Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز به نقل از العالم، ایران در شرایطی که درخواست ملتمسانه رئیس‌جمهوری آمریکا برای گفت‌وگوی حتی غیرمستقیم را طی سه سال اخیر رد می‌کند ولی دستش را به سوی همسایگانش برای مذاکره دراز کرده و بارها از آمادگی‌اش برای مذاکره با آنها و در راس‌شان عربستان جهت حل اختلافات دوجانبه خبر داده است.

امروز بار دیگر ایران از طریق سخنگوی وزارت امور خارجه‌اش "سید عباس موسوی"، درخواست مذاکره با همسایگانش را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران( ایرنا) درباره مذاکره با عربستان سعودی اظهار داشت: "در خصوص عربستان هم ما بارها تلاش و سیاست اصولی و ثابت خود را اعلام کردیم و این بستگی به دولت و مقام‌های این کشور دارد که چگونه و با چه دیدگاهی به پیشنهاد ما برای همکاری و گفت‌وگوهای منطقه‌ای پاسخ دهند." وی گفت که جمهوری اسلامی ایران همواره با این شرایط آماده گفت‌و‌گو و همکاری با همه کشورهای منطقه است.

متاسفانه، تعامل عربستان سعودی با درخواست‌های مکرر ایران برای گفت‌وگو، سازنده نبود و حتی در برخی موارد ضمن مخالفت با این درخواست‌ها، اظهارات تند و غیر واقع‌ بینانه ‌ای را مطرح کردند. "محمد بن‌ سلمان" ولیعهد سعودی مخالفتش با هرگونه مذاکره با ایران را به دلایل صرفا مذهبی ربط داده و دیگر مسئولان این رژیم از جمله "عادل الجبیر" وزیر خارجه سابق نیز با الگوگیری از "مایک پمپئو"، شرط و شروطی را برای پاسخ به این درخواست تعیین می‌کرد.

مشکل سیاست خارجی عربستان سعودی تنگ‌نظری است و اینکه همه چیز را صفر و یک می‌بیند و همین امر باعث می‌شود از واقع‌گرایی سیاسی دور بماند. حکومت سعودی امروز در عرصه بین المللی فقط دو رنگ سیاه و سفید را می‌بیند از این‌رو با بحران‌های بسیاری مواجه می‌شود که حتی پیامدهایی در داخل کشور نیز دارد. این واقعیت را در تعامل سعودی با عراق، لبنان، سوریه و یمن به وضوح می‌توان دید؛ یا باید تنها و مهم‌ترین بازیگردان در این میادین باشد و یا این‌که ثبات این کشورها را بر هم می‌زند و تمامی راه‌حل‌های میانه را ردّ می‌کند. مجبور کردن "سعد الحریری" به استعفا از نخست‌وزیری لبنان بهترین مثال در این باب است. رژیم سعودی ضمن مخالفت با دولت جدید عراق، تمامی امکاناتش را برای بازگرداندن این کشور به دوره قبل از 2003 به‌کار بست. در مورد یمن نیز می‌بینیم که عربستان سعودی به رغم گذشت حدود 6 سال از تجاوزش به این کشور فقیر عربی، هرگونه راه‌حل‌های میانه را رد می‌کند و تنها شرط مذاکره را تسلیم کامل جنبش "انصارالله" عنوان می‌کند، گویا فراموش کرده است که با تمام ملت یمن جنگ می‌کند نه فقط با انصارالله.

ناظران درباره دلیل نبودِ رنگ خاکستری در سیاست سعودی و دور شدن از واقع‌گرایی سیاسی می‌گویند این امر یا به دلیل تحریک آمریکا است و یا به دلیل ذهنیت حاکم بر سیاست سعودی. برخی دیگر نیز دلیل این امر را ماهیت شخصیت ولیعهد سعودی عنوان می‌کنند. با وجود این مسائل، کشورهای منطقه منتظر واکنش سعودی به دعوت ایران برای مذاکره هستند و با توجه به تحولات حاکم بر این کشور پادشاهی و بستری شدن ملک سلمان در بیمارستان، امیدوارند که این بار پاسخ ریاض متفاوت باشد.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: مایک پمپئو محمد بن سلمان عادل الجبیر ملک سلمان انصارالله ولیعهد سعودی سعد الحریری اختلافات استعفا عربستان سعودی مذاکره آمریکا بیمارستان یمن لبنان عربستان عراق ایران عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۰۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود

وزیر خارجه آمریکا دوشنبه و سه‌شنبه آینده به عربستان سعودی سفر و در مورد تلاش‌های جاری برای دستیابی به آتش بس در غزه رایزنی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد آنتونی بلینکن دوشنبه و سه شنبه آینده به عربستان سفر خواهد کرد تا در مورد تلاش های جاری برای دستیابی به آتش بس در غزه با مقامات سعودی گفت‌وگو کند.

در ادامه بیانیه آمده است: وزیر خارجه آمریکا در سفر خود به عربستان بر اهمیت جلوگیری از گسترش درگیری و تلاش برای دستیابی به صلح و امنیت در منطقه تأکید خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا در ادامه اعلام کرد بلینکن در سفر خود به عربستان سعودی در نشست وزیران شورای همکاری خلیج فارس با هدف تقویت هماهنگی امنیت منطقه ای شرکت خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد