Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌اصغر زکوی گفت: گرچه نظارت بر عهده شورای نگهبان نیست ولی کسانی که وارد مجلس می‌شوند فعالیت‌هاشان تحت رصد شورای نگهبان و اداره اطلاعات است و نتیجه برای انتخابات دوره آینده تجمیع خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، بر طبق اصل نود و یکم قانون اساسی «به‌منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها، شورایی به نام شورای نگهبان تشکیل می‌شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
"شورا" نمایانگر ترتیب کار این نهاد است و ریشه قرآنی دارد، براساس دستور قرآن کریم "و امرهم شوری بینهم" و "و شاور هم فی الامر"، شوراها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند و شورای نگهبان از اهم این شوراهاست.
 
کلمه " نگهبان " معرف نوع و اهمیت این نهاد است، و مراقبت و حراست دایمی را می‌رساند. شورای نگهبان پاسدار و حافظ مستمر موازین اسلامی و قانون اساسی است. این شورا وظیفه ندارد که مصلحت فرد یا جمع یا هردو را بسنجد یا وضع اجتماعی را بررسی کند، یا خوب و بد را از هم تمیز دهد و بر این اساس مصوبات را تائید یا رد کند و این مصلحت اندیشی و تشخیص صلاح و ناصلاح در واقع کار سیاسی و از وظایف مجلس شورای اسلامی است.
 
شورای نگهبان باید با درک درست از مقتضیات زمان و مسایل روز جهان، موازین اسلامی را حفاظت و از قانون اساسی حراست کند. شورای نگهبان با علم به این که احکام اسلام برای همه جهان و همه ادوار است و با شناخت زمان دقیق اجرا، به آنها تحرک و جذابیت می‌دهد. از چنین دیدگاهی، شورای نگهبان موجبات تزلزل اساس و موازین اسلام و قانون اساسی را شناسایی می‌کند و اجازه نمی‌دهد که شکل قانونی به خود بگیرد.
 
 حجت الاسلام علی اصغر زکوی رئیس هیات نظارت شورای نگهبان در استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس شورای نگهبان و با بیان اینکه این شورا همیشه فعالیت‌ها و وظایف قانونی خود را برای مردم توضیح داده و شفاف سازی می‌کند، اظهار کرد: اولین جلسه شورای نگهبان در 26تیرماه 1358 تشکیل شد به همین جهت هر سال این روز را به‌عنوان سالگرد تاسیس این شورا گرامی می‌داریم.
 
زکوی بیان کرد: تطبیق مصوبات مجلس با قانون اساسی، نظارت جامع بر همه انتخابات کشور بجز انتخابات شوراهای شهر و روستا، تفسیر اصول قانون اساسی، اعتباربخشی به مجلس شورای اسلامی به این معنا که اگر مجلس تشکیل شود ولی شورای نگهبان وجود خارجی نداشته باشد مجلس اعتباری ندارد، از وظایف این شورا است.
 
 وی با بیان اینکه دفاتر نظارت شورا در استان و شهرستان‌ها نظارت بر انتخابات مختلف را برعهده دارد، خاطرنشان کرد: صیانت بر آرای مردم و صیانت بر سلامت انتخابات، قاطعیت و شجاعت در اجرای قانون و رعایت اصل نفوذناپذیری، رعایت اصل بی‌طرفی و انجام وظیفه با انگیزه خدمت به جمهوری اسلامی هم از مسئولیت‌های دیگر ما است.
 
این مسئول با تاکید بر اینکه رد صلاحیت‌ها طبق قانون توسط اعضای شورای نگهبان صورت می‌گیرد، تصریح کرد: یکی از وظایف چالش‌برانگیز ذیل نظارت بر انتخابات اتفاق می‌افتد که همواره تلاش شده کسانی که دارای سلامت اقتصادی، سیاسی و اخلاقی هستند، انتخاب شوند.
 
زکوی درباره سلامت تصمیمات شورا، گفت: دامن شورای نگهبان از زدوبندهای مالی و سیاسی به طور کلی پاک است، چپی و راستی نداریم، اگر بر طبق گرایش سیاسی رد صلاحیت کنیم قانون جلوی ما می‌ایستد.
 
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار بلاغ که علت بحث تایید صلاحیت افرادی که در استان رد می‌شود ولی در تهران تایید می‌شود چیست، بیان کرد: بخاطر اینکه برای یک قاضی عدله درست و برای بعدی نادرست محرز می‌شود، پنج نفر اعضای نظارت شورای استان داریم و پرونده‌های چالش‌زا پیش روی آنها باز می‌شود رأی در مورد فرد صادر می‌شود.
 
رئیس هیات نظارت شورای نگهبان در استان مازندران ادامه داد: دادگاه بعدی رای پیشنهادی ما را می‌بیند و با همین مستندات برای آن‌ها محرز نیست به همین دلیل فرایند تا لحظات آخر طول می‌کشد و گاها آرا تغییر می‌کند، گاهی هم اسناد و مدارکی که داریم با اسناد و مدارک در تهران فرق دارد و قدیمی است، همچنین هیچ رد یا تایید صلاحیتی بدون مستندات قانونی نیست و بر اساس جبهه‌گیری‌های سیاسی اتفاق نمی‌افتد.
 
زکوی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که وضعیت نیروی انسانی در این شورا به چه شکلی است، بیان کرد: نیروهایی که به‌عنوان شبکه نطارت می‌شناسیم مردمی هستند که بصورت مقطعی فعال می‌شوند، در استان 11 نفر کارمند رسمی داریم مابقی ۱۴ هزار نفر شبکه مردمی هستند.
 
وی تاکید کرد: این نیروها از اقشار مختلف و جوانان بوده و به‌عنوان شبکه ناظر در حاشیه انتخابات وارد عمل می‌شوند.
 
زکوی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات از قانون انتخابات است و تا به روز نشود مشکلات وجود دارد، خاطرنشان کرد: کار شورای نگهبان تا زمانی که نماینده وارد مجلس شد تمام می‌شود، اگر نماینده بر صندلی سبز نشست و روحیه انقلابی را از دست داد و فساد کرد کمیته نظارت بر رفتار نمایندگان وجود دارد.
 
 وی افزود: گرچه نظارت بر عهده شورای نگهبان نیست ولی کسانی که وارد مجلس می‌شوند فعالیت‌هاشان تحت رصد شورای نگهبان و اداره اطلاعات است و نتیجه برای انتخابات دوره آینده تجمیع خواهد شد.
 
رئیس هیات نظارت شورای نگهبان در استان مازندران با اشاره به اینکه در موقع انتخابات با حجم زیادی از متقاضیان برای نمایندگی مجلس مواجه می‌شویم و این موضوع حواشی زیادی را در بر دارد، گفت: شورای نگهبان در مقابل انبوهی از ثبت‌نام کنندگان قرار می‌گیرد و سرانجام تعداد محدودی باقی می‌مانند چرا که تنها با مدرک فوق لیسانس بدون هیچ سابقه‌ای با مشکلات اخلاقی وارد شده و توقع دارد نماینده شود!

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نظارت شورای نگهبان شورای نگهبان شورای نگهبان قانون اساسی نظارت شورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۷۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، سالار مرادی پیش از ظهر یکشنبه در همایش روز ملی شوراها که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: جایگاه شورا هم در قانون و هم در شرع کاملاً مشخص است به طوری که در قانون اساسی جایگاه شورا به عنوان پارلمان محلی تبیین شده است و بدون مشورت و همکاری و شور جامعه مدنی شکل نمی‌گیرد که ما بخواهیم منتظر رشد و توسعه یک کشور باشیم.

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی افزود: معتقدیم مجلس، دولت و نهادهای مدنی هر کدام کار شرح وظایفی دارند و باید کار و رسالت خود را انجام دهند تا توسعه کشور تحقق یابد.

وی با بیان اینکه تمام مشکلاتی که مطرح شد را سال‌های سال شنیده‌ایم، گفت: شوراها بدون بیمه و حقوق و امتیازی، خود را در معرض قضاوت و داوری قرار دادند و با تلاش خود برای خدمت به مردم تلاش کردند.

مرادی بیان کرد: در قانون اساسی تنها نهادی که می‌تواند قانونگذاری کند مجلس است اما در کنار مجلس شورای عالی استان‌ها نیز می‌توانند پیشنهاد ارائه دهند.

وی با بیان اینکه باید بیمه و حقوق برای شوراها درنظر گرفته شود، افزود: به تناسب جمعیت و فعالیت حداقل حقوق برای شوراها باید در نظر گرفته شود و این طرح یکی از طرح‌های پیشنهادی است که در مجلس جدید مطرح می‌شود.

مجلس دوازدهم با تعامل و همفکری برای حل مشکلات مردم قدم بر می‌دارد

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه مطالبات و انتظارات مردم زیاد است، گفت: نمی‌توانیم بگویم که مشکلات در سطح کشور وجود ندارد اما امیدوارم مجلس دوازدهم بتواند با تعامل و همفکری بخشی از مشکلات ملی را حل کند که به مراتب آن مشکلات استانی هم حل می‌شود.

مرادی تصریح کرد: باید رابطه بین مجلس و بین شوراهای شهر و روستاها وجود داشته باشد تا در سطح ملی بتوانند اثرگذار باشند

وی اضافه کرد: هر کسی در حوزه عمومی قدم برمی‌دارد با مشکلات و چالش‌ها و انتقادات روبرو خواهد بود و امیدوارم مجلس دوازدهم با عقلانیت و اعتدال بتواند مشکلات مردم را کاهش دهد.

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی از افزایش مهاجرت مردم از روستا به شهر ابراز نگرانی کرد و یادآور شد: با مهاجرت روستاییان به شهرها در واقع تولیدکنندگان به مصرف کننده تبدیل می‌شوند.

مرادی توجه به زیرساخت‌ها در روستاها و ساخت جاده، مدرسه و تأمین آب آشامیدنی در روستاها را لازمه ماندگاری روستاییان و ممانعت از مهاجرت آنها به شهر خواند و گفت: مهاجرت روستاییان زنگ خطری برای مسؤولان و متولیان امر است که باید به این موارد توجه شود.

وی از زحمات هیأت نظارت، بازرسی و مدیران اجرایی و مشارکت مردم در انتخابات اسفند ماه گذشته تقدیر کرد.

کد خبر 6090927

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد فراهم است
  • ضبط برنامه تلویزیونی نامزد‌های انتخابات میان دوره‌ای مجلس
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • از «جهانبخش امینی» چه می‌دانیم؟
  • انتخابات ۱۴۰۲ توسط ۷۵ هزار نفر عوامل اجرایی استان تهران برگزار شد