Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مترو تهران ۲۰۰ قطار عملیاتی فعال دارد، گفت: تعطیلی کارخانه واگن‌سازی پایتخت موجب شرمندگی است.

به گزارش مشرق، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در مراسم بهره‌برداری از ۲ رام قطار جدید مترو تهران که به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار داشت: اگر بخواهیم با یک‌دهه قبل مقایسه کنیم، در سال ۱۳۹۰، سرانه قطار هرکیلومتر مترو، حدود ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ رام بود که امروز با توجه به افتتاح خطوط جدید وعدم افزوده شدن متناسب ناوگان این سرانه حدود ۳۰ درصد کاهش و به ۰.۸ رام قطار به هر کیلومتر مترو رسیده است.

ببینید: فیلم/ کرونا و حسرت قدیمی توسعه حمل‌ونقل عمومی

وی با اشاره به اینکه مترو تهران حدود ۲۰۰ قطار عملیاتی دارد که امروز یک درصد به ظرفیت آن افزوده شد، افزود:در شرایط پاندمی کرونا، که از شهروندان انتظار داریم فاصله اجتماعی را در فضاهای عمومی حفظ کنند، مدیران ناوگان حمل و نقل عمومی هم برای اینکه ازدحام جمعیت را کاهش دهند، باید ظرفیت مترو را افزایش دهند که این اقدام در دهه اخیر طبق برنامه انجام نشده است.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: بخشی از این مشکل مربوط به دولت و سیستم بانکی بهدلیل عدم تسریع در فعال سازی قرارداد فاینانس بانکی و بخشی متوجه ضعف در پیگیری شهرداری ومترو و بخشی نیز ناشی از تحریم‌ها و مشکلات ارزی کشور است و به هرصورت انتظارات مردم برای توسعه حمل ونقل عمومی است که برآورده نشده است.

هاشمی گفت:حتی اگر کرونا هم وجود نداشت ناوگان حمل ونقل عمومی تهران پاسخگوی نیاز مسافران نبود و ما در ساعات پیک در مترو با ازدحام بیش از حد مواجه بودیم، ناوگان فعلی متروی تهران، حداکثر ظرفیت جابجایی دو ونیم میلیون مسافر در روز را دارد در حالی‌که زیرساخت‌های مترو براحتی می‌تواند ۲ تا ۳ برابر این عدد را پوشش دهد.

وی‌گفت:متاسفانه امروز و با تحویل دو رام قطار باقیمانده، فعالیت کارخانه واگن سازی تهران به دلیل نداشتن قطعات و اجرایی نشدن قرارداد ساخت ۶۵۰ واگن مترو که سه سال است در چرخه بروکراسی قرار دارد، تعطیل می‌شود و این کارخانه که بیش از هزار واگن را برای متروی تهران ساخته و تحویل داده است در سال جهش تولید و با وجود توصیه مقام معظم رهبری جهت حمایت از مترو،  تعطیل می‌شود.

رئیس شورای شهرتهران گفت: اگر ما بتوانیم قرارداد ۶۵۰ واگن مترو که همه اقدامات قانونی و قراردادی آن انجام شده و در مرحله فعال سازی فاینانس هست را اجرایی کنیم، ظرفیت متروی تهران ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و عملا این ازدحام وپیک تا حدود زیادی کاهش می‌یابد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم شورای شهرتهران محسن هاشمی مترو تهران کارخانه واگن سازی مقام معظم رهبری ویروس کرونا هاشمی مشرق تهران رئیس شورای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۴۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است

مرتضی جعفری  معاون بازرگانی و بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران  با بیان اینکه  در سال گذشته طی جلساتی که برگزار شد  مقرر گردید عملیاتی که به جهت اصلاح خطوطی که از قبل احداث شده بود در راستای خط روزک تا هرات را  با یکدیگر مستعدل و به افغانستان ارسال کند گفت: نکته قابل توجه آن است که طی بازدیدی که معاون فنی به همراه یک تیم فنی از منطقه داشت اشکالاتی در خط موجود وجود داشت کتبا آن را اعلام کردیم.

وی افزود: این موارد و اشکالات برای کاظم قمی راه آهن افغانستان ارسال و مقررات شده بود که در ابتدا اصلاحات انجام و بعد از انجام اصلاحات  قطار تجاری راه اندازی شود.

جعفری اظهار کرد:  تمام  مواردی که ذکر  شد مستندات آن موجود است  و تا با امروز  هیچ اقدامی را به صورت خاص که رفع مشکل شده باشد اعلام نکردند اما بصورت کلی گفتند اقداماتی صورت گرفته‌است. 

معاون بازرگانی و بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران توضیح داد:  با توجه به آنکه امکاناتی که یک کنسرسیوم دارد اصلا امکان اینکه بتواند استانداردهای اولیه راه آهن را هم فراهم کند ندارد. همچنين رعایت این استانداردها نیاز به ماشین آلات تخصصی خطی دارد و هیچ یک از این موارد وجود نداشته که اصلاحات را انجام دهند .

او یادآور شد: شرکت راه آهن همواره اعلام کرده است که این آمادگی را داریم که با راه آهن افغانستان تعامل داشته باشیم و ماشین آلات ارسال کنیم تا این استانداردها برسند.

 وی توضیح داد: طبق آخرین مکاتبه ای که  اواخر سال گذشته  انجام شد به آنها اعلام کردیم که نتیجه اقدامات را اعلام نکردید ما به جهت تعامل قطار می‌فرستیم که آخرین قطاری که ارسال کردیم و به نظر می رسد که این کنسرسیوم از حسن نیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرده و واگن هایی که آنجا تخلیه شده بارگیری کرده و بدون اینکه هیچ هماهنگی با راه آهن ایران داشته باشد ارسال کرده است.

 وی افزود: همان شب که متوجه این موارد شدیم از  از مامور مربوطه خواستار توضیح شدیم و با مدیرعامل کنسرسیوم صحبت شد و طبق این صحبت اعلام کردند که قطار بارداری وارد کشور ایران نشده است به جهت اینکه هیچ‌گونه ارتباطی با مرز نداریم و ارتباطات چه از طریق تلفن‌های ثابت و چه از طریق بیسیم و چه از طریق موبایل چراکه آنجا تقریبا نزدیک مرز امکان دسترسی به مرز وجود ندارد وتنها به استناد صحبت  رضایی و مامور آنها که ما به صورت لوکوموتیو منفرد وارد کشور شدیم و واگن باردار وارد کشور نشده اکتفا کردیم و گفتیم قطاری وارد کشور نشده است.

معاون بازرگانی و بهره برداری راه آهن توضیح داد:  اما بعد از  بررسی  متوجه شدیم تمامی این موارد  که اعلام شده دروغ  بوده و قطار وارد ایستگاه شمتیغ مرز ایران و افغانستان شده است و به دروغ گفتند که واگنی را نیاوردیم و فیلمی که منتشر کرده بودند از ایستگاه روزنک بوده و برآورد اولیه ما این بوده که یک فیلم تبلیغاتی ساخته اند.

 او گفت: هیچ هماهنگی در جهت اینکه راه آهن را در جریان بگذارند که قرار است قطار ترانزیتی بیاید از افغانستان انجام نشده اما بعد متوجه شدیم که به دروغ گفتند چراکه در همان زمان ۱۰واگن باردار در شمتیغ متوقف شده بود و با دستور مدیرعامل این واگن بارگیری و ارسال شده است موافقت کردند  و اعلام کردیم که آمادگی داریم ۱۰واگن را ارسال کنیم.

وی افزود: هنوز هیچ اقدامی جهت انجام تشریفات گمرکی و سازمان‌های دیگر انجام نداده اند و حتی اظهارات گمرکی هم تصویب گمرک نکرده اند و من به دفعات پیگیری کردم و این کار انجام نشده است .

جعفری افزود: به جهت اینکه امکان دارد بازهم سوء استفاده کنند فعلا اقدامی نکردیم.

وی افزود: راه آهن در حال حاضر در ترکمنستان ۲مرز فعال دارد و تمامی فعالان بخش خصوصی از این دو مرز بار ترانزیت صادرات و واردات انجام می‌دهند  همچنين  ایستگاه مرز رازی را داریم ک این کار انجام می‌شود و مرز میرجاوه را داریم هیچ‌مشکلی نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • توقف اعزام قطار‌های تندروی خط ۵ مترو تهران در عصر امروز
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم
  • تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است
  • انفجار قطار حامل بنزین در آمریکا + فیلم
  • زاکانی: تمام مجورهای قطار ملی مترو از مراجع بین المللی اخذ شده است