Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@12:12:24 GMT

آغاز مرمت تکیه بیگلربیگی کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۲۱۴۴

آغاز مرمت تکیه بیگلربیگی کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از آغاز مرمت تکیه بیگلربیگی خبر داد.

داوود حسنی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای چندمرحله مرمت تکیه تاریخی بیگلربیگی کرمانشاه طی چندسال اخیر، افزود: باتوجه به نیاز بخش‌هایی دیگر از این بنای تاریخی به مرمت، امسال هم با اختصاص اعتبار مورد نیاز برنامه مرمتی آن را در دستور کار قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی رقم اختصاص داده شده برای مرمت این بنا را 1500 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: در برنامه مرمتی که طی روزهای اخیر آن را آغاز کرده‌ایم، مرمت ستون‌های حسینه و بام آن را انجام خواهیم داد.

به گفته سرپرست معاونت میراث فرهنگی کرمانشاه مرمت بنای تاریخی تکیه بیگلربیگی کرمانشاه دو ماه به طول خواهد انجامید.

تکیه بیگلربیگی بنای زیبای عهدقاجاری در شهر کرمانشاه است که سال ۱۳۱۵ توسط عبدالله خان ملقب به بیگلربیگی ساخته شد و شامل بخش حسینیه با آیینه کاری‌های باشکوه و کم‌نظیر و سقف گنبدی شکل، موزه پارینه سنگی و موزه خط و کتابت است.

پیشرفت 50 درصد مرمت پل تاریخی "چهر"

حسنی در ادامه درخصوص آخرین وضعیت مرمت پل تاریخی چهر هرسین نیز گفت: در پی بارش‌های سیل آسای سال گذشته، به دلیل بالا رفتن حجم آب رودخانه، اداره کل راهداری مجبور به ایجاد شکافی در ضلع شمالی این پل شد تا عبور آب تسهیل شود. همچنین بخش‌هایی از پل هم به دلیل این بارش‌ها دچار آسیب شده بود که باید مرمت آن را در دستور کار قرار می‌دادیم.

وی تاکید کرد: دراین راستا، مرمت پل را از حدود یک ماه پیش آغار کردیم و اکنون هم مرمت بخش‌های آسیب دیده 50 درصد پیشرفت دارد.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان افزود: بخش‌هایی که مربوط به ضلع شمالی پل است و باید توسط اداره کل راهداری مرمت شود، هنوز کامل نشده و از سوی دیگر ادامه فعالیت مرمتی ما مستلزم اجرای مرمت این بخش است.

پل چهر از جمله پل‌های تاریخی استان کرمانشاه مربوط به دوره پهلوی اول است که در بخش بیستون شهرستان هرسین واقع شده است.

انتهای پیام

غاز

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پل تاریخی كرمانشاه استانی فرهنگی و هنری مرمت آثار تاریخی تکیه بیگلربیگی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۲۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحسن حسینی صبح امروز سه شنبه در گفت و گویی رسانه ای اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، با حضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

او افزود: از آغاز کار دولت سیزدهم، حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تأمین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده در خصوص نابودی اسکلت های کشف شده در جوبجی گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره این فیلم که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش شده است.

او افزود: در هر هیأت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیاءِ مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان بیان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندارد و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کد خبر 6092965

دیگر خبرها

  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • تکیه خاتون‌آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه‌گرد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان