Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان سه سال بعد از آغاز به‌کار "دانژه" که تا پیش از این تنها گالری هنری سمنان بود، دومین نگارخانه خصوصی سمنان تحت عنوان"خانه سمنانی‌ها"راه‌اندازی شد.

ابوالفضل دلآرام معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان 28 تیرماه در جمع خبرنگاران با ابراز خرسندی از این رویداد هنری اظهار کرد: به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، ابوالفضل دلآرام روز شنبه گفت: این نگارخانه به مدیرمسوولی "محسن مداح" و با هدف ارائه فعالیت‌های هنرهای تجسمی در سمنان راه‌اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از صدور مجوز تاسیس و فعالیت دومین نگارخانه خصوصی سمنان با عنوان "خانه سمنانی‌ها" از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خبر داد و افزود: نگارخانه "خانه سمنانی ها" پس از نگارخانه دانژه دومین نگارخانه خصوصی شهرستان سمنان و چهارمین نگارخانه خصوصی در استان سمنان است.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه مجوز فعالیت این نگارخانه توسط فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان صادر شده است افزود: این مجوز از زمان صدور یک سال اعتبار دارد.

وی با بیان اینکه نگارخانه‌های خصوصی با مجوز و زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می‌کنند ادامه داد: گسترش و توسعه فضاهای هنری و از جمله نگارخانه‌ها به رشد و گسترش فرهنگ و هنر در جامعه کمک شایانی می‌کند.

راه اندازی دومین نگارخانه سمنان در خانه قجری
محسم مداح در همین ارتباط به ایسنا گفت: این نگارخانه در یکی از خانه های تاریخی سمنان که قدمت آن به بیش از 130 سال و به دوره ناصرادین شاه برمی گردد راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه این خانه تاریخی، مساحت زیادی ندارد ادامه داد: با این وجود ،خانه تاریخی "خانه سمنانی ها" از معدود خانه هایی است که در ساخت آن به همه مولفه های معماری بومی سمنان و معماری کویری توجه شده است.

این هنرمند و مرمت کار سمنانی از وجود بزرگترین بادگیر خشتی استان سمنان در این خانه تاریخی خبر داد و افزود: ما در ابتدا به دنبال این بودیم که این خانه تاریخی را به اقامتگاه تبدیل کنیم اما به دلیل نیازی که احساس شد تصمیم گرفتیم که این خانه را به یک نگارخانه هنری تبدیل کنیم.

نگاهی به معماری خانه سمنانی ها
خانه تاریخی سمنانی ها شامل دو بخش شمالی و جنوبی است. در بخش شمالی و در زیرزمین این خانه، مطبخ و تنور قدیمی وجود دارد و در طبقه همکف، اتاق زمستان نشین که از راهروی ورودی دسترسی دارد. همچنین در بخش جنوبی و زیرزمین، اتاق سه دری با بدنه آجر کاری شده وجود دارد که سقف آن بصورت تخت اجرا شده است.

در جبهه جنوبی ساختمان، در طبقه همکف اتاق سه دری و سقف زیبای آن با رف‌های گچی و طاقچه‌های متعدد بهترین اتاق این مجموعه را تشکیل داده است که با درهای چوبی نور طبیعی فضا را تامین می‌نماید. این اتاق همچنین توسط اتاقک انتهایی که به بادگیر بلند دسترسی دارد در گرمای شدید سمنان از خنکای نسیم طبیعی استفاده می‌کند.

در حیاط خانه آبنمایی وجود دارد که در حال حاضر شرایط خوبی ندارد اما پیداست که این خانه با توجه به ابعاد کوچک و داشتن دیوارهای بلند در طرفین، بسیار مناسب سکونت در فصل تابستان بوده است چرا که برای ایجاد سایه اندازی بهتر، بخشی از خانه را در فضای گودال باغچه ساخته‌اند تا با ایجاد سایه و آب‌نمای موجود به تلطیف هوا کمک کنند. عمده مصالح بکار رفته در این بنا، خشت و گل، کاهگل، گچ و خاک، گچ و چوب می‌باشد.

بادگیر ساختمان این بنا را به اثری خاص مبدل کرده است. این خانه دارای بادگیری به ارتفاع بدنه چهار متر و ۹۸ سانتیمتر است که بلندترین بادگیر خشتی شهر سمنان محسوب می‌شود.
خانه سمنانی ها راه "دانژه را در پیش گرفت
به گزارش ایسنا، گالری هنری دانژه که تا پیش از این تنها گالری هنری خصوصی شهر تاریخی سمنان بوده و از سال 96 رسما آغاز به کار کرده بود،به همت سید اسداالله شریعت پناهی از نقاشان نام آشنای معاصر راه اندازی شده و توانسته علاوه بر فرهنگسازی در خصوص هنر فاخر و آشتی بین مردم و هنر، فرآیند فروش آثار برخی آثار هنرمندان را در حراجی های داخلی و خارجی و همچنین فروش این آثار در گالری دانژه را فراهم کند.

سید اسداالله شریعت پناهی هنرمند نقاش سمنانی که در هشتمین دهه زندگی خود همچنان به خلق آثار هنری فاخر و تربیت شاگرد اهتمام دارد در گفت‌وگو با ایسنا از هنر به مثابه پالایشگاهی برای جامعه نام برد و گفت: اگر زمینه اشاعه هنرهای فاخر در کشور فراهم شود، هنر می تواند بسیاری از مشکلات مبتلابه جامعه ما را مرتفع کند.

وی با اشاره به شکاف بین "سنت" و "مدرنیته" در ایران افزود: کشورهای توسعه یافته برخلاف جامعه ما توانسته اند بین سنت و مدرنیته آشتی ایجاد کنند .

این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: عدم آشتی بین"سنت" و "مدرنیته" در ایران باعث شده ما همچنان نتوانیم بسیاری از مشکلات خود را رفع کنیم.

وی با اشاره به دلایل خود برای راه اندازی این گالری هنر، خاطرنشان کرد: در گالری هنر دانژه به دنبال سود نبوده ام و آنچه مرا در هشتاد و چند سالگی به ایجاد چنین فضایی ترغیب کرده، مشارکت در رفع مشکلات جامعه و کمک به رشد آن از طریق عرضه هنرهای فاخر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری نگارخانه هنرهاي تجسمي سمنان کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه سمنانی ها خانه تاریخی راه اندازی گالری هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۶۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد

مدرسه ملی روایت سمنان با حضور محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و دیگر مسوولان ملی و استانی افتتاح و حکم ریاست این مدرسه به حسینعلی جعفری از نویسندگان برجسته این استان تحویل شد.

روایت موثر در جهت‌گیری افکار و جریان‌سازی

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: روایت چیزی است که با آن می‌فهمیم چطور و چگونه عمل کنیم، درک ما را از زندگی بهبود می‌بخشد و در جهت‌گیری افکار موثر است.

بهزاد دانشگر با اشاره به تحقق وعده صادق، افزود: در آستانه تحقق این دستاورد ۲ روایت شکل گرفت یک روایت باید پاسخ داده شود و روایت دیگر در برابر ظلم باید ایستاد.

وی با بیان اینکه روایت اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: روایت می‌تواند عامل پویایی، ایستادگی و مقاومت باشد.

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی در توصیف ارزشمندی و جایگاه روایت اظهار کرد: از عواملی که فلسطین همچنان ایستادگی و مقاومت می‌کند دلگرمی آنان به روایت پایداری است.

ادبیات پایداری سرمایه یک ملت است

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: روایت یا داستان معماری دارد که در ذهن می‌ماند، این ماندگاری زمینه‌ساز اشاعه آن روایت یا داستان است.

مرتضی سرهنگی در این آیین افزود: ادبیات پایداری از دارایی ملی هر کشوری محسوب می‌شود و باید این ادبیات حفظ و به نسل آینده منتقل شود، زیرا گردآوری و حفظ روایت‌ها با هدف اطلاع‌رسانی به نسل آینده جامعه تلاش برای حفظ نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه روایت رشادت‌ها و جانفشانی‌ها برای حفظ کشور در حدانتظار نیست، اضافه کرد: وقتی که جامعه بداند کشور با چه سختی و قیمتی حفظ شد، بدون شک آحاد جامعه به ویژه نسل جوان در حفظ آن بیش از پیش تلاش می‌کنند و قدر می‌دانند.

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: مدرسه ملی روایت بستری برای بیان روایت‌ها و جانفشانی‌هاست، شاید بتوان با کتاب‌ها قیمت تمام شده جنگ را در آورد، این قیمت هنوز درنیامده است.

رمز ماندگاری روایت انقلاب اسلامی استفاده از زبان هنر است

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: اگر در جنگ روایت‌ها، روایت درست ارائه نشود، روایت‌ها تحریف خواهد شد.

سعید لشکری در این آیین افزود: روایت انقلاب اسلامی با زبان هنر رمز ماندگاری آن است و مدرسه ملی روایت این راهبرد را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: مدرسه ملی روایت خلاصه در انقلاب و دفاع مقدس نیست و رویکرد بوم‌گرایانه نیز در این مدرسه مورد توجه است و سمنان میراث‌دار بزرگانی، چون شیخ علاءالدوله سمنانی، بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی است و با تکیه بر میراث‌داری و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی، این دیار برای راه‌اندازی مدرسه ملی روایت انتخاب شد.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: پیش‌بینی می‌شود طی پنج ساله آینده کتاب‌های زیادی در روایت بزرگان و شهدای استان سمنان نوشته شود.

حفظ هویت و اصالت ملی در سایه روایت درست

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: مدرسه ملی روایت یک ظرفیت ذهنی ارزشمند برای معرفی اصالت و پیشینه این دیار است.

فرج‌الله شوشتری در این آیین افزود: جنگ امروز، جنگ روایت‌هاست و افتتاح مدرسه ملی روایت اقدامی ارزشمند برای ارایه درست روایت‌ها و معرفی هویت و خنثی‌سازی دسیسه دشمنان است.

رییس حوزه هنری سمنان گفت: سمنان استانی روایت نشده در هنر انقلاب است و با وجود ظرفیت‌هایی که دارد در کشور ناشناخته است.

محمداصغرزاده در این آیین افزود: راه‌اندازی مدرسه ملی روایت در خانه تاریخی خطیبی سمنان اقدامی ارزشمند در معرفی ظرفیت‌های این استان است.

وی ادامه داد: خانه تاریخی خطیبی در تملک شهرداری سمنان است که با مرمت مشارکتی این بنا برای چندین سال در اختیار حوزه هنری قرار گرفته و مکان مدرسه ملی روایت است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • راهیابی نوجوان سمنانی به جمع استعدادهای نویسندگی کشور
  • درخشش دختر سمنانی در مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • دومين پل هوایی (ايربريج) در فرودگاه کرمان راه اندازی می شود
  • درخشش تنیسور سمنانی در رقابت های غرب آسیا
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • مشارکت بیش از هزار معلم سمنانی در طرح اکرام ایتام و محسنین