Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تقوی مدیر کل امور گلخانه‌ای وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به احداث ۴۶٠٠ هکتار گلخانه در سال جدید و توسعه گلخانه‌ها در مناطق مرزی اظهار کرد: در سال ٩٩ برنامه توسعه گلخانه‌ها ۴۶٠٠ هکتار تعریف شده و رویکرد اصلی در حوزه برنامه با توجه به اینکه امسال سال جهش تولید  نامگذاری شده مربوط به افزایش صادراتی در توسعه گلخانه‌ها  است و اینگونه برنامه ریزی شده که بتوانیم موانعی که در سال‌های گذشته از لحاظ کیفی و کمی و حمل و نقل داشیم را مورد توجه قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در موضوع صادرات باید چند فاکتور را رعایت کنیم در سال‌های گذشته چند مشکل  وجود داشته، اول اینکه تولید انبوه در حوزه محصولات گلخانه‌ای نداشته ایم یا در عرضه مستمر مشکل وجود داشته است، مشکلات شناسایی شده و مدنظر قرار می‌گیرند.

تقوی گفت : ما در سال گذشته ١١ هزار و ۴٠٠ هکتار گلخانه داشته ایم و پیش بینی ما این است که بتوانیم با ۴۶٠٠ هکتار که ٢۵٠٠ هکتار در سال ٩٩ که به بهره برداری خواهد رسید بتوانیم به رشد ٣۴٠٠ تنی برسیم و برآورد ما این است که در سال ٩٩، ۶۵٠ هزار تن اضافه شود.

مدیر کل امور گلخانه‌ای وزارت جهاد کشاورزی  تصریح کرد: در حوزه قارچ خوراکی بیشتر از ١٧٠ هزار تن تولید داشته ایم و با توجه به اینکه اواخر سال ٩٨ به شیوع ویروس کرونا برخورد کردیم، که در مقطعی هم خسارت وارد کرد، ولی با این حال نسبت به سال ٩٧ یک و نیم در صد رشد داشته ایم.

تقوی با اشاره به اهمیت توسعه گلخانه‌ها در مناطق مرزی تصریح کرد: در حوزه معاونت باغبانی افزایش و ارتقا صادرات رویکرد اصلی تعیین شد و کاهش واردات هم مطرح شده است. عملیات صادرات در این حوزه با وزرات صمت است. باید به سمت گلخانه‌های تکنولوژی بالا برویم تا ظرفیت کاردانی که مد نظر است و منوط است به کیفیت بالای محصول احصا شود.

بیشتر بخوانید

کمبودی در عرضه میوه نداریم؛ ارزانی میوه در راه است

مدیر کل امور گلخانه‌ای وزارت جهاد کشاورزی در پایان  با اشاره به سیاست توسعه گلخانه‌ها هم گفت: باید ظرفیت تولید برای صادرات را افزایش دهیم. راهبرد اول اینکه توسعه گلخانه‌ها بایستی در چارچوب گلخانه مدرن باشد تا کیفیت مدنظر محصولات صادراتی و بازار‌های جهانی تامین شود، دومین راهبرد اینکه بتوانیم منابع را در استان‌های مرزی که قابلیت صادرات دارد و به بازار‌های صادراتی نزدیک هستند تامین کنیم، در سال گذشته اصلی‌ترین موضوع حمل و نقل و هزینه‌های مربوط به آن است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات گلخانه ای توسعه گلخانه ها جهاد کشاورزی توسعه گلخانه ها گلخانه ای داشته ایم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۴۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید

علی حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قدمت زعفران به ۳ هزار سال پیش باز می گردد، گفت: بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که  براین اساس باید بیش از هزار تن زعفران برداشت شود، در حالیکه تولید فعلی یک چهارم این عدد است.

به گفته او، براساس فرمول همه ساله ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود، چراکه با جایگزینی مزارع هر چند سال یک بار، سطح زیرکشت ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده می شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم، اکنون این عدد  به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که با احتساب این سطح کشت زعفران و نیروی انسانی هزار تن محصول باید تولید شود، در حالیکه سنوات قبل ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شد.

حسینی ادامه داد: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلوگرم بود، در حالیکه اکنون با وجود افزایش سطح زیرکشت عملکرد به زیر ۳ کیلوگرم رسیده است. همچنین بر اساس آمار اعلامی در شرایط کنونی از میزان سطح زیر کشت  ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران تولید می شود.

عضو شورای ملی زعفران افزود: قیمت کنونی هر کیلو زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان است که تا چند ماه پیش، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود.

او با بیان اینکه سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود، گفت: بنابر آمار مصرف زعفران در افغانستان ۵ تن است که بر این اساس مابقی زعفران تولیدی مجدد به دیگر کشورها صادر می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید
  • امام جمعه تهران: در راهبرد دفاعی ایران، توسعه و گسترش جنگ تعریف نگردیده
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت