Web Analytics Made Easy - Statcounter

تماس تلفنی وزیر جنگ اسرائیل با وزیر دفاع روسیه درباره ایران، آغاز تحقیقات قضایی علیه ولی‌عهد امارات، تمدید جدول زمانی مکانیسم حل اختلاف برجام و درخواست ۲۳۰ قانون‌گذار اروپایی برای تروریستی اعلام کردن «حزب‌الله» از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به نشست سه جانبه عراق، آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، وزارت خارجه عراق با صدور بیانیه ای از جزئیات نشست مربوط به تقویت همکاری های اقتصادی میان این کشور و آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس خبر داد.

در این بیانیه آمده است: در جریان این نشست نمایندگانی از کشورهای عراق، آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس به صورت ویدئو کنفرانس شرکت داشتند.

بر اساس این بیانیه نشست سه جانبه با هدف بررسی پروژه برق رسانی به عراق با همکاری کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد.

در این بیانیه آمده است، نشست فوق توسط دولت آمریکا و حمایت این کشور در راستای دستیابی به راهکار موثر در خصوص اجرای پروژه اتصال برق میان عراق و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به همراه تقویت همکاری های اقتصادی میان آنها برگزار شد.

در پایان این نشست، بیانیه مشترکی در خصوص تاکید بر حمایت کامل دولت عراق، آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس از پروژه اتصال برق عراق و شورای همکاری خلیج فارس صادر شد.

همچنین وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که بامداد امروز صادر شد از پروژه برق رسانی به عراق حمایت کرد.

در این بیانیه که در پایگاه وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، آمده است: دولت عراق، شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا بار دیگر حمایت تمام و کمال خود را از پروژه اتصال انرژی برق میان عراق و کشورهای شورای همکاری اعلام می‌کند. آمریکا متعهد شده تا این پروژه را تسهیل کند و حمایت‌های لازم را در هر جایی که نیاز است، ارائه دهد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا همچنین آمده است: این پروژه بیش از آنچه مورد نیاز است، برق را برای مردم عراق فراهم کرده و توسعه اقتصادی عراق را خصوصاً در استان‌های جنوبی فراهم می‌کند.

به نظر می رسد که اقدامات آمریکا در حمایت از پروژه برق رسانی به عراق در جهت سنگ اندازی میان همکاری های ایران و عراق در این خصوص انجام می شود.

تماس تلفنی وزیر جنگ اسرائیل با وزیر دفاع روسیه درباره ایران

پایگاه خبری «عرب۴۸»، روز جمعه، از تماس تلفنی «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه خبر داد.

عرب ۴۸ در این خصوص نوشت که دو طرف در این تماس تلفنی مسائل مربوط به ایران، سوریه و «تحولات منطقه» را مورد بررسی قرار دادند.

طبق این گزارش، بنی گانتز در این تماس گفته است: «اسرائیل در راستای جلوگیری از بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران و استقرار نظامی این کشور در سوریه تلاش خود را به کار خواهد گرفت».

شبکه خبری صهیونیستی «کان» نیز به نقل از منابعی که آنها را «آگاه» خواند، این تماس را «مهم» توصیف کرد.

در این گزارش همچنین اشاره شده است که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به خاطر «درک روسیه در قبال منافع امنیتی اسرائیل در منطقه» از شویگو تشکر کرده است.

شبکه کان همچنین گفت که دو طرف برخی مسائل راهبردی در خاورمیانه را مورد بررسی قرار دادند.

این تماس درست پس از آن صورت می‌گیرد که پیشتر، «علی ایوب» وزیر دفاع سوریه و «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در زمینه گسترش‌ همکاری‌های نظامی توافق امضا کردند.

آغاز تحقیقات قضایی علیه ولی‌عهد امارات

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که پرونده جنایت‌های ولی‌عهد امارت ابوظبی در جنگ یمن تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.

این رسانه‌ی فرانسوی جمعه‌شب با اعلام این خبر گفت تحقیقات قضایی در رابطه با دست داشتن «محمد بن زاید» در پرونده شکنجه‌ها در یمن آغاز شده است.

نهادهای حقوق‌بشری و قضایی مستقل بین‌الملل بارها از اقدامات امارات عربی متحده به عنوان کشور مشارکت کننده در تهاجم علیه یمن در قالب ائتلاف سعودی انتقاد کرده و نظامیان اماراتی و نیروهای یمنی مورد حمایت ابوظبی را به نقض حقوق بشر و «تجاوز جنسی» متهم کرده‌اند.

روزنامه گاردین انگلیس شانزده روز پیش در گزارشی مفصل به میزان نقض حقوق بشر در مراکز بازداشت و زندان‌های غیر رسمی در یمن که تحت نظارت اماراتی‌ها و یا نیروهای یمنی هم‌سو با امارات است پرده برداشت.

در این گزارش که توسط سازمان یمنی «شهروندی» (المواطنه) تهیه شده بود، آمده است که روند بازداشت‌ها و قتل‌های غیرقانونی طی بیش از پنج سال در یمن افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، نیروهای اماراتی و گروه‌های مسلح وابسته به ابوظبی در یمن بیشترین «رفتار وحشیانه» با زندانیان یمنی را داشته‌اند که آویزان کردن آن‌ها از پا برای ساعات طولانی و «تجاوز جنسی» به این زندانیان از جمله این رفتارهای وحشیانه اماراتی‌هاست.

در این گزارش نیروهای انصارالله یمن و نیروهای دولت مستعفی این کشور به ریاست «عبدربه منصور هادی» که مورد حمایت ریاض است، نیز متهم به شکنجه و بازداشت شده بودند.

تمدید جدول زمانی مکانیسم حل اختلاف برجام

«جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد جدول زمانی مربوط به ساز و کار حل و فصل اختلافات در برجام که پیشتر فعال شده بود را مجدداً تمدید کرده است.

بورل در این بیانیه به نامه‌ای که حدود دو هفته پیش از «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران دریافت کرده بود اشاره کرده است.

«سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۱۳ تیرماه اعلام کرده بود ظریف طی نامه‌ای به بورل موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی به مفاد برجام را طبق بند ۳۶ برجام به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل اختلافات ارجاع داده است.

در ابتدای بیانیه امروز بورل به این نامه اشاره شده و آمده است: «من روز ۳ جولای نامه‌ای را از وزیر خارجه ایران دریافت کردم که با فعال کردن "مکانیسم حل اختلاف"، نگرانی‌های ایران در خصوص مسائل مربوط به اجرای "برنامه جامع اقدام مشترک" توسط فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده را طبق بند ۳۶ به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع می‌داد.»

مقام اتحادیه اروپا در ادامه خاطرنشان کرده تشکیل جلسه کمیسیون مشترک به دلیل محدودیت‌های مسافرتی وضع‌شده برای مقابله با ویروس کرونا امکان‌پذیر نبوده است. در این بیانیه آمده است: «با توجه به محدودیت‌های مسافرتی وضع‌شده به دلیل بیماری همه‌گیر کووید-۱۹، امکان تشکیل جلسه عادی کمیسیون مشترک برجام تا به حال میسر نشده است. همه طرف‌های برجام بر عزم خود برای حفظ توافق که در راستای منافع همگان است تأکید کردند.»

بورل در ادامه خاطرنشان کرده است: «صرفنظر از اختلافات بر سر روش‌ها، همه توافق داشتند که با توجه به پیچیدگی مسائل موجود به زمان بیشتری نیاز است. به همین دلیل جدول زمانی [مکانیسم حل اختلاف] تمدید شد.»

درخواست ۲۳۰ قانون‌گذار اروپایی برای تروریستی اعلام کردن «حزب‌الله»

بعد از اقدام آلمان در ممنوع کردن تمام فعالیت‌های شاخه‌های حزب‌الله در این کشور و فشارهای رژیم صهیونیستی علیه این جنبش بر دیگر کشورهای اروپایی، اکنون تعدادی از قانون‌گذاران این قاره خواستار اقدام علیه حزب‌الله شدند.

به نوشته روزنامه «جروزالم‌پست»، حدود ۲۳۰ قانون‌گذار روز جمعه طی نامه‌ای از اتحادیه اروپا خواستند شاخه سیاسی حزب‌الله را نیز مانند شاخه نظامی آن، تروریستی اعلام کرده و فعالیت‌های آن در تمام کشورهای اروپایی را ممنوع کند.

بر این اساس، در این نامه که بازتابی از اتهام‌زنی‌های رژیم صهیونیستی مشاهده می‌شود، ادعا شده است: «حزب‌الله، به عنوان مرگبارترین [گروه] نیابتی رژیم ایران، شبکه تروریستی جهانی را هدایت می‌کند که نه تنها همسایگان ما بلکه دموکراسی‌های غربی را نیز تهدید می‌کند».

در ادامه ادعاهای این قانون‌گذاران اروپایی، که تحت تاثیر القائات صهیونیست‌ها قرار دارند، آمده است: «فقط در آلمان، حزب‌الله بیش از ۱۰۰۰ طرفدار دارد... ایدئولوژی خشن و ضد یهودی این گروه، ماهیت تکثرگرایی جوامع ما را مسموم می‌کند... اتحادیه اروپا باید به تمایز اشتباه بین شاخه‌های سیاسی و نظامی حزب‌الله پایان داده و کل این سازمان را ممنوع کند».

به نوشته جروزالم‌پست، این نامه توسط ۱۳۱ قانون‌گذار در پارلمان‌های ملی کشورهای اروپایی، ۷۳ عضو پارلمان اروپا، ۱۷ عضو کنگره آمریکا، ۸ عضو پارلمان کانادا و ۶ عضو کنست رژیم صهیونیستی امضا شده است.

بر این اساس، نامه مذکور با سازماندهی دفتر گروه صهیونیستی «کمیته یهودیان آمریکا» در بروکسل تدوین شده و در آستانه سالروز وقوع انفجار در سفارتخانه رژیم اسرائیل و مرکز جامعه یهودیان «آمیا» در بوینس آیرس به سال ۱۹۹۴ منتشر شده است.

پیش از این وزارت کشور آلمان در تاریخ یازده اردیبهشت با صدور بیانیه‌ای حزب‌الله را بعنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرده و گفت فعالیت‌های آن در خاک این کشور اروپایی ممنوع شده است. 

جروزالم‌پست همچنین نوشت که کشورهای آرژانتین، بحرین، کانادا، کلمبیا، آلمان، هندوراس، ژاپن، هلند، پاراگوئه، امارات عربی متحده، انگلیس و آمریکا، جنبش حزب‌الله را به صورت کلی به عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سوال از رئیس جمهور رضا عسگری جنگ قره باغ طرح مالیات بر خانه های خالی قطعنامه 598 تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا آمریکا روسیه چین سوال از رئیس جمهور رضا عسگری جنگ قره باغ طرح مالیات بر خانه های خالی قطعنامه 598 آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس مکانیسم حل اختلاف کشورهای اروپایی وزیر دفاع روسیه رژیم صهیونیستی تروریستی اعلام اتحادیه اروپا کمیسیون مشترک تحقیقات قضایی وزارت خارجه جدول زمانی تماس تلفنی بیانیه ای حزب الله وزیر جنگ نامه ای ولی عهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۳۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

یک اندیشکده در گزارشی به چشم‌انداز جدید شورای همکاری خلیج فارس پرداخت و نوشت که این شورا برای تحقق اهداف خود نیاز به مشارکت ایران دارد.

به گزارش ایسنا، اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • روسیه: حمله تروریستی پهپادی بر فراز «بلگورود» خنثی شد
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه