Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: تفاهمات قبلی بین ایران و عراق نیازمند ادامه کار و تبدیل به توافقات اجرایی است، با توجه به سفر و هیئت همراه آقای الکاظمی به نظر می‌رسد این اتفاق در ایام نزدیک به وقوع بپیوندد و تفاهمات به نتیجه قطعی برسد. - اخبار سیاسی -

سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درخصوص اهمیت سفر «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق به کشورمان اظهار داشت: با توجه به اینکه همه نخست‌وزیران در طول دوره بعد از سرنگونی صدام سعی کردند با همسایه بزرگ‌تر و مقتدر خود یعنی جمهوری اسلامی ایران ارتباطات صمیمانه‌ای داشته باشند، آقای الکاظمی هم از این امر مستثنی نبود و کمتر از 100 روز از انتخاب وی به نخست‌وزیری به تهران سفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی ایران قطعاً ضربه متقابل را به آمریکایی‌ها خواهد زدروحانی خبر داد: تصمیم ایران و عراق برای ارتقای روابط تجاری به 20 میلیارد دلارالکاظمی:‌ دفاع از ایران را سرلوحه کارمان قرار می‌دهیم/ اطمینان می‌دهم از خاک عراق تهدیدی متوجه ایران نشودقالیباف در دیدارِ "الکاظمی": پرونده ترور شهید سلیمانی با قدرت پیگیری شود

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به جایگاه مهم عراق در منطقه غرب آسیا، او را در بالاترین سطح پذیرفت و دیدارهایی با مقامات عالی کشور از جمله مقام معظم رهبری داشت. یقینا با توجه به اینکه آمریکایی‌ها علاقمند نیستند روابط بین دو کشورِ موثر و با نفوذ و دارای انرژی در منطقه افزایش یابد، سعی در ایجاد اختلالاتی در این‌باره داشتند که موفق نشدند.

کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: قطعا تفاهماتی که در سفرهای قبلی به ویژه سفر ریاست محترم جمهور که در سال 97 به عراق انجام شد، نیاز به ادامه کار و رسیدن به نقاطی دارد تا این تفاهمات به توافقات اجرایی تبدیل شود. با توجه به هیئت همراه آقای الکاظمی که شش تن از مهم‌ترین وزرای خود را همراه داشت، به نظر می‌رسد این اتفاق در ایام نزدیک به وقوع بپیوندد و تفاهمات به نتیجه قطعی برسد.

صدرالحسینی با بیان اینکه انتظارات جمهوری اسلام ایران از دولت آقای الکاظمی چند مورد است، خاطر نشان کرد: یکی اینکه خاک عراق به هیچ عنوان محلی برای ضربه به منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی قرار نگیرد. دوم اینکه با توجه به فرمایشی که مقام معظم رهبری فرمودند متأسفانه آمریکایی‌ها با جسارت یک اقدام تروریستی انجام دادند و مهمانِ دعوت شده از جانب دولت عراق یعنی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند، انتظار است با توجه به اینکه شهید سلیمانی مهمان ملت و دولت عراق بود، دولت این کشور درباره این موضوع پیگیری‌های لازم را داشته باشد. به نظر می‌رسد با قول‌هایی که آقای الکاظمی در این زمینه داده، این اتفاق هم رخ دهد.

وی ادامه داد: آخرین انتظار ایران از عراق این است که مسئله گستردگی و تعمیق ارتباطات را در دستورکار قرار داده و اقداماتی که قرار است در این زمینه انجام شود، هر چه سریع‌تر از جانب مقامات عراقی انجام شود که دو ملت هر چه سریع‌تر به منافع این رفت و آمدها و سفرها نائل بیایند.

انتهای پیام/

R1531/P/S1,15,1412/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "عراق" بیشتر بخوانید... چند نکته درباره سخنان مقام معظم رهبری به نخست وزیر عراق قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... چند نکته درباره سخنان مقام معظم رهبری به نخست وزیر عراق واژه های کاربردی مرتبط اخبار "عراق" پربیننده‌ترین اخبار سیاسی ۱ گفتگوی تفصیلی با امیر خلبان واحدی: برد موشک‌های سایدواندر ۲برابر شد/ رونمایی از تسلیحات جدید میراژ تا پایان سال ۲ رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی ایران قطعاً ضربه متقابل را به آمریکایی‌ها خواهد زد ۳ نوبخت خبر داد:‌ اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان از اول مهر ۴ روحانی: مردم شاهد تعادل در قیمت ارز خواهند بود/ ۲ وزیر به مجلس معرفی می‌کنیم/ اعطای وام ۵۰میلیونی به مستأجران ۵ قالیباف در دیدارِ "الکاظمی": پرونده ترور شهید سلیمانی با قدرت پیگیری شود ۶ بذرپاش رئیس دیوان محاسبات شد ۷ کدام نمایندگان امروز با تاخیر به جلسه علنی مجلس آمدند ۸ رحمانی فضلی: کنکور در ۴ روز برگزار می‌شود/ برپایی مراسم‌های عزاداری محرم با رعایت دستورات بهداشتی مهمترین اخبار سیاسی گفتگوی تفصیلی با امیر خلبان واحدی: برد موشک‌های سایدواندر ۲برابر شد/ رونمایی از تسلیحات جدید میراژ تا پایان سال زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شد ویدئو| میز محاکمه در انتظار بولدوزر مسکن ایرانیان؛ آخوندی آماده باشد! سرلشکر موسوی از گروه واکنش سریع پدافندهوایی تهران بازدید کرد مهمترین اخبار تسنیم وزیر بهداشت: تست‌‌های اولیه "واکسن کرونا" را پاس کرده‌‌ایم گزارش| عربستان و هزینه‌های میلیارد دلاری برای عملیات روانی علیه ایران شمخانی: انتقام سخت‌تری در راه است معاون وزیر بهداشت: ‌‌مردم کرونا را ساده‌انگاری کردند / انتقاد از رفت و آمدهای خانوادگی / خرید ۴ هزار ونتیلاتور از شرکت‌های دانش بنیان آمادگی قوه قضائیه برای کمک به دولت/ هماهنگی‌‌ با بانک مرکزی ‌برای برگرداندن ارزهای‌ صادراتی / برخورد قاطع قضایی با ‌متخلفان درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عراق اخبار عراق جمهوری اسلامی ایران مقام معظم رهبری آمریکایی ها نخست وزیر غرب آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۵۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری

جمعیت، وسعت و همسایگی و همچنین قدرت بالای نظامی از جمله ویژگی‌هایی هر دو کشور محسوب می‌شود و از این رو تلاش‌هایی زیادی صورت می‌گیرد تا میان اسلام آباد و تهران تنش بوجود آید و طبعا بروز هر گونه تنشی میان دو کشور برای هر دو خطرناک است.

این نکته را باید در نظر داشت که هر دو کشور دارای دشمنان و رقیبان سنتی هستند. هند رقیب اصلی پاکستان بشمار می‌رود و از سویی دیگر اسرائیل هم دشمنی سنتی ایران محسوب می‌شود و طی هفته‌های اخیر هم شاهد افزایش تنش میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی بودیم. مضاف بر اینکه برای ایران رقبای منطقه‌ای دیگری هم وجود دارد.

موضوع دیگر اقتصادی است. در شرایط کنونی پاکستان به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و علاوه بر اینکه جمهوری اسلامی هم سال‌ها است که درگیر تحریم است و طبعا بعد از اجرایی کردن قانون صلح قرن ۲۱ از سوی ایالات متحده ممکن است با تشدید فشار‌ها از سوی غرب مواجه شویم؛ بنابراین طبیعی است که دو دولت برای همکاری با هم در حوزه‌های مختلف اقتصادی تعاملاتی داشته باشند.

نکته دیگر اینکه هر دو کشور در نواحی مرزی با گروه‌های تجزیه طلب مواجه هستند و علاوه بر اینکه پدیده تروریسم هم از جمله مسائلی است که به عنوان یکی از مشکلات سر راه هر دو کشور وجود دارد و بنابراین همکاری در این حوزه‌ها حتما باعث ارتقای وضعیت امنیتی در نواحی مرزی میان دو کشور خواهد شد. 

 از این رو، اقتضای وضعیت جاری و همچنین مبتنی بر واقعیت‌های موجود گسترش روابط و تعاملات میان ایران و پاکستان است. مضاف بر اینکه هر دو از پیشینه تاریخی خوبی در حوزه روابط سیاسی و امنیتی برخوردارند.

طبعا گسترش روابط میان اسلام آباد و تهران بر نوع تعاملات آن‌ها با دیگر همسایگان هم تاثیرگذار خواهد بود. در واقع ایران و پاکستان مطلقا در حوزه افغانستان رقیب هم محسوب نمی‌شوند و هر دو کشور می‌توانند برای رسیدن ثبات در افغانستان با هم همکاری خوبی داشته باشند. 

نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که ایران و پاکستان هر دو از تاریخچه درخشانی در حوزه روابط همسایگی برخوردارند و بویژه در حوزه استراتژیکی می‌توانند تعاملات خود را گسترش دهند.

دیگر خبرها

  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • عراق، قرقیز و افغانستان در انتظار برد ازبک‌ها
  • تنش مستقیم میان ایران و اسرائیل تمام شد اما فعلا
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود