Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس امور دینی گفت: مهمترین معیار ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) این بود که به یکدیگر کمک کنند تا در راه اطاعت از خداوند بهتر عمل کنند..

قدس آنلاین: اولین روز از ماه ذی الحجه برابر است با سالروز زیباترین پیوند آسمانی در جهان اسلام که نمونه تکرار نشدنی در تاریخ شیعه می باشد. دراین روز مبارک، حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه(س)، برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خداوند متعال برترین فرستاده خود را شاهد این ازدواج قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمر برکت ازدواج این دو بزرگوار به گستردگی آفتاب است و نام آنها برای همیشه در تاریخ ماندگار شده است.

این روز مبارک و خجسته به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است و روزی مبارک برای همه نوگامانی است که دل به زندگی فاطمی داده‌اند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند. ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم (ص) بر آن مباهات می‌کردند. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.

حجت الاسلام احمد صادقی علویجه کارشناس امور دینی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس آنلاین به تشریح نحوه شکل گیری ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) پرداخت و گفت: ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) در سنی انجام شد که قابل توجه است. حضرت علی(ع) در سن حدود ۲۵ سالگی خدمت پیامبر اکرم(ص) رسیدند و با حالتی از شرم و حیا حضرت زهرا(س) را از ایشان خواستگاری کردند. پیامبر خدا پیش از امیرالمؤمنین هر کسی را که برای خواستگاری می‌آمد، رد می‌کردند و می‌فرمودند این یک امر الهی است و خداوند عالم باید در این زمینه تصمیم بگیرد، اما وقتی امیرالمؤمنین آمدند پیامبر گرامی اسلام خیلی خوشحال شدند و این موضوع را با حضرت زهرا(س) درمیان گذاشتند.

حجت الاسلام صادقی علویجه افزود: نوع خواستگاری حضرت علی(ع) با شرم و حیا توأمان بود و حضرت زهرا(س) هم با سکوت خودشان که دلالت بر عفت، پاکدامنی، حیا و شرم ایشان است رضایت خود را ابراز کردند. از لحاظ تشریفات و شکل مراسم ازدواج هم هنگامی که حضرت علی(ع) از حضرت زهرا(س) خواستگاری کردند، به تعبیری شاید از نظر مالی فقیر محسوب می شدند. پیامبر خدا از ایشان پرسید یا علی شما برای انجام این ازدواج از مال دنیا چه داری؟ امیرالمؤمنین(ع) فرمود زره و شمشیری دارم که در جنگ ها از آن استفاده می کنم. پیامبر خدا فرمودند چون می توانی بدون زره در جنگ شرکت کنی زره را بفروش و شمشیر را نگه دارد. پیامبر گرامی اسلامی بخشی از پول آن را خرج تهیه جهیزیه ای ساده و حداقل امکانات ضروری کردند و بخشی از آن را به تهیه عطر اختصاص دادند، بخشی را به هزینه مسکن و بخشی دیگر را به عنوان مهریه حضرت زهرا(س) قرار دادند که مبلغ کمی بوده است.

کارشناس امور دینی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام همیشه می‌فرمودند که بهترین دختران، دخترانی هستند که مهریه اندکی دارند، و شرترین آنها دخترانی هستند که مهریه آنها زیاد است. به همین خاطر مهریه حضرت زهرا(س) هم جزو مهریه‌های پایین بود. مراسم عروسی هم به ساده‌ترین شکل برگزار شد؛ اول اینکه غذایی ساده طبخ شد و اعلام عمومی شد تا هرکس دوست داشت در مراسم عروسی حضور داشته باشد. در واقع ازدواج این دو بزرگوار، با مهریه‌ای اندک، مراسمی ساده و در خانه‌ای ساده برگزار شد. لباس عروس هم یک لباس ساده ولی نو بود .

وی در پاسخ به این سؤال که در ازدواج و زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) چه الگوهایی برای جوانان ما وجود دارد توضیح داد: غیر از ساده زیستی و برگزاری مراسم غیرتجملی که به آن اشاره شد، مهمترین معیار ازدواج این دو بزرگوار این بود که زن برای آن خود را آماده کرد در خانه شوهر قرار بگیرد که کمک کننده و یاری گر مرد در اطاعت از خداوند باشد. هدف برخی از ازدواج رسیدن به رفاه بیشتر مانند خانه و ماشین است، یا اینکه رسیدن به آسایش و آرامش است، هدف برخی از ادواج این است که دین خود را کامل کنند که به نوعی همه این‌ها اهداف ناقص و بلکه اشتباه است بلکه معیار ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) این بود که به یکدیگر کمک کنند تا در راه اطاعت از خداوند بهتر عمل کنند. این همان چیزی است که پیامبر اکرم(ص) چند روز پس از مراسم ازدواج از امیرالمؤمنین سوال کرد علی جان زهرا را چگونه یافتی؟ فرمود: "نعم العون علی طاعة الله" یعنی بهترین یاری کننده در اطاعت خداوند. در حالی که امروز مشاهده می‌کنیم برخی خواسته‌هایی میان زوج‌ها وجود دارد که آن دیگری را به گناه می‌کشاند. همین سوال را پیامبر(ص) از حضرت زهرا(س) نیز پرسید و ایشان هم همان پاسخ حضرت علی(ع) را دادند.

حجت الاسلام صادقی علویجه یکی دیگر از الگوهای ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه را همکاری و تقسیم کار عنوان کرد و گفت: زندگی مشترک بدون تقسیم کار و کمک به یکدیگر پیش نخواهد رفت. هر دوی این بزرگواران در خدمت پیامبر خدا بودند، پیامبر فرمود علی جان وظایف زندگی مشترک را چگونه تقسیم کردی؟ امیرالمؤمنین فرمودند: یا رسول الله من کارهای بیرون از خانه را برعهده گرفته‌ام و فاطمه(س) هم کارهای داخل خانه را برعهده گرفته است. پیامبر اکرمی تحسین کردندو فرمودند که این کار درستی است. اما اینگونه نبود که امیرالمؤمنین از انجام کارهای خانه خودداری کند، بلکه اگر فرصت بود حتماً در انجام آن کارها به همسر خود کمک می‌کردند. یکی دیگر از الگوها، دلسوزی برای یکدیگر بود؛ امیرالمؤمونین وقتی می دید که از حضرت زهرا(س) از شدت کار در خانه و تربیت فرزندان خسته می‌شود، از غصه گریه می‌کردند. پنجمین شاخصه این زندگی محبت بود؛ محبت بدون دریغ و بی توقع.

این کارشناس امور دینی در ارتباط با دلایل کاهش آمار ازدواج جوانان در سال‌های اخیر گفت: متأسفانه اصلی ترین دلیل کاهش ازدواج در بین جوانان ما، سنت های شیطانی است که ما خودمان برای جوان ها درست کرده ایم؛ یعنی سنت هایی را ایجاد کرده ایم که نه تنها مشروع نیست بلکه منطقی هم نیست؛ مهریه بالا، جهزیه سنگین، مراسم تجمل گرایانه و... که هزینه‌های سنگینی را بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند و موجب اضطراب و نگرانی می‌شود. بخشی دیگر از مشکلات و دلایل کاهش ازدواج هم بر می گرد به مدیران نالایقی که نتوانسته اند فرهنگ ازدواج را در جامعه ما آسان کنند و این سختی ها را از بین ببرند و تسهیلات مناسبی را برای ازدواج جوانان فراهم کنند، از طرفی هم بعضا مسئولیت پذیری جوانان ما کاهش پیدا کرده و باعث شده جرئت تشکیل خانواده را نداشته باشند. افزون بر این نداشتن شغل مناسب، نداشتن امکانات مناسب، دشواری برای تهیه مسکن و گرانی ها هم می تواند از موانع ازدواج جوانان باشد، اما مشکلی اصلی اعتقادی و فرهنگی است و مشکل اقتصادی و معیشتی در مراحل بعدی قرار دارند. از همین رو چون ما مبناهای ازدواجمان بعضاً درست نیست، موارد طلاق هم در کشور افزایش یافته است.

حجت الاسلام صادقی در پایان به بیان راهکار برون رفت از این معضل در کشور پرداخت و گفت: در قدم اول باید در جامعه آگاهی سازی به صورت مناسب انجام شود. اگر این معارف، فواید و مزایای ازدواج به درستی به جوانان منتقل شود قطعا آنها به سمت ازدواج گرائیده می شوند و قدم دوم آن است که تسهیلات اقتصادی مناسب توسط دولت فراهم شود، در زمینه فرهنگی هم باید کار بیشتری صورت گیرد تا رغبت به ازدواج در جوانان تقویت شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سالروز ازدواج حضرت علی حضرت علی ع حضرت فاطمه س کارشناس امور دینی ازدواج حضرت علی ع حضرت زهرا س حجت الاسلام حضرت فاطمه پیامبر خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۶۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود
  • سپهرزاد: کنار گذاشتن من بدون اطلاع قبلی زیبنده دوومیدانی نیست/ حسین رسولی از بی توجهی‌ها دلخور است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان