Web Analytics Made Easy - Statcounter

وی رزم سلطان را سال 75 تاسیس و در سال 85 آموزش آن را آغاز کرد. این رشته شامل پنج کلاس است که محدودیت ضربه و آزادی کامل در اجرای فنون را دارد. علاوه بر آقایان بانوان هم در رزم سلطان فعال هستند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محسن سلطانی زاده سال ۷۵ رشته رزم سلطان را تأسیس کرد و از سال ۸۵ به آموزش این رشته پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر کشورهای ترکیه، قبرس و امارات فدراسیون دارند، هند انجمن مستقل دارد و در اروپا هم به صورت نمایندگی این ورزش را انجام می‌دهند.

او می‌گوید در رشته‌های رزمی یک رشته نیاز بود که مجموعه کامل‌تری از فنون را داشته باشد به همین دلیل رزم سلطان را ابداع کرده. این رشته از محدودیت فنون تا آزادی کامل در اجرای فنون به پنج کلاس تقسیم می‌شود.

در رزم سلطان هر کلاسی که فرد پیش می‌رود، تجهیزاتی برای مسابقه نیاز دارد. طراح لباس خود محسن سلطانی زاده است و او با توجه به نقص‌هایی که دیگر لباس‌های رزمی داشته آن را طر احی کرده است.

سلطانی زاده اعتقاد دارد باید تمام حرکات مبارزه از هر لحاظ به هم متصل باشد تا در موقع اجرا امکان پذیر شود. خبرنگار ایمنا گفت و گویی با او انجام داده که در ادامه می‌خوانیم:

ورزش را از چه سالی شروع کردید و چه اتفاقی افتاد که به سمت ورزش آمدید؟

پدرم کشتی گیر بود که ما هم از طریق او به سمت ورزش آمدیم. از پنج سالگی ژیمناستیک را شروع کردم و هرچه بزرگ‌تر شدم رشته‌های مختلف ورزشی مانند شنا، رزمی، کشتی و فوتبال تجربه کردم. در فوتبال دفاع راست بازی می‌کردم، مدرک مربیگری فوتسال دارم و از این رقابت‌ها لذت می‌برم. ۳۰ سال نخست دوران ورزشی را به صورت آماتور در هر رشته‌ای بود شرکت می‌کردم، اما از زمانی که درک کردم لازم است در یک رشته مهارتم را بالا ببرم روی یک رشته متمرکز شدم. در حال حاضر ۵۹ سال سن دارم و حداقل روزی ۱۰ ساعت ورزش می‌کنم.

از چه زمانی رزم سلطان را شروع کردید؟

سال ۷۵ رسماً مبلغ یک ورزش رزمی شدم که اسم آن را رزم سلطان گذاشتیم و از سال ۸۵ آموزش این رشته را به صورت رسمی شروع کردیم. حدود پنجاه کشور این ورزش را آموزش دادم که ترکیه، قبرس و امارات فدراسیون دارد، تاجیکستان و پاکستان در آینده نزدیک فدراسیون دار می‌شوند، هند انجمن مستقل دارد و در اروپا هم به صورت نمایندگی این ورزش را انجام می‌دهند.

ابداع این ورزش چگونه به ذهنتان رسید؟

در ورزش‌های رزمی باید به فنون و حرکات تخصصی نگاه کرد زیرا با توجه به فنون و حرکات اسمی خاص برای یک ورزش رزمی به وجود می‌آورند مانند تکواندو که با پا ضربه زده می‌شود. ما هم حس کردیم که باید مجموعه کامل‌تری از فنون رزمی را داشته باشیم برای همین رزم سلطان را که همه فنون را دارد ابداع کردیم.

تکنیک‌های رزم سلطان چگونه است؟

مبارزات رزم سلطان از محدودیت فنون تا آزادی کامل در اجرای فنون به پنج کلاس تقسیم می‌شود. کلاس اول دست تو بدن که در آن هیچ ضربه‌ای به صورت وارد نمی‌شود، کلاس دو با دستکش نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای است که اصطلاحاً رینگی گفته می‌شود، کلاس سه بدون محدودیت مبارزه آزاد است، کلاس چهار آموزش سلاح سرد و کلاس پنج اجرای مبارزه با یک ضربه که بعد از بیست سال تمرین مستمر برای آدم‌های بسیار معمولی هم محقق می‌شود.

دیگر رشته‌های رزمی برای مثال تکواندو تمام تمرینات مبارزه‌ای روی پا است ولی دفاع شخصی هم دارند که این باعث تناقض می‌شود، باید تمام حرکات مبارزه از هر لحاظ به هم متصل باشد تا در موقع اجرا امکان پذیر شود.

بانوان در این رشته فعالیت دارند؟

بله بانوان فعالیت دارند و مسابقه می‌دهند. همسرم ۳۵ سال است که با من کار می‌کند. برنامه داشتن برای تمرین هر انسانی را از حالت آماتور خارج می‌کند و باعث پیشرفت می‌شود.

آسیب دیدگی‌های رزم سلطان به چه شکل است؟

در همه رشته‌ها آسیب دیدگی وجود دارد و تنها شطرنج است که آسیب دیدگی ندارد. اگر یک مربی بتواند بدن ورزشکار را بسازد احتمال آسیب دیدگی نزدیک به صفر پایین می‌آید.

برای شروع این رشته شرایط خاصی مطرح است؟

علاقه به یک رشته هر مانعی را کنار می‌گذارد، پشت کار باعث نتیجه گیری می‌شود.

وسایل رزم سلطان هزینه بالایی دارد؟

یک ورزشکار هرچه جلو می‌رود به میزانی که می‌خواهد هزینه می‌کند. در مقاطع ابتدایی تمرین را با یک شلوار سفید و پیرهن سبز شروع می‌کنند، هرچه خود فرد علاقه مند تر شود می‌تواند دستکش، کلاه و … استفاده کند. شخصی که نمی‌خواهد مبارزه کند تمرین بدنسازی می‌آید و با رزم سلطان آشنا می‌شود و هر سال همین را تکرار می‌کند. در تمرین وسیله‌ای استفاده نمی‌شود، اما مسابقه تجهیزات نیاز دارد.

طراح لباس چه کسی بود؟

خودم طراح لباس هستم، زیرا لباس‌های دیگر را ناقص دیدم برای مثال لباس کاراته یک کمربند دارد که باز می‌شود و کار را برای ورزشکار سخت می‌کند. لباس رزم سلطان حالت کت دارد و ورزشکار زمانی که می‌خواهد مبارزه کند راحت است، شأن و شخصیت ما را حفظ می‌کند و چون اعتقاد دارم سفید و سبز از دو رنگ بهشت و پرچم اهل بیت می‌باشد این دو رنگ را انتخاب کردم.

برای آموزش رزم سلطان با استقبال رو برو شدید؟

در پنجاه کشوری که برای آموزش این رشته رفتم در بعضی از آنها برای معرفی رزم سلطان مبارزه کردم که در همه آنها پیروز شدم، خصوصیت‌های فردی من این رشته را جذاب کرده و باعث شده جوانان پیگیر آن باشند.

از شما برای گسترش این رشته حمایت شد؟

به خاطر اعتقادی که به نظام جمهوری اسلامی دارم و دفاع می‌کنم از تفکر شهدا خیلی از افراد با این اعتقاد مخالف هستند می‌گویند سیاست نباید وارد ورزش شود در صورتی که ما سرباز ولایت هستیم و بالاترین مقام رزمی شهادت است. ورزش باید در خدمت نظام و ولایت باشد به غیر از این باشد فایده‌ای ندارد.

رزم سلطان چقدر طرفدار دارد؟

چند بار در تهران تمرینات بزرگ و ده هزار نفری گذاشتم که تلویزیون مستقیم پخش کرد.

گفت و گو از: کیمیا گلپیرا _ خبرنگار سرویس ورزش ایمنا

کد خبر 433834

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ورزشهای رزمی مسابقات جهانی رزم سلطان مسابقات رزم سلطان رزم سلطان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رزم سلطان آسیب دیدگی یک رشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل وزیر ورزش از ژیمناست تاریخ ساز(عکس)

به گزارش "ورزش سه"، مهدی الفتی ملی‌پوش ژیمناستیک ایران که اخیرا موفق به کسب سهمیه المپیک پاریس شد امروز با حضور در وزارت ورزش و جوانان با کیومرث هاشمی دیدار و گفتگو کرد.
الفتی اولین ژیمناست بعد از انقلاب بود که توانست به المپیک راه پیدا کند و با توجه به مدال تاریخی که در بازی های آسیایی هانگژو کسب کرد، حالا این امید وجود دارد که در پاریس 2024 هم بدرخشد. 

کیومرث هاشمی در این دیدار با ابراز خوشحالی از موفقیت اخیر ژیمناستیک کشور اظهار داشت: این موفقیت و کسب سهمیه می‌تواند شروعی باشد برای رشته‌هایی که شاید تا پیش از این هیچکس به موفقیت آن فکر نمی‌کرد و اینکه بتوانیم در رویدادهای مهم کسب مدال کنیم. با استعدادهایی که وجود دارد و زحماتی که مجموعه فدراسیون انجام داد توانستیم به این موفقیت برسیم.

وی افزود: مهدی الفتی با سهمیه‌ای که به دست آورد و مدالی که در بازی‌های آسیایی کسب کرد نشان داد که اگر به این رشته‌ها توجه شود این استعدادها قطعا به افتخارات بزرگی دست پیدا خواهند کرد. حضور در المپیک یک افتخار برای کشورها و ورزشکار محسوب می‌شود و بهترین‌های دنیا در این رویداد بزرگ حضور پیدا می‌کنند.

وزیر ورزش با تاکید براینکه حضور در المپیک یک اتفاق بزرگ برای هر ورزشکار است، عنوان کرد: آن چیزی که در ابتدا مهم است حضور این ورزشکاران به عنوان سفیران کشور در این رویداد است و در مرحله بعدی گرفتن نتیجه از این مسابقات مهم است. تا همین جا که این سهمیه به دست آمده یعنی ورزشکار توانسته شایستگی‌های خود را نشان دهد. از همه دوستانی که برای این رشته مادر تلاش می‌کنند تقدیر و تشکر می‌کنم و همدلی همه دوستان منجر به کسب موفقیت می‌شود. از ابتدا یک سیاست را سعی کردیم به فدراسیون‌ها انتقال دهیم و آن هم ایجاد آرامش در جامعه ورزش است. در شرایط آرامش است که ورزشکار و کادر فنی و مجموعه فدراسیون می‌توانند فعالیت کنند‌.

وی افزود: موفقیت ورزشکار باعث خوشحالی مردم می‌شود و خوشحالی مردم نیز یکی از سیاست‌های اصلی دولت سیزدهم است. سلایق و رفتارهای مختلف همیشه وجود دارد و اختلاف سلایق‌ها نباید منجر به ایجاد حواشی و لطمه خوردن به تیم ملی شود‌. آن چیزی که خواست جامعه ژیمناستیک و پیشکسوتان این رشته است که در سایه همدلی و ثبات این رشته بتواند به موفقیت‌های دوچندان دست پیدا کند. باید همگی به فضای آرامش کمک کنیم و حیف است که این موفقیت‌ها به هدر برود‌. تمام تلاش ما حمایت از فدراسیون‌ها است و پیش‌بینی کرده‌ایم که ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها به روز شود. به فدراسیون‌ها اعلام کردیم که نیازهای اولیه را برای تجهیز کمپ‌های تیم ملی به ما اعلام کنند.

زهرا اینچه درگاهی رییس فدراسیون ژیمناستیک نیز در این دیدار با تقدیر از حمایت‌های وزیر ورزش از رشته ژیمناستیک اظهار داشت: ممنونیم که این فرصت به رشته ژیمناستیک داده شد. دوستان زیادی در مجموعه فدراسیون در کسب این موفقیت سهم دارند و با تلاش گروهی فدراسیون و کادر فنی امروز شاهد این اتفاق تاریخی و کسب سهمیه هستیم. در این چند سال توفیقات بسیار خوبی برای ژیمناستیک ایران به دست آمد و همه هدف ما ایجاد همدلی و موفقیت این رشته مادر است که استعدادهای بیشماری در آن وجود دارند. همه این موفقیت‌ها باعث سرافرازی ژیمناستیک است و خوشحالیم که در اعتلای ورزش کشور سهیم بوده‌ایم.

وی ادامه داد: حضور آقای هاشمی در موفقیت ژیمناستیک بسیار تاثیرگذار بوده است و خوشحالیم که با حضور ایشان حال ورزش عوض شد چون دغدغه ورزشکاران را داشتند. وزیر ورزش پیگیر وضعیت ژیمناستیک بود و این پیگیری باعث شد که الان شاهد این افتخار بزرگ برای ژیمناستیک باشیم.

مهدی الفتی ملی‌پوش تیم ژیمناستیک در این جلسه با تقدیر از حمایت‌های وزارت ورزش اظهار داشت: خیلی خوشحالم که وزارتخانه و شخص وزیر توجه ویژه ای به رشته ژیمناستیک دارد و با این حمایت موفق شدم برای کشورم افتخار بزرگی را به دست آورم.

در پایان این دیدار وزیر ورزش از مهدی الفتی به دلیل افتخاری که برای کشور به دست آورد تجلیل کرد.

دیگر خبرها

  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • برای بازگشت سه امتیاز شمس آذر مذاکرات متعددی انجام شده است
  • ثبت رکورد تاریخی ورزشکاران قزوینی در مسابقات المپیک
  • هاشمی: حق پخش حق ورزش است، باید به ورزش داده شود/ هر باشگاهی برای تغییر نام باید مسیر قانونی را طی کند
  • هاشمی‌منش رئیس جدید کونگ‌فو و هنرهای رزمی
  • تجلیل وزیر ورزش از ژیمناست تاریخ ساز(عکس)
  • استفاده از توان جهاد دانشگاهی زنجان برای خدمت به جوانان ضروری است
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • رونق ورزش کارگری نیاز به سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی دارد
  • معرفی شهید سرسنگی به عنوان شهید شاخص استان یزد