Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید شیخی با بیان اینکه جهت کاهش قیمت دلار، باید حجم عظیمی از نقدینگی در بدنه ی بخش حقیقی اقتصاد تزریق شود گفت: بدنه ی حقیقی اقتصاد در این 7 سال به رکود کامل کشیده شده است،  پول مثل کفی روی آب آمد و بدنه ی اقتصاد حقیقی کاملا راکد ماند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهمدان؛ این روزها با رشد بسیار سریع دلار و ارزهای جهانی شاهد افت ریال ایران و بالا رفتن تورم هستیم بر این اساس در گفت و گویی با عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی علل این مشکل و همچنین راه حل های سازنده را جویا شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالمجید شیخی در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ به بیان دلایل افزایش قیمت دلار در کشور پرداخت و گفت: عواملی همچون عدم مدیریت اقتصادی و بازار پولی ضعیف در افزایش صعودی قیمت دلار و تلاطم در بازار ارز موثر هستند.

وجود دست هایی پشت پرده در خصوص افزایش قیمت ارز

وی با اشاره به وجود دست هایی پشت پرده در دولت و بازار در خصوص افزایش قیمت ارز گفت: گویا عده ای از روی عمد این کار را می کنند تا بازار را به تلاطم کشانند و این نتیجه فساد دولت در اقتصاد است.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: افرادی سوداگر هم به دنبال فرصت مناسبی برای سوء استفاده هستند و عده ای از مردم کورکورانه تبعیت می کنند و برای از دست ندادن ارزش دارایی خود باید آن را تبدیل به طلا و دلار می کنند و چاره ای جز این نمی بینند.

تزریق حجم عظیمی از نقدینگی در بدنه حقیقی اقتصاد

وی با بیان اینکه جهت کاهش قیمت دلار، باید حجم عظیمی از نقدینگی در بدنه ی بخش حقیقی اقتصاد تزریق شود گفت: بدنه حقیقی اقتصاد در این ۷ سال به رکود کامل کشیده شده است، پول مثل کفی روی آب آمد و بدنه ی اقتصاد حقیقی کاملا راکد ماند.

شیخی با بیان اینکه منفذ سرمایه گذاری در تولید و کسب و کار بسته است افزود: فرصت های شغلی در کشور وجود ندارد و کارآفرینان ما برای ایجاد شغل و تولید با موانع زیادی اعم از قانونی و غیر قانونی رو به رو هستند.

وی به بیان موانع کنترل نقدینگی در کشور پرداخت و گفت: موانع اداری، قاچاق، سیاست های یک بام و دوهوای دولت، ولنگاری های سیاست خارجی و مناطق آزاد همچنین تعرفه های ناموزون تنظیم کننده بازار مواد اولیه و واسطه ای همه دست به دست هم می دهند تا نقدینگی غیر قابل کنترل باشد.

این کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص نقش دولت در تلاطم بازار دلار افزود: دولت هم در این شرایط اقتصادی با نسخه های منسوخ سیاست های پولی که هیچ کار آمدی ندارد همه چیز را بدتر می کند.

وی تصریح کرد: دراین شرایط اقتصادی ما هیچ سیاست پولی ای کارامد نیست و علتش این است که قسمت اعظم بازار پولی را بخش مجازی تشکیل می دهد.

شیخی ادامه داد: بخش مجازی به صورت خودمختار و مستقل از بخش حقیقی فعالیت می کند و هیچ بدهی ای به این بخش ندارد و خودش تصمیم می گیرد و لوکوموتیو اقصاد بر ریل بخش مجازی در حال حرکت است، در صورتی که این روند باید برعکس باشد.

برخی سیاست های بانک مرکزی فقط باعث حبس پول می شود

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه سیاست های بانک مرکزی گاهی فقط منجر به مهار گرداب پولی می شود افزود: سیاست هایی همچون عملیات بازار آزاد، فروش اوراق مشارکت، خزانه و قرضه فقط باعث حبس پول می شود.

وی با بیان اینکه این عمل در اقتصاد اسلامی ممنوع است افزود: هنر، تزریق پول در بخش حقیقی برای تولید و کار آفرینی است و خصوصی سازی سیاستی است که خود باعث حبس و تعطیلی صدها طرح توسط بانک ها شده است

شیخی با بیان اینکه سیاست های دولت باعث این گونه خود مختاری ها در بانک داری کشور شده است گفت: برخی از مسئولان دغدغه ای برای کشور و اقشار کم در آمد ندارند و دنبال منافع خودشان هستند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص پیش بینی بازار ارز در آینده گفت: تا دولت کاری نکند و تمهیداتی نیندیشد، هیچ پیش بینی در مورد متعادل شدن قیمت ارز نباید داشت.

وی افزود: اگر با همین سیاست ها پیش برویم دلار به صورت تساعدی یا خزنده به رشد خود و پول داخلی به نزول ارزش ادامه خواهد داد.

شیخی تصریح کرد: ممکن است قیمت دلار مقداری از این تلاطم پایین بیاید اما هرگز به جایگاه اول باز نمی گردد و به این شیوه رشد پلکانی می گوییم.

وی در خصوص بازار دلار بعد از پایان دولت یازدهم اظهار کرد: اگر این مجلس و دولت بعدی با جدیت موضوع تحرک بخش حقیقی اقتصاد را دنبال کند ارزش پول داخلی افزایش خواهد یافت و قیمت ارزهای خارجی دوباره پایین خواهد آمد.

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین در خصوص آینده بازار سهام گفت: بورس حبابی است چون بازار بورس یک بازار ثانویه است و حقیقتی ندارد و این دست به دست شدن است که شاخص کل را بالا می برد و این نوع معامله از نظر اسلام یک نوع قمار به شمار می آید و ارزش بازار بورس فقط به بازار اولیه آن است.

وی در ادامه با بیان اینکه راه حل در آمدن از زیر چتر تحریم حذف دلار و یورو از اقتصاد است، در خصوص قرارداد جدید ایران و چین اظهار کرد: قضاوت درست باید بعد از توافق کامل و انتشار متن توافق باشد اما در کل اگر کشور ما بتواند با طرف های متعامل خودش قراردادهای یک جانبه یا چند جانبه ببندد به طوری که در چهار چوب قرار داد با پول طرفین کار کنیم، این تحریم ها به مضحکه تبدیل خواهد شد.

شیخی تاکید کرد: مهم ترین مسئله ی این قرارداد این است که بر پایه ی ارزی غیر از دلار و یورو بسته شود، اگر طرف قرارداد ریال ما را بپذیرد یا دست کم بتوانیم با یوان چین معاملات را انجام دهیم باعث بی اثر شدن بسیاری از تحریم ها خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل اقتصادی حقیقی اقتصاد قیمت دلار بخش حقیقی قیمت ارز سیاست ها باعث حبس ی اقتصاد بدنه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۹۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال