Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@23:14:12 GMT

پسرکشی و تحلیل روان‌شناختی آدمیت

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۱۰۴۵

پسرکشی و تحلیل روان‌شناختی آدمیت

"پسرکشی" هم داستانی پرکشش دارد و هم تصاویر مسحورکننده ولی هستی‌شناسی مولف است که به اثر روح داده است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛بسیاری از مخاطبان دلخور از سینمای ایران حتی اگر از سرگرمی بالای برخی محصولات بگویند باز گله دارند از گاف‌های فرمی. چنین مخاطبانی دربرابر آنها که هر دو وجه فرمی-معنایی را با میک‌آپی غلیظ(!) ارائه می‌دهند باز گله دارند از نوعی پوچی مستتر در این گونه آثار.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به چنین مخاطبان سختگیری می‌شود پیشنهاد دیدن "پسرکشی" را داد که در مختصاتی سه‌بعدی و از متن تا فرم و بُعد سوم یعنی حرکت در عمق زمان برای ارائه تصویری خودشناسانه از هستی، موازی و متعادل حرکت کرده است.

محمدهادی کریمی خالق"پسرکشی" با تجربیات وافری که در نگارش فیلمنامه‌هایی در گونه‌های مختلف از "مارال" و "دختران انتظار" و از "سیب سرخ حوا" تا "رستگاری در هشت و بیست دقیقه" و "ساکن طبقه وسط" و... داشته، چنان مهارتی در پیچاپیچ کردن داستان "پسرکشی" به کار برده که در گره‌افکنی، فیلمش به یکی از رکوردداران سینمای ایران بدل شده است.

چه حالا که "پسرکشی" به اکران آنلاین رسیده و چه آن زمان که در سایه کرامات روسای مرعوب دربرابر حناوشان(!!) فیلم به صورت کاملا محدود در جشنواره فجر به نمایش درآمد، اغلب مخاطبان، مدام طرح پرسش می‌کردند درباره معماهایی که فیلم یکایک بدان‌ها پاسخ می‌داد.

این همان حسی است که مخاطب بعد از تماشای اول بار آثاری همچون "شطرنج باد"محمدرضا اصلانی یا "هشت پلید"کوئنتین تارانتینو نیز با آن روبرو بود. اینکه در تمثیل کیفی، "پسرکشی" گستره‌ای از محمدرضا اصلانی تا تارانتینو را تداعی می‌کند عجیب ولی واقعی است.

این تداعی‌گری نه فقط در متن پرپیچ و خم که در بازی‌های بی‌‌خط و خش هنرپیشگان هم محسوس است. فقط درنظر بگیرید که بازیگری تیپیکال‌شده در قامت زنان سنتی رفت و روب‌گر به نام ژاله صامتی چنان بامهارت در کالبد زنی اهریمنی فرورفته که بیا و ببین. 

محمدهادی کریمی کارناوالی از بازیگران ریز و درشت مختلف را به کار گرفته و همه را هم شیرفهم کرده که جز نقش خویش و آن هم در نسبت با فیلمنامه، نپیمایند. این کنترل دقیق موجب شده بازیگری دیگر مثل لیلا اوتادی که این سالها جذب آثار میانه بوده نیز در سطحی بالاتر فقط کاراکترسازی کند؛ بی ادا یا عشوه‌های سوپرمارکتی.

آرمان درویش نقش اصلی مرد "پسرکشی" هم با کنترل دقیقی که بر زبان بدن خود داشته به خوبی توانسته قطب جنسیتی مردانه فیلم را بیافریند؛ فیلمی که زن و مرد را کاملا برابر در خطاپذیری تصویر کرده و این، خود می‌تواند فیلم را برای مخاطبی که صد سال بعد و مثلا در آستانه ۱۵۰۰ به تماشای فیلم می‌نشیند باز بی‌کلک قلمداد نماید.

محمدهادی کریمی کار با بازیگران را از نویسندگی به کارگردانی شیفت داده؛ می‌پرسید چگونه؟ او همان طور که آدم‌های داستانش را همچون مهره‌های شطرنج روی کاغذ بازی می‌دهد با همان قدرت و از دریچه روان‌شناختی کاراکتر که تخصص‌اش است، کاراکترها را جلوی دوربین به تحرک واداشته تا مفهوم واقعی رقص زندگی در اعصار تاریخ انسانی را در کالبد "پسرکشی" ارائه کند.

علی تنکابنی

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سینمای ایران تحلیل روان شناختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پدیده‌ نشر کتاب، یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران نظام‌ها و کشور‌های مختلف دنیا بوده و به‌عنوان مهمترین شاخص پیشرفت و توسعه‌یافتگی در نظر گرفته شده است.

در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که این صنعت مانند هر صنعت دیگر نیازمند برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری و تامین زیرساخت‌هایی است تا بتواند به یک اهرم فرهنگی و اقتصادی موثر تبدیل شود. برخورد سطحی، سنتی و تجربی با مساله نشر جوابگوی نیاز‌های جامعه کنونی نیست؛ زیرا نشر پیوندی عمیق با تاریخ، اقلیم، فرهنگ، اقتصاد و آموزش دارد و نیازمند حرکتی همه جانبه و در تمام ابعاد است. روشن است که این حرکت‌ها بازخورد سریع ندارند، اما در درازمدت تغییرات اساسی ایجاد می‌کنند.

* وضعیت نشر در ایران

 در این پژوهش آمده است که  نشر در ایران طی عمر کوتاه خود همواره با مشکلات عدید‌ه‌ای روبرو بوده و با فراز و نشیب‌های گوناگون برخاسته از تحولات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و پیشرفت‌های فنی مواجه بوده است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که منابع پزشکی با سلامت جامعه ارتباط مستقیم داشته و کتاب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع، از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف آسیب‌شناسی وضعیت نشر کتاب‌های علوم پزشکی و همچنین شناسایی مشکلات تولید محتوا، تولید فرهنگی و تولید فنی در ایران از دیدگاه ناشران انجام شده است.

بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد

این پژوهش توضیح می‌دهد وجود نوسان و نابسامانی در مواردی مانند تعداد عناوین سالانه، نوبت چاپ، تالیف و ترجمه، شمارگان و قیمت در هر سال نشان از عدم برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در امر نشر دارد.

* ارتباط سطح سلامت جامعه با نشر پزشکی

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که نشر پزشکی به‌دلیل تاثیر مستقیم آن بر سلامت بشر، از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت؛ بنابراین با بررسی چالش‌های پیشروی این صنعت و تلاش در جهت برطرف‌کردن آنها، می‌توان بر پویایی و بازدهی آن و در نتیجه بالارفتن سطح سلامت جامعه افزود با توجه به اینکه پژوهش‌های مختلف صورت‌گرفته در این حوزه بر اساس دیدگاه متخصصان و ناشران در تمامی حوزه‌های موضوعی نشر می‌باشد.می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد.

* عوامل موثر بر آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران

این پژوهش مطرح می‌کند که مهمترین آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران را می‌توان ضعف در سیاست‌گذاری‌ها و قوانین و چارچوب‌ها در نظر گرفت. از بعد دیگر، نبود نیروی متخصص فنی در قسمت‌های مختلف نشر پزشکی به تنهایی آسیب زیادی را به این حوزه وارد کرده است. مخاطبان کتاب نیز به دنبال کتاب‌های کم‌حجم و منابع امتحانی به جهت قبولی در آزمون‌ها و امتحانات هستند و این مساله ناشر را نیز با چالش تولید محتوای علمی مواجه می‌کند.

این پژوهش مطرح می‌کند که مسایل سیاسی و اقتصادی حاکم برکشور بر نشر نیز تاثیر گذاشته است که نمود آن را بیشتر درحوزه‌ تولید فنی و خرید و نگهداری مواد اولیه چاپ می‌توان مشاهده کرد. درنهایت متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است.

متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است

پیشنهاد‌های برگرفته از پژوهش حاضر، عبارتند از:

در نظر گرفتن تخصص ناشر هنگام اخذ مجوز نشر، برگزاری جلسات ارتباط مستقیم بین ناشران و سیاست‌گذاران نشر، نیازسنجی مشکلات سلامت کشور و سفارش تولید محتوای متناسب با آن، تجدیدنظر در معیار‌های ارزیابی ناشران و اتخاذ فرایند تشویق و تنبیه بر اساس آن،  اصلاح قوانین ارزشیابی در فرایند ارتقای هیات‌علمی.

 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توجه جدی‌تر به نشر تخصصی پزشکی از سوی دولت، می‌تواند بسیاری از مشکلاتی را که ناشران حوزه‌ی تخصصی نشر پزشکی و به‌ویژه ناشران خصوصی با آن دست به گریبان هستند، مرتفع سازد و کتاب، این کالای فرهنگی پراهمیت، در استانداردترین حالت‌ممکن و در کوتاه‌ترین زمان به‌ دست مخاطب برسد.

* بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ تولید محتوا

از نظر این پژوهش بیشترین آسیب‌ها در حوضه تولید محتوا در نشر کتاب به شرح زیر است:

نبود سیاست‌گذاری تولید محتوا ترجمه‌ای بودن درصد بالای آثار نشر پزشکی و تخصص نداشتن ناشران پزشکی بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ی تولید محتوا را در برمی‌گیرد.

در ادامه این پژوهش آمده است که مشکلات تولید فرهنگی شامل تخصصی و هزینه‌بر بودن ویراستاری کتاب، حرفه‌ای نبودن داوران و نبود قوانین ساختارمند داوری با آسیب‌ها بیان شده است و مسایل بخش تولید فنی که مشکلات مواد اولیه چاپ و نشر، مشکلات فناوری چاپ و نشر و کمبود نیروی متخصص فنی سه آسیب اصلی در تولید فنی از دیدگاه ناشران برشمرده شده‌اند.

لیکن بر اساس یافته‌های این مطالعه، باتوجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش درباره‌ آسیب‌های موجود در صنعت نشر پزشکی، می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌های کلی و قوانین و فرهنگ حاکم دارد.

بنابراین توجه جدی‌تر به حوزه‌ تخصصی نشر پزشکی از سوی دولت و سیاست‌گذاری کاملاً بی‌طرفانه در جهت برطرف‌کردن دغدغه‌های ناشران می‌تواند موانع و مشکلات زیادی را برطرف سازد. 

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه‌ی پزشکی با رویکرد پدیدارشناسی» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محمد کریمی، کاپیتان سپاهان: هر تیمی جای ما بود، تا اینجا هم دوام نمی‌آورد / فیلم
  • آیین تحلیل از ۲۵۰۰ کارگر شهرداری بندرعباس
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • معلمان افسران مبارزه در جنگ شناختی امروز
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند