Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم می‌گوید: مجلس فعلی با تکرار این و آن یا دستوری و سهمیه‌بندی برگزیده نشده که حال، نمایندگان در قید و بند خاصی نسبت به جریان های مختلف باشند و ما تنها یک میثاق انقلابی داریم.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا مجلس یازدهم روزهای ابتدایی کار خود را پر سر وصدا آغاز کرد، تا پیش از اولین جلسه، بحث انتخابات هیئت رئیسه و رقابت بر سر کرسی ریاست داغ بود، بعد هم برخی نمایندگان زودهنگام صدایشان را برای دولت بلند کردند و حواشی در زمان حضور وزرا در صحن علنی رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن پیرهادی نماینده تهران در مجلس و عضو هیئت رئیسه معتقد است این حواشی و انتقادات در دو ماه ابتدایی این مجلس، در مقایسه با مدت مشابه در مجلس دهم بسیار کمتر و تقریبا ناچیز است و می گوید که اختلاف‌نظرها با دولت عمدتا کارشناسی است.

وی با تاکید براینکه افکار عمومی و کشور تحمل حواشی را ندارد، می‌گوید« کلیت مجلس یازدهم به دنبال حاشیه سازی نیست و این فضا را نمی‌پسندد.»

پیرهادی حتی از این موضوع پرده برمی دارد که بسیاری از همکاری‌ها و تعامل های هیئت رئیسه مجلس یازدهم با قوای دیگر علنی نشده است و بخشی از آن در رسانه ها بازتاب داشته است.

مشروح گفت‌وگو با محسن پیرهادی عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم را در ادامه می‌خوانید؛

****

*آقای پیرهادی! ارزیابی شما از عملکرد و فضای کلی مجلس یازدهم تا به امروز به خصوص با توجه به حضور چهره‌های جدید حاضر در آن که خود شما نیز یکی از آنها هستید، چیست؟

مجلس یازدهم ترکیبی از مدیران اجرایی با سابقه، نمایندگان ادوار و چهره های جوان و پرانگیزه ای است که اولویت اولشان بهبود وضع اقتصاد کشور است. من شخصا شاهد سطح بالای دلسوزی و دغدغه‌مندی اغلب نمایندگان هستم و از این منظر، می توانم بگویم مجلس یازدهم کم نظیر است.

در همین مدت کوتاه نیز، طرح ها و مسائل خوبی پیگیری شده که سال ها مطالبه مردم و نخبگان بوده است. طرح شفافیت آرای نمایندگان، مالیات بر خانه های خالی، ساماندهی وضعیت مسکن و مسائلی از این دست موید همین دغدغه‌مندی است؛ این البته ابتدای راه است و مجلس یازدهم، راه درازی در پیش دارد.

حواشی مجلس یازدهم از مجلس دهم کمتر است

*انتقاداتی از تحلیلگران و سیاسیون برون پارلمانی حتی اصولگرایان نسبت به کنترل و نوع نظارت بر عملکرد برخی نمایندگان در مجلس مطرح است، نظر شما در این رابطه چیست؟

انتقادات در فضای سیاسی طبیعی است، هرچند به نظر می‌رسد حواشی و انتقادات در دو ماه ابتدایی این مجلس، در مقایسه با مدت مشابه در مجلس دهم بسیار کمتر و تقریبا ناچیز است. به خاطر دارم در آن دوره، در اثر برخی اظهارات نپخته، حتی دکتر عارف، رئیس فراکسیون امید برخی نمایندگان را از مصاحبه برحذر داشته بود.

برداشت من این است که مجلس فعلی، تحت تاثیر فضای کلی آن و مشکلات کشور، مجلس کار است و در چنین فضایی طبیعتا حواشی هم کمتر خواهد بود. این همان نکته ای است که در گزارش ریاست مجلس در محضر رهبر انقلاب نیز بازتاب یافت.

این مجلس با تکرارِ این و آن برگزیده نشد

*شما چقدر به ضرورت نظارت بر کاندیداهای جریان اصولگرا توسط شورای ائتلاف و ریش‌سفیدان این جریان و لزوم مشورت با آنها اعتقاد دارید؟

هر یک از نمایندگان، مستقل از دیگران وکالت ملت را به عهده دارند. مجلس فعلی با تکرار این و آن یا دستوری و سهمیه بندی برگزیده نشده که حال، نمایندگان در قید و بند خاصی نسبت به جریان های مختلف باشند. ما تنها یک میثاق انقلابی داریم و از همین رو، از همان ابتدا و پیش از انتخابات، سعی کردیم از تمام ظرفیت های هم راستا بهره بگیریم و حتی نام تشکیلات خود را شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گذاشتیم. طبیعتا در این راستا هماهنگی هایی هم داریم که لازمه فعالیت موثر در فضای سیاسی است.

نباید با حاشیه سازی، دولت مستقر را کُند کرد

*فکر می‌کنید در شرایط فعلی کشور، مردم و حاکمیت چقدر به همراهی قوای سه گانه با یکدیگر نیاز دارند و این ضرورت تا چه میزان در مجلس احساس می‌شود؟

مسلما همین طور است. باید در نظر داشت که همراهی و همکاری قوای سه گانه اصلی خدشه ناپذیر است، اما نمی‌توان از نظارت غافل شد. ما با دولت اختلاف نظرهایی داریم که عمدتا کارشناسی است. معتقدیم نباید با حاشیه سازی، دولتی که در صحنه اجراست را کند کرد، اما از سویی اگر حق مردم پایمال شود و منافعشان تامین نشود، نمی توان دست روی دست گذاشت چرا که ما ابتدائا نماینده مردمیم.

کلیت مجلس یازدهم به دنبال حاشیه سازی نیست

*به‌عنوان یکی از اعضای هیئت رئیسه محلس، چقدر نگران این هستید که‌ مجلس یازدهم دچار منازعات سیاسی بی حاصل شود و مسیر تندروی درپیش بگیرد؟

فضایی که من می‌بینم، به این سمت پیش نمی‌رود. کلیت مجلس یازدهم به دنبال حاشیه سازی نیست و این فضا را نمی پسندد، ضمن آن که افکار عمومی و کشور هم تحمل حواشی را ندارد و منتظر کار از سوی همه قواست.

هیئت رئیسه تاکنون با جدیت پای همکاری قوای سه‌گانه ایستاده است

*هیئت رئیسه مجلس در این بین چه وظیفه‌ای برای آرامش مجلس و کشور دارد؟

هیئت رئیسه برآیند فضای کلی مجلس است و عملکرد یکایک نمایندگان، بر عهده خودشان است. با جدیت می‌گویم اعضای هیئت رئیسه فعلی تاکنون با جدیت پای همکاری و تعامل بین قوا ایستاده که اغلب آن علنی هم نشده، هرچند برخی موارد در رسانه‌ها بازتاب یافته است

*فکر می‌کنید شرایط و نوع عملکرد مجلس چقدر روی مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ تاثیرگذار خواهد بود؟

فضای عمومی کشور، ارتباط نزدیک مردم و مسئولان و بهبود وضع اقتصادی، بر مشارکت مردم در انتخابات تاثیر دارد. همان‌طور که دیدید انتخابات پیشین، تحت تاثیر همان سه عامل و به خصوص عملکرد ناصواب دولت دوازدهم و مجلس دهم بود. برداشت من این است که تلاش این مجلس در بهبود اوضاع، در مشارکت مردم در ادوار آتی انتخابات موثر واقع شود.

منبع: خبر آنلاین

انتهای پیام/4127

منبع: آنا

کلیدواژه: محسن پیرهادی مجلس یازدهم عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم هیئت رئیسه مجلس حاشیه سازی مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۳۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

وحید شقاقی‌شهری در گفتگو با ایلنا درباره آمار‌ها و گزارش‌های بین‌المللی از شاخص‌ها و وضعیت اقتصادی ایران و منبعی که نهاد‌های بین‌المللی برای داده‌کاوی به آن رجوع می‌کنند، اظهار داشت: درباره اطلاعات و داده‌های منتشر شده در نهاد‌های بین‌المللی از شاخص‌های اقتصاد کلان ایران، باید بگویم که این شاخص‌ها و آمار‌ها عمدتا متکی به گزارش‌های رسمی مراکز آماری ایران، اخذ می‌شود و برخی تحلیل‌های کمی دستگاه‌های دولتی در کشور و در برخی شاخص‌ها مانند کسب و کار مبتنی بر نظرسنجی از فعالان اقتصادی است. همچنین گاهی برخی آمار‌های غیر رسمی کشور هم را مورد تحلیل و ارزیابی قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: با این حال، چون راستی آزمایی صورت نمی‌گیرد و آمار‌های داخلی و رسمی کشور تمام واقعیت معیشت و سفره زندگی مردم را منعکس نمی‌کنند و بین آمار‌های اقتصاد دستوری و بازار تفاوت فاحش وجود دارد، بنابراین موجبات خطای تحلیلی در گزارشات نهاد‌های بین‌المللی در داخل کشور می‌شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: به عنوان نمونه، اختلاف بیش از ۵۰ درصدی قیمت دلار در مرکز مبادله با بازار آزاد موجب شده تحلیل‌ها و آمار‌های نهاد‌های بین المللی براساس گزارشات مراکز آماری داخلی با واقعیت داخل کشور همخوانی نداشته باشد. در ضمن ساختار اقتصاد دستوری در اقتصاد ایران موجب شده قیمت کارخانه‌ای بیشتر کالا‌ها و محصولات تولیدی با قیمت بازاری آن‌ها متفاوت باشد.

وحید شقاقی‌شهری درباره گزارش اخیر بانک جهانی از جمعیت نیم درصدی فقر مطلق در ایران و کاهش ۳۷ درصدی فقر مطلق در کشورمان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ گفت: درخصوص شاخص‌های بین‌المللی فقر هم همین مساله صادق است بطوریکه در اعلام شاخص‌ها عمدتا قیمت دلار رسمی ملاک است درحالیکه دستمزد و هزینه زندگی شاغلان و کارگران کشور براساس قیمت دلار بازار آزاد محسابه می‌شود و کالا‌ها و خدمات در کشور عمدتا با قیمت دلار غیررسمی ارزش گذاری می‌شوند.

وی تاکید کرد: در مجموع باید گقت که اقتصاد دستوری و نظام چند نرخی ارز در اقتصاد ایران موجب شده واقعیت زندگی مردم با آمار‌های منتشره همخوان نباشد.

موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گفت: در رابطه با چای دبش علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم، ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا، درخصوص علت سکوت و عدم واکنش از سوی نمایندگان مجلس نسبت به موضوع آقای صدیقی و اینکه آیا این مساله یکی از نتایج یکدستی قواست که اشتباهات و کم‌کاری‌ها نادیده گرفته می‌شود و در این مساله هم انتقاد و اعتراضی به این مساله مطرح نشد؟، گفت: در رابطه با بحث نظارتی مجلس من این انتقاد و ایراد را به مجلس یازدهم وارد می‌دانم و یکی از ایرادات پررنگ مجلس یازدهم این بود که تقریبا مجلس و دولت یکی بودند زمینه‌اش هم این بود که بیش از ۲۰۰ نفر طی نامه‌ای از آقای رییسی که رییس یک قوه دیگر بود دعوت کردند تا کاندیدای ریاست جمهوری شود و بیش از ۲۲۰ نفر از نمایندگان طی نامه‌ای پیروزی در انتخابات را به ایشان تبریک گفتند و خب این باعث شد که مجلس یازدهم در بُعد نظارتی خوب عمل نکند.

وی ادامه داد: بنده هم در این مجلس بودم و این انتقاد شامل همه ما می‌شود اگرچه که ما تلاش کردیم و در بحث‌های نظارتی کار کردیم، ولی خب در مجموع شامل همه نمایندگان مجلس یازدهم می‌شود.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس خاطرنشان کرد: ما نباید بین افراد در برخورد‌ها اختلاف قائل شویم، کسی که امام جمعه بوده یا استاندار بوده یا وزیر بوده اگر تخلفی مرتکب شده باشد برخورد با این فرد نه‌تن‌ها نباید کمتر از دیگران باشد بلکه باید با شدت بیشتری اتفاق بیفتد چراکه هزینه اشتباه و تخلف چنین افرادی برای نظام و کشور بیشتر است و از سوی دیگر درس درس عبرتی برای دیگران و مسئولین باشد که در آینده ارتکاب به چنین تخلفات یا اشتباهاتی را تکرار نکنند.

محمودزاده تصریح کرد: من واقعا به این موضوع ایراد وارد می‌کنم که موضوع آقای صدیقی خیلی جدی در رسانه‌ها مطرح شد، خودش هم پذیرفت و از مردم عذرخواهی کرد، اما تا قبل از عذرخواهی و پذیرفتن خودش هیچ ورودی به این مساله نشد، در حالیکه باید به قوه قضاییه ارسال می‌شد و کمیسیون اصل ۹۰ به این موضوع ورود می‌کرد و این پرونده را به قوه قضاییه معرفی می‌کرد یا تحقیق و تفحص می‌کردند که در این اتفاق از این برخورد‌های نظارتی کوتاهی شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ابراز داشت: در رابطه با چای دبش هم علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم، ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.

وی عنوان کرد: این‌ها مشکلاتی بوده که در مجلس یازدهم وجود داشته و فکر کنم در مجلس دوازدهم بدتر هم خواهد شد با توجه به اینکه در انتخابات مجلس دوازدهم دایره انتخاب مردم کوچک بود، یعنی رد صلاحیت زیاد بود و بعد از جناح‌های مختلف کمتر حضور داشتند و مشارکت پایین بود. این‌ها باعث می‌شود که دوباره مجلس دوازدهم یک دست‌تر از مجلس یازده شود با دولت و خیلی نزدیک باشند که این یکی از ایرادات مجالس خواهد بود، چون در نهایت اگر تخلفاتی در بدنه دولت صورت گیرد، چون مجلس و دولت یکی هستند مجبورند که کوتاه آمده و نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: پرونده چای دبش لاپوشانی شد، در پرونده کاظم صدیقی هم کوتاهی شد /چرا تا قبل از عذرخواهی صدیقی ورودی به پرونده زمین خواری در ازگل نشد؟
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • حداقل سهم مازندران در هیئت دولت، حضور یک وزیر کشاورزی یا ورزش از نخبگان این استان است
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند
  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • افتتاحیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری اول خرداد برگزار می‌شود