Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@20:52:04 GMT

اجتماعی‌سازی مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۵۶۷۳۳

اجتماعی‌سازی مقابله با کرونا

روانشناس اجتماعی و استاد دانشگاه معتقد است: اجتماعی‌سازی پدیده کرونا سبب مقابله جمعی در برابر شیوع این ویروس می‌شود.

به گزارش ایمنا، مجید صفاری‌نیا درباره علل کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا گفت: جامعه در اتخاذ سیاست‌ها باید اجتماعی‌سازی پدیده کرونا را مورد توجه قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر این بحران باید همراه با نگرش جامعه بررسی شود.

وی افزود: پدیده کرونا یک موضوع صرفا بهداشتی محسوب نمی‌شود؛ این رخداد به عنوان یک واقعه اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و بهداشتی باید تحلیل شود.

صفاری‌نیا ادامه داد: بر این اساس برنامه‌ریزان کشور باید به همراه هر یک از سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هلال احمر و بهزیستی و... در خصوص اجتماعی‌سازی پدیده کرونا تصمیم‌گیری کنند.

وی تصریح کرد: قوانین رفتاری نیز باید مطابق اجتماعی‌سازی این پدیده تنظیم و ابلاغ شود؛ اعمال برخی محدودیت‌ها همچون اجباری شدن ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی (اجباری)، لغو طرح ترافیک و سهولت دسترسی به اقلام بهداشتی ضروری نظیر ماسک و الکل هم به منظور مقابله جمعی با این ویروس ضروری است.

این روانشناس اجتماعی همچنین با تاکید بر ضرورت مدل‌سازی یادآور شد: در حال حاضر مدل‌های موفق پیشگیری در دنیا هم باید به جامعه معرفی شود.خط مقدم مبارزه با این بیماری نیز باید متخصصان علوم پزشکی، روان‌شناسان، جامعه‌شناسان، هنرمندان، ورزشکاران و روحانیت باشند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: امروزه برخی پدیده‌های اجتماعی در کشور همچون اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک آسیب اجتماعی معرفی می شوند و این اجتماعی‌سازی برای مقابله با این بحران و کاهش تلفات انسانی ضروری است.

وی همچنین در رابطه با علل رعایت پروتکل‌های بهداشتی در موج اول شیوع کرونا تاکید کرد: در موج نخست شیوع این بیماری توجه دولت و رسانه‌ها به طورخاص بر بروز این بیماری متمرکز شد؛ اکنون اما کاهش توجهات، لغو تعطیلات فروردین، خستگی کادر درمان، عدم طراحی محیطی، اقدامات رفتاری و همچنین بی توجهی به کاهش قیمت اقلام بهداشتی نظیر ماسک سبب کاهش رعایت اصول بهداشتی و بالتبع شیوع مجدد بیماری شد.

لازم ذکر است رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهر تهران از ۵۶ درصد در اردیبهشت امسال به ۱۰ درصد در خرداد کاهش یافت که موجب اوج گرفتن مجدد این بیماری و افزایش میزان ابتلا، مرگ و میر  و نگرانی مردم شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 434070

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مقابله با شیوع کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی رعایت فاصله گذاری اجتماعی ویروس کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اجتماعی سازی پدیده کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۶۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری

نماینده مجلس شورای سلامی گفت: امسال با پیگیری نمایندگان مجلس به منظور اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، موضوع منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال جاری لحاظ و در جداول نهایی هم سهم ۴۰ درصد به صورت کامل برای اجرا در سال جاری پیشنهاد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی؛ نماینده مردم سرخس، فریمان و بخش های رضویه و احمدآباد مشهد در حاشیه نشست ارائه ویژه‌نامه رسالت صندوق‌های بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، موضوع منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال جاری لحاظ و در جداول نهایی هم سهم 40 درصد به صورت کامل برای اجرا در سال جاری پیشنهاد شد.

وی گفت: جداول بودجه به تصویب نهایی مجلس رسید و برای شورای نگهبان ارسال شده و امیدواریم تا پایان قبل اردیبهشت ماه جداول هم نهایی شود و از خردادماه اجرایی شود.

نماینده مردم سرخس، فریمان و بخش‌های رضویه و احمدآباد مشهد ادامه داد: 60 درصد مطالبات بازنشستگان برای اجرای همسان‌سازی در سال‌های 1404 و 1405 خواهد بود که به طور جداگانه به صورت 30 درصد در هر سال اجرا خواهد شد.

وام بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش پیدا می‌کند

قاضی‌زاده هاشمی درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق امسال خاطرنشان کرد: مجلس به اعتراض بازنشستگان نسبت به حق و حقوقشان ورود اولیه داشته است اما با توجه به روزهای پایانی مجلس یازدهم؛ اگر در مجلس یازدهم این ها به سرانجام نرسد با تشکیل مجلس دوازدهم پس از هفتم خردادماه قطعا به طور خاص از سوی کمیسیون اجتماعی و همه همکاران مورد پیگیری قرار خواهد داشت.

وی تاکید کرد: آن چیزی که که برای آن حکم قانون داریم بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری است. پیشنهاداتی دولت دارد که بسیاری از الزامات را بر عهده مجلس بگذارد اما آن پیگیری مربوط به حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی است ان‌شاءالله در ابتدای مجلس دوازدهم هم مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

این نماینده مجلس عنوان کرد: در مبنای افزایش حقوق مدنظر ما؛ اختلافی وجود دارد اما مبنای مجلس مدنظر گرفتن تورم برای افزایش حقوق است و آن چیزی که صراحتاً در قانون آمده تورم است که مجلس هم باید پیگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه
  • ورود دوباره مجلس به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد