Web Analytics Made Easy - Statcounter

معین فضلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره چالش‌ها و مشکلات موجود در جامعه کشور اظهار کرد: درحال حاضر مشکلات بسیاری در حوزه‌های گوناگون وجود دارد که می‌توان به حوزه خانواده و نابرابری اقتصادی اشاره کرد.

وی افزود: متأسفانه خانواده در جامعه ایرانی به یک بستر تنش زا تبدیل شده ؛ درواقع بین نسل جدید و سنت‌های موجود در گذشته، تضاد به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر مسائل اقتصادی یک موضوع مهم در کشور بوده که به دنبال آن نابرابری اقتصادی را هم به‌وجود آورده است.

دبیر انجمن‌علمی جامعه شناسی دانشگاه تهران با اشاره به عواملی که می‌تواند سبب بهبود شرایط شود، تشریح کرد: برای مسائلی مانند قتل‌های انجام شده در ماه‌های گذشته، فرهنگ‌سازی نمی‌تواند گزینه مناسبی برای رفع آن باشد؛ در واقع زمانی که مشکلی در جامعه ایجاد می‌شود باید قانونی مرتبط با آن تصوب شود تا به صورت اساسی از بین رود.

فضلی تأکید کرد: ترویج فرهنگ با تصویب قانون و تغییر ساختاری به وجود می‌آید و این گونه مسائل را نمی‌توان با گفت‌و‌گو از بین برد. علاه بر موارد ذکر شده فرهنگسازی باید از طریق رسانه‌ها به صورت مداوم ادامه پیدا کنند و قانونی هم مرتبط با مسائل و مشکلات تصویب شود.

وی درباره عوامل مؤثر در ایجاد نابرابری اجتماعی تصریح کرد: توزیع ثروت، بسیار می‌تواند در این زمینه مؤثر باشند به طور مثال فردی که در روز 12 ساعت کار می‌کند نباید تفاوتی با فرد دیگر در شرایط مشابه داشته باشد. علاوه بر موارد ذکر شده فساد، دزدی و اختلاس که خود عواملی برای ایجاد نابرابری هستند هم نباید در جامعه رخ دهد زیرا این عوامل سبب خارج شدن ثروت از کشور و در اختیار قرار گرفتن آن توسط افرادی خاص می‌شود، در حالی که طبقه فرو دست جامعه به این ثروت و پول نیاز دارند.

دبیر انجمن‌علمی جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه بیکاری سبب فروپاشی جامعه می‌شود، گفت: اصلی‌ترین وجهی که انسان‌ها اجتماعی می‌شوند و روند اجتماعی شدن را طی می‌کنند از طریق کار است؛ به طورمثال کار و اشتغال ساعت فعالیت انسان‌ها را تنظیم ونظم اجتماعی را در زندگی مردم ایجاد می‌کند.

فضلی ادامه داد: زمانی که نظم اجتماعی از بین برود و تعداد بیکاران افزایش یابد و فرهنگ اجتماعی شدن در انسان‌ها رخ ندهد، جامعه چند پاره شده و خرده فرهنگ‌های زندگی گوناگون در آن ایجاد می‌شود. بنابراین بیکاری در سطوح بالاتر می‌تواند سبب به وجود آمدن خرده فرهنگ‌های گوناگون و در نهایت منجر به فروپاشی نظم اصلی جامعه شود.

وی با بیان اینکه امید به آینده تأثیر بسیاری در میزان طلاق‌های جامعه دارد، تشریح کرد: زمانی که امیدواری به آینده و اطمینان از شرایط اتصادی وجود نداشته باشد، مسائل و مشکلات گوناگونی مانند طلاق افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/

342 / 320 دانشگاه تهران جامعه شناسی انجمن علمی جامعه شناسی فرهنگ سازی رسانه تصویب قانون تغییر ساختاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تهران جامعه شناسی انجمن علمی جامعه شناسی فرهنگ سازی رسانه تصویب قانون تغییر ساختاری جامعه شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد چکشیان در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرج ضمن تبریک هفته کار و کارگر با اشاره به دیدار ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از کارگران سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در جمع کارگران به تمایز نگاه اسلام با نگاه‌های موجود و رایج در دنیا به کارگر اشاره کردند و فرمودند که اسلام برای کار و کارگر ارزش ذاتی قائل است.

وی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) بر دستان کارگران بوسه می‌زدند و این نمادی در فرهنگ اسلامی است که ارزش و جایگاه کارگر را نشان می‌دهد، مطرح کرد: یکی از موضوعات مورد اشاره در این دیدار نقش کارگران در تحقق شعار سال بود که در این رابطه مقام معظم رهبری فرمودند که جهش تولید با مشارکت مردم امکان پذیر است تا شاهد رشد اقتصاد باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری مهمترین راهبرد برای حل مسائل اقتصادی کشور جهش و رشد تولید است، عنوان کرد: با جهش تولید، ثروت تولید و توزیع و موجب برقراری عدالت می‌شود و این دو مورد عوامل اصلی حل مسائل اقتصادی جامعه هستند اما بدون مشارکت مردم، جهش تولید محقق نمی‌شود.

چکشیان با اشاره به نقش مردم و کارگران در ارزش آفرینی و تلاش و مشارکت در تولید بیان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، جامعه کارگری حدود ۱۴ میلیون نفر جمعیت دارد که با احتساب خانواده‌های آنها، این جامعه حدود ۵۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند و اگر حال این جامعه خوب باشد، بی شک حال و اوضاع کشور خوب می‌شود.

وی تأمین امنیت شغلی کارگران، پوشش بیمه‌ای آنها، تأمین ایمنی نیروی کار، ارتقای مهارت‌های شغلی و کشف استعدادهای درخشان جامعه کار و تولید را از جمله محورهای مورد مطالبه و توصیه رهبر به مسؤولان دانست و خاطرنشان کرد: ایشان به جامعه کار و تولید توصیه کردند که قدر کار خود را بدانند و ضمن امانت دانستن کار، در این مسیر اتقان کاری داشته باشند.

تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه و سازمان‌های تابعه در دولت سیزدهم از تسویه بدهی ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی به شبکه بانکی پس از سال‌ها و بخشودگی حدود ۷۵ هزار مورد جرایم ناشی از بدهی‌های بیمه‌ای بنگاه‌های اقتصادی در راستای حمایت از تولید و حفظ و ایجاد اشتغال خبر داد.

چکشیان با اشاره به اضافه شدن ۱۳ داروی جدید در پوشش بیمه‌ای و راه اندازی حدود ۲۱۲ کلینیک دیابت و فشار خون اظهار کرد: در دولت سیزدهم درمان زوج‌های نابارور به صورت صددرصد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت و با هوشمندسازی بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی، نسخه نویسی الکترونیک از ۵۲ درصد به ۹۸ درصد تا پایان سال گذشته ارتقا یافت.

وی افزایش حدود ۴۰ درصدی ضریب پوشش بیمه اجتماعی زنان روستایی و عشایر را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و با تاکید بر ضرورت معرفی، تبیین و روایت هنرمندانه این اقدامات به منظور امیدآفرینی در جامعه بیان کرد: تأمین حداقل معاش ۴۰ هزار خانواده دارای فرزند چند قلو و ۲۷۷ هزار بانوی سرپرست خانوار در پوشش سازمان بهزیستی از دیگر اقدامات است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی خبر داد و مطرح کرد: در دولت سیزدهم بیش از دو و نیم میلیون فرصت شغلی ایجاد شده و نرخ بیکاری در کشور یک و نیم درصد کاهش یافته است. از دیگر اقدامات انجام شده در این دولت می‌توان به صدور آنی ۹۵ درصد مجوزهای مشاغل خانگی اشاره کرد.

کد خبر 6089052

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۶ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد+ تصویر
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • دشمن در حال ترویج معضل بی هویتی در جامعه است
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد