Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جیا لیه یینگ»  ‌شامگاه سه شنبه در نشست روابط فرهنگی ایران و چین که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد با اشاره به برقراری روابط رسمی دو کشور در سال ١٩٧١ و عمیق تر شدن سطح مناسبات پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ میلادی، از چین و ایران به عنوان دو شریک تجاری و اقتصادی و دو همکار و دوستان همه فصول یاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: دو کشور در سال ۲۰۰۶ میلادی نیز قرارداد سرمایه گذاری امضا کردند و به رغم تحریم های آمریکا در سال های گذشته و حتی پس از برجام، چین از توافق بین المللی سال ۲۰۱۵ میلادی پاسداری کرد و آن را مورد حمایت قرار داد و همزمان برای حفظ روابط دوستانه با ایران کوشا بوده است.  

جیا به طرح راه ابریشم جدید چین اشاره کرد که از حمایت گسترده ایران برخوردار شده است و افزود که دو کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز تفاهمنامه را برای ایجاد روابط راهبردی مشارکتی امضا کردند و این یک نقطه عطف تاریخی در مناسبات آنها محسوب می شود.  

به گفته این کارشناس چینی، بعد از برگزاری نوزدهمین کنگره ملی حزب کمونیست چین، دو کشور روابط سیاسی خود را به طور فعالانه ای تعمیق کرده و اعتماد استراتژیک را افزایش دادند دو طرف در سایه حمایت های متقابل و نیز در چارچوب طرح  «یک جاده - یک کمربند» به عنوان شاکله اصلی، همکاری های همه جانبه خود را ارتقا دادند و با تکیه بر اهمیت شکست تروریسم به پیشبرد همکاری های امنیتی اقدام کردند و همزمان در زمینه های فرهنگی و علوم انسانی همکاری ها فزاینده بوده است.  

جیا به خروج دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از برجام اشاره کرد و گفت: دولت چین چندین بار پایبندی خود به برجام و اجرای آن را اعلام کرد و از طریق شورای امنیت نیز داوطلبانه نقش میانجی گری دیپلماتیک را بر عهده گرفت و سعی در بازگرداندن کشورهای مرتبط به میز مذاکره داشته و برای اجرای برجام از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.

رئیس دانشکده روابط بین الملل دانشگاه زبان و فرهنگ پکن اظهار کرد: در طرف دیگر دولت ایران نیز به روابط حسنه خود با چین ادامه داده و بی وقفه از طرح "یک جاده، یک کمربند" حمایت کرده است ایران به عنوان عضو ناظر سازمان همکاری های شانگهای در خواست عضویت رسمی خود را نیز اعلام کرده است این کشور هم چنین بر حفظ تمامیت ارضی چین تاکید کرده است.

جیا با اشاره به تحریم های آمریکا خاطر نشان کرد که این موضوع چالش هایی را ایجاد کرده اما چین و ایران هنوز شرکای بزرگ تجاری هستند و در زمینه تجارت دو جانبه همکاری ها وسیع است و کرونا نیز نتوانسته است این همکاری ها را کاهش دهد.

وی به همکاری های فرهنگی دو کشور نیز اشاره کرد و گفت: از جمله این همکاری ها تفاهمنامه «تاسیس صندوق مشترک حمایت از توسعه علم و فناوری جاده ابریشم بین آکادمی علوم چین و دفتر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» است.

رئیس دانشکده روابط بین الملل دانشگاه زبان و فرهنگ پکن تصریح کرد: برنامه های آموزش زبان چینی و ایجاد مرکز چین شناسی در دانشگاه علامه طباطبایی در چهاردهم آوریل ٢٠١٩ به عنوان اولین مرکز تخصصی پژوهش پیرامون مسائل چین، همکاری های علمی و فرهنگی، پژوهش های خاورمیانه و برگزاری جلسات تخصصی فرهنگی و از جمله درباره امور زنان حتی جلسات مجازی و عرصه های باستان شناسی، موزه شناسی، فرش شناسی، فیلم، سریال، موسیقی، عکاسی و دیگر زمینه های علمی و هنری همکاری های طرفین است.

جیا روابط چین و ایران را تاریخی و دیرینه توصیف کرد و گفت: پس از خروج آمریکا از توافق برجام و اعمال تحریم ها و فشارهای حداکثری، اگرچه تهران همچنان تعهداتش را عملی کرده است با این وصف آمریکا کماکان به پیشبرد راهبردی یکجانبه و زورگویی در مناطق مختلف از جمله آسیا و اقیانوس آرام ادامه می دهد و چین و ایران و بسیاری از کشورهای دیگر را تحریم کرده است در زمینه های نظامی،  تجاری،  مالی،  علمی،  فنی و پزشکی بر چین فشار می آورد و از ورود به مسایل داخلی چین ابایی ندارد و چین نیز می کوشد تا با همه توان از حقوق و منافع ملی خود حراست کند.  

وی با اشاره به مخالفت ایران و چین با یکجانبه گرایی آمریکا و همکاری آنها در سازمان های بین المللی افزود: دو کشور معتقدند که به جز دولت ها، حل و فصل مسائل دنیا نیازمند تکیه بر سازمان  های بین المللی از جمله سازمان ملل متحد، بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی، صندوق بین المللی پول و غیره است.

رئیس دانشکده روابط بین الملل دانشگاه زبان و فرهنگ پکن ادامه داد: آمریکا بر اساس منافع خود به صورت یکطرفه از معاهده هایی همچون برجام، "توافق نامه آب و هوایی پاریس"، "شورای حقوق بشر سازمان ملل"، "پیمان ممنوعیت تولید موشک های هسته ای میان برد"، "سازمان یونسکو"، "سازمان بهداشت جهانی" و غیره خارج شده است که تمام این رفتارها مخالفت مشترک ایران و چین را نیز به دنبال داشته است.

جیا با یاداوری اینکه دو کشور در زمینه های اقتصادی مکمل یکدیگر هستند گفت: تهران و پکن در زمینه های علمی، فنی و انرژی نیز به یکدیگر نیاز دارند در چارچوب راه ابریشم جایگاه ایران مهم است افزایش همکاری راه را برای ورود طرفین به بازار جهانی بازتر می کند نباید فراموش کرد که ایران حلقه ای مهم در حمل و نقل کالای چین به آسیا و اروپا است.

به گفته وی در حال حاضر چگونگی شکستن محدودیت های دلار و نفت و دستیابی به آزادی تجارت موضوع برجسته ای است که بسیاری از کشورهای جهان با آن روبرو هستند در تجارت نفت، استفاده از روش های تسویه حساب ها بر اساس یوان بین چین و ایران می تواند تأثیر منفی ایالات متحده در کنترل قیمت ملی نفت را کاهش داده و هم چنین می تواند برای دو کشور قدرت سخن گویی در تعیین قیمت انرژی در بازار بین المللی را فراهم آورد و توانایی آنها در تضمین معاملات انرژی را افزایش دهد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش مسائلی چون تبعیض قومیتی، تبعیض جنسیتی، جنگ بین طبقه سرمایه دار و کارگر، اختلاف بین فقیر و غنی و نقض فاحش حقوق بشر را از مشکلات بزرگ جامعه غرب دانست و گفت: چین همواره بر دموکراسی، آزادی، تساوی، حقوق بشر، نظریه پردازی، کنترل و خودباوری فرهنگی متناسب با شرایط تاکید داشته و ایران نیز از گفت و گوی تمدن ها و ایجاد یک نظم سیاسی، اقتصادی بین المللی عادلانه و منطقی دفاع نموده و بر این باور است که تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشورها باید از احترام برخوردار بوده و هر کشوری این حق را دارد که بر اساس سنت تاریخی، فرهنگی و مذهبی خود راه پیشرفت اجتماعی خود را انتخاب کند.

جیا ادامه داد: ایران همچنین با دخالت کشورهای غربی در سیاست کشورهای دیگر با بهانه هایی همچون دموکراسی، آزادی، حقوق بشر، خلع سلاح مخالف بوده و حاضر به از دست دادن ارزش های خود در مقابل آنها نیست چین از  فراتر رفتن از سیستم ها و ایدئولوژی های سیاسی برای ایجاد جامعه ای با آینده مشترک برای بشر حمایت می کند ایران نیز بر وحدت جهان اسلام تاکید کرده و رهبری اجرای برنامه گفت و گو میان تمدن ها را به عهده می گیرد.

رئیس دانشکده روابط بین الملل دانشگاه زبان و فرهنگ پکن در پایان افزایش تبادلات انسانی و فرهنگی، تقویت ارتباطات دو کشور در زمینه دانشگاهی و آموزش زبان های چینی و فارسی، افزایش تبادلات فرهنگی، تقویت ساختارهای ارتباطاتی و رسانه ای و اینترنتی بین دو کشور، برگزاری جلسات مجازی، استفاده از فناوری های روز در پسا کرونا، تقویت همکاری های علمی،  فنی و آموزشی، استفاده از فناوری های شبکه و ارتباطات و همچنین افزایش همکاری در عرصه بین المللی را از دیگر عرصه های همکاری دو طرف برای آینده بهتر در مناسبات و برای ملت ها و دولت های دو کشور دانست.

برچسب‌ها چین سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین پروندهٔ خبری برنامه جامع همکاری ایران و چین، حدس‌ها و ابطال‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چین سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین چین سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین ایران و چین چین و ایران بین المللی دو کشور همکاری ها حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 

وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات گفت: کشورهای ایران و امارات نقشی برجسته در مسیر کریدور شمال - جنوب دارند و با تصمیمات راهبردی می‌توانند نقش بی بدیلی را در دستیابی به بازارهای شمال و جنوب برای خود رقم بزنند.

به گزارش ایسنا، مهرداد بذرپاش - وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات - در نشست این کمیسیون که صبح امروز (چهارشنبه) در ابوظبی برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست بعد از ۱۰ سال گفت: امیدواریم که این نشست سرآغازی بر رشد روابط اقتصادی دو کشور باشد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر توسعه روابط با کشورهای همسایه است، گفت: کشور امارات در این سیاست نقش ویژه و برجسته‌ای دارد.

بذرپاش در ادامه با اشاره به حجم مبادلات تجاری بیش از ۲۷ میلیارد دلاری ایران و امارات، توضیح داد: این که امارات در رتبه دوم شرکای تجاری ایران قرار دارد، امارات را به یک شریک راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است. از این رو ایران به‌رغم سنگ‌اندازی‌های بدخواهان، هیچ محدودیتی را برای گسترش روابط دو کشور و توسعه تجارت مشترک قائل نیست.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: کشورهای ایران و امارات نقشی برجسته در مسیر کریدور شمال - جنوب دارند و با تصمیمات راهبردی می‌توانند نقش بی بدیلی را در دستیابی به بازارهای شمال و جنوب برای خود رقم بزنند.

بذرپاش ادامه داد: دسترسی به بازارهای روسیه و کشورهای آسیای میانه از طریق ایران و بالعکس دسترسی به بازارهای جنوب می‌تواند فرصت بسیار خوبی را برای توسعه روابط ترانزیتی بین دو کشور ایجاد کند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، موضوع بعدی توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان در فناوری‌های نو و به‌ویژه در زمینه هوش مصنوعی است که می‌تواند زمینه ای مهم برای همکاری بین دو کشور باشد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ضرورت تسهیل فرایندهای حمل‌ونقل بین دو کشور گفت: زیرساخت‌های فرایند تجارت مانند حمل‌ونقل و تشریفات گمرکی موضوعی است که تجار را درگیر کرده و به‌رغم اقدامات قابل توجهی که صورت گرفته و تجارت بین دو کشور را به ۲۷ میلیارد دلار رسانده، ضرورت اتخاذ تصمیماتی شجاعانه و سازنده در این زمینه احساس می‌شود.

بذرپاش ادامه داد: در حال حاضر حمل کالا بر اساس رویه کنوانسیون تیر از مبدا امارات متحده عربی به مقصد ترکیه از طریق بندر شهید باهنر و گمرک خروجی بازرگان با هدف اجرایی سازی این کنوانسیون از طریق گمرکات دریایی و توسعه ترانزیت دو کشور در جریان است.

وی با اشاره به ضرورت رفع محدودیت‌های ایجاد شده در بازرسی‌ها و ترخیص کالاها، به ویژه کالاهای فاسدشدنی و قرنطینه‌ای و تسهیل تشریفات اداری و بندری و لجستیکی در بنادر، گفت: باید در راستای کاهش این تشریفات غیرضروری که باعث افزایش صادرات بین دو کشور و کاهش هزینه‌های این امر می‌شود، گام برداشت.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حوزه فعالیت‌های هوایی و شرکت‌های هواپیمایی پرواز حدود ۳۲۰ پرواز در هفته، گواه حجم فعالیت‌های اقتصادی و گردشگری بین دو کشور است و امیدواریم در حوزه فعالیت‌های بندری و جاده ای نیز هر چه سریع‌تر به افق‌های تعریف شده دسترسی پیدا کنیم.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات تاکید کرد: موضوع رفع مشکلات بانکی از جمله افتتاح حساب برای اشخاص حقیقی و تجار ایرانی و تسهیل خدمات بانکی نیز که بر سر راه فعالین تجاری و اقتصادی دو کشور قرار دارد، باید یکی از زمینه‌های مورد بحث طرفین باشد.

وی گفت: در نشست‌های کارشناسی و مقدماتی نیز هیئت ایرانی و اماراتی توافقات خوبی بین طرف‌ها و شرکت‌ها و بخش‌های دولتی ایجاد شده است.

بذرپاش همچنین با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری‌های بخش انرژی بین دو کشور گفت: پیش‌تر نیز همکاری‌ها در زمینه انرژی مورد تاکید قرار داشت و در این اجلاس نیز به عنوان یکی از اهداف مهم تعیین شده که نیازمند تصمیماتی جدی در این بخش است.

تاکید وزیر اقتصاد امارات بر توسعه روابط با ایران در همه حوزه‌ها 

طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات در این اجلاس ضمن استقبال از سرمایه گذاری در ایران گفت: روابط دو کشور باید در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند. تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند؛ امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

وزیر اقتصاد امارات جلسه امروز را نشانی از عزم ایران و امارات برای توسعه روابط به همت دولت‌های دو کشور دانست و افزود: در ایام گذشته روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور به خوبی توسعه پیدا کرده بود، اما باید روابط در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند.

بن الطوق الماری تصریح کرد: کشور امارات در بین شرکای تجاری خود بعد از چین بالاترین میزان روابط تجاری را با ایران دارد که سال گذشته هم این میزان ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: حجم تجارت و صادرات از امارات به ایران در سال گذشته به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است که نشان می‌دهد طرفین علاقه‌مند به توسعه روابط در تمامی حوزه‌ها هستند. تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند و امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور