Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزادی راد رئیس انجمن تحقیق و توسعه استان مرکزی، با بیان اینکه نیروی علمی متخصص برای فعالیت در واحد های R&D کم داریم، تاکید کرد: بنظر می رسد برای جبران این کاستی، نیاز است تا کلینیکی علمی-تخصصی از سوی دانشگاه ها برای سوق دادن دانشجوها به سمت پژوهش و رفع نیازهای حوزه صنعت ایجاد شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهنام آزادی راد رئیس انجمن تحقیق و توسعه استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب؛ در خصوص چیستی واحد های تحقیق و توسعه و چرایی لزوم وجود آن در صنایع، گفت: وظیفه این واحد که متشکل از افراد نخبه، فنی و دانشگاهی است، تحقیق در خصوص محصولات تولیدی شرکت و مقایسه آن با محصولات مشابه دیگر است تا با نوآوری روی محصول، کیفیت آن را افزایش و قیمت تمام شده را کاهش داده و آن را قابل رقابت در بازار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها ۱۰درصد صنایع استان دارای واحد تحقیق و توسعه هستند

وی نیاز به واحد تحقیق و توسعه یا اصلاحا R&D در تمام شرکت های تولیدی را حتمی دانست و افزود: از مجموع حدود ۲هزار و ۷۰۰ صنعت کوچک و بزرگ استان مرکزی کمتر از ۳۰۰ واحد (حدود ۱۰درصد) دارای پروانه واحد تحقیق و توسعه، از وزارت صمت هستند. البته این نسبت در استان، در مقایسه با میانگین کشوری عدد قابل ملاحظه و خوبی است.

راد ادامه داد: بخشی از وجود واحد های R&D به ارتباط صنعت و دانشگاه بر می گردد. متاسفانه علیرغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و افراد کارشناس مبنی بر ارتباط موثر صنعت و دانشگاه، این مهم در حد بسیار کمی عملیاتی شده است.

دولت مشوق های لازم را برای ایجاد این واحدها در نظر بگیرد

رئیس انجمن تحقیق و توسعه استان مرکزی تصریح کرد: اگر تحریم ها هم وجود نداشت، شرکت ها به علت نداشتن واحد تحقیق و توسعه و عدم توانایی در به روز رسانی خود با فناوری روز دنیا یا حتی نمونه های مشابه داخلی، قطعا به مشکلات تولیدی برمی خوردند. لذا اگر سیاست های دولت به سمت فعال کردن واحد های R&D در شرکت ها حرکت نکند قطعا تبعات بدتری را در تولید خواهیم داشت. لذا به نظر می رسد ایجاد واحد های تحقیق و توسعه در شرکت ها قدم بزرگی برای تحقق شعار سال باشد.

راد با بیان اینکه در حال حاضر هیچ مشوقی در سیاست های دولت برای ایجاد واحد های R&D در صنایع وجود ندارد، گفت: تمام بودجه ای که دولت در راستای تولید اختصاص می دهد در حال حاضر صرفا در خصوص مباحث دانش بنیان است. همانقدر که معتقدیم سیاست های تشویقی در راه اندازی واحد های دانش بنیان می تواند کشور را به سمت توسعه حرکت دهد، همانقدر هم اعتقاد داریم بی توجهی به ایجاد واحد های تحقیق و توسعه در شرکت ها و صنایع می تواند مانع بزرگی برای تحقق شعار سال باشد. لذا بنظر می رسد نیاز است تا هر چه زودتر سیاست های تشویقی برای ایجاد واحد های R&D در صنایع در نظر گرفته شود.

وی به بیان علت عدم رغبت شرکت ها برای ایجاد واحد تحقیق و توسعه پرداخت و گفت: وجود دیدگاه سنتی در میان مدیران برخی شرکت ها که تصور می کنند در بازار امروز مانند دهه های گذشته رقیبی ندارند باعث عدم ترغیب آنان به ایجاد این واحد شده است. علت دیگر این است که هزینه های سنگین تولید در شرایط بد اقتصادی باعث شده تا شرکت ها بغیر از تامین مالی برای واحد های تولیدی نتوانند مبلغی را برای کارهای جانبی اختصاص دهند؛ چرا که ایجاد چنین واحدی نیاز به نیروی انسانی، مکان جداگانه و بعضا آزمایشگاه های خاصی دارد که هزینه های آن کم نیست.

ضرورت ایجاد کلینیک علمی-تخصصی در دانشگاه ها برای برطرف کردن مشکلات صنعت

راد با بیان اینکه نیروی علمی متخصص برای فعالیت در واحد های R&D کم داریم، تاکید کرد: بنظر می رسد برای جبران این کاستی، نیاز است تا کلینیکی علمی-تخصصی از سوی دانشگاه ها برای سوق دادن دانشجوها به سمت پژوهش و رفع نیازهای حوزه صنعت ایجاد شود. به این معنی که دانشجوها برای عارضه یابی تولیدات شرکت، محصولات را مورد بررسی قرار داده و خط تولید را به سمت تولید با کیفیت تر سوق دهند. با این کار، هم پایان نامه های دانشگاهی هدف دار می شوند و به موضوعات تکراری نمی پردازند، هم صنایع از چنین پایان نامه هایی که نیاز آنان را برطرف می کند استفاده می کنند. این کار باعث می شود هزینه اولیه به کارگیری نیروی انسانی برای راه اندازی واحد تحقیق و توسعه بر صنایع تحمیل نشود و از طرف دیگر اگر نتیجه کار، فروش بهتر محصولات باشد، شرکت ترغیب می شود تا دانشجویانی که در این راستا تلاش کرده اند را به کار بگیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: واحد تحقیق و توسعه دانشگاه ها ایجاد واحد استان مرکزی برای ایجاد واحد های R D علمی تخصصی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۹۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم اندیشی پژوهشگران علوم شناختی با حضور سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی و مدیران و مسئولان دانشگاه خلیج فارس در بوشهر برگزار شد. در این نشست راه‌های توسعه همکاری‌های علمی و تحقیقاتی درحوزه علوم شناختی مورد بررسی قرار گرفت.

مهدوی، با اشاره به اهداف و سیاست‌های این ستاد برای حمایت از اجرای طرح‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی درحوزه‌های مختلف علوم شناختی گفت: با تلاش‌های این ستاد و به منظور تربیت نیروی کارآمد و متخصص تاکنون ۲۲ هسته پژوهشی در حوزه‌های علوم و فناوری‌های شناختی در مراکز علمی و دانشگاهی کشور تشکیل و فعال شده است.  

وی با اشاره به اینکه توسعه فعالیت‌های پژوهشی به همکاری‌های مشترک میان محققان و اساتید نیاز دارد، گفت: ستاد یکی از حلقه‌های رابط در توسعه علوم و فناوری‌های شناختی محسوب می‌شود و برای تحقق این هدف حمایت‌های لازم را ارائه می‌کند.

وی توجه به حوزه‌های سلامت و سرمایه شناختی، آموزش و پرورش شناختی و شناخت اجتماعی را از جمله اولویت‌های ستاد بر شمرد و گفت: رویکرد ستاد بهره گیری و بهره‌مندی ازدستاورد‌های علوم و فناوری‌های شناختی برای ارتقاء و افزایش توانمندی مهارت‌های شناختی درسطح جامعه و نیز کمک به امر یادگیری و یاددهی با شیوه‌های شناختی در نظام آموزشی است و ستاد آماده است با حمایت همه جانبه از طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی بستر‌های لازم را برای تحقق این اهداف مهم فراهم آورد.

وی اضافه کرد: پژوهشگران و فناوران می‌توانند از طریق سایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و همچنین سامانه خدمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از اطلاعیه‌ها آگاه شده و برای دریافت حمایت اقدام کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران