Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام شاه فضل با بیان اینکه از نگاه فرهنگ شیعی ازدواج با هدف تقویت ایمان و رشد شخصیت دینی انجام می شود گفت: اگر دختر و پسر با این نگاه و هدف ازدواج کنند، همه مسائل و مشکلات زندگی خود را به زیبایی و با لذت تحمل می کنند.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ازدواج را می‌توان اثرگذارترین رخداد در زندگی زن و مرد دانست؛ رخدادی که اگر به درستی و از روی آگاهی صورت پذیرد، مایه رشد و تعالی زن و شوهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازدواج در همه ادیان از جمله مسیحیت و یهود، به شکلی متفاوت برقرار می شود و در اسلام، بیش از دیگر دین ها و آیین ها، به مسئله ازدواج توجه شده است، این دین الهی، برای مرد و زن حقوقی جداگانه و متناسب با آنها، برای زندگی شان آدابی نیکو و برای ازدواج، روش و اصولی خاص در نظر گرفته است، تامل در زندگی کامل‌ترین و موفق‌ترین انسان‌های تاریخ، ما را به روش‏ هایی کارآمد و الگوبرداری صحیح از آنان برای نیل به اهداف متعالی سوق می‏ دهد،تمام کسانی که می خواهند در کنار خانواده خود به سوی سعادت قدم بردارند و در این راه نیازمند الگوی مناسبی هستند، می توانند با بررسی زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه  بهترین شیوه ها و منش ها را بیاموزند، لذا در این خصوص با حجت الاسلام « علیرضا شاه فضل» مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

 

نگاه حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه (س) در امر ازدواج بر چه محورهایی استوار بود؟ و چگونه باید این نگاه در جوانان تقویت شود؟

همه ابعاد زندگی معصومین (ع) برای ما شیعیان الگو بوده و ما وظیفه داریم در زندگی خود تا حد امکان از آنها تبعیت کنیم، چراکه سرنوشت ما با تبعیت از ائمه معصومین (ع) گره خورده است، یکی از مهمترین ابعاد زندگی ائمه (ع) بعد از ازدواج، مسائل خانوادگی آنها است به همین مناسبت مطالبی را در باب ازدواج و تشکیل خانواده از نگاه معصومین با رویکرد توجه به ازدواج امیرالمومنین علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها عرض می کنم.

 

یکی از مهمترین ابعاد این ازدواج پربرکت مسئله «کفویت و همتایی» می باشد،در روایت آمده است: نه برای امیرالمومنین(ع) همتایی به جز فاطمه (ع) بود و نه برای فاطمه همتایی جز امیرالمومنین علی (ع) وجود داشت، همچنین قرآن کریم می فرماید «الطیبات للطیبین و الطیبون للطیبات» منظور این هست که برای ازدواج هر فردی باید در ابتدا فردی را که در ایمان همتای اوست انتخاب نماید و سایر خصوصیت ها نیز بعد از تایید در ایمان لحاظ شود کما اینکه بسیاری از طلاق هایی که امروزه در جامعه شاهد آن هستیم  به دلیل عدم رعایت کفویت در انتخاب همسر می باشد.

 

مسئله دیگری که در این ازدواج پربرکت لحاظ شده است، این است که زن و مرد باید شرایط اقتصادی و اجتماعی یکدیگر را درک نموده و درخواست ها و نیازهای خود را متناسب با توانایی های طرف مقابل خود دنبال کند، پیامبر اکرم (ص) به عنوان پدرعروس از داماد خود سوال می کند که چه چیزی دارید؟ بعد از آنکه امیرالمومنین (ع) دارایی خود را بیان می‌کنند، پیامبر(ص) به ایشان می فرمایند: بخشی از دارایی خود را که نیاز یک مرد مسلمان است برای خود نگهدارید و بخشی را که ضروری نیست، بفروشید و خرج زندگیتان کنید، این مسئله می‌تواند یکی از بهترین الگو ها برای شروع زندگی مشترک باشد، امیرالمومنین علی علیه السلام به عنوان بزرگترین شخصیت بعد از پیامبراکرم (ص) زندگی خود را با حداقل امکانات شروع می کنند و در ادامه زندگی نسبت به تامین سایر نیازهای زندگی خود اقدام می نمایند، یکی از مهمترین مشکلات ازدواج های امروز ما این است که زوجین می‌خواهند تمام آنچه را که پدر و مادرشان در طول زندگی خود به دست آورده اند یک جا در ابتدای زندگی خود داشته باشند که این اشتباه است لذا اگر ما بتوانیم فرهنگ سازی کرده و به جوانان جامعه توصیه کنیم که لازم نیست در ابتدای زندگی تمام مایحتاج خود را داشته باشیم، هم برای پسر تامین و شروع زندگی آسان خواهد بود هم برای دختر.

 

حضرت فاطمه (س) چگونه با وجود مشکلات زیاد هم داخل منزل را مدیریت می کردند و هم فرزندان  خود را به نحو صحیح تربیت می نمودند؟

نکته دیگری که باید به آن توجه شود مسئله تقسیم کار به اقتضای شرایط فرهنگی و اجتماعی است. از آنجا که امیرالمومنین (ع) مسئولیت سنگینی در کنار پیامبراکرم( ص) داشتند لذا فاطمه زهرا( س) تلاش می‌کرند محیط خانه و تربیت فرزندان را به عهده بگیرند تا امیرالمومنین بتواند به مسئولیت های اجتماعی خود عمل کنند. زن و مردی که با یکدیگر ازدواج می کنند باید بدانند تمام موفقیت هایشان برای هر دوی آنها هست نه اینکه مرد یا زن گمان کنند، هر دستاوردی که دارند برای خودشان به تنهایی است ، زن و مرد نباید خود را رقیب یکدیگر بدانند بلکه باید با داشتن هدف مشترک هر دو تلاش کنند تا به اهداف خود دست پیدا کنند در همین زمینه لازم است دختر و پسری که با یکدیگر ازدواج می‌کنند زندگی خود را بر مبنای مشارکت فداکاری و ایثار بنا نمایند و این به معنای آیه قرآن است که می فرماید: «وجعل بینکم موده و رحمه»

 

در دین مبین اسلام هدف از ازدواج و تشکیل خانواده چیست و جوانان امروز چگونه  می توانند با الگوبردری از زندگی معصومین(ع) بر مشکلات زندگی مشترک فایق ایند؟

مسئله دیگر توجه به هدف ازدواج می باشد که از نگاه فرهنگ شیعی ازدواج با هدف تقویت ایمان و رشد شخصیت دینی انجام می شود، اگر دختر و پسر با این نگاه و هدف ازدواج  کنند، تمام مسائل و مشکلات زندگی  خود را به زیبایی و با لذت تحمل می نمایند و مواجهه با مشکلات برایشان آسان خواهد بود، ورزشکاری که می داند تحمل سختی ها او را قوی می کند، سختی ها را با لذت پذیرا می باشد لذا ما باید بدانیم که ساخته شدن انسان و درک فضائل انسانی بدون تحمل و مواجهه صحیح با مشکلات به دست نخواهد آمد بر همین اساس باید عرض کنم که ما باید بیش از آن که نسبت به ازدواج آسان و کم هزینه حساس باشیم باید به زندگی آسان و کم هزینه و هدفمند توجه نماییم، بسیاری از ازدواج ها ولو با هزینه زیاد تشکیل می‌ شود اما چون زوج ها با هدف زندگی آشنا نیستند از ادامه زندگی با یکدیگر منصرف می شوند در زندگی امیرالمومنین علی علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها این مسئله کاملاً مشهود است اگر به تاریخ دقت کنیم، می‌بینیم که زندگی این دو شخصیت بزرگوار به دلیل شرایطی که در پیرامون ایشان حاکم بود به لحاظ اقتصادی و معیشتی با سختی های زیادی مواجه بودند ولی به دلیل داشتن هدف واحد تمامی این مشکلات را تحمل نمودند و بهترین و زیباترین زندگی را برای خود فراهم کردند.

 

قرآن کریم به چه نکات آموزشی در مورد ازدواج فرزندان به والدین  اشاره کرده است؟

نکته دیگری که درآن  قرآن کریم استفاده می‌شود و در سبک زندگی پیامبر اکرم (ص) نیز قابل مشاهده است، این است که در قرآن کریم وظیفه ازدواج فرزندان به عهده والدین قرار داده شده است، در سوره مبارکه نور می‌خوانیم، ای مردان و زنان، فرزندان خود را به ازدواج در بیاورید، امروزه شاهدیم که بسیاری از والدین مانع ازدواج فرزندان خود هستند، بسیاری از دخترها و پسرها آمادگی برای ازدواج دارند اما پدران و مادران آنها بنا به دلایل اقتصادی فرهنگی اجتماعی و امثال آن با ازدواج فرزندان خود مخالفت می کنند که همین مسئله منجر به بروز مشکلات زیادی می شود به نظر می رسد برای تسهیل مسئله ازدواج  بیش از آن که با فرزندان صحبت کنیم باید با والدین آنها حرف بزنیم، در ازدواج امیرالمومنین(ع) و فاطمه زهرا (س) پیامبراکرم (ص) به عنوان یک پدر نقش بسیار موثر و سازنده‌ای ایفا می کردند.

 

برای نهادینه سازی فرهنگ ازدواج آسان و به ویژه سبک ازدواج معصومین (ع) چه اقداماتی لازم است؟

بنابراین ما باید با برگزاری نشست ها و دوره‌های آموزشی برای والدین نسبت به آسان سازی امر ازدواج و تشکیل خانواده تلاش کنیم ضمن اینکه جا دارد اینجا به مسئله اختلافات زن و شوهر نیز اشاره‌ای داشته باشیم، طبق تحقیقات صورت گرفته در مراکز جامعه‌شناسی، بسیاری از طلاق ها منشاء دخالت اشتباه والدین در زندگی فرزندان را دارد. بسیاری از والدین به دلیل عدم آشنایی با شرایط زندگی فرزندان خود و نیز عدم آشنایی با وظایف خود نسبت به فرزندان در زندگی آنها دخالت می کنند و با راهنمایی های غلط باعث افزایش مشکلات زندگی  جوانان می شوند، حضرت زهرا سلام الله علیها هر از چند گاهی که مشکلاتی در منزل پیدا می کردند، نزد پدر می رفتند و از ایشان مشورت می گرفتند و پیامبر اکرم (ص) به عنوان یک پدر ایشان را راهنمایی می کردند تا زندگی خود را مدیریت نموده و شرایط درون خانه را به نحو احسنت اداره کنند، لذا امیدواریم با الگوگیری از زندگی این دو شخصیت بزرگوار بتوانیم زندگی خوب، آسان و پر برکت برای جوانان خود فراهم  کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: سالروز ازدواج حضرت علی ع و حضرت فاطمه س دین اسلام امیرالمومنین علی ازدواج فرزندان امیرالمومنین ع مشکلات زندگی زندگی خود فرزندان خود فاطمه زهرا قرآن کریم زن و مرد زهرا س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۷۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر

مقابل یکی از شعبه‌های دادگاه خانواده زن جوانی در حالی که یک روسری قرمز در دست داشت و با بی‌قراری قدم می‌زد چند دقیقه‌ای نگذشته بود که پسری جوان به سمتش آمد و گفت ساناز جان من را ببخش اشتباه کردم باید واقعیت زندگی‌ام را به تو می‌گفتم هرچند گذشته‌ها گذشته و اصلاً موردی برای نگرانی وجود ندارد.

 در همین موقع سربازی از ته سالن شماره پرونده‌ای را خواند و گفت طرفین جلسه رسیدگی ساعت ۸ صبح اعلام حضور کنند.

به محض ورود به شعبه زن جوان بی‌مقدمه گفت: آقای قاضی این مرد مرا فریب داده و با احساس من بازی کرده او قبلاً زن داشته و هنوزهم دوستش دارد اما به من نگفته بود، اگر من این روسری را پیدا نکرده بودم معلوم نبود تا کی می‌خواست این ماجرا را پنهان نگه دارد.

قاضی با شنیدن این حرف‌ها گفت دخترم کمی آب بخورید و آرام باشید این‌طور من متوجه نمی‌شوم ماجرای زندگی شما چیست آهسته‌تر برایم از اول تعریف کن!

ساناز کمی که آرام شد، گفت: با آرمین در یک کافه آشنا شدیم. از روز آشنایی تا ازدواج 6 ماه طول کشید. آرمین می‌گفت کسی را ندارد و تنها به خواستگاری‌ام آمد. به من گفت پدرش فوت کرده و مادرش هم پیش خواهرش خارج از کشور زندگی می‌کند و اینجا تنها زندگی می‌کند من ساده هم باور کردم. پدرم با اصرار من راضی به ازدواج شد و ما سر خانه و زندگی خود رفتیم اما همین چند هفته پیش بود که توی ماشینش یک روسری قرمز پیدا کردم خیلی عصبانی و ناراحت بودم با این حال به رویش نیاوردم تا اینکه چند روز قبل یک عروسک دخترانه هم در ماشین پیدا کردم. این بار دیگر به رویش آوردم و گفتم اینها مال کیست اما آرمین با دروغگویی تمام به من گفت ماشین دست دوستش بوده و اینها مال همسر دوستش است، اما من باور نکردم یک روز از روی کنجکاوی او را تعقیب کردم و دیدم دم یک مهدکودک رفت و یک دختربچه را بغل کرد و بعدش هم رفت مقابل خانه‌ای و بعد از پیاده شدن داخل خانه رفت. از تعجب و ناراحتی و عصبانیت داشتم دیوانه می‌شدم.

بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم تصمیم گرفتم بروم ببینم موضوع چیست. وقتی زنگ در خانه را زدم همان بچه در را باز کرد و هنوز حرفی نزده بودم که آرمین را پشت سرش دیدم و وقتی دختربچه او را بابا صدا زد از هوش رفتم.

چشم باز کردم در بیمارستان بودم بعد هم به خانه پدرم رفتم و همه ماجرا را برایش تعریف کردم. این مرد یک دروغگوی بزرگ است او زن و بچه داشته و موضوع به این مهمی را از من مخفی کرده بود. او یک کلاهبردار است معلوم نیست با چند نفر دیگه چنین کاری کرده الان هم من فقط طلاق می‌خواهم.

قاضی رو به آرمین کرد و گفت: حرف‌های همسرت را تأیید می‌کنی تو واقعاً زن داشتی؟

آرمین نگاهی کرد و گفت: آقای قاضی ماجرا این‌طوری نیست. من سه سال قبل از همسر اولم جدا شدم. دخترم با مادرش زندگی می‌کند من در هفته یک روز او را می‌بینم اما از شانس بدم همسرم متوجه شد. من اصلاً با همسر سابقم ارتباطی ندارم فقط آن روز رفتم بچه را به مادرش بدهم که این‌طوری شد. من کلاهبردار نیستم من ساناز را دوست دارم. می‌خواستم قبل ازدواج خودم به ساناز واقعیت را بگویم ولی ترسیدم ساناز با من ازدواج نکند. همیشه دنبال یک فرصت مناسب بودم اما خودش زودتر فهمید الان خیلی پشیمانم و می‌خواهم ساناز یک فرصت دوباره به من بدهد. من مجرم نیستم فقط یک عاشق هستم. آیا هر کسی که طلاق گرفته دیگر حق ازدواج ندارد؟ قبول دارم اشتباه کردم اما جبران می‌کنم.

آرمین رو به ساناز کرد و گفت: باور کن من آدم بدی نیستم فقط اشتباه کردم و واقعیت را نگفتم الان هم پشیمانم از پنهانکاری که کردم.

ساناز رو به آرمین کرد و گفت: اعتمادی که به تو داشتم از بین رفته و دیگر نمی‌توانم به تو اعتماد کنم بهتر است از هم جدا شویم.

قاضی که حرف‌های این زوج جوان را شنید، گفت می‌دانم همسرت اشتباه بزرگی مرتکب شده، اما بهتر است بیشتر راجع به تصمیمت فکر کنی یک ماه به کلاس‌های مشاوره بروید اگر نظرت عوض نشد آن وقت حکم طلاق را صادر می‌کنم.

امیرحسین صفدری کارشناس حقوقی

دروغ و پنهانکاری مثل یک سم کشنده در زندگی مشترک عمل می‌کند. در این پرونده می‌بینیم که مرد جوان اشتباه بزرگی مرتکب شده که قبل از ازدواج حقیقت را بیان نکرده است. او باید اجازه می‌داد ساناز خودش تصمیم بگیرد در واقع آرمین با پنهانکاری بشدت همسرش را ناراحت کرده است.البته ساناز هم کمی مقصر است او باید در مورد آرمین تحقیق می‌کرد و بدون شناخت کافی از او وارد این رابطه نمی‌شد اما با ساده‌انگاری راجع به این مسأله مهم وارد رابطه شد و این پیامد اصلی ازدواج بدون شناخت کافی و از روی ظواهر است.

با این حال زوج‌های جوان باید بدانند اصل و اساس یک زندگی مشترک موفق بر پایه صداقت و تعهد است. زندگی بدون اعتماد محکوم به شکست است پنهانکاری و دروغگویی تمام پل‌های پشت سر را خراب می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند