Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- امام‌جمعه قم کارکرد سیاسی نماز جمعه را حائز اهمیت دانست و گفت: این کارکرد به‌طور خاص مورد بغض و کینه دشمنان بوده و یکی از دلایل کینه دشمنان را می‌توان حفظ همبستگی مردم در کوران حوادث تاریخ انقلاب اسلامی دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی در آستانه چهارم مرداد سالگرد برپایی نخستین نماز جمعه پس از انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با بیان ویژگی‌های خاص عبادت در شریعت اسلام اظهار داشت: عبادت دارای انواع فردی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام‌جمعه قم افزود: برخی عبادات همچون نماز شب و برخی زیارات که در خلوت‌خانه انجام و کاملاً ممهز در ارتباط انسان و خدا است جزو عبادات فردی بوده و نوع دیگر عبادات اجتماعی است که در آن اسلام مسائل اجتماعی سیاسی و روابط با دیگران را با رابطه انسان با خدا در یک بسته جمع کرده است.

وی برپایی نماز جماعت، نماز جمعه و حج را ازجمله عبادات اجتماعی برشمرد و گفت: ازجمله ویژگی‌ها و شروط برپایی نماز جمعه، اجتماع حداقل پنج یا هفت نفر بوده و جزو عبادت‌هایی است که در عین ارتباط انسان با خدا با مردم هم ارتباط برقرار می‌شود.

اعرافی برپایی نماز جمعه را عبادتی بسیار مهم و اثرگذار در جامعه اسلامی دانست و ابراز کرد: درآیات سوره جمعه، بر اقامه این مهم تأکید شده و دریکی از آیات این سوره خداوند متعال می‌فرماید« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِیَ لِلصَّلَاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ» وقتی مؤذن صدا داد بشتابید که حاکی از اهمیت و تأکید بر انجام این مهم است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه نماز جمعه ازجمله عبادات جمعی چندبعدی است، تصریح کرد: نماز جمعه، با مهاجرت پیامبر گرامی اسلام(ص) به مدینه پایه‌ریزی شد و در طول تاریخ هم ادامه داشته است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی برپایی نماز جمعه در ایران عنوان کرد: اقامه نماز از سوی مرحوم آیت‌الله اراکی در قم و همچنین اقامه نماز جمعه از سوی آیت‌الله میرزای حائری را می‌توان در این زمینه نام برد که قبل از انقلاب اسلامی انجام می‌شده است.

اعرافی اقامه نخستین نماز جمعه از سوی آیت‌الله طالقانی در دانشگاه تهران را فصلی نو در برپایی نماز جمعه در کشور دانست و اضافه کرد: برپایی قریب به هزار نماز جمعه با شبکه منسجم در کشور بعد از انقلاب اسلامی الگویی بوده که چهل‌ویک سال پیش در ایران پایه‌ریزی شده و به سراسر جهان هم انعکاس پیدا کرد.

عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه به توصیف کارکردهای مهم نماز جمعه پرداخت و افزود: کارکرد معرفتی نماز جمعه به این معنا است که نماز خطبه دارد و عقاید و افکار مردم را ارتقاء می‌دهد، کارکردهای دیگر نماز جمعه شامل کارکردهای اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی  می‌شوند که از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند.

چرا به فتوای رهبری درباره برپایی نماز جمعه در مصلای تهران عمل نمی شود؟برپایی نماز جمعه در 82 نقطه از شهرهای استان اصفهانبرپایی نماز جمعه در شیراز با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی + جزئیات برنامه‌ها

وی کارکرد سیاسی نماز جمعه را حائز اهمیت دانست و گفت: این کارکرد به‌طور خاص مورد بغض و کینه دشمنان بوده و یکی از دلایل کینه دشمنان را می‌توان حفظ همبستگی مردم در کوران حوادث تاریخ انقلاب اسلامی دانست.

اعرافی همبستگی مردم در طول دوران دفاع مقدس را بی‌نظیر دانست و تأکید کرد: این نوع از همبستگی پشتوانه حرکت عظیم رزمندگان بوده و البته نماز جمعه به دلیل کارکرد جامع سیاسی خود که پشتوانه‌ای مهم برای وحدت و همبستگی و عزت استقلال کشور است همواره مورد عناد و دشمنی قرارگرفته است.

امام‌جمعه قم در پایان هجوم گسترده امنیتی، نظامی و تبلیغی از سوی دشمنان به تریبون نماز جمعه را حاکی از جایگاه مهم  این حرکت عبادی برشمرد و تصریح کرد: امیدواریم امامان جمعه این نعمت بزرگ را قدر بدانند و نماز جمعه را جایگاه وحدت، انسجام، مقاومت و تزریق روح انقلابی به مردم قرار دهند.

انتهای پیام/451/ش

R7854/P/S6,62/CT11 بیشتر بخوانید... ستاد بزرگداشت چهلمین سال برپایی نماز جمعه در قم تشکیل شد ممانعت از برپایی نماز جمعه یکی از اشتراکات آل خلیفه و صهیونیست‌ها است تاکید مردم بحرین بر برپایی نماز جمعه علیرغم فشار آل خلیفه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برپایی نماز جمعه انقلاب اسلامی نماز جمعه کینه دشمنان آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد

محمد مهرابی، رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف درمورد نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف اظهار کرد: سابقه این نمایشگاه با عنوان دستاورد‌های نهاد وقف به حدود ۴ سال پیش برمی‌گردد که توفیق داشتم در نخستین دوره نمایشگاه با مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در قالب ستاد هفته وقف خدمت دوستان باشم و معاونت فرهنگی، این نمایشگاه را برگزار کرد که دو بخش کلی میراث وقف و دستاورد‌های نهاد وقف را داشت و در جریان آن، از گذشته و تاریخچه وقف به آینده وقف و دورنما و چشم انداز وقف پلی زده بودیم که در سیاست گذاری‌های جدید سازمان برای نهاد وقف ترسیم شده بود. از اینرو، با استقبالی که از آن نمایشگاه صورت گرفت و تغییر رویکردی که در فرم برگزاری نمایشگاه رخ داده بود ریاست سازمان و هیئت مربوطه ابراز علاقه کردند که این نمایشگاه در فواصل زمانی مشخص تکرار شود. چون نشانگر برکات و دستاورد‌هایی بود که برای دوستان جذاب بود.

مهرابی تصریح کرد: دومین دوره نمایشگاه، تقریباً دو سال پیش در حیاط سازمان اوقاف و همزمان با افتتاح ساختمان نوآوری اوقاف و امور خیریه برگزار شد که در آن‌جا، مجموعه‌ای از شرکت‌ها و نهاد‌های دانش بنیانی که از سرمایه و حمایت نهاد‌های وقف بهره‌بردار بودند دور هم جمع شدند و دستاورد‌های اداری و ستادی در حوزه‌های مختلف حفظ و صیانت از موقوفات، توسعه‌ی بهره بری موقوفات و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان ارائه شد که تجربه بسیار موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت و شخصیت‌های زیادی از مجلس، دولت و دستگاه‌های اجرایی آمدند و دیدند و فرصت خوبی بود تا اقشار مختلف مردم با دستاورد‌های نهاد وقف آشنا شوند. 

او ادامه داد: اساساً رویکرد سازمان در چند سال گذشته مخصوصاً ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تبیین و بیان جایگاه وقف این بود که مردم با اثرات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و کارکرد‌های وقف در حوزه‌های مختلف آشنا شوند و این رویکرد جدیدی بود که مسئولیت داشتیم تا آن را تبیین کنیم؛ چه در قالب نمایشگاه و چه در قالب انواع برنامه‌ها و فعالیت ها.

مهرابی ادامه داد: تجربه آن نمایشگاه سازمان وقف را بر آن داشت تا یک بار دیگر، این نمایشگاه را تکرار کند و اگر این سیر حتی به صورت دو سالانه هم باشد ولی می‌تواند خوب باشد و امسال، شاهد سومین دوره‌اش هستیم که این بار، با مسئولیت دوستان روابط عمومی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، همکار آنها هستیم. 

رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف افزود: نمایشگاه امسال در حوزه دستاورد‌ها و برکات نهاد وقف برگزار شده است و برای جامعه تبیین می‌شود و اقشار مختلفی حضور پیدا می‌کنند و خیلی از آن‌ها ذوق زده می‌شوند و حتی تعجب می‌کنند و می‌گویند که نمی‌دانستند وقف به انجام چنین کار‌هایی می‌پردازد و در حوزه دانش بنیان نیز، سرمایه گذاری می‌کند و منجر به شکل گیری اشتغال‌زایی و حمایت از علم و فناوری و اختراع و اکتشاف می‌شود و این نمایشگاه فرصتی ایجاد می‌کند و اصحاب رسانه و مسئولان و اقشار مختلف حضور پیدا می‌کنند و در محیطی چند روزه به صورت تجمیعی شاهد چکیده‌ای از بخشی از فعالیت‌های وقف هستند. 

او گفت: در این نمایشگاه دو مسئولیت داشته ایم. یکی، همراهی با ستاد برگزاری در بخش مدعوین و مهمانان و اجرا بوده و دلیلش هم، تجربیاتی است که در برگزاری این نمایشگاه داشته ایم و بخش دیگر نیز، ارائه فعالیت‌های حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است. 

مهرابی اظهار کرد: اگر حفظ عین و ارتقاء بهره‌وری را دو ضلع بدانیم. یکی از اضلاع آن، اجرای نیت است و اگر امامزاده‌ها را به عنوان یکی از اولویت‌های محوری سازمان اوقاف کنار وقف بیاوریم فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه اجرایی نیت واقفین و توسعه مدیریت بقاع متبرکه بخش مهم و اولویت دار فعالیت‌های سازمان وقف می‌شوند. 

او یادآور شد: در بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی مکلف و موظف هستیم و تلاش می‌کنیم بخشی از این دستاورد‌ها و فعالیت‌ها را در معرض دید مخاطبان بگذاریم و مهم‌ترین بخشی که در این نمایشگاه ارائه شده اجرای نیت و فعالیت‌ها و کار ویژه‌هایی که در این حوزه در حال انجام هستند و از آن جمله می‌توان به بخش توسعه مدیریت بقاع متبرکه و فعالیت‌هایی که در حوزه مدیریت آن در حال انجام است و فعالیت‌های سازمان و رویداد‌های پژوهشی اشاره کرد تا بازدیدکنندگان در جریان نمایشگاه مشاهده کنند. مثلاً امامزاده به عنوان یک مکان مذهبی می‌تواند بستری برای اشتغال‌زایی باشد و کارگاه‌های خودکفایی و بازارچه‌های خیریه و تولید و عرضه محصولات که می‌توانند مفید باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • ظهور تحول در دانشگاه های جهان را باید نتیجه خون‌های ریخته شده در غزه دانست
  • زحمات کارگران در حوزه اقتصادی پشتوانه ایران در حوزه امنیتی و دفاعی خواهد بود
  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • تداوم همبستگی جهانی در حمایت از مردم غزه
  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی