نمی‌کنند و درست زمانی که فکرش را نمی‌کنیم سر از راه می‌رسند.

در پایان باید به این مساله تاکید کرد که اگر امروز به فکر چنین مسائلی نباشیم، باید انتظار فروریختن پلاسکوها، سینااطهر‌ها را در پاساژ‌های همچون علاءالدین و ۳۴ هزار ساختمان‌های ناامن تهران داشته باشیم و آن زمان دیگر هیچ کاری از دست هیچ کس برنمی‌آید. امروز هم برای عمل کردن دیر است پس‌ای کاش هرچه زودتر برای این مساله فکری اساسی کنیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پلاسکو آتش سوزی پلاسکو آتش نشانی روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۶۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ۲۱۲ نقطه حادثه خیز در تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ احسان مؤمنی در خصوص مطالبه گری پلیس از سازمان‌ها گفت: پلیس مطالبه گر است. پلیس از سازمان استاندارد، وزارت صمت، شرکت‌های خودرو ساز در خصوص ایمنی وسیله نقلیه مطالبه گری می‌کند.

وی افزود: پلیس از وزرات راه، شهرداری در خصوص راه و ایمنی راه‌ها مطالبه گری می‌کند.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان داشت: در خصوص مطالبه گری و رفع نقاط حادثه خیز پلیس ۲۱۲ محل حادثه خیز را مرتفع کرده است که ان‌شاءالله در سال جدید دیگر تصادف منجر به فوت را شاهد نخواهیم بود.

سرهنگ مؤمنی افزود: همچنین ۱۲۸۵ نقطه در شهر تهران با استفاده از نور پردازی، برچسب گذاری و نصب بنر آشکار سازی گردید تا از وقوع تصادفات جلوگیری شود. و به شهروندان بگوید که در این محل‌ها احتمال تصادف وجود دارد.

وی گفت: در معابر بزرگراهی نیز مطالبه گر بوده‌ایم. در این معابر تغییر مسیر خودروها زیاد اتفاق می‌افتد و علت آن هم این بود که نقص تابلو وجود داشت. به همین خاطر ۲۰۰ تابلوی هدایت مسیر به تابلوها اضافه شد.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ اظهار داشت: همچنین در ۱۷ محل پهلوگاه اضطراری تعبیه و احداث شد که اگر خدای نکرده در معابر بزرگراهی حادثه‌ای روی داد و وسیله نقلیه‌ای خراب شد این محل‌ها یک معبر امن برای رانندگان و سرنشینان خود روها باشند.

وی افزود: همان گونه که پلیس در بحث آموزش رانندگان که یکی از اضلاع مثلث انسان راه وسیله نقلیه می‌باشد قدم‌های زیادی برداشته و فرهنگ سازی را در دستور کار خود قرار داده است، توقع داریم دیگر سازمان‌ها نیز در این خصوص گام بردارند.

کد خبر 6089487

دیگر خبرها

  • افزایش ایست بازرسی در تهران / خاطره دهه ۶۰ تکرار می‌شود؟
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • ضرورت اقناع سازی مخاطبین در خصوص فرزندآوری توسط رسانه‌ها
  • هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی
  • تصاویری از تشکیل چندین دریاچه‌ شیرابه در تهران؛ وعده مسئولان دروغ شد! | فیلم
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان!
  • باید از غول‌های رسانه جلوتر باشیم
  • رفع ۲۱۲ نقطه حادثه خیز در تهران