Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - تصمیم گیری درخصوص حقآبه تالاب منوط به انجام کار مطالعاتی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، معاون فنی اداره کل با بیان اینکه تصمیم گیری درخصوص حقآبه تالاب آقگل منوط به انجام کار مطالعاتی بوده، گفت: کار مطالعاتی تالاب درحال نهایی شدن است. تالاب آقگل ملایر یکی از تالابهای طبیعی و بزرگترین تالاب فصلی استان همدان در مرز استانهای مرکزی و همدان است که در 20 کیلومتری شمال شرقی شهر ملایر و یک کیلومتری جنوب شرقی شهر اسلامشهر آقگل از توابع ملایر واقع شده؛ همچنین این تالاب در 25 کیلومتری شمال غرب شهر خنداب در نزدیکی روستای قاسم آباد قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تالاب آقگل ملایر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و جزء مناطق شکارممنوع است و آب این تالاب از حوضه آبریز رودخانه قره چای در جنوب دشت کمیجان تأمین می شود.
فصول آبگیری تالاب از اواخر آذرماه آغاز شده و تا اواسط خردادماه هرسال ادامه دارد که البته این امر به میزان بارندگی سالیانه ارتباط مستقیم دارد؛ با توجه به فصلی و مستطیل شکل بودن این تالاب، محل گِرد آمدن هرزآبهای فصلی منطقه است.
تالاب آقگل یکی از زیستگاههای مهم پرندگان وحشی و کوچنده همچون فلامینگو، قو، غاز خاکستری، تنجه، اردک مرمری، اردک سرسبز، مرغ سقا، لک لک و حواصیل است. با توجه به بارندگیها کم طی چند سال اخیر، خشکسالی گریبان گیر این تالاب فصلی شد و دغدغه مندان محیطزیست به این موضوع ورود کردند که پس از ورود آنها و پیگیریهای صورت گرفته، موضوع حقآبه این تالاب مطرح شد.
با طرح این موضوع در فضای مجازی از سوی دوستداران محیطزیست، این مهم مورد توجه مسئولان کشوری و استانی از رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور تا استاندار همدان، نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی و اداره کل محیطزیست همدان قرار گرفت و وعده هایی مبنی بر مساعدت در این خصوص مطرح شد. اما چندی پیش رئیس اداره حفاظت محیطزیست ملایر از آبگیری تالاب فصلی آقگل پس از بارشهای اخیر و اواخر سال گذشته به طور کامل و آبگیری بیش از 500 هکتار از تالاب خبر داد که این امر موجب رضایت فعالان محیطزیست و دغدغه مندان در این خصوص شد.
موضوع تالاب آقگل و تأمین حقآبه این تالاب فراموش نشده و سپهرغرب بهمنظور پیگیری وضعیت آن و موضوعات پیش آمده با معاون فنی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان گفتگو کرد. مهدی صفی خانی در گفتگو با خبرنگار ما ضمن اشاره به موضوع تالاب آقگل و حقآبه این تالاب، اظهار کرد: این موضوع همچنان در جریان بوده و درحال انجام است. وی با بیان اینکه تصمیم گیری درخصوص حقآبه این تالاب منوط به انجام کار مطالعاتی شده، گفت: انجام کار مطالعاتی به منظور پرداختن عمیق تر به این موضوع و در دست اقدام است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان بیان کرد: کار مطالعاتی تالاب آقگل درحال نهایی شدن بوده و به مجرد قطعیت در دستور کار مشترک قرار گرفته و تصمیم گیری در مورد آن انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه کار مطالعاتی طی دو تا سه ماه آینده قطعی خواهد شد، افزود: اما جهت در دستور کار قرار گرفتن برای تصمیم گیری باید مطالعات و اولویت بندی در کل کشور انجام شود. صفی خانی با اشاره به اقدامات سازمان محیطزیست درخصوص این موضوع، تصریح کرد: پیگیریهای اداره کل در استان منتج به این خواهد شد که موضوع حقآبه تالاب آقگل در دستور کار کارگروه مشترک قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دو منظر در موضوع حقآبه تالاب آقگل وجود دارد، ادامه داد: یک منظر این است که از منابع داخل استان حقآبه تالاب تأمین شود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان خاطرنشان کرد: سعی شد با همکاری دستگاههای متولی مسیرها و منابع مشخص شوند که حتی المقدور منجر به هدایت آبهای در جریان استان باشد و باعث حرکت در مسیر طبیعی این تالاب شود. وی یادآور شد: طی دو سال گذشته اداره کل حفاظت محیطزیست استان با همکاری آب منطقه ای به عنوان دستگاه متولی، تمام تلاش خود را در هدایت آبهای در جریان در محدوده استان به سوی تالاب آقگل داشته است.
صفی خانی با بیان اینکه آبی که در بستر رودخانه های استان در حوزه آبریز مربوطه جریان داشته به مسیر اصلی هدایت شده و از هدررفت آب جلوگیری شده است، اظهار کرد: دیواره شکل گرفته در جدار تالاب سبب عدم ورود آب به تالاب و هدررفت آب میشد. وی به احداث دریچه مدیریت آب در این منطقه به منظور جلوگیری از هدررفت آب اشاره کرد و گفت: با ایجاد این دریچه تمام آبهای در جریان منطقه به صورت طبیعی وارد تالاب می شوند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان بیان کرد: دیواره ایجاد شده باعث میشد تمام آبهای جاری در مسیر استان که حتی ممکن بود در استان مرکزی باشد، از کنار تالاب عبور کرده و تالاب از این آبها بهره مند نشود.
وی با تأکید بر اینکه اکنون با ایجاد دریچه های مدیریتی مشکل عبور آب از کنار تالاب رفع خواهد شد، افزود: به مرور و با احداث این دریچه ها اجازه هدررفت به آب را در این منطقه نخواهیم داد .صفی خانی با بیان اینکه باید موضوع حقآبه در استان مرکزی نیز مشخص شود، تصریح کرد: اگر حق آبه ای از آن مسیر و بالا دست وجود دارد باید دستگاه متولی برنامه ریزی کرده و آن را به سمت تالاب هدایت کند که قطعا ما نیز همکاری و کمک خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه اکنون مهمتر از موضوع حق آبه برداشت ها از منابع زیرزمینی در استان است، ادامه داد: باید این موضوع را نیز مدیریت کنیم، چراکه هرچه سعی بر انتقال و هدایت آبهای جاری از مسیر طبیعی به تالاب شود اما نتوانیم الگوی کشت آن منطقه و چاه های غیر مجاز و برداشتهای حاشیه تالاب را مدیریت و ساماندهی کنیم، به نتیجه ای نخواهیم رسید.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان خاطرنشان کرد: برنامه مدیریت زیست بومی تالاب نیز در مراحل پایانی است و با توجه به شرایط شیوع کرونا ، برگزاری نشست پایانی به تعویق افتاد و نشست آخر به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه با برگزاری نشست پایانی در بحث برنامه مدیریت زیست بومی تالاب تکلیف در تمام دستگاهها مشخص است، یادآور شد: با مشخص شدن تکلیف ، دستگاهها باید انجام وظایف خود را شروع کرده و اجرا کنند.
صفی خانی درخصوص وضعیت کنونی تالاب نیز اظهار کرد: تالاب آقگل اکنون در گرمترین فصل سال پُر آب است و وضعیت خوبی دارد که این مهم محصول شرایط پُرآب سال گذشته و شرایط عادی سال آبی در سال جاری است.
وی با بیان اینکه درصورت ادامه روند مذکور و بارندگی عادی در سال آبی آتی قطعا سال بعد نیز این شرایط وجود خواهد داشت گفت: در این صورت تالاب پُرآب خواهد بود که این امر منجر به احیای آن خواهد شد.
اکنون که وضعیت تالاب آقگل نسبت به سالهای گذشته در شرایط خوبی بوده و با توجه به بارندگی های پُربار سال پیش و امسال آبگیری مناسبی را نیز شاهد بودیم، نباید از موضوع حق آبه این تالاب غافل شد و با توجه به نامشخص بودن شرایط بارندگی در سالهای آینده، باید هرچه سریعتر حق آبه تالاب مشخص شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: انجام کار مطالعاتی آبه این تالاب تصمیم گیری موضوع حقآبه حقآبه تالاب تالاب آقگل آبه تالاب موضوع حق صفی خانی خواهد شد حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۷۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلامینگو‌ها بالاخره به تالاب صالحیه رسیدند

محمد محمودی  با اشاره به این که چند بال فلامینگو بعد از انتظار چند ماهه و با تاخیر وارد تالاب صالحیه شده‌اند، اظهار کرد: فلامینگو‌ها اوایل بهار هر سال وارد تالاب صالحیه می‌شدند و از آنجایی که امسال این اتفاق نیفتاد، تصور بر این بود که دیگر نمی‌آیند ولی خوشبختانه طی چند روز گذشته شش بال از این پرندگان مهاجر اطراف این تالاب مشاهده شده است.

 

وی ادامه داد: با ورود این فلامینگوها، نگرانی دوستداران محیط زیست مبنی بر عدم حضور مهمانان همیشگی تالاب صالحیه در این محدوده رفع شد.

 

این مسئول اضافه کرد: این فلامینگو‌ها معمولاً تا اواخر اردیبهشت در تالاب باقی می‌مانند و بعد از آن مسیر مهاجرت خود را ادامه می‌دهند.

 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نظرآباد گفت: با توجه به بارش‌های زمستان سال گذشته و نوروز امسال شاهد احیای دوباره تالاب صالحیه هستیم و به نظر می‌رسد این تالاب تا اوایل خرداد ماه آب داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • بیست و دومین دوره سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری برگزار می شود
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • (ویدیو) نیمی از تالاب هامون آبگیری شد
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • فلامینگو‌ها بالاخره به تالاب صالحیه رسیدند
  • «قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد
  • عوارض نامشخص قلیان اکسیژن
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست