Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@22:44:38 GMT

اما و اگرهای ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۳۱۱۸

به گزارش تسنیم، براساس ماده‌ واحده قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب 1395، از تاریخ ابلاغ این قانون، به‌‌کارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/ 7/ 1386 و تمام دستگاه‌هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده می‌‌کنند، ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مطابق تبصره (1) ماده ‌واحده قانون فوق، مقامات مذکور در ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری (رؤسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضاء شورای نگهبان، وزراء، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور، استانداران و سفراء و  معاونین وزراء) و هم‌طرازان آنها و ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد و بالاتر، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری از شمول این قانون مستثنی هستند.

بنا به درخواست نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مبنی بر محدود کردن دامنه شمول قانون مزبور در خصوص به‌کارگیری مقامات موضوع ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری و هم‌طرازان آنها شده‌اند و طرح یک فوریتی «اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان» را جهت سیر مراحل تقنینی ارائه کردند که در جلسه علنی ششم شهریور ماه 1397 تصویب و در 21 شهریور به تأیید شورای نگهبان رسید.

در نهایت شورای نگهبان در جلسه 21 شهریور 97 طرح اصلاح قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان را تأیید کرد و سپس طبق روال قانونی، علی لاریجانی رئیس مجلس نیز 24 شهریور این قانون را برای اجرا به دستگاه‌ها ابلاغ کرد.

از تاریخ ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان 60 روز به دستگاه‌ها برای اجرای آن فرصت داده شد اما با گذشت کمتر از دو سال ( نزدیک به 20 ماه) از ابلاغ این قانون، همچنان اجرای صحیح آن در ابهام باقی‌مانده است و هر از چند گاهی خبر انتصاب افراد بازنشسته به عناونین مختلف در سازمان‌های دولتی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که با بازخورد و انتقاد شدید نمایندگان مجلس روبه‌رو می‌گردد اما گاهی پاسخگویی مسئولان مربوطه به این بی‌قانونی‌ها سکوت است.

دور زدن سهل قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان

براساس این گزارش نماینده سابق مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان به راحتی دور زده می‌شود و عملا بی‌خاصیت شده است.

سید محمدجواد ابطحی ضمن انتقاد از نحوه اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان اظهار داشت: متاسفانه قانون منع به‌‌کارگیری بازنشستگان از ابتدا محکم و متقن نوشته نشد و به‌همین دلیل بسیاری از بازنشستگان به هر نحوی تلاش می‌کنند که این قانون را دور بزنند.

وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها ملزم به اجرای این قانون هستند و نمی‌توانند آن را دور بزنند، بیان کرد: مسئولان بازنشسته باید از سمت‌های خود کناره‌گیری کنند چرا که در شرایط جنگ اقتصادی توان و انگیزه کافی برای فعالیت ندارند و نمی‌توانند اقدامات درخوری را برای عبور از این مرحله سخت انجام دهند.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که اگر به جوانان متعهد و متخصص اعتماد شود، راحت‌تر می‌توانیم از سد مشکلات عبور و بر حربه‌های شوم دشمنان نظام و انقلاب به‌ویژه در زمینه اقتصادی غلبه کنیم.

ابطحی درباره عملکرد دولت در اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، افزود: دولت تاکنون نشان داده است که گرایش زیادی به استفاده از بازنشستگان دارد اما مجلس از همه ابزارهای نظارتی خود به خوبی استفاده می‌کند تا تمام کسانی که مشمول این قانون هستند، بازنشسته شوند.

قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در حد شعار

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی گفت: سال 95 بحث قانون عدم به‌کارگیری بازنشستگان در مجلس تصویب شد و در سال 96 اصلاح این قانون انجام گرفت اما در حد شعاری بیش نبود.

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نقش جوانان را در توسعه پایدار شهری در کشور بسیار موثر دانست و اظهار داشت: حقیقتا در کشور ما آن‌گونه که باید و شاید به جوانان خلاق و تحصیل کرده بها داده نشده است چرا که در بسیاری از اوقات شعار در این زمینه داده‌اند اما متاسفانه در عمل جور دیگر نمایان شده است.

وی افزود: بسیاری از اوقات افراد بازنشسته از کارشان استعفا داده‌اند تا به‌جای آنها نیروهای جوان مشغول به کار شوند اما متاسفانه شخص بازنشسته دیگری جایگزین آنان شده است که این موضوع نوعی قانون‌شکنی محسوب می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکثر مسئولان کشور در اوایل انقلاب جوانانی بودند که تجربه حکومتداری نداشتند یعنی باتوجه به اینکه جوانان از تجربه کافی برخوردار نبودند اما توانستند انقلاب نو‌پایی برپا کنند، در زمان جنگ نیز بیشتر فرماندهان جوان بودند اما امروزه وقتی بحث جوانان مطرح می‌شود اظهار نگرانی‌ها بروز پیدا می‌کند.

وی گفت: جوانان خلاق و خوش فکری که می‌توانند برای کشورمان تاثیرگذار باشند به‌دلیل همین نامهربانی‌ها و بی‌اعتمادی‌ها نتوانستند فکرشان را به جامعه تزریق کنند بنابراین نیاز است که مسئولان و مدیران‌ ما از نظر فکری و معنوی حمایت خود را به برنامه‌هایی بدهند که جوانان را به سمت پیشرفت و مشارکت در کشور یاری می‌رساند.

موسوی لارگانی اظهار داشت: نقش جوانان در توسعه پایدار شهری در کشور می‌تواند بسیار موثر باشد چرا که اگر در فرمایشات رهبر معظم انقلاب توجه کرده باشیم متوجه می‌شویم که به نقش جوانان و رویکرد جوان‌گرایی تاکید کرده‌اند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: این قدرت و قوتی که در جوانان است اگر به مسئولان کشور گزارش داده شود قطعا می‌تواند تاثیرگذار باشد اما متاسفانه این قوت آنان را قبول نمی‌کنیم و حاضر نیستیم از ظرفیت‌های آنان استفاده کنیم و باید در نظر داشت پتانسیلی که در اصفهان وجود دارد شاید کمتر شهری از آن برخوردار باشد.

خالی شدن دانشگاه‌ها از اساتید با فعالیت در سمت مدیریتی

نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بازنشسته‌ها باید از صندلی خود جدا شوند، اظهار داشت: مدیران بازنشسته‌ای که بر مسند نشسته‌اند نیاز است که از صندلی خود برخیزند و میدان را به جوانان دهند.

سمیه محمودی افزود: قانونی در مجلس تصویب شد مبنی بر این‌که اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند بعد از بازنشستگی در دانشگاه‌ها بمانند و از اساتید در خود دانشگاه‌ها استفاده شود. اساتید بازنشسته دانشگاه‌ها با تصویب این قانون به کارهای اجرایی روی آوردند و موضوعی که مدنظر نمایندگان مجلس بود، مغفول ماند.

وی با اشاره به اینکه اساتید بازنشسته از دانشگاه‌ها خارج شدند، خاطرنشان کرد: نیاز است که نمایندگان مجلس یک استفساریه بیاورند تا اساتید دانشگاه‌ها بر سر کار خود بازگردند چرا که دانشگاه‌ها خالی شده است.

محمودی تصریح کرد: قانون منع به کارگیری بازنشستگان، صراحت دارد که استادان بازنشسته به هیچ عنوان نمی‌توانند در سمت‌های دولتی به کار گرفته شوند، به این نحو که استادان بازنشسته حتی نباید در سمت‌های دانشگاهی مانند معاون یا رئیس دانشگاه یا معاون وزیر علوم حضور داشته باشند.

به گزارش تسنیم مجلس شورای اسلامی با 194 رای موافق، طرح اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان را همراه با اصلاحاتی تصویب کرد و در این مورد به‌کارگیری بازنشتگان در دستگاه‌های اجرایی محدود شد.

به گفته نمایندگان مجلس، قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان باید اجرا شود، اگر هم در زمینه اجرای آن مشکلی وجود دارد ضروری است که از ظرفیت نهادهای نظارتی نظیر سازمان بازرسی کل کشور و دیگر ناظران بهره برد. ضمن اینکه این قانون همانند دیگر قوانین برای افراد جامعه و نهادها و سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف لازم الاجراست. بنابراین قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان، تصمیمی قابل دفاع است و با وجود حواشی که به همراه دارد، نتیجه خوبی به بار می‌آورد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان قانون منع به کارگیری بازنشستگان مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس دانشگاه ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۳۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بازنگری قانون ممنوعیت مسابقات ملی در خارج از کشور

احتمال دارد فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) قانون ممنوعیت برگزاری مسابقات لیگ داخلی کشورها در خارج از کشور را مورد بازنگری قرار دهد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، فیفا ممکن است قانون ممنوعیت مسابقات قهرمانی ملی در خارج از کشور را تا پایان سال 2024 تغییر دهد.

این خبر را کریستوفر بنینگ، وکیل فیفا در دادگاه فدرال به عنوان بخشی از رسیدگی به شکایت شرکت ارائه دهنده خدمات ورزشی Relevent Sports علیه فیفا و فدراسیون فوتبال آمریکا (USSF) بیان کرد.

Relevent Sports از فیفا و USSF به دلیل انحصار مسابقات در سال 2019 شکایت کرد، زیرا مجاز به برگزاری مسابقه لالیگا بین بارسلونا و خیرونا در میامی نبود.

آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احتمال بازنگری قانون ممنوعیت مسابقات ملی در خارج از کشور
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • رفتار تبلیغاتی کاندیدهای انتخابات مجلس رصد می‌شود
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهر را عملیاتی کند
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم