Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مشکلات دارو‌های امروزی این است که سیستم ایمنی بدن آن‌ها را خیلی زود پس می‌زند و از جریان خون خارج می‌کند، اما دانشمندان روسی فناوری جدیدی را ابداع کرده‌اند که این مشکل را حل می‌کند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، توسعه شیمی دارویی از اواخر قرن نوزدهم منجر به انتقال پزشکی از طب سنتی به دارو‌هایی با فرمول‌های شیمیایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با وجود ۱۵۰ سال قدمت، هنوز تحولی در این علم به وجود نیامده و دارو‌های شیمیایی هنوز فقط می‌توانند یک عملکرد ساده انجام دهند و آن فعال یا غیرفعال کردن یک گیرنده خاص در بدن است.
از این رو از دهه ۱۹۷۰، آزمایشگاه‌های بسیاری در حال بررسی و مطالعه روی دارو‌های نسل بعدی هستند که چندین عمل پیچیده را همزمان انجام می‌دهند. به عنوان مثال، دارو‌هایی که سلول‌های سرطانی را از روی نشانه‌های زیست‌شیمیایی شناسایی می‌کنند، محل تومور را به پزشک سیگنال می‌کنند و در نهایت سلول‌های بدخیم را از طریق گرمایش و یا تزریق سم از بین می‌برند.
از آنجا که یک مولکول نمی‌تواند تمامی این عملکرد‌ها را با هم داشته باشد، یک ساختار فراذره‌ای بزرگ‌تر یا یک نانوذره نیاز است. با وجودی که تاکنون نانومواد بسیار متنوعی توسعه یافته‌اند، تنها ساده‌ترین مورد آن با عملکرد‌های بسیار خاص به آزمایش بالینی راه پیدا کرده است.
مشکل اصلی در استفاده از نانوذرات درمانی مربوط به راندمان شگفت‌انگیز سیستم ایمنی بدن است. طی هزاران سال، بدن انسان به گونه‌ای تکامل یافته که به خوبی می‌تواند ذرات خارجی در ابعاد نانو را، از ویروس‌ها گرفته تا ذرات دود، از بین ببرد.
زمانی که دوز‌های معقول از دارو تجویز می‌شوند، اکثر نانوذرات مصنوعی توسط سیستم ایمنی بدن در عرض چند دقیقه یا گاهی چند ثانیه از جریان خون پاک می‌شوند. این بدان معناست که مهم نیست دارو‌ها چقدر پیچیده هستند، مقدار اعظم آن‌ها حتی فرصتی برای تماس با اندام یا سلول هدف نخواهند داشت و گاهی حتی روی بافت‌های سالم همانند یک ماده سمی تاثیر بد می‌گذارند. درهمین راستا، محققان موسسه فیزیک و فناوری مسکو به کمک محققان یک موسسه شیمی و همچنین یک موسسه فیزیک عمومی در روسیه، فناوری را ابداع کرده‌اند که گردش خون را به طور قابل توجهی طولانی‌تر می‌کند و موجب می‌شود که کارآیی درمانی نانوعامل‌ها افزایش یابد؛ آن هم بدون اینکه نیازی به اصلاح آن‌ها باشد.
این فناوری از این واقعیت سوءاستفاده می‌کند که سیستم ایمنی بدن به طور مداوم گلبول‌های قرمز «منقضی شده» را که – در بدن انسان تقریبا یک درصد در روز است- از جریان خون خارج می‌کند. محققان سعی دارند که این روند طبیعی را طولانی‌تر کنند تا سیستم ایمنی بدن را به نوعی فریب دهند. به این صورت که زمانی که سیستم ایمنی بدن مشغول پاکسازی گلبول‌های قرمز است، کمتر به از بین بردن نانوذرات درمانی توجه می‌کند. این دانشمندان ادعا می‌کنند که می‌خواهند سیستم ایمنی بدن را به آرام‌ترین روش و ایده‌آل‌ترین روش ممکن و از طریق مکانیسم‌های ذاتی بدن و نه از طریق مصنوعی منحرف کنند.
این تیم تحقیقاتی یک روش جالب و خلاقانه برای این کار پیدا کردند. آن‌ها آنتی‌بادی‌های اختصاصی گلبول‌های قرمز را به بدن موش تزریق کردند. این مولکول‌ها اساس سیستم ایمنی پستانداران را تشکیل می‌دهند. آن‌ها می‌خواهند ذرات خارجی را از بدن خارج کنند و در این مورد فکر می‌کنند که سلول‌های قرمز خون هستند. درواقع، فرضیه آن‌ها درست از آب درآمد و با مقدار کمی آنتی‌بادی یعنی حدود ۲۵/۱ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موش، سیستم ایمنی را فریب دادند و گردش خون این نانوذرات را ده‌ها بار درون بدن‌شان گرداند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانودارو سیستم ایمنی بدن فناوری های نوین فناوری های نوین سیستم ایمنی بدن دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۳۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود

ایتنا - شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.
قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود