Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: در سه ماه ابتدای سال گذشته، در خراسان رضوی ٥٥٨ رأی درخصوص مجازات جایگزین حبس صادر شد که این تعداد در سال جاری به ۶٢٧ رأی رسیده است.

به گزارش قدس آنلاین، سید امیر مرتضوی در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به وجود ۲ هزار عنوان مجرمانه در قوانین جزایی کشور ادامه داد: باید تلاش کنیم از همه ظرفیتها برای کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری و افراد به زندان استفاده کنیم، مجازات‌های جایگزین را یکی از راه‌های مؤثر در این زمینه عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کاهش جمعیت کیفری به‌ویژه در جرایم سبک مورد تاکید قوه قضائیه است و تا می‌توانیم باید از مجازات زندان استفاده نکنیم.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: هر انسانی جایزالخطاست و باید زمینه بازگشت افراد  به جامعه فراهم شود و از طرق مختلف قانونی می‌توان موجبات زندانی نشدن فرد را فراهم کرد.

مرتضوی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمان از تاکیدات دوره جدید مدیریتی قوه قضائیه است و همه باید در این خصوص ایفای نقش کنند، بر عدم برچسب‌زنی تاکید و اظهار کرد: وقتی جامعه به یک زندانی که مجازات خود را کشیده و به جامعه بازگشته به‌عنوان مجرم نگاه می‌کند، این فرد مأیوس و سرخورده می‌شود.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به جلوگیری از تعطیلی ٣١٨ واحد تولیدی در استان بدون تشکیل پرونده در سال گذشته، افزود: با حفظ اشتغال، زندانی‌ها و جرایم کاهش می‌یابد.

وی گفت: در شرایط موجود و شیوع ویروس کرونا همه تلاش ما برای این است که ورودی زندان‌ها کاهش یابد و با بهره‌گیری از ظرفیت قانونی مجازات جایگزین حبس، از مجازات زندان تنها برای جرایم خاص استفاده شود و باید قضات را به این سمت و سو هدایت کرد.

مرتضوی افزود: در سه ماه ابتدای پارسال در استان خراسان رضوی ٥٥٨ رأی در خصوص مجازات جایگزین حبس صادر شد که این تعداد امسال به ٦٢٧ رأی رسیده است.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی عنوان کرد: در جشنواره کشوری رأی، که سال گذشته با موضوع مجازات جایگزین حبس برگزار شد، ٢٢٥ رأی جایگزین از خراسان رضوی ارسال و از سه رأی قدردانی شد.

وی تشکیل کمیته حل اختلاف در هیأت‌های مذهبی با به‌کارگیری قضات دادگستری را اقدامی در راستای تحقق سند تحول قوه قضاییه توصیف کرد و گفت: در این راستا سال گذشته ١١٠ مورد اختلاف بدون تشکیل پرونده در این کمیته حل شد همچنین کمیته حل اختلاف برای حل مشکلات مجتمع‌های تجاری پس از شیوع ویروس کرونا تشکیل که تاکنون مشکلات ٦٨٥ واحد تجاری در این کمیته حل شده است.

مرتضوی گفت: قانون کاهش مجازات حبس که تیرماه امسال مصوب شد زمینه آزادی ٦ هزار زندانی را فراهم می‌کند و برای تشویق قضات به استفاده از ظرفیت قانونی مجازات‌های جایگزین حبس، در سه ماهه ابتدایی سال جاری ٣٥ قاضی تشویق شدند.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: از حدود ١٨ هزار زندانی استان ۶ هزار و ۶۰۰ زندانی می‌توانند با بهره‌گیری از قانون مجازات جایگزین حبس آزاد شوند.

وی اظهار کرد: برخی قضات از این ظرفیت قانونی به خوبی استفاده می‌کنند، مثلا قاضی یکی از شعبات حدود ۱۰۰ مورد حکم جایگزین حبس صادر کرده است و قضاتی که این قانون را رعایت نمی‌کنند نیز شناسایی شدند و این موضوع را در ارزشیابی قضات لحاظ می‌کنیم.

مرتضوی تصریح کرد: مجرمان جرایم امنیتی مشمول مجازات جایگزین حبس نمی‌شوند.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه ٢٨ دستگاه اجرایی به‌عنوان دستگاه پذیرنده در موضوع مجازات جایگزین حبس مشخص شده‌اند از عدم همکاری لازم  بسیاری از این دستگاه‌ها با دادگستری گلایه کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مجازات جایگزین صدور دادگستری خراسان رضوی مجازات جایگزین حبس سال گذشته کمیته حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۲۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سارقان ۴۰ فقره سرقت خودرو در مشهد دستگیر شدند

به گزارش قدس خراسان، سردار احمد نگهبان اظهار کرد: در پی گزارش چند فقره سرقت خودروهای پراید در سطح شهر و ادامه دار شدن سرقت‌ها، پرونده ویژه‌ای در اداره مبارزه با سرقت خودرو پلیس آگاهی مشهد تشکیل شد.

جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی اضافه کرد: طبق بررسی‌های میدانی متهمان به صورت حرفه‌ای در قالب یک باند سه نفره با استفاده از خودروهای سرقتی در ساعات پایانی شب با پرسه زنی در خیابان های خلوت و شناسایی خودروهای پراید بدون تجهیزات ایمنی آن‌ها را سرقت می‌کردند.

وی ادامه داد: کارآگاهان اداره مبارزه با سرقت خودرو سه عضو این باند را شناسایی و پس از جمع آوری ادله و مستندات کافی با هماهنگی مقام قضایی در دو اقدام ضربتی و غافلگیرانه آن‌ها را دستگیر کردند.

نگهبان بیان کرد: در بازرسی از مخفیگاه متهمان در شهرک سیدی مشهد یک دستگاه سواری پراید، تعدادی زیادی وسایل مسروقه شامل آچارآلات، سه عدد جک، پنج دستگاه باند، چهار دستگاه ضبط و پخش، ۲ عدد چادر مسافرتی، پنج دستگاه تلفن همراه، یک کیسه خواب، سه عدد زیرانداز مسافرتی، یک باربند، چهار حلقه لاستیک زاپاس و یک جفت کفش اسکیت و غیره کشف شد.

جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی گفت: متهمان در بازجویی‌های اولیه منکر هرگونه جرمی بودند اما در ادامه تحقیقات در مواجهه با ادله و مستندات کشف شده به سرقت پنج دستگاه سواری پراید و ۳۵ فقره سرقت قطعات و محتویات داخل خودرو در سطح شهر مشهد اعتراف کردند.

وی اضافه کرد: متهمان پس از تشکیل پرونده مقدماتی برای سیر مراحل قانونی به مقام قضایی معرفی شدند.

دیگر خبرها

  • سارقان ۴۰ فقره سرقت خودرو در مشهد دستگیر شدند
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • بررسی ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده مازندران
  • تصادفات در مشهد یک کشته و ۴۳ مصدوم بر جای گذاشت
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • بازگشایی مسیر‌های جاده‌ای مسدود خراسان رضوی
  • مسیرهای جاده‌ای مسدود خراسان رضوی بازگشایی شده است
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی