Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@14:16:10 GMT

یک وکیل هم ادعای هنرمندان را تایید کرد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۷۵۸۲

یک وکیل هم ادعای هنرمندان را تایید کرد

نه درگیری‌های خیابانی، اتفاق تازه‌ای است و نه مشاجره‌های لفظی در تاکسی یا در اتوبوس و مترو، نه صدمه زدن به محیط زیست اتفاق عجیبی است، نه دعوا و کشمکش‌های خانوادگی مساله‌ای غریب به نظر می‌رسد و نه حتی قتل ناموسی... اینها هیچ کدام تازه نیست و کهنه هم نمی‌شود. ولی آنچه مساله را هولناک‌تر می‌کند، روند رو به رشد این اتفاقات ناگوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنگ خطری بزرگ به صدا در آمده که حتی در اضطراب و دلمشغولی‌های کرونایی هم شنیده می‌شود.

لابد فکر می‌کنید این مقدمه چه ربطی دارد به سرویس فرهنگ و هنر دارد. در نگاه اول ربط زیادی ندارد ولی اگر کمی با کارکردهای اجتماعی هنری مانند تئاتر آشنا باشید، می‌دانید که کاملا مرتبط است.

ریشه همه این مشکلات برخاسته از یک ضعف بزرگ است؛ توانایی گفت و گو نداریم. این تنها ادعای هنرمندان نیست که هنر، فضای جامعه را تلطیف می‌کند و در میان همه هنرها، تئاتر، امتیازی ویژه دارد؛ تمرینی است برای گفتگو.

برای بررسی تاثیر تئاتر در فرهنگ‌سازی و نقش آن در کاهش جرایم، سراغ طاهره صرفی رفتیم که هم وکیل دادگستری و عضو کانون وکلا است و هم مدیر مسئول یک موسسه آموزشی تئاتر کودک و نوجوان.

  او در آغاز گفت و گوی خود با ایسنا از زاویه دید یک وکیل به بررسی موضوع پرداخت و گفت: وقتی جرم و جنایتی رخ می‌دهد، افکار عمومی به سمت مجازات می‌رود که درست هم هست چون به هر حال مجازات، به نوعی کوششی برای تحقق عدالت است ضمن اینکه کارکرد عبرت‌آموزی برای دیگران هم دارد ولی در اینجا یک نکته مهم فراموش می‌شود؛ مجازات، «علت» نیست و متاسفانه ما همیشه «علت» را گم می‌کنیم.

او ادامه داد:تمرکزِ صرف بر مجارات سبب شده نتوانیم ریشه وقوع جرایم را شناسایی و برطرف کنیم و این ضعف مهمی است.

صرفی با اشاره به برخی از نظریات در مورد وقوع جرم افزود: در دنیا نظریه‌های اجتماعی می‌گویند مجموعه‌ای از عوامل و نه صرفا یک عامل خاص، در وقوع جرم موثر است؛ خانواده، فرهنگ، شیوه تربیت، محیط و حتی ژن ...

او در ادامه با یادآوری ماجرای قتل رومینا اشرفی ـ دختر نوجوان تالشی که به دست پدرش و با داس به قتل رسید ـ افزود: مشکل رومینا می‌توانست با گفتگو حل شود چراکه گفتگو همیشه اثرگذار است و کارکرد بسیار مهمی در روابط خانوادگی و اجتماعی دارد. اگر مهارت گفتگو می‌داشتیم، بسیاری از جرایم رخ نمی‌داد ولی در نبود این فرهنگ، اولین واکنش ما برخورد فیزیکی است. به همین دلیل هر روز زد و خوردهای خیابانی بالاتر می‌رود و شاهد خشونت‌های بیشتری در جامعه هستیم.

صرفی ادامه داد: نه تنها قتل‌های ناموسی، بلکه بخش مهمی از جرایم در کشور ما ریشه فرهنگی دارد و اینجاست که باید بر موضوع فرهنگ‌سازی و نقش مهم هنرهای گوناگون در این زمینه تاکید کنیم.

این وکیل اضافه کرد: بخش مهمی از فرهنگ‌سازی به کمک هنر انجام می‌شود. پر واضح است که هنر در تلطیف فضای جامعه و آرام کردن آن بسیار موثر است ولی ما به این نکته کلیدی، کم توجهی می‌کنیم و هنر را مقوله‌ای زینتی و لوکس به شمار می‌آوریم.

مدیر مسئول مدرسه سینما تئاتر هنر هفتم (ویژه کودک و نوجوان) با تاکید به نقش مهم آموزش تئاتر بر مهارت‌های فردی و گروهی کودکان و نوجوانان افزود:کودکان و نوجوانان با آموزش تئاتر به مهارت‌های زندگی دست می‌یابند. در کشورهای پیشرفته تئاتر به عنوان ابزاری کمک آموزشی، حضوری موثر در مدارس دارد ولی متاسفانه کودکان و نوجوانان ما از این هنرِ کارآمد، بهره‌ چندانی نمی‌برند و این خلاء در نظام آموزش و پرورش ما کاملا مشهود است.

صرفی در عین حال ابزار خرسندی کرد: خوشبختانه این روزها تعدادی از خانواده‌ها به این آگاهی رسیده‌اند که آموزش مهارت بازیگری صرفا به معنای این نیست که قرار است کودک‌شان وارد فعالیت هنری شود بلکه آنان از طریق آموزش تئاتر و بازیگری به مهارت‌های زندگی دست می‌یابند.

او ادامه داد: اگر بپذیریم یکی از بزرگترین مشکلات ما نداشتن مهارت گفتگو است ، آموزش تئاتر، فرصتی است برای تمرین گفتگو و جامعه‌ای که از گفتگو بی‌بهره باشد، ناگزیر به سمت خشونت کشیده می‌شود.

صرفی با اشاره به دیگر کارکردهای تئاتر در رشد فردی و گروهی هنرجویان اضافه کرد: تئاتر به کودکان و نوجوانان، برون‌ریزی عاطفی، تخلیه خشم و هیجان و احساسات را می‌آموزد. آنها یاد می‌گیرند در دل گروه با دیگر هم‌سن و سالان‌شان مشارکت داشته باشند و هر یک مسئولیتی را بر عهده بگیرد. کودکان خجالتی یاد می‌گیرند چگونه در جمع عقاید خود را ابراز کنند و هر جا لازم شد از حق خود دفاع کنند. مهارت نه گفتن، دیگر هنر بزرگی است که آموزش تئاتر برای کودکان به همراه دارد. اینها دستآوردهای کوچکی نیست و سبب می‌شود نسل آینده، نسلی شادتر و سالم‌تر باشد.

این عضو کانون وکلا از آموزش و پرورش به عنوان مهم‌ترین مکانی که می‌تواند فرهنگ‌سازی کند، یاد و در عین حال ابراز تاسف کرد: جای هنر در مدارس ما خالی است ولی در کشورهای پیشرفته که پرورش نسل آینده برایشان مهم است، از تئاتر بهره بسیار می‌برند و مهارت‌های زندگی را به شیوه‌ای غیر مستقیم به نسل جدید آموزش می‌دهند.

طاهره صرفی در پایان با ابراز تاسف از کم‌کاری رسانه ملی در این مقوله افزود: فقط بخش خصوصی وارد این ماجرا می‌شود که محدودیت‌های خاص خودش را دارد و همه کودکان نمی‌توانند از آن بهره مند شوند ولی اگر این اتفاق در مدارس ما و نیز در رسانه ملی مورد توجه قرار بگیرد، خواهیم دید نسل آینده، نسلی سالم‌تر و شادتر با توانایی‌های بیشتر و برخوردار از هنر مهم گفتگو خواهد بود که در سایه آن می‌توانیم امیدوار باشیم فضای جامعه‌مان آرام‌تر شود و جرم و جنایت کمتری در آن رخ بدهد.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تئاتر تئاتر کودک و نوجوان وکیل رومینا اشرفی کودکان و نوجوانان آموزش تئاتر فرهنگ سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۷۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران