Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@14:10:18 GMT

دانش‌آموز باید مهارت بیاموزد

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۶۹۳۶

دانش‌آموز باید مهارت بیاموزد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محسن حاجی میرزایی عصر امروز چهارشنبه در آیین امضای تفاهم نامه همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تبریک هفته مهارت آموزی گفت: اصل تقسیم و تمایزکارها در دستگاه ها که موجب تفکیک و جدایی نهادهای مختلف شده است، ضرورتی اجتناب ناپذیر است اما این موضوع ما را از اهداف اصلی جامعه دور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:  وقتی کارها بین دستگاه ها توزیع می شود جمع کردنش بسیار دشوار خواهد بود، امیدواریم همکاری بین دو وزارتخانه برای استفاده از ظرفیت های موجود  موثرتر از قبل باشد.

حاجی میرزایی تصریح کرد: هدف نهایی داشتن مهارت ، زندگی بهتر است جدای از تاثیر توسعه مهارت در کاهش فقر،  هویت پیدا کردن افراد و تبدیل فرد به شخصیت مطلوب از مزایای آموزش مهارت ها خواهد بود.

وی توسعه مهارت ها را از اهداف این همکاری ها عنوان کرد و افزود: باید از دانش محوری و حافظه محوری به سمت مهارت محوری حرکت کنیم دانش آموز بیش از دانش، نیازمند مهارت های اجتماعی است.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آماده کردن افراد برای یک زندگی خوب از مهارت های آموزش و پرورش است وما بر اساس برنامه ششم توسعه ماموریت داریم۵۰درصد دانش آموزان را به سمت رشته های مهارتی هدایت کنیم این در حالی است که هم اکنون ۳۵درصد دانش آموزان در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش به تحصیل مشغول هستند لذا با آنچه در سند تحول و برنامه ششم توسعه وجود دارد۱۵درصد فاصله داریم بنابراین باید در این زمینه تلاش کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر توسعه رشته های مهارتی دانش آموزان در رشته های نظری نیز باید هر دانش آموز حداقل یک مهارت را بیاموزد.

حاجی میرزایی افزود: نوع مهارت ها با توجه به تغییرات علم وتکنولوزی نیز تغییر می کند لذا ما شاهد آن هستیم که به مرور بسیاری از شغل ها از بین می رورد بنابراین در مراکز فنی و حرفه ای نیز باید رشته های جدید جایگزین شود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مجموعه همکاری های بین دستگاهی، زمینه ترکیب هوشمند مجموعه اجزاری منفک شده از هم را در یک ترکیب سنجیده و ساختارمند موجب می شود که این یک اتفاق بسیار مهمی است و سبب افزایش ظرفیت های موجود هر دو دستگاه خواهد شد.

وی اضافه کرد:با هر منطقی که بخواهیم موضوعات کشور را تحلیل کنیم اگر سه راه حل را انتخاب کنیم مهم ترین راه حل، یادگیری است زیرا این یادگیری است که به کارآمدی جامعه کمک می کند بنابراین هر چقدر مهارت ها مطلوب تر باشد نهادهای جامعه کارآمدتر خواهد بود و جامعه بهتری خواهیم داشت.

حاجی میرزایی افزود: در راستای توسعه مهارت ها همه نوع همکاری با سازمان فنی و حرفه ای خواهیم داشت باید تلاش کنیم در حوزه مهارت ها یک جهش اتفاق بیفتد.

وی گفت: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب فراهم شدن دسترسی کودکان به تحصیل است به طوری که تنها ۱.۴ درصد ترک تحصیلی ها به عدم دسترسی به آموزش ها مربوط می شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: هرچند جمعیت بازمانده از تحصیل تعدادشان زیاد نیست اما به دلیل شرایط جمعیتی و فرهنگی کار سختی پیش روی ما است لذا باید یکی یکی به سراغشان رفت و آنها را به مدرسه آورد.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش مهمترین نهاد فرهنگ ساز در بهترین دوران زندگی انسان هاست که بیشترین تاثیرگذاری را در زندگی انسان ها دارد.

حاجی میرزایی گفت: همان‌طور که در آموزه ها دینی تایید شده است باید فرهنگ تعاون را در جامعه گسترش دهیم. لذا بسته هایی در این خصوص آماده کردیم.

وی افزود: بیشترین بازنشستگان در کشور مربوط به جامعه فرهنگیان است لذا این موضوع نشان از نقاط مشترک فراوان بین دو وزارتخانه است و امیدوارم این توافق نامه باعث پیشرفت های خوبی در حوزه مهارت آموزی شود.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط کرونا ما را به سمت فعالیت آموزشی در بستر مجازی برد که کمی متفاوت از آموزش های حضوری مدرسه است لذا باید برای آموزش های مهارتی در فضای مجازی تدابیری اتخاذ شود.

وی در پایان گفت: مدارس غیردولتی دراثر کرونا خساراتی دیده اند که باید در بحث تسهیلات کرونایی دیده شوند.

پربیننده ترین واکسن کرونا تست‌‌های اولیه را پاس کرد مذاکره برای تهیه تبلت دانش‌آموزی مناسب سامانه شاد هلندی‌ها چگونه از «خودرو» پیاده شدند؟ کمبود معلم؛ درد قدیـمی آموزش و پرورش مهمترین عناوین روزنامه‌های صبح کشور +عکس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش آموزش و پرورش آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش فرهنگیان معلمان اخبار فرهنگیان محسن حاجی میرزایی اخبار استخدامی آموزش و پرورش اخبار معلمان خبرگزاری فرهنگیان اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار فرهنگیان اخبار استخدام آموزش و پرورش قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت وزیر آموزش و پرورش حاجی میرزایی مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردوهای تربیتی می شوند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • شرکت ۱۵ هزار دانش‌آموز ایلامی در مرحله نخست آزمون سراسری
  • ۱۵ هزار دانش‌آموز ایلامی در مرحله اول آزمون سراسری شرکت کردند